Companii de transport aeriene + aeroporturi, pareri & experiente & costuri
![]() ![]() ![]() |
Companii de transport aeriene + aeroporturi, pareri & experiente & costuri
AlexC |
![]()
|
||
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|||
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Am facut o rezervare la wizz-air , din neatentie probabil am uitat sa slectez pentru al 2-lea pasager doamna , si a ramas asa cum e defaul domnul , credeti ca e vre-o problema ?
Eu am sunat sa intreb la call centerul lor unde a raspuns o doamna care nu parea romanca dupa cat de stricata era romana ei si mi-a zis ca nu e nici o prob , da nah , nu vreau surprize si pun si aici o intrebare ... |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu-i nici o problema, stai linistit.
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
ATENTIE! - WizzAir a introdus check-in online pt. aeroporturile din Bucuresti, Timisoara, Cluj si Tg. Mures, este gratuit, insa de la 1 aprilie check-in-ul la aeroport va costa.
![]() sursa lista cu aeroporturile pt. care se poate face check-in online |
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Innainte era vorba doar de zborurile interne , sa inteleg ca acum e valabil pentru toate zborurile ?
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
L!nuX |
![]()
|
Stiti cumva daca am voie in bagajul de mana cu o mica umbrela ?
Se anunta ploi la Roma ... |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
AlexC |
![]()
|
Daca e intr-adevar mica si incape in bagajul de mana, normal ca ai voie. Atata timp cat nu exagerezi in vreun fel, n-am vazut/auzit de probleme cu bagajul de mana...
|
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
alinteanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 June 10 ![]() |
In iulie voi avea parte si eu de primul zbor din viata mea. Voi merege cu wizz pana la roma. Din cate am citit pe site-ul de la wizz este interzis de a avea lichide atat in bagajul de mana cat si in bagajul de cala. As vrea sa stiu daca se refera si la cosmetice gen after shave, parfum, sampon.
|
--------------------
Dacia
Logan
2009 Preferance
|
|
AlexC |
![]()
|
Bagaj de cala - orice lichide, sa nu depasesti 2l de alcool
Bagaj de mana - recipiente de max. 100ml, total max. 2l, impachetate intr-o punga de plastic sigilabila sau separate de celalte bagaje. Drum bun! |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
mishu02 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 22 June 10 ![]() |
oameni buni, am si eu o intrebare: daca faci procedura de chek in online (la wizz air ma refer), mai tre sa si listezi tichetele de imbarcare ? adica situatia va fi urmatoarea: voi pleca in italia duminica, pentru o saptamana, am primit de la o agentie (oarecare) tichetele de imbarcare pt tronson dus (adica check-in-ul e facut online), iar pt. retur o tanti de la agentie mi-a spus ca nu poate sa imi trimita tichetele decat cu cel mult o sapt. inainte. prin urmare va trebui sa merg la un internet si sa listez tichetele de imbarcare retur de acolo, cu cateva zile inainte - ca sa nu mai achit taxa de check in la aeroport. zic bine ? deci tre sa listez neaparat tichetele alea ? de ce nu pot face check-in-ul asta si pt retur tot acum ? adica daca tot am platit biletele dus-intors .. ? mi se par injuste niste chestii. sau poate unde n-am calatorit in viata mea cu avionul, mai am de invatat, no .. ?
multam anticipat de raspuns |
--------------------
dacia
logan
2009
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Daca ai platit(ti-a tras bani de pe card?)atunci trebuia sa primesti un nr.si doar nr.ala si cu cartea de identitate sau pass mergi la aeroport.La wizz nu trebuie bilet tiparit.Poate mai platesti ceva bagaj in plus dar taxe de aero.nu se platesc ca sunt incluse in pretul bilet.
Numai bine! |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
mishu02 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 22 June 10 ![]() |
de platit am platit, am primit si un nr. de confirmare. insa aia de la agentie m-a anuntat clar si sec: daca faceti check-in-ul la aero, mai platiti o taxa suplimentara de 10 euro (banuiesc ca pentru ambele bilete ca e vorba de 2). acu' ..pt bagaje am platit. am un bagaj la cala si cate unu la purtator mai mici evident -io si nevasta-mea. mai platesc ceva .. ?
merci mult .. |
--------------------
dacia
logan
2009
|
|
alinteanu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 18 June 10 ![]() |
Voi pleca pe 16.07 cu wizz de pe BBU catre roma, si am o mica nelamurire, poate ca e amuzanta pentru voi, dar care pe mine ma pune pe ganduri.
