Decesul tatalui, Urmari si proceduri - sfaturi
![]() ![]() ![]() |
Decesul tatalui, Urmari si proceduri - sfaturi
dinescu |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 6 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1300
78 Fac dezvaluiri...
|
|||
asorin |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 156 Joined: 22 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Condoleante man , tine-te tare ...
Si eu am trecut prin asa ceva , sa fie cam vreo luna. Ce te sfatuiesc eu acum este aveti pe cineva , o " minte limpede" care sa se ocupe de tot ce trebuie facut. Iti spun asta pt ca sunt o gramada de JIGODII, IMPUTITI , oameni de ultima speta care vor incerca sa profite de starea emotionala in care va aflati acum si sa va ia cat mai multi bani . Pot aici enumera : personal de la spital (daca a fost acolo) , tot ce inseamna cimitir (popi , gropari, alte babe care fac nu stiu ce obiceiuri pe acolo,...etc - am inteles ca e o jignire sa numesti un preot - popa , dar eu unul numai popi am intalnit) Te mai pot sfatui sa apelezi la o firma de servicii funerare si pt transport , pregatire si umblat dupa acte . Am vazut ca nu au niste tarife foarte mari . Din cate am inteles ajutorul de inmormantare este dat de primarie si este o suma fixa . Asa mi s-a spus si mie ca nu conteaza cat cheltuiesti si e aceeasi suma , dar e totusi bine sa pastrezi bonuri , chitante , etc . Pentru a putea avea acces la conturile din banca iti trebuie neaparat succesiune . Eu chiar sunt imputernicit pentru un cont , dar am inteles ca imputernicirea e valabila doar in timpul vietii . Oricum banca nu stie oficial despre deces , dar nu cred ca ar fi tocmai legal sa scot banii (oricum apare data decesului pe toate actele , si se poate constata ca s-au scos banii dupa aceasta data) |
--------------------
Renault
Megane
Sport Tourer GT Line 1,2 TCE EDC - 2016
- B-XX-XXX
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Condoleante si Dumnezeu sa-l ierte
![]() |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
Iuliutz |
![]()
|
![]() No Signal Group: Members Posts: 309 Joined: 9 April 07 From: Alba Iulia ![]() |
Condoleante. Stiu prin ce treci. Si mama a muri acum 7 luni. Avea un card la RZB, dar am stiut pe cineva si mi-a zis ca nu are bani pe el si l-am anulat. In schimb am fost la C.E.C si am intrebat daca nu are ceva bani acolo. Mi-au spus ca nu pot sa imi spuna deoarece nu e legal si daca vreau sa aflu tre sa fac scucesiune si sa dau in judecata C.E.C ul ca sa imi spuna daca a avut bani sau nu. Eu nu prea am stiut ce economii a facut mama , si nici nu a apucat sa imi spuna pentru ca a facut un atac cerebral si a murit dupe cateva zile de stat in coma si o operatie pe creier.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- AB05XTP Statie: Yaesu ft857d, Wouxun KG-UVD1P
Antena: Sirio ML145, Proxel Slim Gainer AZ505 Ford Focus turnier 2002, 1.6 benzina Matiz 2003 798 cc |
|
Ci_co |
![]()
|
![]() Membru atutentic cu logan ! Group: Members Posts: 291 Joined: 20 July 05 From: UE - Bucharest !! ![]() |
Sincere condoleante !
![]() |
--------------------
Dacia & Renault/
Logan by Dacia/
'06 Pref 1,5dci
- B XX BEB Buaaaa am o Dacie Logan mahh tu stii ce trage e buna domne buna ! ( asa e toate)
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
Sincere condoleante.
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Sincere condoleante.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
condoleante .....
intrebare : ce se intampla daca succesiunea nu este deschisa imediat ? |
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
condoleante
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
dinescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 6 February 07 ![]() |
QUOTE(han_1.6 mpi @ 16 Apr 2007, 14:42) In cazul unui imobil, daca faci succesiunea in max. 1 an de la decesul proprietarului codul fiscal prevede scutiri pentru taxa de succesiune. Oarecum offtopic dar util intr-un asa nefericit caz prin care trecem toti mai devreme sau mai tarziu. http://www.121.ro/content/show_article.php...=2012&page_nr=1 |
--------------------
dacia
1300
78 Fac dezvaluiri...
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc ptr informatiile de pana acum!
Alta problema: Masina, si tot ce o implica era pe numele tatalui (asigurari, chestii..). Acum eu ce trebuie sa fac sa pot circula legal? Trebuie trecuta pe numele meu neaparat, sau ce exact trebuie sa fac acum? Multumesc mult! |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
DAN_DANIEL |
![]()
|
![]() STAGIAR Group: Members Posts: 167 Joined: 15 October 06 ![]() |
Poti sa circuli legal cu masina, poti sa i faci si asigurare cand trebuie, etc. NU poti sa o vinzi, daca nu faci succesiune, atata tot
![]() This post has been edited by DAN_DANIEL: 20 Apr 2007, 02:21 |
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Sincere condoleanțe!
