Test de civilizatie, Faceti curat dupa catelul vostru ?
![]() ![]() ![]() |
Test de civilizatie, Faceti curat dupa catelul vostru ?
LoganDeViteza |
![]()
|
||
![]() I Taut I Taw A Puddy Tat!!! Group: Banned Posts: 43 Joined: 2 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
- CL 03 FLM v-as coase la gura cu sfoara..... vreau sa va doara!
Si eu!!! :) Cu dragoste, Sony! ;) |
|||
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
Nu am caine, dar am strans c_a_c_a_t_i de caine (ai altora) din fata scarii (sau de pe ea). Pute ingrozitor. Iti intoarce stomacul pe dos. Mi se face scarba.
Imi face o deosebita placere cand ies dimineata la 7 sa ma arunc din usa direct in strada incercand sa evit in ultimul moment 'piramidele' de pe scari. Chestia e ca nu sunt maidanezi in cartier, deci a fost cineva cu un caine in lesa. Ii urez aceluia sa pateasca si el niste 'piramide' pe scari, acolo, unde locuieste. So .. Intotdeauna vor fi posesorii de caini .. si ceilalti ![]() http://www.globusz.com/ebooks/Caragiale/00000023.htm |
--------------------
-
-
-
|
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(LoganDeViteza @ 24 Mar 2007, 22:45) atat timp cat esti la tine in casa il poti lasa sa faca si-n mijlocul sufrageriei este fix problema ta, dar .... pe spatiu public .... ar cam trtebui sa-ti pese un pic si de restul "bipezilor" |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Radian,
Prima fraza a mesajului cu pricina era, citez:"Nu am caine, dar rahatul de caine pe iarba, pamant, parc, in 2 zile nu se mai cunoaste, se degradeaza complet, e ingrasamant." Deci teoretic pot si eu sa ma duc in parc sa fac un kk mic (sau mare, dupa caz) dupa niste boscheti, ca oricum PESTE DOUA ZILE dispare singur (fiind biodegradabil).. nu ? Intr-adevar, fraza aceea nu a fost o chestie off-topic ci a fost (este) o mare ineptie. P.S.: Unde am spus eu ca AM STERS mesajul cu pricina ? De cand "a disparut" este egal cu "a fost sters" ? .. poate a fost facut doar invizibil ... nu ? |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
LoganDeViteza |
![]()
|
![]() I Taut I Taw A Puddy Tat!!! Group: Banned Posts: 43 Joined: 2 February 07 ![]() |
QUOTE(tarzy @ 24 Mar 2007, 23:52) atat timp cat esti la tine in casa il poti lasa sa faca si-n mijlocul sufrageriei este fix problema ta, dar .... pe spatiu public .... ar cam trtebui sa-ti pese un pic si de restul "bipezilor" tarzy.....da..este spatiul public...da ce vreti fratilor sa facem sa dam fuga cu ei in afara tarii sa-si faca nevoile????...am specificat ca nu face pe trotuare, pe spatiile amenajate copiilor, dar in boschetii de langa tomberon chiar eu l-am invatat sa faca....undeva trebuie sa se usureze si ei(cainii).....deja orice postare in topicul asta e ca si cum ai scuipa contra vantului ![]() |
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
|
tarzy |
![]()
|
![]() aroist Group: Members Posts: 1.958 Joined: 12 January 04 From: Bucuresti ![]() |
stii foarte bine ce ai de facut
lopatica, punguta, manusi si ... sa ai grija in ce tomberon il arunci |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
LoganDeViteza |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
|
tarzy |
![]()
|
pai ... daca nu ai aflat inca, in lumera asta persoanele "responsabile" triaza gunoiul ptr ca anumite materiale sa fie refolosite. nu stiu ce efect are rahatul de caine asupra aluminului dar ... zic eu ca e "mitocanie" curata sa arunci in tomberonul de aluminiu defecatiile cutului tau
|
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
LoganDeViteza |
![]()
|
QUOTE(tarzy @ 25 Mar 2007, 00:23) pai ... daca nu ai aflat inca, in lumera asta persoanele "responsabile" triaza gunoiul ptr ca anumite materiale sa fie refolosite. nu stiu ce efect are rahatul de caine asupra aluminului dar ... zic eu ca e "mitocanie" curata sa arunci in tomberonul de aluminiu defecatiile cutului tau sunt o mare iresponsabila...deh...in orasul meu...nu exista tomberoane pt aluminu, sticle, etc.....doamne......cum traim noi in romanica asta...si suntem mici...si ai naibii...ca nu umblam cu lopatica si farasul in poseta..... ![]() This post has been edited by LoganDeViteza: 24 Mar 2007, 23:31 |
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Intradevar nu ai spus ca l-ai sters, dar ideea era ca postul respectiv nu mai este la vedere.