In fotografia din CI eram mai slabut (eram fumator pe vremea aia), iar acuma sunt mai plinut (am renuntat la fumat ![]() Credeti ca vor fi probleme la security check de pe cele doua aeroporturi, sau pentru mai multa siguranta sa ma duc sa imi fac un pasaport provizoriu? This post has been edited by alinteanu: 26 Jun 2010, 10:14 |
--------------------
Dacia
Logan
2009 Preferance
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
În topul personal al celor mai proaste companii cu care am zburat, tocmai a urcat pe primul loc renumita Lufthansa, urmată la mică distanță de Iberia și British Airways.
În decursul a 2 zile am avut 3 zboruri Lufthansa anulate, 2 cu întârzieri suficiente cât să pierd conexiunea plus bagaj rătăcit. Anulări fără motiv, se invocă vremea rea când defapt nu era deloc așa, doar că pur și simplu nu au avioane suficiente și / sau orar prea strâns. Și când n-au destule avioane, normal, le anulează întâi cursele de lumea a 3-a, astea de trec prin Otopeni. Iberia, altă companie de rahat... Jumătate din zborurile lor sunt anulate sau întârziate, iar în terminalul Iberia de pe aeroportul din Madrid, când erau zeci de zboruri anulate, la customer service doar 3 angajati care se miscau precum melcii, si sute de persoane care stateau ore in sir la coada sa li se ofere alte zboruri. Bonus, hal in care arata scaunele din avion, prinse cu "șoricei"... marca RECARO... Attached thumbnail(s) IMG_20101211_230308.jpg ( Size: 107.49k ) Number of downloads: 1016 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
AlexC |
![]()
|
Nu stiu cat de mult obisnuiesti sa zbori, si daca zbori mai mult in Europa sau intercontinental, insa cred ca ai nimerit niste situatii particulare.
Ce zboruri ai avut si in ce oras s-au produs intarzierile? Daca nu au fost probleme cu vremea poti cere compensatii conform regulamentului CE 261/2004. Nu sunt angajat Lufthansa, insa in 54 zboruri continentale si intercontinentale cu ei anul asta nu am avut decat 2 situatii cu zboruri anulate, si atunci am primit hotel, masa si re-rutare la zboruri alese de mine in a doua zi... Motivele au fost (1) vant foarte puternic in Londra si avioanele mici erau greu de controlat, si (2) inchiderea uneia din cele 2 piste (aterizare de urgenta a altui avion), care a generat intarzieri in linie de pana la 2 ore... Nu sunt compania mea preferata, insa dpdv al orarelor au cele mai putine intarzieri si anulari. BA, Iberia, Alitalia conduc detasat lista, mai rau ca Wizzair sau BlueAir la un loc. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
@Catalin: cred ca te cam superi de pomana pe Lufthansa, in Germania vremea e intr-adevar nasoala (in Frankfurt cel putin dar banuiesc ca nici Munich n-o duce mai bine) - chiar mult mai nasoala fata de o iarna obisnuita. Despre pierdut bagaje, daca nu ma insel prea tare aeroportul e insarcinat cu routing-ul bagajelor nu compania - iarasi suparare de pomana pe Lufthansa. Isi au ei pacatele lor, dar au si un mare avantaj: au prostul obicei sa nu aiba probleme cu avioanele. N-or avea ei cine stie ce in-flight-entertainment sau stewardese fotomodele, dar putini ii depasesc la siguranta.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
L!nuX |
![]()
|
la wizz vad ca nu mai merg centurile de siguranta , am zburat cu 2 avioane diferite , am stat pe locuri diferite si centurile nu aveau piedica , degeaba le incuiai sa se deschideau
oricum is de forma centurile alea in avion, deci nu e panica ![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Nu-s tocmai de forma as zice eu. In caz de turbulenta puternica lipsa centurii de poate arunca pana in tavan de unde o aterizare fortata pe podeaua avionului se lasa de destule ori cu urmari neplacute. E plin netul cu exemple de pasageri nepurtatori de centura de siguranta pe principiul "nu mi se poate intampla mie nimic" care s-au ales cu oase rupte. Centura aia isi are rostul ei!
