zgomote care enerveaza
![]() ![]() ![]() |
zgomote care enerveaza
sod |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 20 December 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault Megane
Estate Privilege dCI
- B-xx-GNU
|
|||
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
si la mine a facut la fel dupa prima (si ultima) spalare la OMV. De ce? Pt ca mi-a intrat apa pe undeva si ramanea plafoniera aprinsa, alarma urla etc.....
|
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
joey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 9 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Masina are 6000 km. La mine scratie franele pe spate de fiecare data cand plec cu masina chiar daca trec sau nu printr-o balta. Mi se pare cam anormal dar pt ca frana tine bine si dupa vreo 3 franari usoare scartiitul dispare inca nu vreau sa ajung in service, poate la revizia de 10000 sa vad ce are.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3
DYNAMIQUE 1,6 16v CVA Singurul loc in care Banii vin inaintea Muncii este in dictionar.
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
N-are nimic zic eu.. Tata a avut Mercedes clasa A si a spalat-o odata si a lasat-o 3 zile in garaj... Nu zic ca atunci cand a vrut sa plece, era blocata roata... Masina mergea in 3 roti, p-aia din spate o tara, ca nu se invartea.....
|
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(SwatKat @ 15 Nov 2004, 15:25) si la mine a facut la fel dupa prima (si ultima) spalare la OMV. De ce? Pt ca mi-a intrat apa pe undeva si ramanea plafoniera aprinsa, alarma urla etc..... in urma spalarii se umezeste contactul de la usa si merge naspa. asa ca apare fenomenul - plafoniera aprinsa + sunete de alarma etc..... |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX galeria mea: galerie\user galleries\aviasol.
Acesta nu este un link functional ! |
|
pedrovl |
![]()
|
![]() pedrovl Group: Members Posts: 1.007 Joined: 12 October 04 ![]() |
In privita zgomotelor enervante. .... Dupa revizia de la Pitesti mi-au uns clopotele inferioare de la amortizoarele de pe spate si acum se aude un zgomot ca si cum ar freca ceva pe spate la denivelari. Voua vi se intampla? Eu banuiesc, ca ar fi de la vaselina cu care au dat ei si peste care au intrat ceva pietricele sau nisip.
In plus nu reusesc sa scap de un zornait extrem de enervant care se aude undeva in dreptul brichetei si a butonului de avarii. Stiti ceva de zgomotul asta? Mai ales la rece zornaie aiurea rau de tot. |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
crocky |
![]()
|
![]() daciot/renaultist Group: Members Posts: 214 Joined: 4 October 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(CristianP @ 12 Nov 2004, 11:46) am si eu o problema la masina, am incercat sa vad daca s-a mai vorbit dar nu am gasit nimic. eu am o Solenza Europa din luna august si de vreo cateva saptamani, cand ploua mai ales sau cand e uda soseaua, cand franez suna foarte ciudat. nu e scartait, e un zgomot care l-am mai auzit in autobuze. nu ma pricep foarte bine la masini asa ca nu imi dau seama ce poate fi. nu am mers inca la service pentru ca nu face tot timpul si atunci nu stiu daca are rost Si la mine facea un zgomot, dar un fel de harait, pana mi-am dat seama ca face doar cand ploua. Dupa ce se uscau tamburii nu mai facea. Masina are 2600km. In ceea ce priveste placutele, stie cineva, la astea noi (a mea e facuta in octombrie) au schimbat marca, ca nu mai scartaie ? Si tot vorbind de zgomote, aud si eu celebrul clamp-clamp la miscarea volanului stanga-dreapta (de la directia asistata), precum si la viraj maxim pe loc, cu accelerare. Deocamdata atat. ![]() |
--------------------
Dacia/Renault
Sandero Stepway II/Laguna II
0.9TCe/1.9dCi
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(pedrovl @ 23 Nov 2004, 10:22) In privita zgomotelor enervante. .... Dupa revizia de la Pitesti mi-au uns clopotele inferioare de la amortizoarele de pe spate si acum se aude un zgomot ca si cum ar freca ceva pe spate la denivelari. Voua vi se intampla? Eu banuiesc, ca ar fi de la vaselina cu care au dat ei si peste care au intrat ceva pietricele sau nisip. Daaaaaa. Si degeaba. Am fost la service si mi-au testat-o pe drum de tara cu denivelari o basca si mi-au zis ca asa fac amortizoarele, la cursa maxima. Facut teste de amortizoare, OK, chiar in 2 locuri, verificat izolatie arcuri , tot tacimu. Hirjoneala e in floare. |
--------------------
x
x
- x
|
|
pedrovl |
![]()
|
QUOTE(bomicabomic @ 23 Nov 2004, 14:15) Daaaaaa. Si degeaba. Am fost la service si mi-au testat-o pe drum de tara cu denivelari o basca si mi-au zis ca asa fac amortizoarele, la cursa maxima. Facut teste de amortizoare, OK, chiar in 2 locuri, verificat izolatie arcuri , tot tacimu. Hirjoneala e in floare. Pai si de unde naiba vine? nu ai aflat? Cum faci teste la amortizoare si cat costa? |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
La orice service, banuiesc. Eu la 2 am fost, ambele aveau instalatie de verificat amortizoare.
