taxa de prima inmatriculare, cat mai dureaza?
![]() ![]() ![]() |
taxa de prima inmatriculare, cat mai dureaza?
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
si pe langa cei 1550 de anul trecut (TVA + t.v.) nu mai plateai nimic pentru inmatriculare?
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
|
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Taxa se micsoreaza.
http://stiri.itbox.ro/stiri-citeste/Auto/s...atriculare.html |
--------------------
-
-
-
|
|
BAC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 450 Joined: 1 September 04 From: Reghin ![]() |
Inca n-a aparut grila de calcul? Nu stie nimeni?
|
--------------------
ex. Opel
ex.Vectra C
2007 OPC line
- MS
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Imi permit sa citez un prieten pe un alt forum, un rationament la care nu m-am gandit.
QUOTE Eu am votat impotriva. Din mai multe motive: 1. E impotriva ideii de circulatie libera a marfurilor si serviciilor. Probabil Romania va fi amendata, insa amenda o va plati cumva seful APIA? Nu, o vor plati cei care platesc si taxa. 2. "poluare" si normele euro nu inseamna acelasi lucru. 3. Ideea de a da taxe functie de grupa euro inseamna ca baietii vor putea umbla la taxe la fiecare cativa ani, cand se schimba normele. Chestia asta nu exista nicaieiri in alta parte in lume... peste tot o masina e incadrata intr-o grupa fiscala cand e construita si acolo ramane pana cand e data la casat. Azi iti iei o masina si habar n-ai cat vor fi taxele maine. 4. Legile "ecologice" au si efecte pervese. Reinoirea parcului de masini inseamna enorm de multa poluare.... constructia si apoi reciclarea unei masini noi inseamna mult mai multa energie si co2 decat se economiseste prin presupusa ecologizare... insa da de lucru industriei auto 30000000.gif. Spun "presupusa" pentru ca in ultimile 4 cincinale sa spunem (adica de cand s-au inventat regulile Euro) cantitatea de CO2 si consumurile specifice nu au variat prea tare, degeaba o masina e euro 24 daca arde benzina aiurea doar ca sa tina catalizatorul cald sau are 500kg in plus fata de modelul precedent. (norma euro nu limiteaza consumul sau emisia de CO2 ci doar proportia unor anumite picanterii din gazele de esapament). Nu spun ca normele Euro sunt inutile, prefer oricand sa stau in trafic in spatele unui dizal cu filtru de particule in locul unuia de acum 15 ani insa importanta lor e supraevaluata, degeaba ai o masina curata daca construirea ei inseamna porcarii in atmosfera. Transporturile reprezinta mai putin de 20% din poluare, industria (cea auto inclusa) fiind de fapt problema principala. Insa asta n-o spune nici un politician fie el dambovitean sau parizian, pentru ca inseamna sindicate, somaj, delocalizare, etc. Europa se da cu fundul de asfalt cu ecologia insa parlamentul european cu cele doua sedii din bruxelles si strasbourg si armata de functionari care fac naveta zilnic intre cele doua cu avionul polueaza cat china absolut inutil. Intai sa vad un parlamentar din asta mergand cu Smartul sau Matizul si dupa aia sa vina sa imi ceara bani pentru viitorul planetei. Ca orice tema importanta, e folosita de politicieni doar ca trompeta.... O lege cu adevarat ecologica ar avantaja o masina usoara si simpla, cat mai fiabila pe termen lung, usor de produs si reciclat, ar taxa poluarea energia folosita si in procesul de fabricatie si reciclare nu doar cel de folosire, insa asa ceva nu vrea de fapt nimeni.... nici cumparatorii, nici constructorii si nici politicienii. Insa macar sa nu se bata cu caraminda-n piept cu cat sunt ei de ingrijorati de soarta planetei cand de fapt ii doare-n moon.gif Nici mie nu mi-ar placea o asemene masina insa macar nu-mi pun tricou cu greenpeace si mutra de mahnit ca sa ma simt superior. Iar banii obtinuti din taxe s-ar duce in cercetare pentru sursele alternative de energie nu in pomeni electorale sau gipane la demnitari. http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...ndpost&p=264791 Asadar aceasta taxa nenorocita chiar nu are nici un fundament ci incurajeaza la si mai multa poluare pentru a schimba masinile cat mai des. This post has been edited by Laurentziu83: 3 May 2007, 09:40 |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Bine, discutia asta e valabila pentru cine (mai) crede ca taxa asta are vreun impact in ecologie.
