Aparatori noroi
![]() ![]() ![]() |
Aparatori noroi
v.liviu |
![]()
|
||
![]() Dr. LOVe Group: Members Posts: 52 Joined: 23 May 07 From: Oradea, Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2007 Laureate 1.6
|
|||
Sulim |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 26 January 06 From: Iasi ![]() |
Am cumparat si eu niste aparatoare de noroi de la un magazin de piese auto din Iasi m-au costat doar 30 de lei facute de conex.Daca aveti ceva ponturi de montare ca sa vina perfect daca se poate la astea facute de Conex.Mersi
|
--------------------
Dacia logan
Laureate 1.4
2006
- IS XX.XXX
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Perfect nu vin decat cele de origine asa ca nu te mai chinui.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
Sulim |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 26 January 06 From: Iasi ![]() |
QUOTE(l@u @ 28 Jan 2008, 22:02) Le-am vazut si pe alea de origine singura diferenta ca scrie logan by renault tot din plastic parca acelasi model doar ca la Caremil Impex Iasi costa 185 RON toate 4. O sa probez astea de la conex si am sa ma conving.Mersi |
--------------------
Dacia logan
Laureate 1.4
2006
- IS XX.XXX
|
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
Cam scumpe alea de origine... Din cate imi amintesc, in Costanca sunt aprox. 110RON toate patru.
This post has been edited by raqzvan: 29 Jan 2008, 02:45 |
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Daca nu scrie Logan pe ele, dar costa 23 lei (toate 4), sunt bune?
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
nu mai cumparati tampenii
cititi ca lumea topicul asta si vorbiti cu cine trebuie pentru aparatori originale la jumatate de pret |
--------------------
/
/
/
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
QUOTE(Sulim @ 28 Jan 2008, 22:39) Le-am vazut si pe alea de origine singura diferenta ca scrie logan by renault tot din plastic parca acelasi model doar ca la Caremil Impex Iasi costa 185 RON toate 4. O sa probez astea de la conex si am sa ma conving.Mersi QUOTE(tribunul @ 29 Jan 2008, 14:52) Dupa ce le montati puneti si poze ca sa se vada daca sunt diferente sau daca concureaza cu cele de origine ![]() ![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(daciafan @ 29 Jan 2008, 18:21) nu mai cumparati tampenii cititi ca lumea topicul asta si vorbiti cu cine trebuie pentru aparatori originale la jumatate de pret Nu stiu daca sunt sau nu tampenii, nu am cumparat de niciun fel. Sper ca nu considerati ca le fac reclama. http://www.accesorii-dacia.ro/produse.php?...%3A+Ap.+noroi+F |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Parerea mea este ca nu sint bune, deoarece pentru a le prinde, trebuie desfacut acel surub care prinde aripa de prag, in partea de jos. Intrucit el este oarecum ingropat in antifoniu, vopsit, eu unul nu m-as incumeta sa-l desfac. In nici un caz.
Un alt aspect este legat de protectiile de aripi, care se vor pupa cu aceste aparatori (mai scurte decit cele originale, daca-mi dau eu bine seama), fix ca nuca-n perete. Binenteles cu mentiunea: daca se va dori ulterior si montarea protectiilor, lucru pe care eu il recomand calduros. Succes! |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Pai si cine te pune sa il desfaci? Eu le-am montat fara sa il desfac. Am taiat urechile care veneau in dreptul suruburilor. Am adaugat in schimb un surub in plus in partea din fata.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
D-FENS |
![]()
|
![]() ___________________ Group: Members Posts: 403 Joined: 18 February 07 ![]() |
Iarna cred ca devine o problema pt aceste aparatori de noroi in sensul ca se strange repede zapada la roata.Ce urmeaza se stie
|
--------------------
Prestige
16v Ph
2+GPL
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Intr-adevar, daca se pot prinde bine si fara sa desfaci acel surub, ramine doar dezavantajul legat de montarea protectiilor de aripi, ma refer doar la partea din fata, pentru ca la spate cele 2 nu trebuie sa se pupe una cu alta, si se pot monta aparatori de orice fel.
