Urme ulei/vaselină (?) la îmbinările motor/cutie
![]() ![]() ![]() |
Urme ulei/vaselină (?) la îmbinările motor/cutie
ursamajor |
![]()
|
||
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
2021 Comfort (+ 4 optiuni)
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|||
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Voi n-aveti ce face , pe bune!
Cautati urme de vaselina pe motor.... Bine si in afara de disconfortul "estetic" ce probleme ridica chestia asta? Explicatia mi se pare corecta, asa se monteaza garniturile. |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
ursamajor |
![]()
|
![]() Membru pasager Group: Members Posts: 785 Joined: 2 May 05 From: Orașul lui Panait Istrati ![]() |
QUOTE(costi @ 26 Jun 2005, 18:56) Voi n-aveti ce face , pe bune! Cautati urme de vaselina pe motor.... Ba da, avem ce face. Și în afară de asta mai și observăm. ![]() Ideea este că acele urme de unsoare (ulei sau vaselină, nu știu) se află în niște puncte sensibile, adică la îmbinări. Probleme mari nu ridică decît dacă pe-acolo începe să "plîngă". Asta e, de fapt, observația și, implicit, nedumerirea. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
- BR02UMa Somnul adanc ajuta la prevenirea imbatranirii, mai ales daca dormi la volan.
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Pina la revoir eu zic sa stergeti zonele "afectate" si sa va mai uitati din cind cind pe acolo; una este sa ai "urme" de vaselina si alta sa-ti "picure".
|
--------------------
DSN/SLZ
|
|
paull2002 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 18 October 04 From: Timisoara ![]() |
si a mea este unsa cu ceva pe dedesubt in special in zona motor cutie,dar nu ma deranjeaza prea tare. |
--------------------
LOGAN
PREFERENCE 1,4 PERLA
- TM 23 PAU
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
|
--------------------
x
x
- x
|
|
ursamajor |
![]()
|
Problema descrisă de mine nu face parte din ciclul "paranoia". Era o chestiune serioasă. Acele urme de lichid/unsoare sau ce-o mai fi i-au apărut acelui individ și pe la diverse sonde (ne)adiacente motorului. Și acolo, să fim serioși, nu se pune problema de montaj tehnologic cu vaselină. ![]() ![]() This post has been edited by AL: 1 Aug 2005, 14:36 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
AL |
![]()
|
![]() Member Group: Members Posts: 2.495 Joined: 8 July 02 From: Bucuresti ![]() |
Ca sa lamurim putin problemele... la imbinarile motorului, pentru etansare, se utilizeaza diferite tipuri de masticuri... de asemenea se utilizeaza si vaselina... la momentul imbinarii partilor, in urma presarii, surplusul de mastic sau/si vaselina iese in afara... uneori acesta nu este complet sters in fabrica si raman acele urme de care vorbiti...nu este nimic anormal in asta!!!
@bomic... la motoarele care echipeaza DSN, SLZ si LGN nu se mai folosesc garnituri pentru anumite etansari ci mastic din acela care, dupa solidificare, devine exact ca o garnitura... sunt vreo 3-4 feluri de tuburi LOCTITE folosite la imbinarea unui motor, cutie etc. |
--------------------
Skoda
KAROQ
2019
- B-21-NEW
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Corect AL, dar la chiuloasa , distributie sau evacuare, nu cred ca pun mastic. Pentru ca in acele zone se observa cel mai des acele urme de unsoare si pe la suruburile de stringere, cel putin asa am avut eu la SLZ in primii km. Cit priveste faptul ca Ursamajor spune ca si in alte locuri se vad acele urme, ex. sonde, etc., sa fim seriosi, dar orice reper care sta in magazie, e protejat intr-un fel sau altul si pentru orice surub se da cu vaselina. Voila....motive de neingrijorare.