As aprecia daca ai aplica aceeasi masura si celor care jignesc inutil si gratuit. Vezi complimente adresate in acest topic proprietarilor de caini: boschetari, nesimtiti, taranoi, marlani, iresponsabili, etc, etc, etc. Ca idee, mie ca si proprietar de caine imi este util sa aflu care sunt nemultumirile celorlalti legate de animalele de companie. Poate am creat si eu altora o serie de nemultumiri, si o discutie pe tema asta ma ajuta ca pe viitor sa fiu mai atent si sa evit sa creez disconfort celor de langa mine. Dar in momentul in care apar "indignatii" si ma arata cu degetul... sa-mi fie cu iertare dar e greu sa mai legi un dialog in astfel de conditii... This post has been edited by radian: 24 Mar 2007, 23:36 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
tarzy |
![]()
|
am mai spus .... nici mici, nici ai naibii ... doar .... sa zicem "egoisti" .... da' ma rog, stimata domnita ptr mine imi este destul de clar ca asa pbe nu se pot rezolva pe forum (tine de aia 7 ani de acasa in primul rand si apoi de .... muuuuuuulte alte aspecte)
va doresc o seara cat mai placutya in continuare .... eu m,a duc sa prepar niste "chiftelute" se pare ca ptr unii numai o asa solutie functioneaza. |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
LoganDeViteza |
![]()
|
ultima postare a mea:sunt o iresponsabila',egoista, nu am 7 ani de acasa, etc...doar pt ca am caine......foarte tare frate!!!!!avusei dreptate......e greu la deal cu boii mici!!!!
![]() This post has been edited by LoganDeViteza: 24 Mar 2007, 23:40 |
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
Cred ca ar fi mult mai curat daca proprietarii de caini de rasa ar strange rahatul dupa ei, in loc de 100 de rahati o sa fie "numai" 80 de la maidanezi. Sau poate maidanezii o sa isi stranga si ei rahatii.
|
--------------------
|
tarzy |
![]()
|
*** text editat de moderator *** NU PTR CA AI CAINE, CI PTR CA TI SE PARE ABSURD SA STRANGI DUPA EL.
imi asum intreaga responsabilitate ptr ce am spus mai sus, imi cer scuze posesorilor de animale care stiu sa-si asume responsabilitatrea detinerii unui caine, dar ... din pacate printre voi sunt si foarte multi ... mai ... de genul de mai sus |
--------------------
DACIA / ARO / TICO
L 1,6 / 244 / SX
2005 / 1993 / 1999
- B55MGY Aha
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Tarzy, daca tot iti asumi responsabilitatea, asumati-o pana la capat .. 5 zile BAN pentru jigniri !
|
--------------------
.
