taxa de prima inmatriculare, cat mai dureaza?
![]() ![]() ![]() |
taxa de prima inmatriculare, cat mai dureaza?
driverx |
![]()
|
||
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|||
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
<<si ti se pare normal ca un pustan sa aiba BMW E36 de 2.7L si sa-i dea 6-7000rpm?>>
De ce nu ti se pare normal adica trebuie sa ai XX ani ptr. a avea asa ceva ??? |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
lau: pentru ca in 90% din cazuri, tinerii care au masini supramotorizate fac accidente groaznice, pentru ca majoritatea celor care isi iau "bemveu din 92" il iau ca sa poate sa faca figuri si impresii si liniute fara sa isi faca griji pentru ca au dat o suma considerabila de bani pe respectivele masini. E mult mai usor sa infigi in gard o masina pe care ai dat 4-5k€ decat una pe care ai dat 15-20.
hadessutzu: nu. tu ai zis ca daca apia si statul romana te impiedica sa iti iei masina pe care o doresti, prin faptul ca o fac mai scumpa introducand taxa lor mult iubita, atunci faci credit si iei masina de 5-6 ori mai scumpa. (aici facem abstractie de faptul ca masina nu este rechizit scolar si oamenii pot trai si fara ea). Eu am extrapolat si am zis ca daca n-as fi avut bani de CC, as fi facut un credit si as fi luat o masina de 6 ori mai scumpa.... Este acelasi lucru, doar ca e pus sub lupa si iti dai si tu seama ca e o prostie ce ai spus acolo, insa nu-ti face placere de ceea ce vezi cand pui lupa pe el... driverx: TDI am pus si eu in exemplul meu. Mai mult: G3,G4 si G5 TDI, iar dupa aplicarea taxelor, diferenta intre un G3 si un G4 este de 1000, lucru care mi se pare normal.... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
faty |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 3 January 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
@driverx
Si eu daca vreu sa ieu o masina din 95 si sa stau sub ea toata ziua pentru ca am luat-o de prost nu vad cu ce te deranjeaza pe tine ? De ce priviti toti cumparatorii de masini sh ca fiind niste teribilisti de 18 ani care vor bmw-uri pe care sa le tureze in fata blocului ca sa impresioneze scolaritele ? Adica toti oamenii "seriosi" isi cumpara masini noi ? |
--------------------
Dacia
1300
'75
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
La cum se devalorizeaza masinile sincer nu merita sa o iei noua. Am gasit Fiat Grande Punto de anul trecut garla pe mobile.de cu pret de la 9000 si ceva de euro cu 15000 km. Unul nou e 13000 la noi, sincer il prefer pe ala second. Asta e un exemplu doar ca sa inteleaga cei ce considera masinile vechi rable care nu merita.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
teodor |
![]()
|
. Group: Members Posts: 176 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Inainte de a o inmatricula mergi cu ea la RAR, acolo se vede daca corespunde dpdv tehnic si al sigurantei rutiere masina.....bun daca RAR-ul isi une stampila pe cartea tehnica (de inmatriculare) inseamna ca ai o masina sigura si buna dpdv tehnic cu care poti sa mergi pe soselel patriei noastre.
Ca e din 95 sau 2005 si corespunde dpdv al sigurantei rutiere, nu vad care este problema.Normele non-euro sau euro 3 parca separa masinile dpdv al noxelor, daca masina corespunde si eu vreau sa o imatriculez de ce Tariceanu si Vladescu imi cer 2 000-3000 euro doar din prisma noxelor ca sa ii pun un numar de Romania pe ea????? O dacie din 82, masina tatalui meu , a trecut ITP-ul, deci corespunde,...nu vad cum mama masii o masina SH din Ger.sau Franta nu corespunde, sa nu cadem in plasa unora care spun ca masian nou este cea mai buna iar cea SH este foarte proasta,daca RAR-ul pune stampila pe cea SH, de ce sa ma deranjeze pe mine. Partea proasta este cu intretinerea , repararea si conducerea masinilor. Taxa de inmatriculare mi se pare exagerata, depaseste orice imaginatie, cum de bulgarii nu aceasta taxa.....?? |
--------------------
Passat 4Mot 2.0TDI
SLZ 1,9 Diesel
2006
- BZ-xx-www M-am trezit Luni si m-am gandit Marti sa ma duc Miercuri la munca...Da` cand am vazut Joi ca vine Vineri, ce dreaq` sa caut Sambata la munca...cand Duminica e zi libera ...
