merge in 3 pistoane, ce poate fi?
![]() ![]() ![]() |
merge in 3 pistoane, ce poate fi?
B-12-WRW |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 7 March 07 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
1300
1984
- B-12-xxx Daca Ai Cap Iese Altfel ;)
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
O supapa cred eu.
|
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
ON-TOPIC:bujia se ancraseaza cand nu lucreaza bine sau fisa ei e impuscata sau ai fisura in capacul delco....sau in cazul extrem ai axul cu came din delco uzat......
daca nu e nici asta inseamna ca ai toi segmentii uzati sau ,cel putin, la pistonul 2.... daca garnitura de chiulasa e impuscata vezi cu motoru la ralanti...daca apar bule in borcan e impuscata....nu e neaparat sa se impuste la ce ai patit tu...... cand ai reglat culbutorii ? inainte sau dupa ce ai constatat ca merge prost ? daca nu i-ai reglat cum trebe ai belea cu supapele ! This post has been edited by sobolan: 10 Mar 2007, 21:49 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
QUOTE(B-12-WRW @ 10 Mar 2007, 12:29) sal. ma gandesc ce poate fi... in cilindrul 2, dinspre volanta, imi baga ulei in camera de ardere... adica mergea prost (in 3), cand am desfacut bujiile, la cilindrul respectiv bujia era plina de ulei in cap si pe langa filet, etc.... ce poate fi? sa fie segmentii? sa se fi blocat? sau e posibil sa se fi ars garnitura de chiulasa? ca am avut neplacerea de a pierde apa si odata s-a cam incins motoru.... am reglat culbutorii, una alta reglat chestii, fara rezultat... inainte sa incep sa desfac motoru, cer si parerea voastra.... ![]() ulei pe bujie = s-au dus segmentii....... daca se blocau segmentii acum scriai ce segmenti sunt mai buni pentru motorul de dacie.......... garnitura ars = fum alb pe toba .......... iese asaceva ......sau iti dispare apa din borcan cand mergi cu masina ......... ? |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
B-12-WRW |
![]()
|
culbutorii i-am reglat dupa ce am sesizat problema... bule de aer nu scoate in borcan, la asta m-am uitat prima data.... fisele, capacul de la delcou, platina, condesatorul, luleaua si bujiile sunt relativ noi, am mers cu ele in jur de 100 km... de cand am masina motoru nu mergea rotund la ralanti, dar in sarcina si turatii nu facea figuri, si l-am lasat asa... intr-o seara pur si simplu nu ma mai intelegeam cu ea... apoi am facut ce am zis mai devreme(verificarile obisnuite)... fum nu scoate, decat umpic la turatii f. mari sau cand e rece, dar f putin. chestia ca daca scot fisa in timp ce merge motoru, nu se schimba deloc turatia, deci nu lucreaza absolut deloc... o sa ma duc la cineva sa-mi masoare raportul de compresie la fiecare cilindru sa vad daca sunt devina segmentii.
|
--------------------
DACIA
1300
1984
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai ulei pe bujie ... clar sunt segmenti care probabil s-au aliniat ...ai incercat sa schimbi bujia ... cu una noua ... fisa ai schimbat-o la alt piston ...tot asa face ???? ai ferificat ploti in capac ... bujiile care le-ai pus ... le-ai desfacut si tu capacelul auriu din capat ...ai pus putin ulei acolo ...l-ai strans bine ... distanta ai reglat-o corespunzator ... la cald tot asa face ... nu se schimba mersul motorului ... tachetii la ce distanta i-ai reglat ...
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
QUOTE(mihai0070 @ 12 Mar 2007, 08:26) Daca ai ulei pe bujie ... clar sunt segmenti care probabil s-au aliniat ...ai incercat sa schimbi bujia ... cu una noua ... fisa ai schimbat-o la alt piston ...tot asa face ???? ai ferificat ploti in capac ... bujiile care le-ai pus ... le-ai desfacut si tu capacelul auriu din capat ...ai pus putin ulei acolo ...l-ai strans bine ... distanta ai reglat-o corespunzator ... la cald tot asa face ... nu se schimba mersul motorului ... tachetii la ce distanta i-ai reglat ... aaaaaaaaa? si cum au reusit segmenti sa faca treaba asta ? on topic.... ce bujii folosesti ? |
--------------------
.
.
