TOP SPEED SOLENZA!, Cat merge si cum?
![]() ![]() ![]() |
TOP SPEED SOLENZA!, Cat merge si cum?
mark`` |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|||
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu sper ca tu glumesti !!!
![]() Carnetul il vei lua pentru ca ti-a fost suspendat, sau pentru ca abia ai obtinut dreptul de a conduce ? ![]() Mai cu seama in a doua varianta, recomandarea calduroasa pe care ti-o dau este sa nu fi interesat sa atingi limitele de viteza ale acestei masini mai inainte de a ti le descoperi pe ale tale... Nu o sa-ti ridice nimeni statuie pentru faptul ca ai atins "super viteza" de 180 km/h, ci eventual vre-un monument funerar (Doamne fereste!) Fii interesat mai intai de cum poti opri masina in siguranta si cum o poti manevra, care ii sunt limitele de aderenta (pe care eu le consider unul din minusurile acestei masini) ... Pentru a atinge "top speedul" nu-ti sunt necesare cine stie ce cunostiinte (si nici prea multa minte) insa pentru a nu reprezenta un pericol pentru tine si pentru ceilalti participanti la trafic iti trebuie o oarecare experienta (inclusiv cu o anumita masina). Aaaaa, si inca ceva, o masina in perfecta stare, pe care sa te poti baza in cazul in care ai nevoie. |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
de acord cu gabyt...nu fa o chestie care s-ar putea sa regreti...eu am carnetul de aproape 2 ani si mai mult de 140 nu am mers...si aia foarte rar. nu e prea stabila solenza la viteze mari,ai mare grija,iti poti pierde chia viata pentru un moment de-asta de "uite ce pot face".
in privinta filmului,stiu ca a fost facut de ei,pacat ca e fara sunet,mi-ar fi placut sa aud cum suna motoru la turatia aia. mai mult de 4500 de rot nu i-am dat. |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
QUOTE(cata87 @ 9 Apr 2007, 22:09) Da ma l-am vazut! ![]() Pe viu! ![]() ![]() Solenza mea mergea lejer cu 180 pe ceas! Mai mult nu a indicat niciodata! Indiferent de benzina, de marca ei, lua 180 cand avea loc... ![]() |
--------------------
Citroen
C3
1.4Hdi 2011
- Inca numere rosii...
|
|
sharkky |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.207 Joined: 11 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Mark, parerea mea e sa nu faci pe eroul ... Mai intai trebuie sa cunosti masina extrem de bine si sa stii cum se comporta in cele mai diverse situatii.
In privinta filmului, acel 170 in viteza a 4-a mi se pare un pic dubios, dar in fine ... Cata87, nu-ti recomand sa auzi motorul la turatie mare, eu l-am auzit cum suna la 6000 si iti spun ca nu e deloc placut ... |
--------------------
Dacia / Ford
Solenza / Mondeo
2004 Clima / 2006 Ghia X, 2.0 Tdci
- B XX XXX
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Imi pare rau ca nu am vazut postu lui GabyT de la inceput sa nu inceapa lumea sa-si dea cu parerea despre mine. Stati usor baieti ca am carnet de ceva vreme si stiu sa conduc o masina chiar foarte bine, nu e cazul sa judecati daca nu stiti!
Carnetul mi-a fost suspendat nu l-am luat acum, domne fere! Doar masina am cumparat-o acum cand aveam carnetu suspendat, atata tot, de aceea nu am reusit sa o testez inca! |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
mark`` |
![]()
|
Si inca ceva, chiar daca nu am condus masina inca, normal ca nu o sa-i dau 160 din prima cum ma urc pe ea sunt si eu om normal nu dement, i-am dat ceva turatii la relanti dupa ce a mers macar 1 km bineinteles si a mers pana la 5000 si a fost mistooo de tot suna foarte bine. Ulei syntetic in motor si se chinuie normal da mai mult nu am vrut sa-i dau ca mi-a fost mila de ea.