|
|
faty |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 3 January 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(sandman_ @ 2 Apr 2007, 12:58) lau: pentru ca in 90% din cazuri, tinerii care au masini supramotorizate fac accidente groaznice, pentru ca majoritatea celor care isi iau "bemveu din 92" il iau ca sa poate sa faca figuri si impresii si liniute fara sa isi faca griji pentru ca au dat o suma considerabila de bani pe respectivele masini. E mult mai usor sa infigi in gard o masina pe care ai dat 4-5k€ decat una pe care ai dat 15-20. Ce te face sa crezi ca e mai usor de zdrobit o masina de 4-5k de oiro ? Cu ce e mai speciala aia de 15-20 ? Poate sa aiba toate abs-urile si esp-urile de pe pamantu asta daca cel din spatele volanului e un idiot. Asta e cea mai mare problema a voastra ? de asta santeti voi pentru taxa de prima inmatriculare ? pentru ca teribilistii sa nu se zdrobeasca de garduri ? de aia nu poti tu dormi noaptea ? Crezi ca masina aia de 4-5k de oiro e mai periculoasa ca dacia din 80 care merge numa cu improvizatii ? Din cate am inteles de pe la stiri(foarte de incredere de altfel ![]() This post has been edited by faty: 2 Apr 2007, 12:20 |
--------------------
Dacia
1300
'75
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
faty:
Pai tocmai, ca nu zic asta. daca ai fi citit postul respectiv, ai fi vazut un G3 (E2) din 95 cu 5500, un G4(E3) din 2000 cu 6300 si un G5(E4) din 2004 (sau 2003) cu 10k. taxa nu te forteza sa iti cumperi masina noua (G5 din 2007 care costa 20k+), ci te incurajeaza sa cumperi o masina MAI noua, cu aproximativ aceiasi bani. Dai 800-1000€ in plus si iei o generatie mai noua a aceluias model, pentru care primesti in plus ABS, Airbaguri, poate ESP, sisteme de protectie mai bune, scaune mai comode, etc... Poate tu zici ca astea sunt figuri, insa eu zic ca sunt lucruri de bun simt. Daca tu vrei sa iei o masina din 95 si sa stai sub ea de prost, atunci trebuie sa platesti prostia... LE: pentru ca este de 3 ori mai scumpa, ii pare mai rau de ea. nu ma intereseaza daca teribilistii se zdrobesc de garduri. Ma deranjeaza doar ca e posibil sa se zdrobeasca de mine, de masina mea sau de gardul meu. Daca tu ii convingi sa caseze fortat toate daciile mai vechi de 90, eu vorbesc cu Citroneanu sa elimine taxa de prima inmatriculare. OK? |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(2dor @ 2 Apr 2007, 13:03) Am gasit Fiat Grande Punto de anul trecut garla pe mobile.de cu pret de la 9000 si ceva de euro cu 15000 km Man, ieri a fost 1 Aprilie. .... totusi. Oricum, fiecare face ce vrea cu banii lui. SIGUR sunt SH-uri foarte bune, dar nu prea apar si pe la noi. Deja m-am speriat cat aud de t(z)epe (mai mult sau mai putin) cu SH-uri. Circula multe basme prin bobor, de parca SH ar fi dracul in persoana, nu e asa, dar cert e ca dai muuuulte mii de euro pe o masina despre care nu stii nimic. Nici la aia noua nu stii NIMIC, dar stii totusi un lucru: nu are 150 mii km si NU a fost trantita km astia de o persoana, despre care...la fel...nu stii NIMIC. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
faty |
![]()
|
sandman :
Nu sunt deloc impotriva sistemelor de protectie mai sigure sau impotriva scaunelor mai comode.. sunt doar impotriva ideii de a platii mii de euro peste valoarea unei masini. Dupa cazul tau particular ( cu teribilistul cu bmw ) as putea lua si eu unul care era pe forum, in care cineva primea de la o ruda din strainatate o masina pe care aceasta a condus-o doar prin oras cativa ani si acum vroia s-o schimbe. De ce acea persoana este obligata sa plateasca mii de euro pentru a inmatricula o masina buna din punct de vedere tehnic si estetic ? Pe cazuri particulare se poate discuta la nesfarsit.. driverx : Si cu ce e diferita achizitionarea unei masini SH din afara fata de una din tara ? NICI in tara nu sti cine si cum a circulat cu ea, nu sti sigur cati km are.. si in ce stare e.. pentru asta exista service-uri unde se pot testa aceste lucruri This post has been edited by faty: 2 Apr 2007, 12:31 |
