DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Cum sa repar si eu masina

yo9hrb
post 4 May 2007, 21:07
Post #31

Membru

Group: Members
From: Ploiesti

Nu vreau sa te descurajez, dar gaurile si rugina le vezi cu adevarat cand te apuci de ea. Antifonul sta si pe rugina. Mai ales daca tinichigiul care a lucrat la masina, din comoditate, a taiat oxigaz tabla (sau mai rau, nu a taiat de loc, a aplicat un petic peste). Tabla se taie mecanic (au aparut flexurile, in ultimii ani, daca nu, dalta e sfanta), peticul se taie exact cat decuparea pe care ai facut-o si se sudeaza cap la cap. Unde ai table suprapuse apare rugina in maxim 4 ani. Crede-ma, am facut sudura la facultate si stiu cam care-i mecanismul coroziunii. La fel daca alamesti. Apare coroziune in jurul alamei in 2 ani, poti sa-i faci ce vrei. Asta e coroziunea electrochimica. Eu o incerc cu o surubelnita in locurile unde stiu ca rugineste. Daca nu trece, e bine.
P.S. O caroserie noua am vazut anul trecut, era 47 mil (break, ce-i drept) luata de la Pitesti. Neechipata. Adica numai "barca". De berlina nu stiu.

--------------------
Dacia MCV/Sandero 2008 - PH-10-DBV, PH-10-PAR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
madmaxtata
post 4 May 2007, 22:59
Post #32

Membru autentic

From: focsani-bucuresti

yo9hrb: ce vrea sa insemne numai barca? ce include?

Cu carburatorul dublu citeste pe forum la imbunatatiri si vezi care-i treaba. sunt 2 topicuri parca unde se discuta chestia asta foarte amanuntit. In principiu daca e reglat bine si e si el functional o sa iti consume mai putin si o sa ai si un suflu mai mare cand vrei sa o mai avresti si tu oleaca. acum depinde de carburator si in ce stare e acesta. oricum carburatorul de dacie e unul foarte pacatos, nu stie sa faca nimic decat sa pape benzina si atat. mai citeste ca sunt o gramada de informatii p-aci

--------------------
dacia 1310 dacia 1310 88 - vn-01-slk
+
yo9hrb
post 5 May 2007, 05:19
Post #33

Membru

QUOTE(madmaxtata @ 4 May 2007, 23:59)
yo9hrb: ce vrea sa insemne numai barca? ce include?

"Barca" este ce ramane dupa ce dai jos toate elementele demontabile. Caroseria cheala.

--------------------
+
sola_tdi
post 5 May 2007, 10:41
Post #34

Membru incepator

yo9hrb- ce facultate ai facut ? de ai sudat acolo si mersi pentru sfaturi

--------------------
dacia 1300 1975
+
deconectat
post 5 May 2007, 11:58
Post #35

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Din ce zici tu nu ai probleme importante...faptul ca ti-a cazut o roata in mers si ca poti sa bagi degetul prin tabla la cata rugina are sunt amanunte...

Eu as zice sa te gandesti bine cati bani iti permiti sa bagi in masina si in functie de asta sa te hotarasti daca poti sa o aduci in parametri optimi sau nu (nu, o masina careia ii cad rotile nu functioneaza in parametri optimi).

LE: Scuza-mi atitudinea un pic mai dura, dar astfel de masini pun in pericol si pe cei din jur; gandeste-te ce s-ar fi intamplat daca in loc de scuar era un om...

This post has been edited by valentin.dumitran: 5 May 2007, 12:00

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
sola_tdi
post 5 May 2007, 20:55
Post #36

Membru incepator

Da ce spui tu este adevarat dar nu masina la partea tehnica sta bine puntea spate afost schimbata si acu am pe ea carburator nou etc motorul din cate am inteles de pe la niste cunostinte mai experimentate cica motorul primelor dacii ar fi mai bun cu cutie e problema ca mai pierde ulei na cutie veche.Mi-au spus sa bag in ulei un aditiv cu teflon .

din cate mi-am dat seama e mai pacatoasa o masina care sta in fata blocului de cat una de e rulata zilnic la partea cu degradatul si daca o ti in garaj 4-5 ani e la fel cum ar sta afara tot o toaca rugina

Intrebare- a vazut cineva BMW ruginit (nu se pun si cele busite,retusate)ma refer la modelele cele vechi ursulet, pisicuta?

This post has been edited by sola_tdi: 5 May 2007, 21:02

--------------------
dacia 1300 1975
+
sola_tdi
post 5 May 2007, 20:58
Post #37

Membru incepator

Am pe dacie un flitru standard ,cam distrus saracul ,sa schimb filtrul ala din carcasa?sau sa iau unul sport stiti voi model sport cum au tunerii pe masini .si se simte o schimbare daca pun unul sport si pe la ce pret s-ar gasi?