Si daca vreti sa vedeti ce inseamna nebunie, va povestesc altceva: un prieten, daca il pot numi asa - e un prieten al altui prieten al meu si doar l-am vazut si nu prea ma multe in comun cu el - a avut un accident cu un passat si l-a facut varza, intr-o sapt. s-a reparat si l-a scos din service numai ca s-o duca la loc. De ce? Pai a infipt-o intr-un copac si fara carnet bineinteles. Apoi, stati ca mai este, cumva a reparat-o din nou a mers cu ea mai mult de o sapt nu cred si poc iara lovita iara in service. Tot fara carnet. Baiatu cam are bani din cate stiu. A reparat-o si dupa aia iar a lovit-o ca cica un mertzan l-a scos in afara soselei, normal ca s-a luat la intrecere cu el. Eu l-am intrebat pe prietenu asta a meu care il stie pe asa zisu` PRIETEN, ca ma frate cum dracu mai mere masina aia. Apai ma cica in service se fac minuni! Asa o fi da acuma sunt tare curios ce o sa faca baiatu` nostru pt ca il asteapta un dosarel penal la politie nu prea frumos acum ca toata treaba asta s-a intamplat in mai putin de o luna! Deci ce-i drept noi astia din Targu Mures nu suntem prea normali dar asta e! ![]() |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
mark`` |
![]()
|
Eu sunt mic copil!
![]() |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Si ... de ce-ai postat de 3 ori ?
|
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
mark`` |
![]()
|
Scuze dar imi veneau pe rand ideile si n-am mai apucat sa dau edit! Sorry!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
![]() |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
sper sa nu ma injurati ca nu vorbesc de solenta. am mers cu maisna din semnatura ( 1,6 mpi lgn ) cu 180 constant in germania si nu mi s-a parut mare sfaraiala tocmai pentru ca toata lumea mergea cu aprox 160 si mai erau si vitezomanii cu bolizi care treceau cu viteza luminii pe banda a 5 a. de atunci nu prea ma mai pasioneaza viteza. mi-am dat seama ca e ceva normal si e bine sa ai viteza in conditii de siguranta. insa prin tarisoara noastra 100-140 maxim. poate sa fie si mama lui bmw tot e periculos cand iese nea ion cu caruta pe magistrala.
This post has been edited by han_1.6 mpi: 10 Apr 2007, 23:19 |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mark`` @ 10 Apr 2007, 21:01) Imi pare rau ca nu am vazut postu lui GabyT de la inceput sa nu inceapa lumea sa-si dea cu parerea despre mine. Stati usor baieti ca am carnet de ceva vreme si stiu sa conduc o masina chiar foarte bine, nu e cazul sa judecati daca nu stiti! Carnetul mi-a fost suspendat nu l-am luat acum, domne fere! Doar masina am cumparat-o acum cand aveam carnetu suspendat, atata tot, de aceea nu am reusit sa o testez inca! Nu cred ca "lumea" te-a "judecat" din cauza postului meu. Nici eu nu te judec; incercam (ca si ceilalti colegi forum-isti) sa-ti dam un sfat, pe care poti sau nu sa-l iei in seama, plecand de la atitudinea -deloc matura- pe care ai exprimat-o in postul tau : "180 km/h, misto. Abea astept sa iau carnetu luni sa incep si eu sa-i dau sa vad cat duce (asa vorbeste un om inconstient! ![]() Nu-mi dau cu "parerea" referitor la experienta ta in ale' condusului...; totusi, incercam sa iti atrag atentia asupra altor limite pe care masina ta le are, viteza maxima fiind, dupa parerea mea, ultimul lucru de care sa fii curios -asta ti-o spune unu' care are la activ aprox. 75.000 km numai cu acesta masina, inclusiv prin Europa (unde siguranta rutiera este de 101% mai buna ca la noi -unde nu exista !!!) si care cred ca i-a aflat aproape toate limitele; dupa cum am scris si mai sus, am mers de mai multe ori cu 180 si nu cred ca este mare lucru atata timp cat : 1) drumul ti-o permite; 2) masina este in stare sa (te) "duca" in siguranta; 3) soferul are experienta necesara. Dupa ce iti vei cunoaste masina, atat din punct de vedere tehnic (avand in vedere ca nu ai de unde sa stii cum s-a purtat cu ea vechiul proprietar), cat si din punct de vedere al performantelor de franare si manevrabilitate, poate ... (vei renunta) ![]() Pana atunci, spor la descoperit "surpizele" oferite de acest mic "bolid" si sper sa nu te superi ca mi-am dat si eu cu parerea... ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
|
UVN |
![]()
|
![]() - Forza Poli Timisoara - Group: Members Posts: 130 Joined: 24 May 06 From: Timisoara ![]() |
110-120 km e suficient pentru o Solenza... avand in vedere ca si la viteza asta se pot intimpla multe, aviz schumaherilor !!!!!