.
|
|
LoganDeViteza |
![]()
|
QUOTE(tarzy @ 25 Mar 2007, 00:48) *** text editat de moderator *** NU PTR CA AI CAINE, CI PTR CA TI SE PARE ABSURD SA STRANGI DUPA EL. imi asum intreaga responsabilitate ptr ce am spus mai sus, imi cer scuze posesorilor de animale care stiu sa-si asume responsabilitatrea detinerii unui caine, dar ... din pacate printre voi sunt si foarte multi ... mai ... de genul de mai sus iti multumesc foarte mult!!! ar fii trebuit sa citesti mai atent posturile mele...(ca tot mi-ai raspuns)...si ti-ai fi dat seama ce mi se pare absurd.....si iti mai multumesc o data!!!!! |
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
|
workarea |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 383 Joined: 10 October 05 From: Drumul Taberei ![]() |
QUOTE(ady77 @ 24 Mar 2007, 23:46) Cred ca ar fi mult mai curat daca proprietarii de caini de rasa ar strange rahatul dupa ei, in loc de 100 de rahati o sa fie "numai" 80 de la maidanezi. Sau poate maidanezii o sa isi stranga si ei rahatii. Mdeh, uite, pe linga blocul meu calc numai in rahati de rasa, ca maidanezi nu prea mai sint. Cel mai scirbos este ca stiu si in rahatii de rasa cui calc. Pentru ca nesimtitul isi kk ciinele exact in fata scarii lui. Deci, cind ma sui cu rahatul in masina, stiu ca e de la rottweilerul lui Cutare, de la cockerul lui Cutarica sau de la pekinezul lui Dracica. Imi dau seama si de la care anume, dupa dimensiune. As prefera sa calc in rahat de maidanez. Stiti de ce? Cind imi dau buna ziua cu Dracica si Cutarica, curatindu-ma de rahat pe talpi si zicind de morti si de raniti, mie-mi vine, de fapt, sa-l scuip pe taranul nesimtit drept in git. Si asta nu contribuie citusi de putin la energia pozitiva a bunei vecinatati. Cit de imputit poate sa fie taranul care-si kk ciinele chiar in fata scarii lui? Barem kk-ti-l, romane, macar la blocul de-alaturi, si lasa-i pe aia de-alaturi sa si-i kk la noi! Ca nu ne salutam cu ei in fiecare zi. Suna a logica de Seinfeld, dar cred ca ati prins ideea si sinteti de acord cu mine. Asa, o sa ziceti, da' de ce te mai saluti cu el, in loc sa-l scuipi direct? Ei, bine, ala cu pekinezu' sta pe scara cu mine si e in virsta, mi-e jena, ar arata a golanie. Ala cu cockeru'... ciinele e batrin si orb, saracul; mi se face mila cind il vad. Ala cu rotweileru' e un fel de sef de scara, ii stie pe toti, iti zice unde sta ala care te-a blocat, te mai ajuta cu una-alta... Deci viata este complexa si are multe aspecte. LE: vad ca mai sus s-au zis vorbe grele. Sa se inteleaga ca-l fac taran imputit doar pe ala care-si kk ciinele chiar la scara lui. Daca si-l kk la scara de alaturi, e doar taran. Daca-l duce la blocul de alaturi, deja devine un roman de calitate. Si eu iubesc animalele etc. etc. bla bla bla. Of, doamne... Si in Strainezia treaba cu culesul rahatilor e relativ recenta, de prin anii '90. La inceput a parut si la ei absurda si umilitoare pentru proprietarii de ciini, au tipat, s-au indignat, nu prea s-au conformat. Li s-au dat amenzi si acum pare o chestie de la sine inteleasa. Si uite, dom'le, ca sa vedeti ca sint tolerant: sint de acord sa se kk ciini pe spatiile verzi; de altfel, in Strainezia am impresia ca numai rahatii de pe trotuare si alei sint luati la ochi. This post has been edited by workarea: 25 Mar 2007, 02:19 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition 1,6 MPI, 2007
- B-**-***
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Vad ca se cam aprind spiritele pe aici.