Daca tot vorbim de aparatori, eu am sesizat o problema legata de cele originale care sint prinse cu acea piulita in forma de ciuperca. Datorita faptului ca inevitabil mai atingi cu aparatorile o bordura, sau orice altceva, in dreptul "ciupercii", tabla este frecata de carenajul de plastic, pina se duce vopseaua si apare rugina. Eu am avut aceasta problema la aparatorile din spate, am curatat rugina, am dat cu grund, antifoniu, si-apoi am pus o bucata de cauciuc (o bucata rotunda taiata dintr-o camera veche, gaurita in mijloc, sa intre pe surub) intre tabla si acel carenaj, astfel incit sa nu mai razuiasca iar pina la tabla, si sa rugineasca. |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
daciafan |
![]()
|
la aparatorile din spate?
eu nu te cred |
--------------------
/
/
/
|
|
mario1980 |
![]()
|
QUOTE(daciafan @ 30 Jan 2008, 17:25) Nu-i nimic, nu se supara nimeni. Dar daca ai aparatori de noroi originale pe spate, si stii ca le-ai mai frecat de ceva cu diverse ocazii, iti recomand sa faci o verificare, cind ai timp, si sa dai aparatoarea si carenajul jos, si sa inspectezi cu atentie zona surubului pe care se infileteaza "ciuperca". De altfel este valabil pentru orice fel de aparatori de noroi care se prind in vre-un fel de acel carenaj de plastic. Pentru ca odata cu miscarea aparatorii, acel plastic va freca pe tabla spoita (la mine nu este antifonata acea zona, specific), cu urmarile de rigoare. Mult noroc! This post has been edited by mario1980: 30 Jan 2008, 18:07 |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
|
|
daciafan |
![]()
|
ciuperca se infileteaza pe fata, intelegi? in spate nu e nicio ciuperca
|
--------------------
/
/
/
|
|
mario1980 |
![]()
|
Te asigur ca inteleg. Eu nu am spus ca se prinde aparatoarea cu ajutorul ciupercii. Ea se prinde de carenaj, pe care il misca si determina frecarea zonei in care carenajul este prins cu ciuperca. Da, carenajul rotilor din spate este prins cu 2 ciuperci, una in partea de jos, linga prinderea aparatorii, si una sus, care din cite am vazut eu la mine, nu ridica probleme.
Nu vreau sa las loc la prea multe interpretari, fii convins ca stiu ce vorbesc, am petrecut multe ore remediind problemele cu rugina din zona oalelor spate. Numai bine! This post has been edited by mario1980: 30 Jan 2008, 18:16 |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
|
|
Adi_Mircea |
![]()
|
![]() Vizitator Group: Members Posts: 137 Joined: 2 December 05 From: Timisoara ![]() |
Nu inteleg ce treaba au aparatorile de noroi spate cu tabla.
|
--------------------
Dacia Logan
Preference 1.6
Martie 2005
- TM 10 01 Sa mearga bine!
|
|
daciafan |
![]()
|
lasa adi ca nici nu e nimic de inteles
omul confabuleaza in acceptiunea lui plasticul rugineste ![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Cu cine ar trebui sa vorbesc sa imi iau aparatori originale la jumatate de pret? Tosi cele "neoriginale" nu au acelasi design si aceleasi puncte de prindere?
|
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
csocso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 264 Joined: 5 December 04 ![]() |
vreau si eu niste aparatoare d enoroi originale, de unde sa iau?
|
--------------------
LOGAN
PRESTIGE
2007
|
|
tuneam |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 1 March 04 From: Bucuresti ![]() |
La meridian vest au aparatroi de origine la vreo 50 roni fata si tot vreo 50 roni spate
This post has been edited by tuneam: 6 Mar 2008, 10:27 |
--------------------
Renault/Ford
Clio IV
2014
- bucuresti
|
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
|
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
In afara de busa, un magazin in Constanta,unde pot gasi aparatori noroi originale, stiti? NU VREAU sa ma duc la Rent Car sa dau cu ochii de magnificii meseriasi de acolo! Le cumpar eu si incerc sa gasesc un alt service... Un sfat?
Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
Poti sa le cumperi de la Rent Car si sa le montezi in alta parte, nu te obliga sa le montezi la ei.
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
2008 ph 2
- CT _ _ _ _ Multa lume,putini oameni...
|
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
Sau poti sa le montezi singur. Eu asa am facut.
|
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
UMD |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 18 February 08 From: Pitesti ![]() |
Se prind foarte bine nu trebuie desfacut surubul de pe aripa. Daca pe langa cele 2 clipsuri de plastic mai pui si 2 suruburi nu ai probleme.
|
--------------------
Dacia
Logan ABS Plus
2008
- AG 18 DRN Life can be good!
