DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Continuitate RCA si ITP?, Masina este imobilizata in service

Como
post 30 Mar 2007, 12:12
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

In urma unui accident petrecut ieri, masina mea este imobilizata in service cu toate mecanismele rotilor fata (pivoti, bucse etc.) rupte. Saptamana viitoare trebuia sa fac: revizia de 2 ani, plata casco, plata RCA, ITP. Masina e programata pentru inceperea reparatiilor peste o luna.

Referitor la revizie, cei din service au spus ca nu e nici o problema, pentru ca ei au acte ca masina e imobilizata, fac la ei revizia dupa ce termina reparatiile si inainte sa o iau de acolo. Casco platesc fara discutii.

Insa ce fac cu RCA si ITP? ITP nu se poate face pana nu e gata masina, oricum.
La RCA trebuie sa existe continuitate, sau il fac inainte de a lua masina? Inteleg ca RCA intra in vigoare in 3 zile de la data semnarii, insa n-as vrea sa ma trezesc cu masina radiata din circulatie.

Exista un termen pana la care trebuie sa anunt accidentul pe cei de la RCA? Ca m-au tinut on hold la telefon vreo ora si mi-au zis ca trebuie sa revin mai tarziu.

Multumesc!

LE: Mda, trebuie sa existe continuitate. Conform legii 432/2006, se suspenda certificatul de inmatriculare la 15 zile de la expirarea RCA si ITP. O sa platesc RCA, iar cu ITP - asta e, se suspenda. Gizas, inca o excursie cu trenul pana la Piatra, inca 2 zile pierdute.

This post has been edited by thecagero: 30 Mar 2007, 16:55

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tarzy
post 30 Mar 2007, 18:55
Post #2

aroist

suspendare e altceva decat radiere, nu-ti face pbe cu treaba asta, termina masina de reparat si apoi faci RCA. problema este la ITP, ca va trebui sa duci masina pe platforma, nu ai voie sa circului cu ea nici macar tractata.

"suspendarea" aia datorita necontinuitatii inceteaza imediat ce tu ai remediat situatia (platit RCA si facut ITP)

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
mister
post 4 Apr 2007, 20:17
Post #3

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

Stai linistit. Dupa 3 luni de la expirarea ITP sau RCA masina este radiata. Iti trimit o scrisoare in care te informeaza ca a expirat valabilitatea lor(sau a unuia din cele doua).

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege 2006 - 1,5 dci 100 CP
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
GoGu
post 4 Apr 2007, 20:30
Post #4

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Stai linistit, poti face RCA cu 3 zile inainte de a scoate masina, cu valabilitate din ziua iesirii din service.
Unui coleg de-al meu i s-a suspendat permisul pt. 30 zile pentru nu-stiu-ce giumbusluc. Intamplarea a facut ca RCA-ul sa-i expire la cateva zile dupa isprava asta. Si l-a facut cu cateva zile inainte de a-si recupera permisul si nu s-a intamplat nimic (si a mai "castigat" o luna la RCA rolleyes.gif ).
CASCO trebuie sa-l platesti iar ITP-ul il vei face, evident, dupa ce termini reparatiile.

This post has been edited by GoGu: 4 Apr 2007, 20:32

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
j.d
post 4 Apr 2007, 20:35
Post #5

...internationally known

QUOTE(mister @ 4 Apr 2007, 20:17)
Stai linistit. Dupa 3 luni de la expirarea ITP sau RCA masina este radiata.

Si daca am doar ITP dar fara RCA? Cat de sigur esti in aceasta privinta? smile.gif

--------------------
powered by TFSI
Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
+
tarzy
post 4 Apr 2007, 21:11
Post #6

aroist

QUOTE(mister @ 4 Apr 2007, 20:17)
Stai linistit. Dupa 3 luni de la expirarea ITP sau RCA masina este radiata. Iti trimit o scrisoare in care te informeaza ca a expirat valabilitatea lor(sau a unuia din cele doua).
*

sunte-ti amabil sa-mi spuneti si mie unde scrie ca masina va fi RADIATA???/

--------------------
Aha
+
mister
post 4 Apr 2007, 21:14
Post #7

Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers.

Date exacte:
Am si o dacie 1300 careia i-a expirat ITP-ul din octombrie 2006. Am primit o scrisoare de la MAI-Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor in data de 20.12.2006.

Conform art.3 alin.1 din OUG189/2005"dupa indeplinirea unui termen de 15 zile de la data exirarii ITP sau RCA, se suspenda de drept certificatele de inmatriculare ale vehiculelor rutiere aflate in aceasta situatie". Mentionam faptul ca aceasta scrisoare nu este o instiintare privind suspendarea certificatului de inmatriculare, ci doar o atentionare preventiva, suspendarea urmand aventual a se aplica dupa luna martie 2007, caz in care va vom comunica oficial acest fapt printr-o scrisoare inregistrata si trimisa recomandat, cu confirmare de primire.
Suspendarea certificatului de inmatriculare nu este sinonima si nu are lagatura cu radierea din circulatie a unui vehicul sau cu suspendarea permisului de conducere. Singurul efect al acestei masuri este acela ca, in cazul in care, dupa suspendare, circulati cu autovehiculul pe drumurile publice fara a avea o polita de asigurare sau inspactia tehnica valabila, sunteti pasibil de plata unei amenzi in eventualitatea depistarii situatiei de catre politia rutiera...

Nu ti-o radiaza. Iti suspenda certificatul de inmatriculare.

--------------------
Renault Megane Sedan Lux Privilege 2006 - 1,5 dci 100 CP
Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
+
tarzy
post 4 Apr 2007, 22:50
Post #8

aroist

Oki .... imi permit sa citez ce am scris cateva randuri mai sus:

QUOTE(tarzy @ 30 Mar 2007, 18:55)
suspendare e altceva decat radiere, nu-ti face pbe cu treaba asta, termina masina de reparat si apoi faci RCA. problema este la ITP, ca va trebui sa duci  masina pe platforma, nu ai voie sa circului cu ea nici macar tractata.

"suspendarea" aia datorita necontinuitatii inceteaza imediat ce tu ai remediat situatia (platit RCA si facut ITP)
*

parerea mea

1. nu va impacientati de la o simpla scrisorica fara alta valoare decat pur informativa
2. daca totusi v-ati impacientat macar nu mai "panicati" si pe altii

--------------------
Aha
+
j.d
post 4 Apr 2007, 23:02
Post #9

...internationally known

Deci pana la urma nu se radiaza masina daca nu ai RCA...?

--------------------