program monitorizare port COM1, stie cineva ?
![]() ![]() ![]() |
program monitorizare port COM1, stie cineva ?
Danny_bb |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 17 February 07 From: Brasov/Slobozia ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Break 1.6TD
1988, Logan 1.5 dci 2006
|
|||
hash |
![]()
|
![]() calculatorist Group: Members Posts: 1.388 Joined: 13 September 04 ![]() |
hyperterminal ?
|
--------------------
-
-
-
|
|
Danny_bb |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 605 Joined: 17 February 07 From: Brasov/Slobozia ![]() |
Si ar trebui sa apara ceva in fereastra aia nu ?
|
--------------------
Dacia
Break 1.6TD
1988, Logan 1.5 dci 2006
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.543 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
De monitorizare mai ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
vrei sa vezi daca functioneaza?
Pune un aparat care merge pe COM1! Eu am, nu stiu daca ai si tu, de exemplu un mouse vechi sau o tastatura veche. sau vrei sa vezi ce transmite/receptioneaza? Exista programe tip SPY, Labview are asa ceva. This post has been edited by dizzy: 6 Apr 2007, 13:57 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Danny_bb |
![]()
|
Am gasit serial watcher. Se poate inchide. Multumesc oricum
|
--------------------
Dacia
Break 1.6TD
1988, Logan 1.5 dci 2006
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Uite d'aia-mi place mie uindousu'!
În linux: "cat < /dev/ttyS0" și gata! ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.075 Joined: 11 February 04 ![]() |
DragosP, ma poti ajuta si pe mine cu problema asta?
http://forum.ubuntu.ro/viewtopic.php?id=757 poate imi dai niste idei cum sal fac?! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Păi zi pe PM (sau aici) ce și cum vrei sa faci, că idei eu am. Vorba bancului: sfaturi eu am, gâște să ai tu...
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
@Dizzy: in linux e destul de simplu pentru ca portul serial e tratat ca un fisier pe care tu il citesti sau il scrii. Dupa cum zicea si DragosP, cu "tail < /dev/ttyS0" poti sa il citesti direct din consola.
De ce am eu o banuiala ca programul tau se va lega la o interfata OBD...? In cazul asta m-ar interesa si pe mine. ![]() LE: Poti sa-mi dai pe PM mai multe detalii (daca nu vrei sa scrii inca pe forum) si am sa incerc sa te ajut. This post has been edited by valentin.dumitran: 14 Apr 2007, 22:06 |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
dizzy |
![]()
|
Dragilor,
Programul meu nu se leaga de un OBD. Asta e vestea trista. Vestea buna e ca o data facut se va putea lega de orice aparat care are interfata seriala si va putea comunica in orice fel vreti voi. Scopul e urmatorul Am un aparat cu care vreau sa comunic. Interfata ce va fi folosita este RS 232. Am API-ul aparatului ceea ce ma ajuta mult. Aparatul citeste niste valori de la un senzor, le converteste in format digital, filtreaza, etc-uri. Daca eu ii transmit o comanda pe port serial RS 232 el o executa, de exemplu sa faca o comanda de aducere in zero. Daca nu, el imi da la intervale regulate date pe port serial, continand valoarea masurata. Eu vreau sa aduc datele alea in program si de acolo sa le fac ce consider io, perversiuni, alea alea. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Cel mai simplu, cel putin pentru teste, ar fi sa faci un shell script de linux. Citesti de pe port cu "tail < /dev/ttyS0" si scrii cu "echo > /dev/ttyS0". Daca vrei interfata grafica pe linux, se complica un pic lucrurile.
Si pe windows e destul de simplu de facut. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
DragosP |
![]()
|
Și aia ce a zis valentin merge chiar în două console diferite.
De ce vrei neapărat în linux, mai ales dacă zici că programare n-ai mai făcut de multă vreme? Poți începe prin a descărca kylix-ul (varianta open source) și să te joci, ținând cont că serialele sunt ttyS0 (com1) s.a.m.d. Și, în linux, totul este fișier. |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
dam you linux ,dam you
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
DragosP |
![]()
|
Măi C@talin, tu ai de multe ori probleme și cu limba română, lasă limbile străine-n pace!
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
am probleme la tastatura,ca pe foaie e alta poveste
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
dizzy |
![]()
|
De ce vreau in linux?
Fiindca vreau sa pun un PC cat mai ieftin langa aparatul asta. Si pot lua cu 200 Eur un Dell SH si o distributie linux gen UBUNTU e moca si imi fac treaba. Kylix is no loger available This post has been edited by dizzy: 18 Apr 2007, 08:27 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
deconectat |
![]()
|
Pentium 3, 450MHz, 128MB RAM, 4.3GB HDD - 99 RON, si la 800MHz, 20GB HDD - 190 RON + un monitor 21" CRT WHITE / 1600X1200/ DIVERSE MODELE - 99 RON si rezolvi problema mult mai iefitn (200-300 RON)...si iti mai raman bani si de o licenta de windows
![]() Daca preferi linux (si din ce zici tu, cred ca ar fi mai potrivit), mai bine ai folosi un Debian pe care instalezi doar ce iti trebuie. Sa folosesti Ubuntu pentru ce vrei tu e ca si cand ai incerca sa omori un tantar cu tancul...probabil ai sa reusesti dar consumi resurse inutil. LE: Daca te intereseaza firma unde am gasit preturile, pot sa iti zic pe PM; nu vreau sa le fac reclama. Produsele au garantie. This post has been edited by valentin.dumitran: 18 Apr 2007, 09:21 |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
dizzy |
![]()
|
Mai e si chestie de ambitie, chestei care nu se masoara in bani.
E usor sa gasesc PC-uri, nu asta e problema. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
deconectat |
![]()
|
Ok. Eu te pot ajuta cu programarea; in rest probabil ca stii tu mai bine ce vrei sa faci.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
dizzy |
![]()
|
ai putea sa-mi dai ceva docu?
si sa-mi recomanzi ceva compilatoare, etc? |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:33 |