DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> O noua tactica a politiei rutiere?

EEN
post 18 Sep 2004, 11:24
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Veneam ieri de la Craiova la Pitesti cind, pe o zona cu serpentine si banda continua ma depaseste un Cielo. La baza serpentinelor politia il opreste pe Cielo dar si pe mine. Intreb de ce m-au oprit -"Pentru ca cel cu Cielo v-a depasit taind banda continua...sa ne semnati ca si martor". Este prima data cind am auzit asa ceva...Pina la urma nu s-a mai intimplat nimic fiindca se pare ca Cielo era mai barosan decit se asteptau politisti. Doua probleme se pun:
- ce ar trebui facut intr-o astfel de situatie?
a) semnezi ca si martor (ceea ce in cazul unor contestatii, scandal de orice fel inseamna bataie de cap pentru tine, pierdere de timp si poate chiar mai mult)
cool.gif semnezi ca si martor fiind partasul lui Garcea la pedepsirea selectiva a vinovatilor in trafic (vezi cazul meu)
c)nu semenzi
- Cum ai putea evita sa semnezi ca si martor intr-o astfel de situatie? Esti obligat?

Desigur sunt si multe altele de discutat...

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ake
post 18 Sep 2004, 11:57
Post #2

Morderator

Group: Moderatori

Am patit asa prin '90. Eu eram pe banda 1 oprit la o trecere de pietoni si pe banda 2 a trecut unul pe langa mine fara sa opreasca. Ceva mai incolo l-au oprit pe tip dar si pe mine, ca sa declar ca eu am oprit (deci erau pietoni pe trecere) si el nu. Am incercat s-o scald cat am putut (mi-era mila de tipul ala ca parea destul de sarman) dar pana la urma m-au luat mai tare si n-am avut ce face (eram pustan si aveam numai o luna de cand luasem carnetul). Faza e ca de fapt pietonii nu erau pe trecere ci pe trotuar in asteptare iar eu oprisem doar ptr ca eram EXAGERAT de prudent si omul pana la urma avea si el un sambure de dreptate. Nu s-a lasat cu alte urmari in afara acelei declaratii, numai ca am avut eu mustrari de constiinta ca din cauza mea a patit-o bietul om.
P.S. Ba s-a lasat cu urmari: Acum opresc intotdeauna la trecerile de pietoni cand vad alte masini oprite chiar daca nu vad pietonii ( la urma-urmei ar putea fi un copil mai scund)

Referitor la intrebarea ta, cred ca dupa ceva ani de experienta, poti decide pe loc intre a) cool.gif sau c).
spre exemplu acum daca mi s-ar intampla faza descrisa mai sus as alege c)
dar au fost si situatii in care am ales de buna voie a) - (Am asistat la o faza oribila - tamponare intentionata- in care m-am oferit de buna voie martor)

--------------------
(si) Dacia Logan Laur.1.4
+
Valentine
post 18 Sep 2004, 12:14
Post #3

Old Timer

From: California

depasire pe linie continua in serpentina ... cine stie florian, poate data viitoare tu esti cel care circula pe contrasensul nebunului aluia regulamentar si te trezesti cu el in fata!

a) clar.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
dragOn
post 18 Sep 2004, 12:18
Post #4

Fost deținător Dacia (1310, Liberta, Solenza)

Eu zic că depinde de caz, poate e o mașină plină de cămătari și te urmăresc ăia și-ți fac mașina "papion"!!!

--------------------
VOLKSWAGEN PASSAT TDi 131CP/2002 - B xx UEX
Never drive faster then your angel can fly !!!
+
asarban
post 18 Sep 2004, 13:26
Post #5

Membru autentic

Group: Banned

sau te cauta ala sa te sorcoveasca cu o caramida...

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
Lucian123
post 18 Sep 2004, 16:27
Post #6

Membru autentic

a). categoric. Te gandesi cate accidente se intampla din cauza unor nebuni pentru care nu exista lege.

