DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> primii 5000 km - Dci, recomandare schimb ulei

donraulo
post 27 Mar 2007, 07:45
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: B

deschid acest nou topic, deoarece desi am cautat un subiect asemanator nu am reusit sa gasesc, mai mult, problema mea desi are tangente cu topicuri existente - pareri si impresii despre service-uri - date cifre utile logan - ce ulei folositi - etc, nu stiu unde era mai potrivit sa adaug, asa ca l-am deschis pe acesta.

asadar,

Am mers la service sa schimb uleiul conform recomandarii la 5000 km (primii) pentru Dci, dorind sa bag castrol 5w40 magnatec gtd.
Ajuns la service, operativitate maxima, laudat ulei, etc, numai ca acu'i acu. Fara sa ma intrebe mecanicul sare sa imi schimbe si filtrul de ulei, insa apuc sa observ. Spunandu-mi ca filtrul de ulei costa doar 20 Ron, ma bucur si confirm ca vreau sa fie schimbat.
Intre timp suna nevasta si desi vad tot ceea ce face, nu mai sunt foarte atent. Imi spune ca desi adusesem 5 L de ulei, ei baga numai 4L, restul fiindu-mi restituit.
Operatiunea este gata, foarte repede, scot masina din garaj si intreb unde trebuie sa merg pentru a mi se trece operatiunea in carte. Mecanicul imi spune ca NU se trece in carte acest schimb de ulei.
Ii platesc lui 20 ron (filtrul de ulei) + 10 ron (spaga) si plec fara chitanta fara nimic.

Ulterior constat ca in proportie de 95 % filtrul de ulei schimbat nu pare a fi nou (parerea mea), motiv pentru care au intrat numai 4L ulei.
Chiar nu se trece in carte acest prim schimb de ulei?

Cu multumiri,

--------------------
Sandero 1.6 MPI 2009 / Laureate
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AL
post 27 Mar 2007, 07:53
Post #2

Member

From: Bucuresti

De ce sa se treaca acest schimb in carnet?... este optional.... in carnet se mentioneaza doar operatiunile ce conditioneaza pastrarea garantiei, adica reviziile... desi acest schimb intermediar de ulei e recoamndat, el ramane la latitudinea fiecarui utilizator...

Cred ca in topicul acesta nu trebuie sa se discute despre uleiuri sau calitatea service-ului sau revizii.... ci despre acest "e sau nu e nevoie sa se treaca in carnet revizia intermediara"....!!!

Recomandare: tine un jurnal al masinii si trece-ti tu toate operatiunile, eventualele observatii despre consum, alimentari cu benzina, data la care (re)faci presiunea in roti, la care pui lichid de spalare parbriz de iarna etc. ... orice crezi ca te va ajuta in viitor.

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
donraulo
post 27 Mar 2007, 07:57
Post #3

Membru autentic

AL,

Multumesc pentru promptitudine. M-am mai linistit. In privinta jurmalului, e buna ideea, oricum din toate exemplele oferite de tine vis a vis de jurnal am facut totusi un lucru - am pastrat toate bonurile de motorina.

De acord cu tine ca in acest topic nu ar trebui sa se discute despre calitatea service-urilor sau despre cantitatea de ulei, am precizat si eu in primul topic.

DA, sunt de parere ca ar trebui trecut in carte respectarea recomandarii producatorului de a schimba uleiul in primii 5000 km la dci si 7500 la mpi

Ar mai ramane totusi ideea cu filtrul de ulei - care este nou sau nu, daca mi-a tras o frumoasa teapa sau nu, desi, tind sa cred ca,,,cam da.

This post has been edited by donraulo: 27 Mar 2007, 08:19

--------------------
+
SUPERCAR
post 27 Mar 2007, 08:17
Post #4

Membru autentic

From: Constanta

QUOTE(donraulo @ 27 Mar 2007, 07:57)
Ar mai ramane totusi ideea cu filtrul de motorina - care este nou sau nu, daca mi-a tras o frumoasa teapa sau nu, desi, tind sa cred ca,,,cam da.
*

filtrul de motorina sau ulei?
filtrul de motorina se schimba la fiecare 20 000Km,dar spre binele motorasului tau eu l-as schimba la fiecare 10 000 km.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP - CT 82 PWR
+
donraulo
post 27 Mar 2007, 08:18
Post #5