--------------------
dacia 1300 1975
+
yo9hrb
post 5 May 2007, 21:14
Post #38

Membru

QUOTE(sola_tdi @ 5 May 2007, 11:41)
yo9hrb- ce facultate ai facut ? de ai sudat acolo si mersi pentru sfaturi
*

Facultatea de sudura icon_mrgreen.gif . TCM, specializarea Utilajul si Tehnologia Sudarii.

--------------------
+
CriSTI68
post 5 May 2007, 21:28
Post #39

Membru Valvos

From: Bucuresti

sola_tdi pui pariu ? la berlina in special cand te apuci sa schimbi ceva din caroserie sigur mai gasesti si alte componente erodate de rugina, fa tu un calcul la tablarie sa vezi cat te duce

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
cmres80
post 5 May 2007, 21:30
Post #40

Respectul se castiga...nu se poate fura!

QUOTE(yo9hrb @ 4 May 2007, 14:07)
... P.S. O caroserie noua am vazut anul trecut, era 47 mil (break, ce-i drept) luata de la Pitesti. Neechipata. Adica numai "barca". De berlina nu stiu.
*

Ai cumva idee ce firma comercializa caroseriile respective?

Daca da, da-mi te rog un PM.

Multam anticipat

--------------------
Dacia 1310 L 1998 1.4L - xx-xx-RES
Some things never change...
+
yo9hrb
post 5 May 2007, 21:49
Post #41

Membru

Nu stiu exact firma. Am vazut-o pe la Dragodana, remorcata de o masina si l-am intrebat pe om (in vremea aia cauta un amic). Omul mi-a zis ca a luat-o de la fabrica. S-a dus cu puntea spate si cu roti ca sa o poata cara (cu fata a agatat-o de un TV).

--------------------
+
Tonyus
post 7 May 2007, 09:13
Post #42

Simply clever...

From: Oradea

QUOTE(sola_tdi @ 5 May 2007, 20:58)
Am pe dacie un flitru standard ,cam distrus saracul ,sa schimb filtrul ala din carcasa?sau sa iau unul sport stiti voi model sport cum au tunerii pe masini .si se simte o schimbare daca pun unul sport si pe la ce pret s-ar gasi?
*

Pai la filtre sport sa nici nu visezi!Vezi ca ai niste probleme care au o prioritate mai mare!Pune numa' filtru normal (nou daca e distrus ala vechi) si strange bani pentru alta caroserie/masina.Din pozele puse de tine reiese ca ai probleme destul de mari la caroserie, chiar daca nu le vezi, cel mai bine se vad la o verificare amanuntita a caroseriei.

P.S.:Cauta un prieten (de incredere) care ori e mecanic ori cunoaste vre-unul (si ala de incredere) ,pentru ca din postarile tale reiese ca nu prea ai cunostinte in ale mecanicii, ceea ce te poate costa foarte multi bani si nervi.

--------------------
Skoda Fabia Combi 1.4 16v 2002
"A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
CriSTI68
post 7 May 2007, 12:23
Post #43

Membru Valvos

daca vrei sa o repari fa asa planul:

Primul Plan caroseria ca ai mult de lucru la ea

Planul 2: Motorul, suspensii, si altele

nu incepe cu nimicurile incepe cu MAREA Problema pe care o ai, ca altfel arunci banii aiurea pe nimicuri cum sunt filtrele de aer

--------------------
+
Tonyus
post 7 May 2007, 20:16
Post #44

Simply clever...

From: Oradea

sola_tdi se pot face modificari in mai bine la masina ta doar ca e nevoie de multi bani, devotament, rabdare, ambitie, cunostinte, timp, etc.Asta nu o zic sa-ti tai elanul, doar pentru ca sa iti faci o parere obiectiva (cat de cat) referitor la intentiile/planurile cu masina respectiva.Te costa mult sa o aduci la "linia de plutire" , asta daca gasesti un meserias bun, iar daca ai planuri marete cu ea te poate costa chiar si de 2,3,4-ori valoarea ei actuala (daca nu si mai mult).Cei care fac minuni cu ale lor masinute sunt foarte devotati (chiar obsedati unii) si baga bani seriosi pe niste modificari, bani pe care nici o data nu ii mai recupereaza.

--------------------
Skoda Fabia Combi 1.4 16v 2002
"A te certa pe internet (forum) e ca si cum ai participa la un concurs de retardati; chiar daca ai sa castigi, tot retardat ramai!"
COPYRIGHT LIVIU

Subscriu...
+
sola_tdi
post 15 May 2007, 18:44
Post #45

Membru incepator

am luat permisul biggrin.gif cum fac daca nu aprea am frane ,se opreste din 3 pedale ,aerisesc franele sau sunt alte probleme ,masina nu a mai fost miscata de ceva ani

-i-am puscauciucuri montana ?daca in talon am scris 155 am voie cu 165 la cauciucuri
-am facut scoala pe o masina cu servo cum e mai bine sa las volanul cel vechi si mare sau sa fac rost de un volan mai mic ?