1. Inițial nu am vrut nici măcar să citesc topicul - l-am văzut acum de cel puțin o săptămână (nu mai știu exact); 2. Îmi pare rău că sunt din ce în ce mai mulți copii fără părinți. 3. Un sfat de la cineva care a fost în locul tău: nu uita că ți-ai pierdut un părinte. Urmează o lecție mai dură pentru tine. Dar gândește-te că tatăl tău, chiar dacă nu mai este printre noi, va fi mereu cu tine. Ține minte acest lucru și tot timpul să lupți să-l faci mândru de cei pe care i-a lăsat în urmă. Niciodată să nu te dai bătut. 4. Am fost în locul tău și nu aș fi vrut să-mi amintesc dar mă gândesc că un sfat bine intenționat valorează mult. 5. În ceea ce privește mașina, îți voi detalia experiența mea: după ce tata s-a dus s-a făcut succesiunea. Eram eu, mama și sora. Sora mea a renunțat la tot ( am fost la notar să facem succesiunea) iar tot ce era pe numele tatălui meu (apartament, mașină, firmă) ne-au rămas mie și mamei. Inițial eu am vrut să fie trecut tot pe numele mamei, dar notarul a zis că trebuie să mai fie un moștenitor pe lângă soție pt că altfel trebuia să caute în rudele imediat apropiate mătușă, unchi etc. Deci am rămas eu cu mama. Când am vrut să vindem mașina mama nu a putut să facă nimic până nu am venit eu să semnez. 6. Sper că te-au ajutat sfaturile date și sincer îți ofer condoleanțele mele. Sper ca tații noștri să fie mândrii că au crescut niște copii care nu-i vor uita în veci și le vor duce numele mai departe. DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ PE PĂRINȚII PLECAȚI DE LÂNGĂ CEI DRAGI ȘI SĂ LE DEA PUTERE CELOR CARE ÎI IUBESC. |
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(StefanT @ 19 Apr 2007, 19:21) Alta problema: Masina, si tot ce o implica era pe numele tatalui (asigurari, chestii..). Acum eu ce trebuie sa fac sa pot circula legal? Trebuie trecuta pe numele meu neaparat, sau ce exact trebuie sa fac acum? Mergi la notar, unde iti face un act de proprietate pe masina(certificat e mostenitor, donatie in caz ca mai sunt mostenitori) , certificat cu care te duci la politie cu restul de acte necesare, si o inmatriculezi pe numele tau. Fara notar nu scapi. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Lostboy, argon, dan, va multumesc ptr sfaturi si urari. Cred ca azi o sa merg la notar.
O zi buna! |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
QUOTE(argon @ 20 Apr 2007, 09:06) Mergi la notar, unde iti face un act de proprietate pe masina(certificat e mostenitor, donatie in caz ca mai sunt mostenitori) , certificat cu care te duci la politie cu restul de acte necesare, si o inmatriculezi pe numele tau. Fara notar nu scapi. Poti sa sari peste partea subliniata. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
DAN_DANIEL |
![]()
|
![]() STAGIAR Group: Members Posts: 167 Joined: 15 October 06 ![]() |
|
--------------------
DACIA
berlina
2000
|
|
GabyT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Sincere condoleante!
In legatura cu mostenirea va fi necesar ca tu (eventual fratii si surorile tale) si sotia sa mergeti la notar pentru a accepta succesiunea (in termen de 6 luni de la deschiderea mostenirii) si a o dezbate. Notarul va mentiona din ce bunuri este compusa masa succesorala (adica toate bunurile care i-au apartinut tatalui tau) si va elibera certificatele de mostenitor. Daca ulterior vor aparea si alte bunuri, va fi necesar sa mergi la acelasi notar pentru a le include in masa succesorala. Imi pare rau ca nu pot sa-ti dau mai multe detalii in legatura cu procedura notariala pentru ca nu stiu decat teoria, insa daca vei avea alte nelamuriri, te voi ajuta cu cea mai mare placere... oricum, notarul te va indruma. Dumnezeu sa-l ierte si sa-ti dea putere tie si familiei tale sa treceti peste acest moment dificil. |
--------------------
Dacia
Solenza
Scala / 2003 Dacia Logan Laureat Plus / 2006
Renault Clio 3 / 2006 MIO C520 |
|
Manuelos |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 160 Joined: 28 November 04 From: Oradea ![]() |
Sincere condoleante.
|
--------------------
Chevrolet
Aveo
Sedan LT
- ... 2007 Chevrolet Aveo LT
2008 Logan Pick Up .....sold 2006 Dacia Drop Side GPS: Go Clever 5' CB: Cobra + Sunker Elite Detector: Whistler |
|
StefanT |
![]()
|
GabyT, este intr-adevar cum ai zis tu! Mersi frumos.
Deja s-au inceput toate demersurile, nu am mai avut timp sa postez. Eu am reusit de am gasit in dulapul sau de la servici PIN-ul de la card si o foaie de depunere, ma rog, un cont si norocul meu era ca era trecuta la Imputernicit mama sa, bunica mea, care multumesc Lui Dumnezeu este in viata (contul fusese deschis in 2004). Multumesc tuturor, as vrea sa nu mai treaca nimeni prin asta, insa dinpacate se intampla. Daca pot ajuta pe cineva cu orice sfat si intereseaza cum am procedat, ma poate contacta. Sunteti de apreciat ![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 20:59 |