Eu unul am un caine de talie mare pe care insa il tin in curte, nu-l plimb pe strada. Ma pun in situatia in care as iesi cu el in oras si l-ar apuca nevoile prin boscheti. In nici un caz nu as strange dupa el. In curte e alta problema. Sunt imbracat in uniforma de lucru, am o lopata... etc, dar pe strada ies sa ma plimb, nu sa umblu cu punga sa strang rahati. Drept urmare mi-e sila de kk, nu plimb cainele si gata. Pt cei cu cainii vagabonzi, cu gunoaiele si asa destule, aici se discuta despre gradul de civilizatie pe care il are fiecare dintre noi. Daca vedem unul care scuipa ditai flegma in mijlocul strazii inseamna ca de-acu gata si asa e mizerie, mai facem si noi putina ca nu se vede. Curatenia depinde de fiecare in parte. Cand o sa ajungem sa-l apostrofam pe nenea care arunca hartia pe langa cos (ca sa nu pomenesc iar de nenea cu catelu) o sa facem si noi un pas inainte spre civilizatie. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
cristiV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 26 November 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ady77 @ 25 Mar 2007, 01:46) Cred ca ar fi mult mai curat daca proprietarii de caini de rasa ar strange rahatul dupa ei, in loc de 100 de rahati o sa fie "numai" 80 de la maidanezi. Sau poate maidanezii o sa isi stranga si ei rahatii. dupa maidanezi vor veni aia mai complexati de pe aici sa ne dea noua, propietarilor de caini, o lectie de civilizatie. |
--------------------
RENAULT
Laguna III GT
2011
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
spunea cineva ca are caine la curte si strange dupa el in curte, DAR, daca ar iesi afara cu el la plimbare, i-ar fi scarba......
bai fratilor, la tara, taranu' are porci, gaini etc. le strange kktu' din curte?! io' zic ca da... ideea de baza e ca la oras, nu-i ca la tara!!!....daca ai un pic de spatiu verde, ala ar trebui sa fie curat, frumos, sa mergi pe el descult, sa te bucuri ca il ai!!! si este un lucru comun!!! nu-i prevazut drept toaleta publica!!! de ce privesc unii proprietari de caini stransul kktului degradant?! daca ai un animal, trebuie sa ai si responsabilitatea lui...sa faci curat dupa el.... eu cel putin asa vad problema, ca sa putem convietui toti in limitele bunului simt... am si io' o intrebare: un proprietar de caine care-si lasa animalul sa se pise/cace langa masina mea ar fi de acord sa fac si eu acest lucru langa usa lui?! sau langa masina lui?! nu e normal sa detii un animal si sa nu ai grija de el si sa-ti nu-ti asumi si responsabilitatea.... in felul asta vor aparea din ce in ce mai multi oameni care vor face chiftelute cu furadan....si asa dispare rasa canina din orase....ar fi pacat... se plang unii ca pute.....heloo': tot kktu' pute....si al nostru, si ala de bebe, si de porc, si de pisica, si de hamster....dar daca proprietarul e civilizat strange materia fecala produsa de animalul pe care il detine!!! e asa de greu?! |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
OOPS inca un "indignat" bate la usa...