|
--------------------
dacia
Logan Kiss FM 14 MPI
2008
- TM...
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
![]() membru sufletist Group: Members Posts: 814 Joined: 4 April 07 ![]() |
si eu am atins 165km/h (cand masina avea cam 25 000km) si simteam clar ca se poate mult mai mult...dar drumul era prost, masina foarte instabila iar de la 145 incolo accelerarea a fost suficient de lenta sa am timp sa imi iau doza de adrenalina si sa ma potolesc.
concluzie: max. 140 pt solenza e suficient...restul e pentru inconstienti (cum am fost si eu) ps. depinde enorm si de vant (cu vant puternic de spate cu logan 1.6 am ajuns la 185 repejor...dar de asemenea cam instabila masina ...si m-am potolit) a...si mai fac doua completari scurte: 1. (on topic) masina e o solenza confort fara nici o modificare. 2. (off topic) desi am si brevetul de pilot (cunosc si senzatii de 360km/h) si am facut multe tampenii la viata mea...n-as mai incerca un top speed cu nici o masina indiferent de marca si conditiile de drum. This post has been edited by YR-ZBG: 11 Apr 2007, 11:05 |
--------------------
Dacia
Sandero
2009 Slz....buna masina...
|
|
DannyC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 182 Joined: 17 December 05 From: Baia Mare ![]() |
Cred ca titlul potrivit pt topicul asta este: "Cat de teribilisti suntem unii dintre noi si ce trebuie sa facem ca sa ne stie lumea!"
Cand eram "mai mic" mi se parea si mie amuzant sa ma laud prietenilor cu viteza maxima atinsa in cele mai dificile conditii si radeam cu toti la faze de genul: "Uite-l pe ala ce s-a speriat ca-i trecut la 10 cm de el!" Dar dupa ce te maturizezi (nu e valabil pt toti! - din pacate) ajungi sa-ti dai seama ca nu esti chiar singur pe planeta! Asa ca va rog din suflet, daca vreti experimente jucati NFS. Oricum viteza maxima pe care o poate atinge o masina este VITEZA MAXIMA CONSTRUCTIVA,care este data de constructor si nu se poate depasi! restul tine de modestia fiecaruia... Imi cer scuze daca tonul a fost putin mai dur, am experiente neplacute cu astfel de oameni ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
- MM 82 DNY Masina si nevasta nu se imprumuta!
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
desi nu imi sta in caracter te contrazic.
viteza maxima constructiva este viteza maxima pe care construlctorul iti garanteaza ca o atingi. In functie de tolerantele care se gasesc prin motorul fiecaruia aceasta viteza poate fi depasita, DAR...sunt perfect de acord cu tine ca top speed-urile sunt pentru inconstieni. (vesi si ce am scris mai devreme) |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
DannyC |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 182 Joined: 17 December 05 From: Baia Mare ![]() |
QUOTE(YR-ZBG @ 11 Apr 2007, 11:52) 2. (off topic) desi am si brevetul de pilot (cunosc si senzatii de 360km/h) si am facut multe tampenii la viata mea...n-as mai incerca un top speed cu nici o masina indiferent de marca si conditiile de drum. In sfarst mi-am gasit un tovaras zburator cu brevet! ![]() Daca vrea cineva senzatii de viteza il iau la un razmut (YR-ZBG tu stii ce feeling iti da ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
|
|
YR-ZBG |
![]()
|
fara suparare colegu'....dar daca vrei despre asta vorbim privat (deci baga un PM).
si apropo nu sunt singurul "zburator" pe aici ...mai e cel putin unu care m-a recunoscut dupa username. |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Viteza maximă specificată de constructor e mai mult sau mai puțin informativă...