|
--------------------
x
x
- x
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(AL @ 30 Jun 2005, 07:49) ... la momentul imbinarii partilor, in urma presarii, surplusul de mastic sau/si vaselina iese in afara... uneori acesta nu este complet sters in fabrica si raman acele urme de care vorbiti...nu este nimic anormal in asta!!! nu au RĂMAS, ci au APĂRUT urme de unsoare... e o diferență. Eu întrebam dacă eventuala tasare a garniturii, coroborată cu topirea eventualei vaseline puse acolo la montare ar putea face să apară acele urme de unsoare. Altfel, e vorba de pete de ulei, nu? ![]() This post has been edited by AL: 1 Aug 2005, 14:36 |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
Doru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 27 May 03 ![]() |
Am schimbat si eu uleiul ieri la loganul prietenei mele si am observat pe dedesubtul masinii ( scut,articulatii,cutie) niste urme de unsoare,care nu era insa nici ulei nici vaselina.Mi-a zis respectivul mecanic ca asa vin din fabrica,un fel de protectie.La motor nu era insa nimic,doar praf.
|
--------------------
VW
PASSAT TDI 4 MOTION
- B-05-TIE Keep It Real!!
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic sa pui niste poze, sa vedem si noi exact despre ce e vorba.
Ca din vorbite, nu ne putem exprima daca e problema sau e normalitate Si ar fi fost evitate si unele "contre"... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
ursamajor |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 1 Jul 2005, 07:29) Eu zic sa pui niste poze, sa vedem si noi exact despre ce e vorba. Si ar fi fost evitate si unele "contre"... O să încerc să pun și poze, dacă mă mai întîlnesc cu amicul. Treaba cu contrele e meteahnă veche la români! E modul de a-și impune punctul de vedere al celor care nu prea au argumente și se dau atotștiutori. Totul se trage de le criza de autoritate prin care, din păcate, trecem... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.0 Eco-G
|
|
avathan |
![]()
|
eu. Group: Banned Posts: 586 Joined: 16 March 05 From: Buc ![]() |
helou
am o mica problema de pe vremea cand ma atentiona tata la 1310 nu o forja ca arunca uleiul maretul Logan se pare ca si el respira asa suficient cat sa ma enerveze pe mine ..pe marginea unde e prins probabil peste chiuloasa apar pete de ceva maroniu verzui care dupa umila mea parere este ulei ...am sets si dupa ~200-300 km iar au aparut...stiu ca pe vremuri la 1310 se strangea chiuloasa dupa un nr. de km sa inteleg ca mai e valabil la Logan ? |
--------------------
a
Rosu
1800
- @ unu,doi,trei,patru,cinci ... zero
|
|
Sclaud |
![]()
|
Status: activ Group: Members Posts: 480 Joined: 24 July 04 From: Brasov ![]() |
Ba da grea e limba asta romana ... sa moara masa si cu taso'.
Pai nici nu-i de mirare ce paranghelii apar la astia pe la bac, capacitate etc ... On topic: fa si tu un drum pana la service ca de aia e in garantie. This post has been edited by Obscuru: 7 Jul 2005, 11:05 |
--------------------
none
none
2019
- BV-XX-XXX
|
|
avathan |
![]()
|
QUOTE(Obscuru @ 7 Jul 2005, 12:04) Ba da grea e limba asta romana ... sa moara masa si cu taso'. Pai nici nu-i de mirare ce paranghelii apar la astia pe la bac, capacitate etc ... On topic: fa si tu un drum pana la service ca de aia e in garantie. ...asa este da am un superviser cam rau si ... nu am mai citit ce am scris... oricum as prefera un raspuns la topic si nu referitoare la limba romana ... multumesc |
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
1. La logan NU se mai strange chiulasa.
2. NU este normal 3. Reiterez sfatul lui Obscuru: mergi la service |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Ca fapt divers !E o tampenie pt ca vaselina normala sau uleiul dizolva cauciucul in timp !
![]() |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
bomicabomic |
![]()
|
Ooops!! Care cauciuc?
|
--------------------
x
x
- x
|
|
klaus |
![]()
|
Aaaa..aaaa..aa, chiar, ca fapt divers, care cauciuc? De la garnitura de chiulasa? De la garnitura baii de ulei? De la care garnitura despre care s-a vorbit pe aici?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
avathan |
![]()
|
mamaa ce s-a ales prafu topicul...asta/.////
anyway citat din clasici "Nu are nimic...nu cred ca e ulei "(mecanicul) IO:Domne' as vrea sa fiu sigur ca sa remediem... "Da faceti o programare ...(ALTA)"-ma dusesem pt altceva ce-i drept...si asteptasem 2 saptamani ata ete ![]() |
--------------------
a
Rosu
1800
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
acum 2 zile am fost la revizia de 15000 si i-am rugat sa-mi stranga capacul de la colbutori pentru ca imi lacrima ulei pe acolo...mi-au strans capacul insa ieri m-am dus din nou pentru ca problema a reaparut. de data asta mi-au schimbat garnitura - e o garnitura metalica si nu se foloseste nici un fel de mastic sau vaselina la montare. problema mea este ca astazi a reaparut fenomenul si am fost din nou in service (Neamt - Automoldova). Seful de servicemi-a facut o programare pe luni si mi-a promis ca se va "ocupa personal" de problema.