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Problema e ca sunt destui care inca o mai sustin. Macar din ce scrie acolo si cati bani se arunca de pomana sa-si schimbe naibii opinia.
Sunt de acord cu eliminarea cazanelor care intuneca cerul cand trec, si mie mi-ar fi rusine sa merg cu asa ceva pe strada, dar pana la a penaliza un euro 2 ca fiind "foarte poluant" desi pe masina aia sunt montate sisteme pentru reducerea poluarii, e cale foarte lunga. |
--------------------
.
.
.
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Ti-am dat un exemplu in care diferenta intre un G3 din 97 si un G4 din 2001 era de vreo 10% (cam 5700, respectiv 6300€, dupa apllicarea taxei). Da-mi un motiv pentru care ar trebui sa alegi G3?
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
E mai frumos G3! Parerea mea.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
sandman_ |
![]()
|
multumesc ca imi sustii ideea
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(sandman_ @ 3 May 2007, 12:22) Ti-am dat un exemplu in care diferenta intre un G3 din 97 si un G4 din 2001 era de vreo 10% (cam 5700, respectiv 6300€, dupa apllicarea taxei). Da-mi un motiv pentru care ar trebui sa alegi G3? Pai ma fac baietii sa muncesc mai mult ca sa-mi schimb masina de-aiurea, daca eu sunt multumit de ceea ce am si de faptul ca imi mai si ramane timp liber, nu sa mor de prea multa munca cu 2 dosare in mana pentru un kkt de masina cu piele la interior cu care voi merge tot cu 100 pe sosea (daca mai am timp sa merg cu ea). De ce sa dau 5700 de euro pe o masina, cand pot sa dau 3000 de euro pe aceeasi masina, si imi mai raman si bani sa-i pun cele mai bune consumabile, nu sa umblu fara casco, anvelope resapate, pe care le arunc in 30 de mii de km. Vad ca pe soselele din afara e plin de masini de-acu 7-8 ani care merg foarte bine, numai la noi trebuie musai schimbata repede masina, ca te trezesti ca nu ti-o mai asigura firma de asigurari. Poate nu vreau societate de consum, unde ne grabim asa? Sa murim? This post has been edited by Laurentziu83: 3 May 2007, 16:13 |
--------------------
.
.
.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Auzi, dar nu mai bine iti cumperi tu o bicicleta? Si First Bike. Ca nu ai nevoie de una de 3000 de euro. Cumperi un Rich, FB sau DHS cu 200 de lei si te-ai scos. Nici macar nu mai trebuie sa te duci la serviciu, ca nu mai duci grija pieselor de schimb si a benzinei. Dar parca vad ca si asta e prea scumpa.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
sandman_ |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 3 May 2007, 15:12) Pai ma fac baietii sa muncesc mai mult ca sa-mi schimb masina de-aiurea, daca eu sunt multumit de ceea ce am si de faptul ca imi mai si ramane timp liber, nu sa mor de prea multa munca cu 2 dosare in mana pentru un kkt de masina cu piele la interior cu care voi merge tot cu 100 pe sosea (daca mai am timp sa merg cu ea). De ce sa dau 5700 de euro pe o masina, cand pot sa dau 3000 de euro pe aceeasi masina, si imi mai raman si bani sa-i pun cele mai bune consumabile, nu sa umblu fara casco, anvelope resapate, pe care le arunc in 30 de mii de km. Vad ca pe soselele din afara e plin de masini de-acu 7-8 ani care merg foarte bine, numai la noi trebuie musai schimbata repede masina, ca te trezesti ca nu ti-o mai asigura firma de asigurari. Poate nu vreau societate de consum, unde ne grabim asa? Sa murim? daca esti multumit cu ce ai, de ce vrei alta masina? 7-8 ani inseamna 99-2000, adica acel G4 de care zic eu, care pe langa piele, mai are si ESP, ABS, care poate unora li se par mofturi, dar altora le salveaza vietile. Sunt multi care merg nesabuiti. Extrapoland ce ai spus tu, altul de ce sa dea 3000 pe o rabla din 90, cand poate da doar 500€ pe ea, si apoi cica baga numai consumabile bune si face casco? Poate nu intereseaza pe nimeni ce vrei tu, ci intereseaza ce vrea majoritatea dintre noi. Democratia nu inseamna unanimitate, ci majoritate... |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Pai nu sunt multumit cu ce am, dar vreau ceva potrivit nevoilor mele si care sa nu ma sece la buzunar, asa cum vrea toata lumea. Am un venit in care trebuie sa ma incadrez si asta imi permit, si nu inteleg de ce statul trebuie sa imi limiteze optiunile. Eu decid daca imi trebuie o optiune sau alta sau daca merita. Daca eu aleg ca masina sa nu aiba airbag-uri, o fac pe raspunderea mea, eu consider ca nu am nevoie la momentul actual. Daca ducem discutia la absurd, cel mai bine este sa stam acasa, in pat. Nu ne mai trebuie nici abs, nici ESP, nici airbag.