|
|
Brainie |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 464 Joined: 2 May 07 From: Bucuresti ![]() |
Am luat din Vitan (aprilie 2008) seturile astea
http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=972287 total 35 lei. Includeau câte 3 șuruburi cu cap ceva mai mare și filet asemănător holșuruburilor pentru fiecare roată. Suficient de elastice. Am mai cumpărat în plus „măseluțe” și am mai folosit șaibe plate pe măsura șuruburilor din pungi. Oferta dealerului Adras la momentul respectiv: 75 lei setul pentru față, cu piesele de fixare incluse. Rigide. Cele pentru față din Vitan mai diferă de cele originale prin faptul că nu au apendicele care se fixează pe prag, cu șurubul ăla care ridică oarecare probleme de vopsire, siliconare, etanșare etc. În felul ăsta am scăpat de dilema dacă desfac sau nu acest șurub. Montaj față: nu am desfăcut roțile. Am desfăcut „nasturele filetat” (jos, către interior) și am băgat măseluță în aripă (sus, către exterior). Am fixat apăratoarea așa: 1- cu nasturele, 2 – cu șurubul din pungă în măseluță, 3 – cu șurubul din pungă direct în carenaj, încercând să nu ating aripa, în apropiere de prinderea carenajului pe aripă.. Nu am găsit elementul de fixare original din plastic care vine acolo, și nu m-am mai chinuit să-l scot ca să nu-l rup. Am mai pus șaibe plate în punctele considerate critice (nu am pus peste tot fiindcă nu m-am gândit să cumpăr dinainte, și nu aveam suficiente la îndemână). Am pus puțin silicon sub nasture, ca să nu se desfacă. 1.JPG ( Size: 180.91k ) Number of downloads: 599 2.JPG ( Size: 121.55k ) Number of downloads: 673 Montaj spate: am desfăcut roțile. Chiar nu înțeleg cum le-au fixat unii fără să scoată roțile, că nu e loc deloc. Înainte de fixa apărătorile am băgat o „șaibă” de cauciuc între carenaj și aripă, sub nasture, așa cum zice mario1980, deși nu cred că e necesar. Dar dacă tot am umblat în zonă ... Pe carenaje sunt marcate locurile unde ar trebui băgate șuruburile cu mici adăncituri, iar pe spatele carenajului sunt mici bulbi (butoiașe parcă le zicea cineva) de plastic, ca să aibă în ce intra șurubul. La prima apărătoare nu am observat lucrul ăsta, și prin urmare nu am întins-o suficient, am dat alte găuri în carenaj (nu am nimerit bulbii), capătul de sus nu a ajuns până la banda neagră a spoilerului (foto cu apărătoarea dreapta). La a doua mi-a picat fisa, am așezat-o corect, am tras mai mult de ea și stă foarte bine. Fiecare e fixată cu câte 4 șuruburi: jos la interior, mijloc și exterior și sus la exterior. Jos mijloc am adăugat eu șurubul, că nu stătea lipită apărătoarea de carenaj. 3.JPG ( Size: 150.52k ) Number of downloads: 664 4.JPG ( Size: 173.7k ) Number of downloads: 618 5.JPG ( Size: 165.73k ) Number of downloads: 627 [atta chmentid=1627461655]7.JPG ( Size: 149.84k ) Number of downloads: 309 Nu e nevoie de bormașină. Carenajele să găuresc destul de ușor direct cu șurubul (ușor în adânciturile special făcute, mai greu pe o zonă netedă, unde se poate face o mică amorsă cu ceva ascuțit). Nu a fost nevoie să tai, decupez, deformez etc apărătorile cumpărate. Attached thumbnail(s) 6.JPG ( Size: 160.88k ) Number of downloads: 308 |
--------------------
Ex Dacia 1310 Li ;
Ex Logan ABS+ 1.6 MPI
2007
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
azi am facut si eu operatiunea descrisa mai sus. Partea cea mai dificila a fost scoaterea rotilor fata care s-au intepenit pe butuc si am avut ce trage de ele
![]() ![]() Sfatul meu: optati pt cele originale ca se potrivesc perfect si le montati singuri intr-o ora maxm 2. Asa va recuperati diferenta de bani data pe cele de origine ((cele de neorigine+manopera in service). Si, daca le pune-ti singuri o sa stai mai linistiti ca sunt puse cum trebuie. Bafta. Confirm ca nu e nevoie de bormasina, dar e nevoie de un torx de 20 (eu nu am avut si stateam cu suruburile in brate fara sa le pot monta ![]() |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
Am postat si eu cateva poze despre montaj aici, daca cineva mai vrea clarificari. Nu stiam atunci despre acel surub care e "ingropat in grund", dar, din fericirie, nici nu a trebuit sa umblu la el.
![]() Mie imi pare ca arata mai bine cu aparatorile de noroi decat fara, dar se pare ca roata din spate tot stropeste bara. -vezi foto- Totusi, nu la fel de tare ca la inceput, deci merita! Attached thumbnail(s) 22072007006.jpg ( Size: 387.46k ) Number of downloads: 333 |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 09:48 |