Membru autentic

Filtrul de ULEI, imi cer scuze, am gresit. (desi in primul post am nimerit-o din prima)

--------------------
+
vijelie
post 27 Mar 2007, 08:25
Post #6

membru violet

Da' ala vechi unde e?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
donraulo
post 27 Mar 2007, 08:32
Post #7

Membru autentic

filtrul de ulei vechi a ramas la ei.
suspiciunile mele sunt legate de 2 amanunte
-cantitatea de ulei nou introdusa a fost de 4L - desi am citit aici ca in cazul schimbarii si filtrului de ulei intra cam 4.4 L
-filtrul de ulei nou - nu pare a fi nou, deoarece prezinta "urme" de folosire - zgraieturi si nici nu pare a fi "curat" pe difara

--------------------
+
vijelie
post 27 Mar 2007, 08:38
Post #8

membru violet

Fii cu ochii pe joja, poate totusi e filtru nou si mai trebuie sa mai completezi.
Si chiar daca te-a tras in piept, eu zic sa nu-ti faci griji, oricum la 10mii km il schimbi si vei fi mai atent atunci, nu?

--------------------
+
SUPERCAR
post 27 Mar 2007, 08:40
Post #9

Membru autentic

QUOTE(donraulo @ 27 Mar 2007, 08:32)
-cantitatea de ulei nou introdusa a fost de 4L - desi am citit aici ca in cazul schimbarii si filtrului de ulei intra cam 4.4 L
-filtrul de ulei nou - nu pare a fi nou, deoarece prezinta "urme" de folosire - zgraieturi si nici nu pare a fi "curat" pe difara
*

e clar ca e pus unul folosit odata ce au intrat doar 4 L de ulei,daca iti umplea si filtrul de ulei trebuia sa intre peste 4L,imi vine greu sa cred ca a bagat un filtru nou uscat fara ulei in el.

This post has been edited by SUPERCAR: 27 Mar 2007, 08:41

--------------------
+
mad_voly
post 27 Mar 2007, 17:50
Post #10

Daca Ai Cap Ia-ti Alta

Eu chiar sambata am facut acest schimb de ulei optional la 5140 km la Dacoserv. Tin sa precizez ca acest schimb mi-a fost trecut in carnetul de intretinere+ chitanta aferenta. De bagat , mi-au bagat cam 4,5 l de ulei ( de la ei). Spun asta , deoarece pe chitanta apare 4 l ulei 10w40+ 1 l ulei ( tot 10w40)

Daca vrei sa stai linistit incearca sa te duci acolo si sa-i faci cumva sa-ti treaca in carnet schimbul. Dar acest lucru poate fi mai greu fara o chitanta. Dar te cunoaste mecanicul si ii spui problema.
Cat despre filtru , cum a mai spus cineva, stai linistit ca oricum vine revizia mare. Atunci sa fii cu ochii in 4

This post has been edited by mad_voly: 27 Mar 2007, 17:56

--------------------
Opel Insignia 2011 Ecoflex - b 01 ccc
"Cu totii traim sub acelasi cer, dar nu avem toti acelasi orizont. "
+
AL
post 28 Mar 2007, 08:34
Post #11

Member

Asa cum au zis si ceilalti.... daca nu poti dovedi ca ai cumparat/platit si filtru, acum e tardiv sa mai mergi pe capul lor... daca totusi o faci si "tine", poti schimba doar filtrul fara sa ma i umbli la ulei... cel mult completezi cam 100-200 ml (nu mai mult!)... Iar in cazul celor 4 litri e bine ca au pus un pic mai putin decat VALORILE MAXIME din carte, pentru ca nu e bine sa stai cu uleiul la maxim... si la motoarele pe benzina scrie in carte de 3,3 (citez aproximativ) dar in realitate, daca pui mai mult de 3 litri vei avea uleiul la maxim sau chiar putin peste, deaorece nu tot uleiul vechi se scurge ci doar cel decantat in baia de ulei!

Deci singura ta problema e filtrul (schimbat sau nu?) iar cu cantitatea de ulei eu chiar iti recomand sa pui mereu 4 litri (cu tot cu filtru schimbat)... si sa completezi doar daca e nevoie si cand e nevoie (scadere catre limita de minim).