De unde vine? Pai ti-am zis, cica de la faptul ca atunci cind amortizoarele tind spre cursa maxima, fac zgomotul asta. |
--------------------
x
x
- x
|
|
CristianP |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 26 August 04 From: Bucuresti ![]() |
dupa ce timp de cateva saptamani suna ciudat atunci cand franam m-am hotarat sa merg la service. fiind in Garantie am vorbit la Ipso de unde luasem masina. am mers luni dimineata, iar cel care mi-a facut actele m-a intrebat ce are masina, i-am spus, iar el m-a intrebat daca, in cazul in care vor gasi mizerie la placute sau saboti sa mi le curete sau nu. mi-a spus ca asta costa cam 500.000 de lei. mi-au verificat masina si mi-a spus ca asta au gasit (mizerie) sa umblu vreo cateva zile cu masina sa vad daca mai suna asa si sa merg apoi sa platesc 250.000 de lei ca atata costa de fapt. am sunat la Vocea Clientului la Dacia sa intreb daca e normal sa platesc ceva daca masina e in garantie, i-ar ei mi-au spus ca da, pentru ca eu am cerut revizia. cred ca trebuia sa mi se intample ceva si abia apoi sa merg la Service. cei de la Dacia mi-au spus ca se vor interesa si ca imi vor da raspunsul in 48 de ore. in prima zi insa am observat ca franele scartaie in continuare. nu m-au sunat de la Vocea clientului, am sunat eu din nou si mi-au spus ca ei se asteptau sa merg sa platesc, ca inca nu au un raspuns.
eu nu am de gand sa platesc nimic (chiar daca suma e mica) pentru ca nici cei de la Dacia nu mi-au dat nimic gratis. si oricum nici macar nu au rezolvat problema. trebuie sa platesc? |
--------------------
Solenza
Europa
- B 23 xxx
|
|
TUBI |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 4 October 04 ![]() |
Zgomotul care vine din dreptul brichetei este chiar de la papucii de contact de la bricheta.Eu am remediat zgomotul, legand papucii intre ei, cu un elastic din latex.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA CLIMA 1.4MPI
- B-XX-XXX
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(CristianP @ 24 Nov 2004, 21:38) in prima zi insa am observat ca franele scartaie in continuare. nu m-au sunat de la Vocea clientului, am sunat eu din nou si mi-au spus ca ei se asteptau sa merg sa platesc, ca inca nu au un raspuns. eu nu am de gand sa platesc nimic (chiar daca suma e mica) pentru ca nici cei de la Dacia nu mi-au dat nimic gratis. si oricum nici macar nu au rezolvat problema. trebuie sa platesc? Eu zic ca ei au procedat corect ca te-au anuntat din timp ca mizeria prinsa la tamburi nu intra in garantie. Mi se pare normal sa nu intre. Si eu am avut aceeasi problema, cea legata de haraitul de la franarea usoara. Tot asa, aveam mizerie in tamburi pentru ca am mers pe drumuri proaste, poate. La fel, mi s-a spus ca nu intra pe garantie si am fost de acord sa platesc. La fel ar trebui sa platesti si tu, pentru ca ti-ai dat acordul sa iti faca lucrarea asta, care nu e pe garantie. Scartaitul e o alta problema, e de la placutze. Asa fac si la Megane II si la orice alta masina cu placutze ecologice(fara azbest). Deci eu zic ca ti-au rezolvat prima problema dar nu si scartzaitul. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
pedrovl |
![]()
|
QUOTE(TUBI @ 25 Nov 2004, 01:28) Zgomotul care vine din dreptul brichetei este chiar de la papucii de contact de la bricheta.Eu am remediat zgomotul, legand papucii intre ei, cu un elastic din latex. Tubi, ai dat partea de sus a bordului jos? cum ajung la ei(la paucii respectivi)? Cred ca asta face si la mine. Se aude exact in partea centrala . Da-mi si mie te rog mai multe informatii. Ideea e ca face in special la rece. dupa care se mai potoleste. Multzam |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