QUOTE(anpop @ 25 Mar 2007, 12:04) ...daca ai un pic de spatiu verde, ala ar trebui sa fie curat, frumos, sa mergi pe el descult, sa te bucuri ca il ai!!! si este un lucru comun!!!... Tare mi-ar placea sa te vad cum mergi pe troutar, te plimbi, si, la un moment dat te opresti, te descalti, iti dai jos si sosetele, si apoi descult te bucuri de faisia de de spatiu verde de 0,7 m latime de la marginea strazii... As fi curios de opinia celor care asista la spectacol, pe cine ar considera mai deplasat? Pe mine ca imi las catelusa sa se cace in acel spatiu verde sau pe tine, ca te plimbi descult pe domeniul public... QUOTE(anpop @ 25 Mar 2007, 12:04) ...un proprietar de caine care-si lasa animalul sa se pise/cace langa masina mea ar fi de acord sa fac si eu acest lucru langa usa lui?! sau langa masina lui?!... Be my guest... Mai, de psiat nu se pune porblema, catelusa fiind, nu savureaza ridicarea piciorului pe o roata... sti tu, chestia aia cu marcarea teritoriului, nu-i sta in fire... Dar, in schimb, pentru fiecare cenzuratoi lasat de catelusa mea in vecinatatea vreunei masini, oricare ar fi ea, te invit sa te caci in fata usii mele... Iti voi asigura tot confortul, hartia igienica, si apoi acces la baie sa te speli... This post has been edited by radian: 25 Mar 2007, 12:37 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Liviu |
![]()
|
Radian .. tot o tii pe a ta .. dar la intrebarea principala tot nu ai raspuns:
De ce nu vrei sa strangi caca facut de catelusa ta pe spatiul verde ? Crezi ca poti raspunde la intrebarea asta ? Am inteles cu totii ca nu il strangi si nici nu vei avea de gand vreodata .. explica-ne DE CE ? Fa-ne sa intelegem ! Azi am fost cu fi'miu afara la joaca. D-l Negoita (primarul sect. 3) a avut grija ca sa puna panouri mari cu "INTERZIS ACCESUL ANIMALELOR DE COMPANIE" acolo unde sunt locuri special amenajate pentru copii. In locul unde am fost eu azi , chiar langa locul de joaca eta un spatiu ingradit pe care trona o tabla mare cu "SPATIU PENTRU CAINI". Imi poti explica te rog, ce cauta un kkt de caine, frumos aranjat, cu mot, chiar in fata unei banci de pe spatiul de joaca pentru copii? Explica-mi treaba asta intr-un mod logic si apoi vino si fa-ma cum vrei tu, frustrat, indignat .. orice vrei ... Dar intai da-mi o explicatie LOGICA ! Vreau sa specific ca acel cadou din fata bancii era proasppat proaspat si nu e nici urma de maidanez in zona. Nu mai zic de faptul ca 5 minute am stat sa imi curat pantofii de niste chestii maro frumos mirositoare (pe care nu stiu cand le-am agatat... dar sunt de azi cu certitudine ca prea miroseau frumos). Later edit (in cazul in care inca nu s-a inteles): folosirea "irc-ismului" "kkt" este fortata de faptul ca forumul cenzureaza cuvantul scris in mod literar ![]() |
--------------------
.
.
|
|
spooky51 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 5 May 06 ![]() |
Dupa cum vorbiti zici ca orasul e sufocat de-a dreptul de rahat de caine.
La naiba, e un caine, mai treci cu vederea, nu e mare lucru. Nici macar nu e un rahat cat un tort de mare. E rau cand fac pe scara blocului, la metrou, in plina strada pe trotuar, dar dupa pom, boschet, ce aveti cu ei? Ar insemna nimeni sa nu mai aibe caine, nu cred ca e asa fain sa te plimbi cu geanta de rahat dupa tine prin oras, poate doar daca ai avea voie sa o arunci in curte la Guvern. |
--------------------
Spaceship
X20
- ANDROMEDA4614DD
|
|
anpop |
![]()
|
![]() Sef de pisica! Group: Members Posts: 422 Joined: 28 May 05 From: Bucuresti ![]() |
@radian: parca se atacau idei nu persoane... nu ma cataloga fara sa ma cunosti...
tu vad ca te tot prevalezi de un raspuns...te-a intrebat si Liviu.....de ce nu strangi dupa catelul tau?! nu-ti fa tu grija de cum merg io' descult pe iarba...in norvegia nu se uita nimeni ciudat la tine...intr-un parc sunt si banci pe care poate vreau sa citesc dar nu pot, pt ca unul ca tine nu a strans kktu de langa banca si PUTE! explica-ne misterul te rog, de ce nu iti asumi responsabilitatea pentru animalul de companie fara sa deranjezi alti oameni!?...si fara sa te superi (vb foarte sincer) cum ar trebui un om deranjat de excrementele de caine sa te catalogheze!? PS: nu's "indignat", dar si kktul de la pisica mea pute...si pute rau...dar tot il curat... sunt "deranjat" de lipsa de civilizatie urbana, atata tot! ![]() |
--------------------
Logan
Preference 1,4
- b-xx-xxx Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
|
|
Thor1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 7 April 04 From: In front of the computer ![]() |
Sincer, majoritatea stapanilor de animale de companiei nu inteleg ca trebuie sa isi asume intreaga responsabilitate pentru prietenii lor necuvantatori. Un canie (pentru ca despre acestia e vorba in special) este ca si un copil mic. Trebuie sa ai grija si de ceea ce intra in el, si de ceea ce iese. Banuiesc ca daca aveti un copil mic, nu il scoateti in parc sa se c.a.c.e, nu? Iar cand neplacutul eveniment se produce nu bagati scutecul sub patul din dormitor, nu? Mi se pare normal sa se stranga excrementele dupa un animal aflat in posesie.