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.553 Joined: 3 January 05 ![]() |
au mai incercat cu Baneasa sa-l desfiinteze si n-au reusit. Acum au gasit solutia: il transforma in aeroport pt VIP - " pt ca tot mai multi au avioane si elicoptere personale" . Aeroportul Baneasa are o pista de 3000 m, care permite decolarea si aterizarea orcarui tip de avion, va fi folosit pt avioane mici si elicoptere!??! Ar fi bizar, daca n-am sti interesele imobiliare din zona...
http://www.gandul.info/news/cum-va-arata-a...ersonal-7796214 In plus le face si metrou, in loc sa-l faca pe cel catre Otopeni cat mai repede, ami ales ca se va mari: http://www.incont.ro/transporturi/cum-va-a...e-el-video.html |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
rue |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.724 Joined: 18 September 05 From: Internet ![]() |
din natura unui serviciu anterior am zburat cat sa inconjor pamantul poate de 2-3 ori minim. mi-au facut combinatii cu retur cu 4 avioane (36 de ore de zbor si asteptat in aerogari) etc si oricat m am straduit nu mi au pierdut niciodata bagajele. chiar si alitalia care era vestita.
austrian lufthansa klm air france emirates Alitalia british tarom curse interne. am mai calatorit si in tunisia sau grecia cu charter dar alea nu se pun ca erau dintr o bucata. cel mult mi au rupt cate un maner (british) si mi au decontat factura la o valiza noua. emirates mi au rupt incuietoarea si mi au schimbat-o la cerere. am avut emotii in paris dupa un alt drum lung spre casa cand mi au zis inainte de imbarcare cu cateva ore ca daca se intampla imbarcarea la anumita ora cam 17 intra alitalia in greva si nu ne asteapta nimeni in milano. apoi eram in avion si am aflat ca nu aveau piloti. am asteptat o ora in avion daca va imaginati. apoi a fost totul ok pana in italia si acasa. l.e. un coleg era cu mine in egipt si mersese cu alitalia din tara in milano - paris apoi a primit alte bilete paris - miloano -cairo. la intoarcere a dorit sa insiste pt ca bagajele sa nu i mai mearga (si nici el) pana in paris din milano pt ca asa avea tichetele, el venind inapoi in tara. nu mai stiu daca a pierdut bagajele dar in mod cert au facut cursa: cairo- milano - paris - milano- tm This post has been edited by rue: 18 Dec 2010, 18:27 |
--------------------
Dacia
Logan
2021, 1.0 TCE eco-G, Comfort
- RUE
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AlexC @ 17 Dec 2010, 02:26) Nu stiu cat de mult obisnuiesti sa zbori, si daca zbori mai mult in Europa sau intercontinental, insa cred ca ai nimerit niste situatii particulare. Ce zboruri ai avut si in ce oras s-au produs intarzierile? Daca nu au fost probleme cu vremea poti cere compensatii conform regulamentului CE 261/2004. Nu sunt angajat Lufthansa, insa in 54 zboruri continentale si intercontinentale cu ei anul asta nu am avut decat 2 situatii cu zboruri anulate, si atunci am primit hotel, masa si re-rutare la zboruri alese de mine in a doua zi... Motivele au fost (1) vant foarte puternic in Londra si avioanele mici erau greu de controlat, si (2) inchiderea uneia din cele 2 piste (aterizare de urgenta a altui avion), care a generat intarzieri in linie de pana la 2 ore... Nu sunt compania mea preferata, insa dpdv al orarelor au cele mai putine intarzieri si anulari. BA, Iberia, Alitalia conduc detasat lista, mai rau ca Wizzair sau BlueAir la un loc. Si eu il sustin pe Cata. Eu nu am avut asa multe zboruri in 2010 cu Lufthansa, cred ca doar vro 6 , toate in Europa, de fiecare data am avut cate 1 ora intarziere si nu au fost deloc probleme cu vremea. Sincer, in Europa prefer Ryan Air, ieftin (si interiorul avioanelor arata cheap) dar mereu on time. Spre USA si Mexic, prefer Air France. |
--------------------
5461
1997
2012
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
inainte sau dupa ce au pierdut cursa de rio?glumesc
cataline in perioada aia in germania aeroporturile din frankfurt, dusseldorf, munchen au avut probleme cu vremea. de fat cam toat europa de vest a avut probleme cu zapada, inclusiv anglia, olanda, belgia, franta. eu iau de obicei cele mai ieftine bilete si sunt constient ca serviciile sunt la acel nivel. blueair, wizzair rullzzzz. dublu edit. din principiu nu vreau sa zbor mai mult de 3-3,5 ore. This post has been edited by b76bgaarh: 12 Jan 2011, 21:27 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
o companie foarte buna (cea mai on-time dintre cele care opereaza in marea britanie) este Ryanair, si au intrat si la noi, dar doar de pe Kogalniceanu. este ultra low-cost, in sensul ca se taxeaza separat orice, dar au numai avioane noi si sunt mereu la timp.