--------------------
+
balanel
post 28 Mar 2007, 11:02
Post #12

Transmisie automata - confort si siguranta.

Nu stiu cum e in cartea de intretinere de la Dacia, insa la Chevrolet, dupa rubricile de revizii, apar la sfarsit si niste pagini cu "schimburi intermediare de ulei" unde se trec km si se bifeaza casutele ulei, respectiv filtru ulei.

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
donraulo
post 28 Mar 2007, 14:05
Post #13

Membru autentic

Chiar acum am sunat la vocea clientului sa intreb daca respectarea recomandarii producatorului de a schimba uleiul dupa efectuarea primilor 5000 km (in cazul Dci) trebuie mentionata in cartea de intretinere a masinii. Gagica nu a stiut sa imi raspunda pe loc, spunandu-mi ca se va interesa si ma va contacta.

Ramane de vazut daca ma va contacta precum si raspunsul pe care mi-l va oferi.

--------------------
+
vijelie
post 28 Mar 2007, 14:06
Post #14

membru violet

Alt raspuns decat ce scrie in carte masinii nu o sa-ti dea.

--------------------
+
donraulo
post 28 Mar 2007, 14:09
Post #15

Membru autentic

Chiar de ar fi asa, in continuare consider ca daca producatorul recomanda treaba asta, ar trebui introdusa o rubrica in cartea de intretinere care sa prevada acest lucru si in care sa se poata consemna respectarea recomandarii.

--------------------
+
mad_voly
post 28 Mar 2007, 15:19
Post #16

Daca Ai Cap Ia-ti Alta

In general in situatii din astea TU trebuie sa fii cel care le atrage atentia

--------------------
+
DMP
post 28 Mar 2007, 15:30
Post #17

Mumu' padurii

mad_voly, te rog sa pui o poza cu ce ti-au scris in carnetul de intretinere la Dacoserv.
eu am facut un schimb de ulei intermediar la 5.000 si ceva de km tot la Dacoserv si am insistat sa imi treaca asta in carnet si nu au vrut sub nicio forma.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
vijelie
post 28 Mar 2007, 15:35
Post #18

membru violet

Ma scuzati ca intervin, dar nu cred ca un posibil cumparator ar fi interesat de aceste schimburi intermediare ale uleiului. Ca alt motiv decat un pret mai mare la vanzare nu vad cand insistati cu insemnarea acestor operatiuni in caietul care cuprinde OPERATIUNI OBLIGATORII si RECOMANDARI.

--------------------
+
mad_voly
post 28 Mar 2007, 15:54
Post #19

Daca Ai Cap Ia-ti Alta

@daniel_p
Uite si pozele care te intereseaza:
-prima este cu o parte din factura
-a doua este cea din carnetul de intretinere

This post has been edited by mad_voly: 28 Mar 2007, 15:55

Attached thumbnail(s)
DSC00006.JPG ( Size: 221.59k ) Number of downloads: 82
DSC00007.JPG ( Size: 247.99k ) Number of downloads: 93

--------------------
+
DMP
post 28 Mar 2007, 16:08
Post #20

Mumu' padurii

merci mad_voly
mie nu au vrut sa imi treaca. faza e ca am facut deja o revizie si nu mai are rost sa ma duc sa le dau cu pozele de la tine in cap. dar totusi vreau sa vad daca semnatura maimutei care ti-a scris tie in carnet este identica cu cea a celei ce mi-a scris mie in carnet la revizie.

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
mad_voly
post 28 Mar 2007, 16:23
Post #21

Daca Ai Cap Ia-ti Alta

Oricum ar trebui ca lumea sa fie atenta la lucrurile astea. Eu nu plecam de acolo daca nu imi puneau stampila.Este cat se poate de logic. Daca nu se scrie si semneaza se subintelege ca poti sa iti faci schimbul si in fata blocului daca ai cheie de filtru. Cred ca de lene si de indiferenti ce sunt nu-si mai bat capul cu toate "nimicurile".