Scuzele de genul "si maidanezii se kk", "rad vecinii de mine", "mi-e scarba","trebuie sa curete primaria" nu tin: - populatia de caini comunitari trebuie controlata de primarie. Va deranjeaza -> faceti reclamatii catre adminsitratia locala - vecinii poate rad cand strangeti dupa caine, dar sigur va trimit la cele rusinoase cand calca in kkt-ul potaii dv. Ce preferati? - daca va este sila renuntati la animal. Cainele poate fi o companie palcuta, dar implica si aspecte mai putin placute. - Primaria are alte atributiuni, iar lucratorii de la serviciile de salubritate au alte indatoriri decat sa stranga excremente de caine din parc. Banii cheltuiti in acest mod pot fi folositi altfel. Imi vine greu sa cred ca ideea de a face curat dupa propria persoana, si implicit animalul din dotare -daca este cazul, trebuie stipulata in lege, dar se pare ca este o masura necesara. Si sincer cred ca de cat o amenda, mai bine s-ar pune "ploconul" in capul posesorului comod. A doua oara nu ar mai ezita sa stranga. That would be fun! Deja am vreo 3-4 persoane pe lista. |
--------------------
Mazda
6
2017 Judge me all u want. Just keep the verdict to yourself!
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
QUOTE(anpop @ 25 Mar 2007, 12:04) spunea cineva ca are caine la curte si strange dupa el in curte, DAR, daca ar iesi afara cu el la plimbare, i-ar fi scarba...... Eu spuneam asta, dar mai jos am scris si ca ies in oras sa ma plimb, nu sa adun rahati, drept urmare nu iau cainele. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
radian |
![]()
|
QUOTE(Liviu @ 25 Mar 2007, 14:04) Radian .. tot o tii pe a ta .. dar la intrebarea principala tot nu ai raspuns: De ce nu vrei sa strangi caca facut de catelusa ta pe spatiul verde ? Crezi ca poti raspunde la intrebarea asta ? Am inteles cu totii ca nu il strangi si nici nu vei avea de gand vreodata .. explica-ne DE CE ? Fa-ne sa intelegem !... Hei, e randul tau sa citezi din aminitiri... Nu am spus ca nu am degand sa strang mizeriile cainelui meu. Am spus ca nu le strang in momentul de fata si ca nu stiam ca exista vreun act normativ care sa reglementeze aceasta problema (apropo ar fi util daca ai putea sa pui un link catre o astfel de lege). De asemena am mai spus ca, consider util un astfel de topic, deoarece aflu de la cei care nu au animale de companie diverse motive de disconfort pe care un caine le poate crea si pe care poate nu le-am constientizat pana acuma. Deci, consider ca deschiderea mea in acest domeniu este evidenta... Vrea sa subliniez ca atunci cand imi plimb catelusa pe strada o fac exlusiv cu ea in lesa. Deci merge doar unde o las eu sa mearga. Am zis ca ma deranjeaza faptul ca in orasul in care locuiesc eu nu exista niciun parc amenajat pentru caini. In toate parcurile exista