--------------------
Dacia
1300
'75
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai da e mai rau la una noua luata de la noi, stii sigur ca e pentru Romania si aia e cel mai rau. Iar legat de ce am spus de Fiat nu e unul la banii aia, preturile incep de la 9000 si ceva si urca pana peste 10000 euro, in primul rand ca o masina de afara nu e rulata pe drumurile patriei noastre si spre deosebire de noi neamtul respecta reviziile si service-urile de la ei nu se compara cu ghenele noastre. Plus ca sa spunem acel Fiat are garantie 3 ani, eu prefer sa il iau de acolo si sa mai am 2 ani garantie dar sa economisesc 3000 euro. Repet o masina noua merita dar nu luata din Romania pentru ca sunt mai toate cu probleme.
This post has been edited by 2dor: 2 Apr 2007, 12:31 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
sandman_ |
![]()
|
QUOTE(faty @ 2 Apr 2007, 11:28) Pe cazuri particulare se poate discuta la nesfarsit.. Tu ai inceput sa dai cazuri particulare si eu ti-am spus de ce nu trebuie luate in calcul... In alta ordine de idei, valoarea unei masini e un concept foarte volatil. Despre o masina SH nu stii nici cati km are la bord. Stii doar cat scrie pe bord. Atat! Dar aici nu discutam despre ce e mai bine sa cumperi, ci despre spiritul taxei, iar tu inca nu m-ai convins ca e o prostie sa incurajezi cumpararea unui G4 din 2000 in fata unui G3 din 95... 2dor, de unde iei tu SH la care mai ai 2 ani garantie? Ca merg si eu cu un trailer plus remorca sa aduc vreo 20... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Unu cu unu fac doi! Sunt de acord cu taxa asta intr-o oarecare masura. Pentru masinile care au cel putin euro 3 ar trebui scoasa taxa. In schimb pentru rablele din 1800 toamna ar trebui instituita o taxa, ca sunt satul de rable care de abia se tin tablele pe ele si lasa dupa ele un nor de fum ca si uzina de la copsa-mica... si sunt destule rable din astea in tara nu trebuie sa mai aducem si de afara alte rapciugi... Taxa asta a fost prost gandita de la inceput. Trebuiau sa spuna ceva de genul pentru masinile care au minim euro 3 nu se aplica nici o taxa de prima inmatriculare, iar pentru cele care au sub Euro 3 se interzice inmatricularea lor in tara... Si era toata lumea fericita...Oricum sunt interese mari la mijlocul acestei taxe... daca poti lua o masina de dincolo cu euro 3 si confort superior daciei logan si a celorlate masini care se vand in romania ghici cine pierde?? Vorbesc aici de masinile noi (VW, Ford, BMW) comparativ cu aceiasi marca SH luata de dincolo...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
QUOTE(l@u @ 2 Apr 2007, 11:50) <<si ti se pare normal ca un pustan sa aiba BMW E36 de 2.7L si sa-i dea 6-7000rpm?>> De ce nu ti se pare normal adica trebuie sa ai XX ani ptr. a avea asa ceva ??? sandman se oftica putin pe pusti aia ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by C@talin: 2 Apr 2007, 12:51 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
2dor |
![]()
|
In primul rand ca din moment ce iau un Fiat din aprilie 2006 ce are 3 ani garantie, mai raman 2, in al doilea rand trebuie sa ma interesez daca se accepta garantia la noi pentru ca orice e posibil. Iar legat de garantie in general pentru cunostintele tale generale multe firme si chiar Auto Haus-uri acorda garantie la masini second hand iar dealerii de masini vand si second hand si acorda clar garantie.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
|
|
sandman_ |
![]()
|
CAtalin, nu incepe cu copilarismele, ca nu da bine.