Majoritatea de pe aici se cam contrazice cu optiunile tale, daca inca n-ai observat. Daca tu iti permiti sa iti cumperi o masina scumpa cu multe dotari, nu e nevoie sa te bati cu pumnii in piept sa ne convingi ca asa e mai bine, iar cei ce nu gandesc ca tine sunt niste dobitoci. Nu a ras si nu a deranjat pe nimeni ce gandesti tu si conceptiile tale, in fond fiecare face ce vrea cu banii lui, a deranjat modul in care pui problema, si anume ca numai tu gandesti ok, restul sunt niste prosti. De asta se ataca lumea. Ca fapt divers imi curgeau balele dupa un Ford Ka/Fiesta sau ceva asemanator. Nu o sa vii cumva sa-mi spui ce prost sunt ca de ce vreau masina mica in loc sa-mi iau un tanc? @ssilviu: daca ai ceva de spus, ridica te rog 2 degete si ceri voie, daa? ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 3 May 2007, 19:10) Majoritatea de pe aici se cam contrazice cu optiunile tale, daca inca n-ai observat. Ce majoritate nene? Asta de pe forum? Irelevanta. Oamenii afectati de aceasta taxa sunt minoritari. Daca ii intrebi pe restul ce aleg intre "trafic lejer si poluare mai putina" si "blocaj non stop, fum negru, lipsa locuri de parcare si cresterea pericolului pe sosele" cred ca iti dai seama de rezultat, nu? |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Lumea vrea trafic lejer si poluare putina dar si o masina sa si-o poata permita. Am dreptate sau nu?
Pentru lipsa locurilor de parcare si a ambuteiajelor injura guvernul, pentru ca n-a fost in stare sa faca sosele, locuri de parcare, in schimbul accizelor si a taxelor aberante ce curg garla in bugetul statului. M-am saturat de gandirea comunista in care se incuraja transportul in comun si maxim o masina de familie. Eu decid daca merita sau nu sa merg cu masina si vreau sa fie contrazis cu argumente pertinente citatul de l-am scris mai sus, referitor la normele de poluare si inutilitatea masurilor antipoluare la masini si care e scopul real al acestor taxe. Pana la urma toate combinatele care produc fier, mase plastice ca sa fabrice masini euro 4 ca sa inlocuiasca masinile vechi cu euro 2 sau 3, nu polueaza? This post has been edited by Laurentziu83: 3 May 2007, 19:34 |
--------------------
.
.
.
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 3 May 2007, 20:32) Lumea vrea trafic lejer si poluare putina dar si o masina sa si-o poata permita. Am dreptate sau nu? Nu ai dreptate. Majoritatea vrea sa aiba cu ce sa traiasca de pe azi pe maine. Abia isi permite bani de autobuz si vrea sa ajunga in timp la serviciu. This post has been edited by ssilviu: 3 May 2007, 19:46 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Majoritatea de care spui tot are vreo troaca de 1300 prin batatura. Si nu cred ca n-ar abandona transportul in comun ca sa se miste cu masina si sa-si permita asta.
|
--------------------
.
.
.
|
|
ssilviu |
![]()
|
Nene?! Ce majoritate? Ca majoritatea romanilor nu are deloc masina! Evident ca cine vrea sa renunte la RATB pune mana si munceste si nu pierde vremea pe forumuri smiorcaindu-se.
This post has been edited by ssilviu: 3 May 2007, 19:57 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
ssilviu tata stai sa mai cresti un pic, sa ajungi pe banul tau si pe urma sa tragi si tu concluzii sau sa-ti dai cu parerea... Pana atunci mai pune burta pe carte ca forumul asta iti manaca cam mult timp. Apropo in romania, numarul masinilor este de 1 la 3-4 locuitori, in zonele urbane chiar 1 la 2-3 locuitori.
|
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
ssilviu |
![]()
|
Te-ai luat dupa varsta trecuta in profil?