restrictii pentru accesul cainilor. Te rog sa ma crezi ca respect aceste restrictii. Nu-mi las cainele sa se aporpie de nicio masina parcata. Ii place sa se urce in masina mea, si nu vreau sa risc sa zgarie vreo masina. Evident, nu se apropie de o masina parcata nu se poate caca langa acea masina... Sub nicio forma nu o las nici macar sa se apropie de locurile de joaca amenajate pentru copii. Cand a fost mica un copil zvapaiat ia tras un picor in bot de a mers de-a berbeleacul un metru in spate... Din cand in cand isi mai aduce aminte probabil si mai latra la cate un copil. Nu vreau sa risc sa sara la copii. Deci, pe srtada o tin doar in lesa si ocolesc de la distanta locurile de joaca. Este exclus ca in vreun loc de joaca cineva sa calce in vreun kkt de-al catelusei mele. Pe asfalt nu-si face nevoile ca asa am invatat-o. Raman spatiile verzi (cele de circa 0,7 m latime dintre trotuar si strada) unde am invatat-o sa-si faca treburile. Problema de a aduna cenzuratii de acolo, nu mi-am pus-o pana acum. O s-o am in vedere de acum inainte. Never say never... In concluzie, am zis ca nu i-am adunat kktii pana acum, nu ca nu am s-o fac niciodata. Imi place sa cred ca nu sunt chiar asa de lipsit de responsabilitate. Pe de alta parte prin posturile mele de pe acest topic am vrut sa atrag atentia ca totusi problema asta nu-i chiar o tragedie nationala si se poate discuta si cu calm, nu-i nevoie sa faca nimeni clabuci dramatizand... Kktul in care ai calcat tu azi in parc... nu m-ai convins ca nu a fost depozitat acolo de vreun maidanez chiar daca zici ca un era niciunul prin zona. This post has been edited by radian: 25 Mar 2007, 18:50 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
Nevasta mea are un pekinez de 5kg si il chiama Pufi.Bineinteles ca mai cade si in sarcina mea sa-l plimb.Dupa cum stiti eu locuiesc in Ferentari pe Zabrauti si nu se poate sa nu fi vazut la tv reportaje de pe strada mea.Daca credeti ca in zona Zabrauti adunatul cenzuratului de caine ar ajuta cu ceva la asanarea mizerie fizice sau umane de maine incep sa-i adun cenzuratii lui Pufi.Adunarea cenzuratilor de caine nu are de ce sa fie o treaba scarboasa pentru ca se pune pe mana o manusa de plastic se ia cenzuratul in mana si se intoarce manusa pe dos cenzuratul ramanand in manusa iar pana la primul tomberon stradal nu poate fi departe.Sigur ca tara noastra are probleme mult mai arzatoare dar noi nu facem nimic in nici-o problema!Ne lamentam,ne complacem,ne plangem,eventual facem reclamatii,criticam pe ALTII dar intr-un final nu facem nimic.Eu care periodic fac plimbari prin vest cand ma intorc acasa imi vine rau cand vad sau aud ce se intampla.
|
--------------------
a
b
c
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Acest topic este un newerending story!