Ai idee cam la ce cifra se ridica taxa respectiva pentru passatul tau TDI? 2dor, trebuie sa ai grija ca acea garantie sa fie transmisibila. La multi producatori nu este transmisibila. In al doilea rand, grantia este de 3 ani sau n nr de km, iar la o masina care e vanduta dupa 1 a e foarte probabil ca acel n sa fie depasit de ceva vreme ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
faty |
![]()
|
QUOTE(sandman_ @ 2 Apr 2007, 13:41) iar tu inca nu m-ai convins ca e o prostie sa incurajezi cumpararea unui G4 din 2000 in fata unui G3 din 95... Nu e deloc o prostie sa incurajezi cumpararea unu G4.. dar daca valoarea taxei incepe sa ajunga sau chiar sa depaseasca valoarea masinii atunci nu se mai cheama incurajare ... Acceptarea masinilor vechi in schimbul aducerii unei masini sh dintr-un an superior ar insemna incurajare.. cresterea impozitelor dupa vechimea masinii ar insemna incurajare.. introducere unor norme care permit acordarea verificarii tehnice pe o perioada mai scurt masinilor mai vechi ar fi incurajare.. |
--------------------
Dacia
1300
'75
|
|
Marius81 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 244 Joined: 30 June 04 From: - ![]() |
QUOTE(sandman_ @ 2 Apr 2007, 12:58) hadessutzu: nu. tu ai zis ca daca apia si statul romana te impiedica sa iti iei masina pe care o doresti, prin faptul ca o fac mai scumpa introducand taxa lor mult iubita, atunci faci credit si iei masina de 5-6 ori mai scumpa. (aici facem abstractie de faptul ca masina nu este rechizit scolar si oamenii pot trai si fara ea). Si ce ti se pare anormal la chestia asta?? Tu ai prefera sa platesti cu tot cu taxa 6000 de euro pe o masina SH pt care ai platit 4000, sau iti vei lua una noua cu 7-8000? Cine are de castigat din chestia asta...? Masina nu mai e un lux de ceva vreme. Daca stai undeva la tara probabil nu e neaparat necesara, dar la oras ai nevoie de masina ca de aer in conditiile in care stai la munca de la 8 la 5 si apoi mai ai un milion de chestii de facut pt care trebuie sa alergi de colo colo. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
sandman_ pai la unu dasta nu m-am uitat, da la un opel astra clasic era 1200 euro taxa din italia adusa
e oricum fie , eu il sustin pe alydor a zis bine ce a zis mai sus ![]() This post has been edited by C@talin: 2 Apr 2007, 12:57 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
sandman_ |
![]()
|
Se pare ca notiunea de libertate este cam prost inteleasa de unii de pe aici. Nimeni nu iti interzice sa cumperi (cum era pana acum), insa daca vrei masini de epoca, trebuie sa platesti pentru ele.
faty: te contrazici putin (mai mult). daca ridicarea cuantumului de impozitare anuala in functie de vechime ti se pare o masura buna, de ce ridicarea cuantumului unei impozitari unice (taxa de prima inmatriculare) ti se pare absurd? hade: de ce sa fie totul alb sau negru? eu prefer sa platesc 6500 pe o masina SH mai noua decat aia care ma costa 6000 si mai ieftina decat cea noua care ma costa 8000. catalin: atunci uita-te, daca vrei sa aduci argumentul passat TDI. In Austria , taxa pentru un Astra Classic adus din Germania (presupun ca si daca e din Italia e acelasi lucru) este de aproape 2000€ (Te rog nu veni cu argumentul ca in A sunt salariile de ori mai mari decat in RO, pentru ca nu isi are locul aici). |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
2dor |
![]()
|
Sandman ai dreptate ca trebuie verificat daca e valabila garantia si la noi, dar legat de km ce am vazut eu sunt pana in 30000 cam toate de anul trecut. Si se pot verifica usor acei km la reprezentanta tinand cont ca masina are inca garantie.