Cunoașterea ei nu face bine teribiliștilor ![]() Off-topic: Zburători suntem mulți pe acest forum ![]() |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
DannyC |
![]()
|
Ma bucur ca suntem mai multi.
![]() ![]() Daca depasesti maxima constructiva nu mai ai absolut nici o garantie ca nu-ti va ceda o componenta importanta a motorului, transmisiei etc. deoarece constructorul iti spune clar ca pana la o anumita limita rezista masina. Si imi trece prin cap urmatoarea secventa: eu ma plimb linistit, cu 80 km/h pe un DN ingust, clasic romanesc; Din fata vine unu cu o Solenza cu 180 km/h. Cand ajunge aproape de mine ii explodeaza un pneu (care e de fabrica si nu e proiectat pt viteza excesiva), face o pirueta si ajunge perpendicular pe drum in fata mea. Rezultatul: intru in el cu o viteza cumulata de aproximativ 200 si gata.... Scenariu posibil din pacate... |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
|
|
YR-ZBG |
![]() ![]()
|
tot ce ai spus e perfect valabil cu o singura observatie...nu e bun exemplu.
pneul nu are nimic in comun cu viteza constructiva a masinii... viteza la care rezista un pneu de data de ultima litera de la denumirea pneurilor. vezi ca in metro, praktiker...etc, la raionul unde se vand pneuri e o lista cu semnificatia literelor alea. ....dar cred ca iar am luat-o pe aratura fata de topic...deci ... |
--------------------
Dacia
Sandero
|
|
GabyT |
![]()
|
QUOTE(DannyC @ 11 Apr 2007, 12:50) Din fata vine unu cu o Solenza cu 180 km/h. Cand ajunge aproape de mine ii explodeaza un pneu (care e de fabrica si nu e proiectat pt viteza excesiva), face o pirueta si ajunge perpendicular pe drum in fata mea. Ca sa fim rigurosi, anvelopele cu care vine din fabrica Solenta (Matador) au indicele de viteza T corespunzator unei viteze maxime de 190 km/h... ![]() Prin viteza maxima constructiva, producatorul masinii nu garanteaza nimic !!! Nici macar faptul ca o vei atinge (a se vedea cazuri celebre precum Ferrari, Porsche, Ford s.a. - a fost chiar un test publicat in AMS anul trecut cred). Este o viteza pe care (teoretic) producatorul a obtinut-o (in conditii numai de el stiute ![]() Din pacate, pe drumurile patriei, totul este posibil... chiar si sa mergi linistit si corect in timp ce un teribilist vrea neaaparat sa vada ce poate masina din dotare netinand cont ca te afli in calea lui... ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
|
DannyC |
![]()
|
Da, corect, scuze! Remarca cu pneul a fost cam aiurea recunosc, dar ati prins ideea, poate ceda orice.
Si asta ma deranjeaza cel mai tare, ca tu nu gresesti nimic da te omoara altu'. Imi cer din nou scuze dar eu propovaduiesc safe driving-ul de cand am avut un accident foarte grav in urma caruia un om practic s-a sinucis! ![]() This post has been edited by DannyC: 11 Apr 2007, 13:38 |
--------------------
Dacia
Logan
1.6 MPI Ambition
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu sunt de parere ca, asa cum topicuri asemanatoare de pe alte forumuri, au fost inchise (asta deoarece nu e normal sa promovezi cursa nebuneasca pe sosele) si topicul asta ar trebui inchis. Parerea mea.
|
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Perfect de acord cu Reed.Limitele unei masini trebuie incercate pe piste de incercare, unde iti poti face rau doar tie in caz de ceva, nu pe dn-uri si autostrazi pe care circula oameni nevinovati.