--------------------
+
Adrian78
post 28 Mar 2007, 18:11
Post #22

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 28 Mar 2007, 16:35)
Ma scuzati ca intervin, dar nu cred ca un posibil cumparator ar fi interesat de aceste schimburi intermediare ale uleiului. Ca alt motiv decat un pret mai mare la vanzare nu vad cand insistati cu insemnarea acestor operatiuni in caietul care cuprinde OPERATIUNI OBLIGATORII si RECOMANDARI.
*

Ba eu cred că te înșeli. Carnetul de întreținere este unul din indiciile care arată cum a îngrijit vechiul proprietar mașina. Faptul că a făcut schimbul intermediar recomandat de producător poate însemna că a avut grijă de mașină, grijă și asupra altor aspecte legate de exploatarea mașinii ... se pot presupune multe ...

--------------------
Logan Laureate 1.6 gri perla
"Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
+
Cypher4laguna
post 28 Mar 2007, 19:08
Post #23

Honda Driver

QUOTE(SUPERCAR @ 27 Mar 2007, 08:40)
e clar ca e pus unul folosit odata ce au intrat doar 4 L de ulei,daca iti umplea si filtrul de ulei trebuia sa intre peste 4L,imi vine greu sa cred ca a bagat un filtru nou uscat fara ulei in el.
*

Nu prea... Eu am fost de fata la revizie, am vazut filtrul nou de ulei, am vazut cum au pus doar 4 litri de ulei si acum, la 8500 km de la revizia 1 e inca la maxim uleiul pe joja...

Parerea mea... 4,4 litri e cam teapa... numai sa taxeze un litru in plus.

O zi buna!

--------------------
Honda Civic & Jazz ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
+
SUPERCAR
post 28 Mar 2007, 22:18
Post #24

Membru autentic

deci intra doar 4L,acum la 5000Km o sa fac si eu primul schimb de ulei si o sa iau doar un bidon de 4L de ulei,sper sa nu zica aia de la service ca mai trebuie inca 1L smile.gif

--------------------
+
mad_voly
post 28 Mar 2007, 22:24
Post #25

Daca Ai Cap Ia-ti Alta

Ai grija ca eu de exemplu cand am facut sambata asta schimbul , au pus uleiul de la ei, si dupa cum vezi in factura atasata , pe langa bidonul de 4 l , au mai adaugat inca un bidon de doar 1 l. La casierie , nici nu am apucat sa intreb de ce 5 l ca mi-a spus omu direct: Pt ca este diesel.
Daca zici ca vii tu cu un bidon de 4 l ( ulei ales de tine) sa nu zica aia ca nu e de ajuns si sa te pomenesti ca mai iei 1 l de la ei. In felul asta amesteci uleiurile ( ma refer la marca lui) si nu stiu daca este bine mai ales pt o masina noua

--------------------
+
donraulo
post 29 Mar 2007, 07:49
Post #26

Membru autentic

Dupa cum spuneam ieri, am sunat la vocea clientului sa ma lamuresc direct de la sursa. Spuneam deasemenea in ultimul meu post cum ca gagica de la VC mi-a zis ca va reveni ea cu un telefon. Spre surprinderea mea, tot ieri, la ora 18.00 a revenit cu telefonul, iar raspunsul ei a fost urmatorul:

Exista doua editii a cartii de intretinere. Una din 2005, care nu are rubrica speciala in acest sens si una din 2006 care are aceasta rubrica cu privire la acest schimb intermediar recomandat de ulei, oferindu-se chiar sa astepte pana caut eu cartea pentru a-mi arata unde anume se mentioneaza in carte acest lucru. din pacate, nu aveam cartea la indemana.
Cu toate astea, a mai precizat ca> INDIFERENT DE EDITIA CARTII DE INTRETINERE, schimbul de ulei de la 5000km, SE TRECE IN CARTEA DE INTRETINERE., oferindu-se chiar sa ia ei legatura cu dealerul pentru a le spune sa imi mentioneze in carte.

Asadar, nu faceti ca mine, nu plecati de la dealer pana nu va mentioneaza in carte efectuarea acestui schimb de ulei.

--------------------
+
AL
post 29 Mar 2007, 07:59
Post #27

Member

ma bucur ca s-a lamurit problema.. deci concluzia e mai sus iar topicul se inchide.

P.S. poate ar trebui solicitat de la VC si un raspuns scris (e-mail e ok... de obicei raspund la e-mail tot cu e-mail) care sa fie postat apoi aici sa se poata referi si altii la el fara a fi nevoiti sa reia tot demersul cu VC... daca obtine cineva raspuns, sa contacteze moderatorii sa redeschidem topicul

--------------------
+
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 11:57
Forum Renault