pedrovl |
![]()
|
QUOTE(TUBI @ 25 Nov 2004, 01:28) Zgomotul care vine din dreptul brichetei este chiar de la papucii de contact de la bricheta.Eu am remediat zgomotul, legand papucii intre ei, cu un elastic din latex. Tubi, ai dat partea de sus a bordului jos? cum ajung la ei(la paucii respectivi)? Cred ca asta face si la mine. Se aude exact in partea centrala . Da-mi si mie te rog mai multe informatii. Ideea e ca face in special la rece. dupa care se mai potoleste. Multzam |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
CristianP |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 26 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(i96nds @ 25 Nov 2004, 11:13) Eu zic ca ei au procedat corect ca te-au anuntat din timp ca mizeria prinsa la tamburi nu intra in garantie. Mi se pare normal sa nu intre. Si eu am avut aceeasi problema, cea legata de haraitul de la franarea usoara. Tot asa, aveam mizerie in tamburi pentru ca am mers pe drumuri proaste, poate. La fel, mi s-a spus ca nu intra pe garantie si am fost de acord sa platesc. La fel ar trebui sa platesti si tu, pentru ca ti-ai dat acordul sa iti faca lucrarea asta, care nu e pe garantie. Scartaitul e o alta problema, e de la placutze. Asa fac si la Megane II si la orice alta masina cu placutze ecologice(fara azbest). Deci eu zic ca ti-au rezolvat prima problema dar nu si scartzaitul. stiu ca mi-am dat acordul, dar asta a fost pentru ca am crezut ca sta e problema. dar ei mi-au curatat mizeria de pe tamburi dar nu m-a ajutat la nimic. deci nu asta era problema. nu scartaie la franare, e un zgomot undeva in spatre, foarte puternic, asemanator cu cel de la autobuz atunci cand franeaza. eu am umblat cam 95% pe sosea cu masina, o am de trei luni si nu cred ca in timpul asta ar fi trebuit sa se intample asa. o sa merg sa platesc pana la urma, dar nu mi se pare corect. si nu mi se mai pare corect ca cei de la Vocea Clientului m-au tratat ca pe ultimul prost: nu au respectat termenul in care ar fi trebuit sa ma anunte, un domn care m-a sunat pana la urma de la ei a tipat la mine. pana la urma eu sunt clientul lor si nu cred ca asa se procedeaza. dar, din pacate, suntem in Romania |
--------------------
Solenza
Europa
- B 23 xxx
|
|
bomicabomic |
![]()
|
Eu de vreo 2 saptamini, aud un tzzzzzzzz-it prin fata, dar nu l-am depistat. Face numai pe piatra cubica. In bord sau parbriz. A mai avut cineva asa ceva?
|
--------------------
x
x
- x
|
|
CristianP |
![]()
|
si a mea face la fel si a facut de la inceput. nu stiu de la ce e, dar face numai pe piatra cubica. nu m-am gandit sa merg la service pentru asta ca nu ma deranjeaza foarte tare
|
--------------------
Solenza
Europa
- B 23 xxx
|
|
bomicabomic |
![]()
|
|
--------------------
x
x
- x
|
|
joey |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 241 Joined: 9 October 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(CristianP @ 25 Nov 2004, 13:04) stiu ca mi-am dat acordul, dar asta a fost pentru ca am crezut ca sta e problema. dar ei mi-au curatat mizeria de pe tamburi dar nu m-a ajutat la nimic. deci nu asta era problema. nu scartaie la franare, e un zgomot undeva in spatre, foarte puternic, asemanator cu cel de la autobuz atunci cand franeaza. La vechea mea berlina facea asa cand intra vaselina de la rulment intre tambur si saboti.. Inceta sa mai faca dupa ce schimba garnitura. Poate o fi asa si la solenza ? ![]() |
--------------------
RENAULT
CLIO 3
DYNAMIQUE 1,6 16v CVA Singurul loc in care Banii vin inaintea Muncii este in dictionar.