|
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
mark`` |
![]()
|
Reed eu zic sa-ti vezi de treaba cu parerile tale si sa recomanzi inchiderea altor topicuri pt ca aici nu am promovat viteza si nici n-am s-o promovez vreodata. Am si eu cap pe umeri sa-mi dau seama ca, parerea mea, cu o masina romaneasca o sa ai cele mai mari sanse sa o dai in "groapa" decat cu oricare alta masina din simplu fapt ca nu vine din fabrica cu elemente de securitate care pt mine ar insemna un minim necesar: abs, servo-directie (si asta conteaza, nu sa tragi de volan la viteza mare dar sunt alte situatii) sau airbag. Deci ganditiva mai bine inainte sa recomandati ceva. Si daca tot nu v-ati convins cititi mai sus in postul meu ca in paranteza am scris eu singur deci nu aiurea, ca "asa vorbeste un om inconstient" si era clar dupa mine ca am spus-o ca pe o gluma. Numai nu toti se prinde....
Rostul topicului meu era sa aflu cat poate motorul asta! Eram si eu curios, in conditii de exploatare reale a motorului, pt cei care au incercat sau vor sa incerce. Si ca sa nu arunce iarasi lumea in mine, nu promovez viteza! This post has been edited by mark``: 11 Apr 2007, 17:02 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
bolek_bolek |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 14 June 06 From: Bucurestii din deal ![]() |
Salut,
Saptamana trecuta am testat si eu aceasta (cred ca destul de inutila) performanta a masinutei pe care am fericirea sa o conduc. Pe A2 am atins 165 pe bord si mai avea un pic de pedala, dar faptul ca am trecut pe langa un TIR care mergea pe banda 1 , mi-a dat senzatia unui pumn primit in partea dreapta, senzatie care m-a facut sa iau imediat piciorul de pe acceleratie si sa merg cuminte (cu 120) pana la destinatie. Portbagajul era aproape gol si in masina mai era inca o persoana , devenita brusc muta si palida in acel moment ![]() Feelingul (destul de nasol, zic eu) este ca zbori, sau, mai precis,ca te sufla vantu' ! Nu intentionez repetarea performantei, desi nu am atins viteza maxima constructiva (datorita erorii de afisare de 8%, ar fi trebuit sa am pe bord 175), pentru ca Dacia nu este una din masinile construite sa ruleze normal cu aceste viteze!Pentru asta s-au inventat autoturismele "de autostrada" gen BMW, Mercedes, Audi,Porsche etc. Dacia s-a realizat pentru traficul (nasol) de la noi.Faptul ca poate atinge asemenea viteze, este , dupa parerea mea, doar o chestiune demna de rubricile "Stiati ca...". La viteza aia, daca ai calcat/lovit o vietate/obstacol (caine /pisica/cioara/vrabie/piatra/groapa/etc.) sansa sa te rastorni tinde catre 100%. Ca sa nu mai vorbim de servo-directia de la dacie, care NU "intareste" volanul la viteze mari, si astfel la peste 120 deja mersul perfect drept devine un vis frumos...mai ales daca te apleci un pic sau te intinzi si misti un pic de volan... Genul asta de performante nu creste viteza medie decat intr-o foarte mica masura . Sanatate si Noroc! This post has been edited by bolek_bolek: 11 Apr 2007, 17:04 |
--------------------
dacia
slz
$K@|@_04
- Numar inmatriculare Dau raspunsuri tampite la intrebari tampite.
Conduc Incet, Dar Prost...asa , ca si voi... |
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
DAR , dupa un chip-tuning + o evacuare Sport INOX Borla + admisie sport ... mai castigi niste copite de magarusi si poti spera sa-i dai mai mult ...
In acel filmulet nu am inteles de ce nu i-a dat a 5-a , pt ca de la 5800 in sus e clar ca pierde din puterea maxima , iar daca i-ar fi dat a 5-a , cobora pe la 5000 ture si poate se mai ducea putin ... mark ' ' eu as face mai degraba o gaura in podea ... ca sa ai unde sa bagi piciorul ... ![]() P.S. Cand mai aveti de gand sa-i dati "maxima" macar anuntati aici , macar noi sa nu ne omoram intre noi ![]() This post has been edited by marius80_eugen: 12 Apr 2007, 17:56 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
mark`` |
![]()
|
O sa te anunt!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th June 2025 - 00:07 |