Nu va mai ciondraniti, categoric parerile sunt impartite si abordarea partizana si intoleranta este cea mai daunatoare! Inainte de a continua ar trebui sa stiti ca: - am crescut la tara, sunt iubitor de animale, caini si cai in special, mai putin cainii de lupta si cei cu potential mare de risc (stiti la ce ma refer). - am avut caine, am avut cal si multe alte animale. Acum nu am caine deoarece locuiesc la bloc (in schimb am un cobai) - am votat in consecinta - nu am caine dar sustin legea. 1. Nu sustin in nici un fel restrictionarea iubitorilor de animale (inclusiv de la bloc) sa le detina, cunosc destule cazuri, in special copii si batrani, pentru care animalele sunt o adevarata alinare sau cura de psihoterapie. Nu ma refer aici la cainii-insotitori pentru persoane cu handicap - aceste animale merita toata admiratia noastra, inclusiv sprijinul material pentru intretinere si pensie! A detine un animal de companie este o optiune personala care trebuie respectata! 2. Detinerea animalelor de companie, inca din faza de intentie, implica responsabilitati de la care nu ne putem eschiva. Cum experienta istorica dovedeste ca responsabilizarea implica educare si educatie trebuie sa acceptam acest adevar si sa renuntam la ciorovaieli pe teme care tin de comportament civilizat si tolerant. Nota: Educare inseamna inclusiv suportarea de pedepse la incalcarea unor reguli adoptate. Atata vreme cat ne dorim democratie ar trebui sa stim ca aceasta inseamna in primul rand alinierea la reguli (legi) care satisfac optiunea majoritatii societatii respective si nu alinierea la ce ne convine ignorand restul! Asa ca legi care sa stabileasca cadrul general si particular de convietuire sunt absolut necesare. 3. Atata vreme cat admiteti ca trebuie sa va spalati, sa faceti curatenie in urma voastra, sa va ingrijiti parul, sa va ingrijiti sanatatea si conditia fizica, a voatra si a familiei voastre, trebuie sa faceti acelasi lucru si in ceea ce priveste animalul vostru de companie. In loc de incheiere: Imediat cand iesiti din tara spre vest, puteti constata cum marcajele sunt parca mai proaspete, verdeata si florile mai prezente, parca nu mai este atata praf (unii se intorc in tara si spun cu uimire: "- Dom'le, am stat o saptamana in ... si nu mi-am facut pantofii niciodata!" sau pe cate unul care "se intoarce" si-ti spune solemn "- Noi, afara, nu folosim aceeasi periuta de dinti!", cand tu stii bine ca aici nici macar nu se spala pe dinti. Toate acestea vin din reguli mai bine stabilite si respectate sau din educatie care se "propaga" cu statut de obligativitate fara sa fie neaparat o frustrare. Sa nu va imaginati ca nemtii sau altii au vreo gena suplimentara pentru disciplina! Le-a taiat Wilhelm degete si maini multe pana au invatat ca daca-i lege nu-i tocmeala! In consecinta, hai sa incercam sa ne respectam mai mult optiunile unii altora iar ceea ce facem sa reflecte responsabilitate, sa acceptam regulile de convietuire sociala si legile ca pe un mijloc de a ne fi protejate interesele (in sens de majoritate) si nu ca opresiuni ale societatii. Un lucru grav lucru pentru o societate este ca exceptiile "agreeate" sa devina reguli (vezi spaga, cotizatiile benevole la scoli si alte alea). Intr-o societate civilizata, daca "nu scrie" undeva inseamna ca "nu trebuie" dar ceea ce este lege nu se mai dezbate la colturi (eventual se perfectioneaza prin proceduri specifice). Tot mai mult constat ca in societatea romaneasca da tonul impertinenta si intoleranta (la volan, in parc si aiurea), "smecheria" balcanica ne este crez iar incultura virtute. Parca a devenit un sport national sa mai "fentam" cate ceva din reguli sau sa ne impunem cu orice pret pozitia intr-o problema. Radian: Dupa ce am citit posturile tale pot sa spun cu destula certitudine ca nu cei ca tine vor fi problema! Sunt convins ca cei ca tine, atunci cand va fi cazul, se vor conforma! Mai degraba ma tem ca este o galceava "in ton aderare la UE" care nu va produce efecte favorabile reale. Sa fiti iubiti! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
_Vali_ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 17 February 07 ![]() |
Am avut pisica birmaneza in apartament si vrand-nevrand trebuia sa iau excrementele din cadita in care singura facea si sa le arunc in WC. Mirosea de imi venea sa vars dar asta era pretul unui astfel de animal de companie. Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa le arunc pe geamul de la baie si nici nu am avut dureri de maini.
Cred ca a considera strada (cu tot ce inseamna: trotuare, spatii verzi, parcuri etc) ca o "extensie" a casei personale ar fi un start pentru civilizarea de care avem nevoie. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate 1.6
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 15:49 |