experiente ok am mai avut si cu vueling (fostul clickair), am fost de vreo 3 ori in Barcelona, mereu la timp. taromul este mult peste alte straine, iar blue-air este o frectie la picior de lemn. mi-au anulat o data un zbor de intoarcere, iar acum aveam rezervat pt malaga pe 17.04 la 2:00am sosirea, si cand am verificat azi rezervarea (la 2 luni dupa ce l-am cumparat), surpriza, e pe 16.04 la 17:00 ![]() la low-costuri, easyjet iar e o alegere buna, i-am folosit pt milano |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(Ś̯Ś)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Ryanair nu e la fel de ieftin in Romania
![]() Ce nu imi place e ca au bagat o taxa de 10 euro / pasager pentru plata folosind cardul ![]() De cate ori am zburat cu ei nu am avut nicio problema ! This post has been edited by Shush: 13 Jan 2011, 16:03 |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
mda... de ar avea ryanair si la noi preturile de afara
![]() -Ryanair: am platit 5 euro de la Porto la Barcelona; 5 euro de la Barcelona la Madrid; 10 euro de la Madrid la Porto. preturi incredibile, avioane ok, mereu la timp etc. Bravo lor! -Wizz air sunt niste gunoaie... intarzaie frecvent! daca ai de prins legatura nu e de mers cu ei , ca ai 90% sanse sa o pierzi. totusi daca nu ai program prestabilit la 80 de lei timisoara-milano mai inchizi un ochi ![]() -pe Carpatair aveau un vin rosu din Moldova extraordinar de bun ![]() ![]() -Cu Lufthansa nu am avut probleme in afara ca am facut foame umpic. Mi-au dat un sandwich nenorocit si cam atat. (doar un singur zbor) -Swiss air ->no problem (doar un singur zbor) -TAP Portugal ->no problem (doar doua zboruri) |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.553 Joined: 3 January 05 ![]() |
http://www.puterea.ro/news15740/EXCLUSIV-C...ru-cadastru.htm
"Compania Națională Aeroporturi București SA va cheltui, începând cu luna aprilie, o jumătate de milion de euro fără TVA pentru dezmembrarea cadastrală a terenurilor și intabularea proprietăților imobiliare aflate în administrarea sa în incinta Aeroporturilor Internaționale “Henri Coandă” și București Băneasa" oare de ce credeti? |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
draculafly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 25 March 08 ![]() |
salutare! pe 4.03.2011 am si eu zbor cu blueair urmand sa ma intorc pe 7.03.2011! cei care ati zburat cu aceasta companie ,cum se face check in online ?? se face doar pt dus sau si pt intors ?? merge facut o data amandoua sau nu ??am citi mai sus si am observat ca unii useri au avut probleme cu zborul in sensul ca s a reprogramat fara sa fie anuntati , cum se poate verifica pe baza codului de rezervare daca au intervenit modificari , ca eu nu mi dau seama de pe site ul lor ! Va multumesc!
|
--------------------
dacia
logan kiss
2007
- b91 fad
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.468 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Check-in online se face doar daca pleci din unul din aeroporturile: Bucuresti, Sibiu, Bacau. PE home page la ei pe site gasesti link catre pagina de check-in.
|
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
Ake |
![]()
|
![]() Morderator Group: Moderatori Posts: 1.040 Joined: 6 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Are cineva idee care sunt conditiile de calatorie ale minorilor pe rutele INTERNE? (Tarom)
La Tarom am sunat si mi-au spus ca sunt pe site. Pe site sunt clar reguli pentru calatorii externe(declaratii notariala ambii parinti, etc...). Ma intereseaza situatia in care copilul nu are nici buletin[11ani] , nici pasaport (a expirat) si trebuie sa calatoreasca intr-o excursie cu clasa insotit de un profesor. This post has been edited by Ake: 5 May 2011, 20:01 |
--------------------
(si) Dacia
Logan
Laur.1.4 "Desteapta-te Romane! Traiasca capra vecinului! "
(citat dintr-un sticker auto) |
|
leinad |
![]()
|
![]() Membru dacionist Group: Members Posts: 395 Joined: 17 March 05 From: Constanța ![]() |
|
--------------------
Logan
Preferance
75 ponei
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 22:13 |