. 929y
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
. 929y
|
Uncle-Sam |
![]()
|
![]() MEMBRU DE PARTID Group: Members Posts: 1.377 Joined: 1 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
DACIA 1100
1971 / DAEWOO
TICO 1999
- B ** *** Eu am numai 3 pistoane si ma cheama piTICOt
|
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
mihai0070 |
![]()
|
![]() NOVA Gt , 1997 Group: Members Posts: 2.752 Joined: 5 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Da asta am vrut sa spun ... segmentii se monteaza la 180 grade ... daca sunt in linie ... fantele .... ce se intimpla atunci ....
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
mihai0070 |
![]()
|
Eu vorbesc de un caz real ... cand masina (berlina mea 1310) dupa motor segmentat in 20000 km a inceput sa scoata fum la greu si halea uleiul ... am fost la mecanic si segmentii (a zis el de buni ce au fost) exprimarea lui a fost exact asa ... s-au aliniat ... schimbat cu alti mai buni ....si este ok ... nu mai consuma ulei de 50000 km ..si merge ok ...
|
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
cam la toate masinile se monteaza asa (la 120 grade) dar nova e mai speciala.......
eu nu am mai auzit ca niste segmenti sa se alinieze ei de unii singuri decat la montaj......... |
--------------------
.
.
. 929y
|
mihai0070 |
![]()
|
Uite ce scrie la nova ... 180 gradesegmenti.JPG ( Size: 51.44k )
Number of downloads: 97
este mai speciala nova ![]() |
--------------------
Dacia Nova LPG
Benzina
1997 GT Rosu 1600cc
- 1-B-5550
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
in poza sunt pusi la 120 de grade (stea de mercedes ) si in scris zice altceva .......... dacia frate.....
|
--------------------
.
.
. 929y
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Si la Dacia spune 120 sau 180. Prefer 180.
Alinierea fantelor = si din griparea pe rind in canal a segmentilor in acea pozitie si de la biela torsionata. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
AAlpine1 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
. 929y
|
sobolan |
![]()
|
|
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pana la urma ce avea? S-a rezolvat?
Nu credeti ca totusi pe la o supapa baga ulei in cilindru? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
AAlpine1 |
![]()
|
cat ulei crezi ca intra pe la o supapa ?
|
--------------------
.
.
. 929y
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Cu ghid uzat si fara simering? Daca folosesti frina de motor, destul; personal constatat-300 ml la 600 km.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
B-12-WRW |
![]()
|
gata baieti... azi am desfacut motoru... si ce gasesc??? cine a segmentat motoru ultima data, a uitat sa puna sigurantele la bolt, iar acesta s-a miscat de capul lui, a stricat camasa, pistonul, etc... se pare ca motoru nu a fost facut demult timp, (eu am masina de doar 3 luni) asa ca ceilalti cilindri sunt in stare f. buna. tre sa schimb camasa, pistonul, si segmentii la cilindrul respectiv. revin cu informatii.
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1984
|
|
axy89 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 46 Joined: 15 April 05 ![]() |
Adauga si o biela noua. Atentie la ce temperatura incalzesti biela pentru a freta boltul. La reparatia anterioara,mecanicul a incalzit prea tare biela si aceasta nu a mai revenit la cota initiala pentru a realiza blocarea boltului. Atentie la introducerea boltului in biela pentru a nu avea surpriza ca boltul sa atinga din nou camasa,deoarece biela se deplaseaza impreuna cu pistonul.Cu sigurantele din piston las-o mai incet.
|
--------------------
dacia1310
model 1994
- cs89axy Cine intreaba este prost pentru cinci minute, dar cine nu intreaba ramine prost o viata.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Da, asta ma intrebam. Care dintre Dacii a avut sigurante la bolturi? Din cite stiu eu, doar cele cu motor de Mobra.
Revenind, la Dacia boltul e fretat in biela si liber in piston. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
|
B-12-WRW |
![]()
|
da... ma scuzati, am mai desfacut motoare pana acum (skoda, volkswagen) si aveau sigurante la capetele boltului, fixate pe niste santuri ale pistonului. credeam ca exista si la dacie acest lucru. aseara miam dat si eu seama cum sta treaba, cand am desfacut cilindrul. nu am mai desfacut cilindrii la vreun motor de dacie pana acum... oricum, mai bine ca s-a ivit ocazia asta, ca sa lustruiesc capetele pistoanelor, supapele etc.
|
--------------------
DACIA
1300
1984
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Ar fi mai bine sa ii faci tot setul,si o sa ai tot motorul nou.Si cu pistoane,camasi,segmenti la fel.Sa stii o treaba.
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 19:48 |