DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Problema despagubire Casco

Florin_A4
post 24 Mar 2007, 17:07
Post #1

Membru

Group: Members

Am patit si eu un necaz..respectiv un sobolan a intrat la motor si mi-a ros conducta de benzina (tur) de la noua masina (o Laguna 2). Am apucat sa plec cu ea, dar am simtit un miros ff puternic de benzina si am oprit. Cand am deschis capota..sa intepenesc. 2 gauri enorme in conducta (facute de muscaturi de sobolan), alaturi de o bucata de paine sad.gif

Am sunat la Serus, au venit, m-au urcat pe platforma si am ajuns in service, unde doreaza f mult venirea conductei pt ca nu au in calculator codul piesei fiind prea nou modelul. Uf...

Aveti idee daca reparatia se face pe casco? Sau...imi revine mie...desi platesc polita casco full? Deja mi-au facturat transportul....

This post has been edited by Florin_A4: 24 Mar 2007, 18:50

--------------------
Renault Laguna 2006 - Pack Authentique
Laguna 2006 - 1.6 - 16V - 115 HP - Bucuresti
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
guliver
post 25 Mar 2007, 13:52
Post #2

No title

Daca te despagubeste casco nu trebuia sa-ti factureze transportul, acesta trebuia achitat de societatea de casco. In rest poti suna la compania de asigurari sa le povestesti patania. Ca sa te despagubeasca casco, eu stiu ca trebuie implicata si politia, ori in cazut tau....nu stiu.
Oricum, din ce in ce mai des aud astfel de cazuri. Tii masina in fata blocului?

--------------------
fosta dacie fosta solenza 1900 dar nu toamna
"Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
+
Florin_A4
post 26 Mar 2007, 09:12
Post #3

Membru

Da, masina e in fata blocului, fix pe bulevard, nu langa ghena (unde ar putea fi sobolani). Ideea e ca cel de la service imi spune ca zilele trecute a mai avut un caz, respectiv unul care a pus bobite otravite la motor...sobolanul a murit, dar a intrat printre curele..mai nasol.

Eu nu inteleg o treaba..cand ai FULL casco...nu scapi de toate grijile, sau cum?! Cei de la casco spun ca nu intra pe polita...uh 251.gif

--------------------
+
cj98czh
post 26 Mar 2007, 09:44
Post #4

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Pai normal ca nu intra pe polita...nu este lovitura...
Este exact aceesi situatie in care ti-at pusca un furtun de apa....asa ca nu iti ramane decat sa prinzi sobolanul si sa-i ceri sa te despagubeasca biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
cg_ivan
post 26 Mar 2007, 14:51
Post #5

Membru incepator

CASCO despagubeste EXACT ce scrie in polita de asigurare, deci citeste cu atentie contractul facut cu ei. Orice parere am avea noi, singurul lucru care conteaza este acest contract
Oricum, ma indoiesc de faptul ca ar acoperi astfel de pagube.
Sa-ti dau un exemplu: acum cativa ani, in Istanbul, un jeep parcat pe un pod a fost lovit de un vapor scapat de sub control. Proprietarul masinii nu a fot despagubit de societatea de asigurari, pentru ca "nu avea asigurare la ciocnirea cu vapoare"

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-00-XXX
Repar pompe de benzina de Trabant la preturi fara concurenta.
Bonus: reglarea litrometrului.
+
dukku
post 26 Mar 2007, 17:11
Post #6

Membru incepator

From: Calarasi

nu stiu ce asigurare casco avea tipul lovit de vapor , insa in general o asigurare
de raspundere civila pentru vapor sigur exista .
pentru chestia cu sobolanul s-ar parea ca o sa suporti singur dauna .de obicei casco asigura urmatoarele evenimente:
Ciocniri, loviri , izbiri, cu corpuri mobile sau imobile derapari,caderi, rasturnari , incendiu, trasnet, explozie,
grindina , inundatie, daunele produse de obiectele purtate de ape ( ex copaci , pietre etc),
In unele cazuri furtul partial sau total , in unele cazuri vandalism..etc
Daunele produse de sobolani nu prea se despagubesc .
Succes!

--------------------
VW Passat 2000 1.9 TDI
Some people are looking for the meaning of life...I'm just looking for more horse-power
+
Florin_A4
post 26 Mar 2007, 18:18
Post #7

Membru

Mda..am citit si eu contractul, care abia astazi a ajuns la mine pt ca masina e nou-nouta...are 166 km.

Mari snapani cei cu asigurarile....asta este...