--------------------
dacia 1300 1975
+
deconectat
post 15 May 2007, 19:16
Post #46

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Nu ai frane si iti cad rotile...te gandesti sa schimbi volanul cu unul mai mic. Am inteles bine?

Incearca sa aerisesti franele; daca tot nu franeaza bine, vorbeste cu cineva care se pricepe si nu mai merge fara frane, ca mai devreme sau mai tarziu ai sa o lovesti...si daca opresti in cineva care trece pe trecere...nu e foarte bine...
Din punct de vedere legal, nu ai voie decat cu anvelope cu dimensiunile din talon. Parca ziceai ca abia ai terminat scoala; nu ar fi trebuit sa stii asta?
Daca pui un volan mai mic, ai sa tragi mai greu de el, iar daca ai facut scoala pe o masina cu servo, cred ca ar fi mai bine sa il lasi pe asta. Oricum ai alte lucruri in care sa bagi bani, cum ar fi franele.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
sola_tdi
post 15 May 2007, 19:25
Post #47

Membru incepator

multumesc pentru sfat dar pana nu o sa o fac sa mearga mai bine nu o sa circul cu ea cred ca in 2-3 saptamani o sa o fac mai am cateva proble dar se pot rezolva

-se gaseste cheder de geam la usi ,chestia din interiorul geamului de cumparat ?

This post has been edited by sola_tdi: 15 May 2007, 19:38

Attached thumbnail(s)
dacia_1300_xxl.jpg ( Size: 183.71k ) Number of downloads: 75

--------------------
dacia 1300 1975
+
renault12gordini
post 15 May 2007, 20:23
Post #48

Membru

sal, orice cheder se gaseste, si cel din interiorul usii pe care intra si se misca geamul.

renault 12 gordini

--------------------
Dacia 1310 - -
+
yo9hrb
post 16 May 2007, 10:29
Post #49

Membru

Sola_tdi, iti dau un sfat. Pana sa cauti chedere, volan mic si altele du-te cu masina la un tinichigiu bun (sau macar un amic care se pricepe). Fa o lista cu toate problemele la carapace si fa-ti o socoteala. S-ar putea sa iesi mai ieftin cu o dacie cumparata cu caroseria buna, chiar daca e motorul cazut. Mecanica este sensibil mai ieftina ca tinichigeria. Fa un calcul economic. La problemele pe care le-ai enumerat pana acum, mai bine o faci "donator de organe". Te va costa destul de mult sa faci o masina buna din ea.

--------------------
+
andreiutzu
post 17 May 2007, 16:25
Post #50

Membru autentic

@sola_tdi am vazut ca ai deschis topicu pt a repara masina! ai pus niste poze care imi dau fiori, fiecare a incercat sa te ajute cu un sfat din experienta lui dar tie iti arde de chedere, volane mici si alte nimicuri! cred ca in ritmu asta cat de curand nu o sa iti mai trebuiasca bani decat pentru un litru de benzina si o cutie de chibrituri!

--------------------
Dacia Logan Laureate 2009 - DJ-04-ANN
+
CriSTI68
post 18 May 2007, 15:08
Post #51

Membru Valvos

pui chedere la geamuri si la usi sa nu intre ploaia peste tine ? mai bine as face ceva cu rugina aia daca as fi in locul tau, eu am gasit cu greu chedere duble pt usi, dar matale rezolva cu tablaria, lasa-le naiba de volane mici ca eu nici acum nu am cumparat volan mic, prefer cu aia 150 200 ron sa mai lucrez la motor smile.gif

--------------------
+
Alex 23
post 18 May 2007, 15:25
Post #52

Dacia 1300, cea mai buna alegere!!

From: Drumul Taberei

Sola-tdi masina dupa parerea mea nu arata chiar asa rau! Nu cred ca pentru cateva puncte de rugina trebuie sa cumperi o caroserie! Cei care te sfatuiesc treaba asta probabil ca nu au auzit de smirghel, chit de fibra, chit normal sau acolo unde chiar este cazul de tinichigiu!
Poate ce ai prezentat tu este doar rugina de suprafata si in rest poate tabla este buna, nu garantez pana nu se vede la fata locului!
Spor la treaba!

--------------------
Dacia 1300/1310/1410 1972/1972/1982/1990/1991/1992 KXI WRB YJM DOZ PMC MRD - 8-B 4746/8-B 7768
Dacia 1300, cea mai buna alegere!!
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 04:49
Forum Renault