DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> termen plata rata casco si despagubire, urgent

zvasti
post 19 Mar 2007, 13:01
Post #1

Cititor In Stele Si Cafea

Group: Members
From: Arad

am avut un accident in cursul diminetii de duminica 18.03.problema principala e ca am incheiat asigurarea casco la xxxx in plata semestriala(2 rate),iar prima plata am efectuat-o in 15.09.2006.din contract am inteles ca acesta expira dupa 10 zile calendaristice de la scadenta ratei in caz de neplata.in mod normal aceasta data ar fi cred eu la 6 luni dupa prima plata,nu?adica 15.03.2007.mi se va despagubi valoarea reparatiei daca nu am platit inca cea de a doua rata?? va rog dati un raspuns urgent ca sa stiu ce am de facut azi la asigurari! va multumesc

This post has been edited by zvasti: 19 Mar 2007, 16:46

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 Rosu Passion
Fie Pita Cat De Rea,Nu-i Mancare Ca Fasolea
"Roman, deci STELIST"
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
zvasti
post 19 Mar 2007, 13:43
Post #2

chiar nimeni nu poate da un sfat? v-as ramane indatorat pentru unul, mai ales ca suma reparatiilor va fi destul de mare, daunele fiind insemnate

--------------------
"Roman, deci STELIST"
+
thunder
post 19 Mar 2007, 14:34
Post #3

Membru autentic

From: Pitesti

Din cate inteleg eu, a doua rata trebuie platita pana la 15.03.2007 + 10 zile = 25.03.2007, deci mai ai timp.

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
zvasti
post 19 Mar 2007, 16:45
Post #4

pai asa pricep si eu, dar se pare ca asiguratorul e mai putin receptiv...sa vad cum rezolv...momentan sunt in asteptare.intrebarea ramane...
"4.5 In cazul in care ratele ulterioare de primă nu sunt platite in termen de 10 zile calendaristice de la termenele de scadenta stabilite, contractul de asigurare se considera reziliat de plin drept,,fara punere in intarziere si fara restituirea primelor de asigurare platite.
Contractul de asigurare poate fi repus in vigoare prin plata ratei restante, intr-un termen de 20 zile calendaristice de la termenele de scadenta, cu efectuarea unei noi inspectii de risc si cu conditia ca in aceasta perioada autovehiculul sa nu fi inregistrat daune"
..asadar...in alea 10 zile sunt asigurat sau nu? ca deja am platit rata ulterioara...

This post has been edited by zvasti: 19 Mar 2007, 18:30

--------------------
"Roman, deci STELIST"
+
michirec
post 20 Mar 2007, 11:28
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu esti asigurat in acele 10 zile cat nu ai platit rata.....dupa repunerea in vigoare si inspectia de risc, intri in drepturi.

--------------------
renault Scenic 1,6 dci,96kw. 2011
+
thunder
post 20 Mar 2007, 14:16
Post #6

Membru autentic

From: Pitesti

Contractul se rezilizaza dupa cele 10 zile daca nu ai platit rata, pana atunci contractul este valabil. Verifica contractul, poate ai vre-o clauza pt. perioada aia de 10 zile. Ai grija sa nu faca pe smecherii, sa te duca cu vorba pana depasesti alea 10 zile ca sa nu-ti mai plateasca daune. Mai poti sa faci si o cerere (scrisa, cu data, cu numar de inregistrare) si sa le ceri un raspuns, ca sa ai ceva la mana in caz ca depasesti perioada.

--------------------
Opel Astra H 2006 - B-50-WSE
Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
+
gibonu
post 20 Mar 2007, 14:25
Post #7

Membru autentic

@ zvasti
In contract scrie foarte clar ca ai o pasuire de 10 zile de la scadenta. Dupa trecerea celor 10 zile, daca vrei sa continui contractul, in 20 de zile te duci si iti evalueaza masina din nou.
Foarte bine ca ai platiti rata ulteriora, ca, depinzand aici de valoarea daunei, te punea asiguratratoul sa o platesti inainte de a iti acorda despagubirea.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
zvasti
post 20 Mar 2007, 16:04
Post #8

dosarul de dauna a fost deschis, extrasul de cont de la banca certifica plata in termenul de 10 zile,totul pare ok...dosarul are nevoie totusi si de acceptul departamentului judiciar de la bucuresti dar am semnale ca va fi solutionat in favoarea mea, deci se va acorda despagubirea, cum e legal de altfel.oricum, am totusi o ploaie de frunze de la morcovul supradimensionat pe care m-am facut stapan, pana la primirea acceptului de plata...sper sa scap de cosmarul asta pana maine...va urma cel cu reparatiile si rezultatul final.oare va mai iesi ceva din masina aia?voi adauga si poze in cursul serii cred, sa va faceti o idee

--------------------
"Roman, deci STELIST"
+
fl7
post 20 Mar 2007, 16:58
Post #9

Membru autentic

From: Bucuresti

eu am intarziat 15 zile la plata .mi-a zis ca aveam 10 zile sa platesc dupa termen ,si ma pus sa dau o declaratie ca nu doresc despagubiri in perioada care a trecut dupa care sa facut o inspectie de risc si am reintrat in drepturi din nou

--------------------
Renault Megane 4 Business 2018
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 00:57
Forum Renault