--------------------
DACIA LOGAN Laureate 1.4 Rosu - B40XXX
+
bogdan_o
post 18 Sep 2004, 18:22
Post #7

om ca, din pacate, din ce in ce mai putini

Nu cred ca seti obligat legal sa semnezi. De ce ai fi. Insa parerea mea e ca esti obligat moral. Acum e discutabil. Daca politistul se leaga de te miri ce la masina eu nu as semna. De exemplu nu as semna daca pe unul l-ar opri pentru geamuri fumurii, sau pentru lipsa stingator/tringhi/trusa sau daca nu ar purta centura de siguranta, sau daca si-a montat luminite, etc. Pentru fapte care nu pun in pericol circulatia nu as semna, pentru ca as considera amenda cautare de nod in papura. Daca in schimb este oprit pentru depasire pe linia continua, pentru neacordare prioritate etc as semna fara regrete. Asta desi si eu am fost amendat pentru depasirea pe linie continua (la mine nu au fost nevoie de martori, ca am recunoscut fapta si am semnat de buna voie).

--------------------
Dacia SLZ 1.4 / Break CL
E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
+
Valentine
post 18 Sep 2004, 22:52
Post #8

Old Timer

From: California

asta ziceam si eu bogdane, florian a pus intrebarea in contextul lui (ce am fi facut in locul lui).

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
echosektor
post 18 Sep 2004, 23:00
Post #9

Membru

mda...si eu ma gandeam la faza cu semnatu'
daca ma opreste pe mine ca am depasit viteza sau altceva si-mi face actu si nu vreau sa semnez ce se poate intampla?

--------------------
null
+
Razvy
post 19 Sep 2004, 00:36
Post #10

Razvy

Simplu, nu semnezi si va intalniti la tribunal si acolo e cuvantul lui impotriva cuvantului tau, si daca nu ai martori care sa sustina varianta ta pierzi din start.

--------------------
Renault Fluence 1.5 Dci 110 CP cu motor ! 2010 Privilege
Si iar e vineri !
+
EEN
post 19 Sep 2004, 10:16
Post #11

Membru

Intr-adevar: intr-o lume perfecta nu as avea nici o problema sa semnez ca si martor. (ca sa fiu mai clar lumea perfecta se ghideaza dupa principiul :Dreptatea invinge intotdeauna si legea este una pentru toti). Dar lumea noastra e departe de aceste principii si ma gindesc ca refuzind sa semnez ca si martor refuz sa fiu folosit pentru actiunile de aplicare arbitrara a legii...

In alta ordine de idei cred ca toti am vazut prin filme cum umbla avocatii dupa martori cu limba scoasa si aia refuza sa vina la proces...carevasazica mai greutz cu lumea asta perfecta.

Oricum discutia se pune la nivel de contraventie nu de fapta penala unde nu (cred) ca as avea probleme de constiinta sa semnez ca si martor.

Apropos: acum citeva luni un politist de la directia evidenta strainilor a calcat pe trecerea de pietoni un tinar (in Bucuresti). S-a relatat vre-o doua zile la radio si Tv cum colegii aluia nu au luat declaratii martorilor si nu au facut masuratori sugerindu-se cail scot basma curata. Mai se stie ceva ? :vmad:

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2007
[FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
+
Sony
post 19 Sep 2004, 10:53
Post #12

Membru autentic

From: Ban Land

Tampenii din astea au mai fost. Un politist a calcat un pieton pe trecere in Constanta. Noaptea au mutat trecerea de pietoni cu 50 m si nu a mai contat ce declara martorii.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
Marty
post 19 Sep 2004, 11:14
Post #13

Membru cu privire de ansamblu

From: Corbu

Florian, ideea e urmatoarea: n-au ce-ti face d.p.d.v. legal daca nu vrei sa semnezi. Din alte puncte de vedere, te pot constringe in o mie de alte feluri! Se apuca si te cauta de triunghi, trusa, extinctor, iti verifica luminile, semnalizarea, frinele, inadvertentele dintre ceea ce scrie in talon si ceea ce ai pe masina, etc.
Sony_, astea-s o gramada de cazuri, n-are sens sa le insiram pe toate.!

--------------------
Gillette De unica folosinta 2011 - B 999 NAM
Mindru absolvent de grup scolar.
+
echosektor
post 19 Sep 2004, 11:34
Post #14

Membru

ok..merci.deci tre sa semnez smile.gif

SPER SA NU FIE NEVOIE !!!

--------------------
null
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 12:19
Forum Renault