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
driver |
![]()
|
Exact!
|
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
ssilviu |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Eu zic ca esti parlamentar, ca prea o dai cotita.
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
sandman_ |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 3 May 2007, 17:10) Pai nu sunt multumit cu ce am, ... Daca ducem discutia la absurd, cel mai bine este sa stam acasa, in pat. Nu ne mai trebuie nici abs, nici ESP, nici airbag. ... Ca fapt divers imi curgeau balele dupa un Ford Ka/Fiesta sau ceva asemanator. Nu o sa vii cumva sa-mi spui ce prost sunt ca de ce vreau masina mica in loc sa-mi iau un tanc? @ssilviu: daca ai ceva de spus, ridica te rog 2 degete si ceri voie, daa? ![]() lasa-l pe ssilviu, ca atunci cand el conducea, tu calareai floarea soarelui si credeai ca-i bicicleta ![]() revenind ontopic: mai sus ai spus ca esti multumit cu ce ai. Acum spui ca nu. Te hotarasti azi? Sau astepti pana la ziua ta, ca poate primesti o fiesta cadou de la unchiul tau si atunci vei sti sigur daca esti sau nu multumit? Nu are rost sa duci discutia la absurd: daca ai de ales intre o masina E2 semi-cheala si o masina E3 (din aceeasi clasa sau chiar serie) cu ABS, ESP, BC, AC si alte nimicuri, la un pret putin mai mare (cu 10% mai mare), tu ai alege-o pe aia E2, pentru ca ....? ( tu stii de ce ![]() driver, tata, vezi remarca de mai sus (referitor la varsta lui ssssssssilviu) si adapteaz-o la varsta ta (initial ea a fost conceputa pentru varsta lui laurentziu) |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Eu consider ca e mai bine sa cedez si sa abandonez discutia asta, nu am cursuri de pedagogie ca sa te fac sa intelegi si imi racesc gura de pomana.
Ramai sanatos cu posibilitatile tale financiare si intelege ca nu toata lumea isi poate permite doar ce ni se baga pe gat cu forta. Momentan am salariu de sub 1000 ron, poate mai tarziu va fi mai mare, poate imi voi permite orice ideea era ca nu vreau sa merg cu autobuzul pana la 40 de ani sau sa fac rate pe 7 ani la o tona de fiare, viata trece repede, fara sa ne dam seama. Nu mi-a placut niciodata sa fiu aratat cu degetul cum ca as fi cine stie ce de bani gata, faptul ca prefer sa tin Clio in parcare si sa merg cu dacia pe GPL cred ca spune multe, si, ca un locuitor al unei tari mai spalate, ar trebui sa intelegi mai bine decat cei de pe aici la ce ma refer. Daca nu intelegi, sa-ti fie de bine si ai toata "consideratia" din partea noastra. Si cu asta am incheiat, ramai sanatos. |
--------------------
.
.
.
|
|
dinescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 6 February 07 ![]() |
Oricum o alta grila de "taxare" se va aplica dupa 1 ian 2008.
![]() |
--------------------
dacia
1300
78 Fac dezvaluiri...
|
|
TYGI |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 5 May 06 From: BRAILA ![]() |
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dajia
1310
- BR-01-OZN
|
|
csiri_biri_kodak |
![]() ![]()
|
![]() Membru linistit Group: Members Posts: 102 Joined: 14 July 07 From: Blumberg, Germania ![]() |
uite si noua grila de taxare pe 2008:
(Cilindree * Coeficient cilindree) - (Cilindree*Coeficient Cilindree*Coeficient de reducere%)=taxa Coeficientii necesari le gasiti la acest site Iar aici gasiti si un calculator al taxei de prima inmatriculare, insa am si eu o mica nelamurire... exista sa scada valoarea taxei odata cu cresterea varstei autoturismului???? ![]() Nu de alta dar vreau sa-mi cumpar un clasic din Germania cu un motor marisor si daca aleg o vechime de peste 20 ani aproape ca nu platesc nimic... 975E??!?! ... exista sa fie asa? |
--------------------
Dacia / Dacia
1300 (RIP) / Logan
1978 / 2012 ! Fiecare trebuie sa inceapa de undeva !
Creierul este un organ oarecum indispensabil capului... |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th July 2025 - 23:55 |