daca nici luni nu rezolva problema am sa sun la vocea clientului sa vad ce imi spun de acolo. ce am observat este ca inginerii si mecanicii din service se adunasera ca la masini straine si se chinuiau sa dea de un tip Florin care facuse training la Dacia pentru ca nici unul nu stia car de tare sa stranga capacul de la colbutori. intrabarea mea este cine imi va plati mie drumurile in service, benzina folosita de ei la testarea masinii, banii pe care ii voi da eu pe taxi cat timp nu am masina..... - intrebari fara raspuns - am sa va tin la curent cu ce vor face in service dar si cu raspunsul de la vocea clientului Bafta |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2008 - Lux Privilege 1.6 16v
- NT-23-DAC Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com |
|
klaus |
![]()
|
Se strang intai cele doua din fata de pe mijloc, apoi cele doua din spate de pe mijloc, dupa care se strang cele din colturi din fata si apoi cele din colturi din spate. In aceasta etapa cu 2 Nm (prestrangere). Apoi la final sa fie toate stranse la 10 Nm, in aceeasi ordine.
Ie bine, ie profesionisti in service... Vai steaua lor... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
multumesc klaus
azi am fost in service si au spus ca imi vor schimba capacul de la tacheti....cica ar putea fi ovalizat....nu a zis nimeni nimic de ordinea de strangere si de forta de strangere. i-am intrebat eu si au ridicat din umeri. acum astept sa vina piesa de la pitesti si va mai scriu dupa aceea. merci inca odata. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
ThunderRa |
![]()
|
abia ieri (29 septembrie) mi-au montat pe logan capacul de la tacheti...asa de tarziu pentru ca au asteptat piesa de la Pitesti...sper sa nu mai curga ulei. Oricum a durat ca o luna.......baietii astia nu sunt obligati sa prelungeasca garantia?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
|
klaus |
![]()
|
Ba da!. daca nu ai mers cu masina in acest interval (capac scos...). Si SUNT OBLIGATI sa scrie in cartea de service. Daca nu vor, dai un tel. la VC. Si daca nici atunci nu vor (ma indoiesc), faci o reclamatie la ANPC (dar intai ii ameninti cu ea, ca sa se miste mai dinamic).
Garantia se prelungeste cu perioada de neutilizare a produsului, cat a stat in service. Deci trebuie sa ai scris pe carnetul de garantie data la care ai facut reclamatia, si data la care s-a rezolvat. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
driver |
![]()
|
![]() i'm not driving fast, i'm flying low... Group: Members Posts: 542 Joined: 10 November 04 From: South Coast ![]() |
am schimbat si eu saptamana trecuta garnitura de la capac, si da e metalica, la mine a inceput sa transpire de la primi 500 de km si acuma am 26.000, au strans-o la fiecare revizie si la o vizita la 24.000 km, acuma astept rezultatul, iar daca nu mai curge poate ma indur sa spal motorul.
|
--------------------
Nissan
Leaf
cu baterie
- RLU
|
|
kinder74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 9 June 05 ![]() |
Atasez si eu niste poze...in zonele indicate e murdar si nu cred ca doar de praf
Ce parere aveti ? This post has been edited by kinder74: 17 May 2006, 08:08 Attached thumbnail(s) P1010363.JPG ( Size: 31.22k ) Number of downloads: 187 P1010362.JPG ( Size: 65.11k ) Number of downloads: 187 |
--------------------
LOGAN
1.4 LAUR
- B-25-MYB
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cred ca numai Vocea clientului te poate rezolva..e grav
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
kinder74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 9 June 05 ![]() |
dar ce e acolo ? ulei ? de unde ?
|
--------------------
LOGAN
1.4 LAUR
- B-25-MYB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 23:28 |