--------------------
+
Tudor
post 26 Mar 2007, 21:54
Post #8

Moderator

From: Bucuresti

Dom'Florin_A4... mai usor cu aprecierile asupra celor cu asigurarile... snapani sunt cei care iti fura din casa sau te fura pe strada... nu cred ca cel de la asigurari te-a amenintat cu ceva ca sa iti faci casco si sa ii platesti bani... hai sa fim rezonabili si civilizati.
La asigurari exista un contract pe care oricine este interesat il citeste inainte de a semna si de a-l cumpara... cui nu-i convine nu cumpara, casco nu e obligatoriu... cine nu citeste si cumpara si semneaza ca primaru' - problema lui.
Asigurarile sunt si ele o afacere ce este facuta sa aduca profit investitorilor, nu poate sa ofere "tot" ca nu e Dumnezeu... ofera o serie de acoperiri contra unui tarif... totul e pe fata, scris in contract.
Ce faci tu este ca si cand i-ai boscorodi pe cei cu frigiderele ca nu au facut usile sa se inchida singure cand ti s-a intamplat sa le uite copilul deschise si ti s-a stricat mancarea...

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
Florin_A4
post 27 Mar 2007, 10:11
Post #9

Membru

Dom' Tudor...
Este f adevarat ca usile frigiderului nu se inchid singure, etc. Ideea era ca eu chiar am vrut casco FULL, nu de alta dar chiar nu mai vreau stress. Se pare ca nu exista casco full, si ca de fapt sunt multe neacoperite. Bun, am sunat si am intrebat daca trebuie sa platesc in plus ca sa am absolut totul inclus. Ei bine...nu se poate. Si atunci...era mai ok sa o dau de stalp intentionat ca sa intre si conducta in casco? Se pare ca da...era singura solutie.
Ideea era ca de 14 ani de cand conduc, nici macar nu am zgariat o masina..si crede-ma ca sunt la a 12-a masina...asta nefiind un mod de viata (a trai din vanzarea masinilor), dimpotriva, am pierdut multi bani la fiecare, dar pasiunea e pasiune.
Bun..si in aceste conditii...sunt indreptatit sa ii numesc 'snapani' ?

Sa iti mai spun ca nu se gaseste inca codul conductei? Motivatia fiind 'e prea nou motorul'. Ok, e mai in regula poate sa merg la service-ul din colt, poate am sanse mai mari. Asta ca sa nu mai spun ca fiecare zi in service pe mine ma costa, e leasing. Si atunci? Trebuie scris la Renault Franta..ca in vestita poveste cu 'greierashi' ?

Ma rog...chiar nu mai conteaza, dar in nici un caz nu am sa le dau dreptate. Presupun ca stii cat costa casco, deci...f usor nu e.

Pana una, alta...asta este, o sa platesc eu totul, si am sa ma enervez inca o data, o sa imi treaca inca o data..ca deh...nu am de ales.

Editat de Moderator: Nu mai cita inutil ultimul mesaj. Se subintelege ca lui ii raspunzi.

--------------------
+
mister
post 28 Mar 2007, 08:43
Post #10

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

Este vorba de conducta (din cupru) sau de un furtun? Nu poti improviza ceva?

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege 2006 - 1,5 dci 100 CP
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
Florin_A4
post 28 Mar 2007, 09:42
Post #11

Membru

Este vorba de conducta din furtun, nu e metal. E ca o ebonita practic, e plastic f dur.
Am incercat sa vb cu ei sa o prinda cumva, dar mi-au spus ca pierd garantia daca fac asta. Ideea e ca daca Doamne-Fereste se intampla ceva pot veni si argumenta ca nu e vina lor, ca ei mi-au spus sa nu fac asa.

Una peste alta..nu se gaseste conducta. 'Incercam sa o gasim' a fost explicatia lor. Inca o zi, a V-a in care eu nu am masina si platesc taxi ca sa ajung pe unde am treaba. Va urma un scandal monstru...ff curand.

Ah, masina nu au sa imi dea sa merg..am intrebat.

This post has been edited by Tudor: 28 Mar 2007, 13:03

--------------------
+
Tudor
post 28 Mar 2007, 13:09
Post #12

Moderator

Florin_A4: nu intelege ca nu te compatimesc pentru ceea ce ti se intampla...
Full Casco este o denumire comerciala, riscurile acoperite sunt limitate si asta nu tine de asigurator sau tara in care cumperi asigurarea, asa este facuta aceasta afacere.
Daca consideri ca a vinde o polita casco care sa acopere orice (un adevarat Full Casco) poate fi o afacere rentabila ai putea chiar tu sa faci asa ceva, dar am banuiala ca experienta de peste 50 de ani a investitorilor in acest domeniu a concluzionat ca un astfel de produs inseamna faliment.
Concluzia mea personala: nu poti numi 'snapani' niste oameni doar pentru ca nu sunt dispusi sa faca cu tine o afacere din care ei ar avea sanse 99% sa iasa in pierdere. Despre cei pe care ii poti numi 'snapani' ti-am raspuns deja la intrebare.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
Florin_A4
post 28 Mar 2007, 14:19
Post #13

Membru

Stiu ce spui, inteleg. Am acceptat business-ul lor, ulterior am vazut si eu contractul (care nu a ajuns la mine de la inceput). Eh, asta este.

Astazi inca nu se stie nimic de conducta, nu se stie cat dureaza, de ce dureaza, etc.
Da asta e alta problema deja. Pe care o sa o rezolv nu pe cale amiabila.

--------------------
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 03:27
Forum Renault