De exemplu m-am interesat in Germania si se pot lua masini second de la reprezentanta BMW, care acorda si garantie pentru masini. Poate aceasta garantie este valabila si in Romania trebuie sa ma interesez, daca e atunci nu e nici o problema. |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
|
|
sandman_ |
![]()
|
Bun, cat e taxa pentru Punto ala? vreo 700€ cumva?
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
2dor |
![]()
|
E mica taxa aici ai dreptate, dar e.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
|
|
faty |
![]()
|
@sandman
Sunt deacord cu o impozitare anuala (decenta) in functie de vechime pentru ca asta permite achizitionarea autoturismului si inmatricularea lui. Da sunt de acord ca detinerea unei masini "de epoca" se plateste, dar sa se plateasca anual ca impozit ( impozit care exista deja in asigurare, nu stiu sigur daca si in impozitul pe masina ). As prefera sa platesc acea taxa de inmatriculare de 3000 de euro daca este divizata pe x ani de acum incolo cat voi folosi masina. |
--------------------
Dacia
1300
'75
|
|
sandman_ |
![]()
|
2dor: pai unde e problema? Pana si UE au spus ca nu ii deranjeaza taxa, ci cuantumul ei. Mai devreme s-a spus si aici ca problema e valoarea, nu existenta. Iar acum spui ca intr-adevar, taxa e mica, dar problema e ca exista... Hai sa rugam statul roman sa faca un cadou la fiecare cetatean care are permis, care sa constea intr-un autoturism. Eu vreau un Vanquish...
faty: si esti tu sigur ca vei detine autoturisul fix 5 ani? Sa presupunem ca dupa revanzare, cumparatorul e de acord sa plateasca pt anii ramasi. Ce se intampla daca dupa 1 an tu faci masina praf? Platesti impozit pe un obiect pe care nu-l mai ai? Iar daca e divizata pe 5 ani, taxa nu mai e imorala,nu? Eu consider ca prin taxa asta cumparatorul de masini SH se candeste de 2 ori inainte sa aleaga si alege mai bine |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(hadessutzu @ 2 Apr 2007, 12:53) Si ce ti se pare anormal la chestia asta?? Tu ai prefera sa platesti cu tot cu taxa 6000 de euro pe o masina SH pt care ai platit 4000, sau iti vei lua una noua cu 7-8000? Cine are de castigat din chestia asta...? [...] NU, eu as prefera sa platesc acei 4000 E si atit! ![]() |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Un tip a cumparat un vw pasat din '90 cu 4000 euro (preturi mari la sh in Romania) . Tipu daca a cumparat masina a spus ca cel putin 5-6 ani merge cu ea . Daca nu era taxa ce putea sa cumpere cu 4000 euro de afara? Cred ca cel putin euro 2. Asa harbul din '90 (chiar asa arata) mai ruleaza inca cativa ani . Sunt exemple destule cu harburi deja inmatriculate in Romania si autoritatile nu fac nimic pentru a le elimina . Atata timp cat ITP se face pe spaga nu se pot elimina harburile.
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
si eu ce ziceam???
Suma respectelor, Alydor. |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai in 90% din cazuri o masina noua sau adusa de afara cu taxa sau fara taxa nu elimina un harb (exceptie fac doar cele din programul rabla si cele cazute rau care le strange primaria de pe strada). Toate celelalta sunt revandute si tot mai circula o perioada pana cand nu mai pot fi folosite. Cred ca eliminarea taxei ar duce la inmultirea harburilor deja existente ci nu la inlocuirea lor. Indiferent cat sunt fara posibilitati unii posesori de harburi vor gasi mereu pe altii si mai si carora sa le vanda masinile vechi.
Ca exemplificare: nemtii cu bani isi vand masinile second hand celor din estul Europei (celor care isi permit sa dea 4-5000euro pe ele), acestia mai departe trag de ele cat pot dupa care le vand celor care au 2-3000 euro dar nu isi permit mai mult..and so on. |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
uite, eu sunt impotriva taxei pt ca daca vreau sa-mi iau un polo cu E3 din germania la 1800 euro, modelul 2001 care-mi place, trebuie sa platesc 2000 de euro taxa asta!
cine nu doreste sa plteasca taxa, sa semneze aici. eu consider ca VALOAREA ei e mult prea mare, cel putin pentru masinile cu E3 si E4. |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 23:51 |