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Dupa ce m-am luptat indeajuns cu bordul am reusit sa-i dau de cap. Asta insa a presupus demontarea bordului de foarte multe ori. Zgomotele din bord vin de la:
- cablurile care intra in casetofon si cablul mufei butonului de blocare a usilor, cabluri care nu sunt prinse cu nimic (ba nu, mint, cablul antenei e prins intr-o brida, dar e insuficient). Rezolvare: se ia o bucata de izolir band si se prind cablurile unele de altele si mai apoi de bara aia care trece prin bord. - papucii brichetei (3 la numar) care fac un zgomot deranjant. Rezolvare: cu acelasi izolir band se leaga bine plaicul papucului de cablu si mai apoi se leaga cablurile intre ele. - ceasurile de bord. Se slabesc suruburile alea torx si atunci tremura. Rezolvarea o stiti. - elementul de prindere al casetofonului in partea din spate. Rezolvarea consta in fixaea lui cat mai stransa. - suruburile care tin bordul se mai slabesc. Trebuie stranse (in special cel care este in mijlocul bordului, cam sub casetofon) si mai apoi trebuie stranse si restul (sunt torx-uri sau suruburi cu cap de 13). Aici o mica mentiune: nu strangeti foarte tare, altfel bordul va fi prea rigid si va trosni la accelerare/decelerare si in general la orice tensiune in caroserie. - suruburile care tin bordul in parte de jos (doua de 13 care sunt prinse de niste bride mealice sudate pe caroserie-eu am pus vaselina si o bucata de plastic intre ele ca sa permita un mic joc si sa nu mai scartaie). - cablurile antenei si firele plafonierei care sunt in cele doua garnisaje fata trebuie si ele bine fixate (ele stau in niste ceme ale garnisajelor dar mai scapa si atunci fac zgomot). - aeratoarele (daca v-ati jucat la ele s-au slabit si fac oaresice zgomot). Eu le-am lasat in pace,ca e cam fig acum, dar vreau sa le fixez. Cum, inca nu m-am gandit. Ca sa nu faceti ca mine, verificati intai scrumiera (daca aveti maruntis, antifurturi, becuri etc) ca alea zornaie si dau impresia ca vin de la bord. Eventual strangeti si consola aia (un surub sub scrumiera si unul in fata franei de mana). |
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
iuly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 27 November 04 ![]() |
Si eu aud zgomotele astea deranjante din bord dar nu stiu daca ma duc la service si le spun sa dea jos bordul sa lege firele si cablurile intre ele cu banda vor face asta, asa ca va rog sa-mi spuneti cum pot sa dau eu jos bordul repede si usor si daca este vreo chicitza la montat sau altundeva. As vrea sa le leg eu singur sa fiu sigur ca nu mai scartie.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2003
|
|
CristianH |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 10 August 04 From: Sighisoara ![]() |
QUOTE(iuly @ 28 Nov 2004, 21:28) va rog sa-mi spuneti cum pot sa dau eu jos bordul repede si usor si daca este vreo chicitza la montat sau altundeva. As vrea sa le leg eu singur sa fiu sigur ca nu mai scartie. Vezi aici despre desfacutul bordului : http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=4258&st=0 |
--------------------
Ex DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4 mpi
/ Skoda Octavia Tour 1.9 tdi
|
|
iuly |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 27 November 04 ![]() |
Multumesc mult Dl. CristianH (din Sighisoara). Am printat instructiunile si ma duc la garaj. Sper sa nu fac vreo prostie si sa pierd garantia ca ma si....
Apropos de scartaituldin scaunul din dreapta. Stiti cum am scapat dee el? Am dat scaunul jos (din cele 4 suruburi) am uns cu putina vaselina locurile respective (cele 4 gauri si in jurul lor) am pus scaunul la loc, pe nevasta-mea pe scaun si am strans bine suruburile. Si gata scartait de scaun. Dar acuma dupa ce am vazut cate probleme au altii la masinile lor parca mi s-a ascutzit auzul si... nu e bine deloc. Multumesc inca o data. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.5 dci
2003
|
|
pedrovl |
![]()
|
In privinta scartaiturilor si zornaielilor din bord , mai ales in partea centrala....la mine face numai la rece, dar, de cand a dat frigul ramane un zumzait si la ralanti tot pe consola centrala in dreptul avariei. Ma tot rog de un electrician priceput (cel care mi-a montat inchiderea pe portbagaj) sa-mi dea bordul jos si zice sa stau linistit ca nu se intampla nimic . Dar totusi eu am impresia ca zornaitul se aceentueaza pe zi ce trece. Cei care ati dat bordul jos, ati mai avut zornaieli si zumzaieli ulterior, sau a trebuit sa desfaceti periodic bordul pana le-ati desoperit pe toate?
|
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
bogdan_o |
![]()
|
![]() om ca, din pacate, din ce in ce mai putini Group: Members Posts: 3.940 Joined: 23 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Pedrovl, nu vreau sa iti fac sange rau. Dar, chiar daca le-ai descoperit pe toate (ceea ce e greu de crezut), respectivele zgomote recidiveaza. Adica degeaba strangi tu un surub azi ca peste ceva timp fie se desface, fie incepe alta piesa sa-ti asigure fundalul muzical. Asa ca partea cu datul bordului jos eu zic ca trebuie trecuta la operatiunele curente. Acum, te poti obisnui cu ideea, sau poti da bordul jos o data pe luna. Acum daca merita sau nu e alta dicutie. Eu am mers si cu masini mai acatarii la care le troncaneau bordurile si toate cele. Si asta din cauza drumurilor patriei pline de "particularitati". Oricat de buna ar fi o masna si oricat de bine ar fi stranse piesele tot se slabesc pana la urma.
|
--------------------
Dacia
SLZ 1.4 / Break CL E bine sa fii multumit cu ceea ce ai, dar nu si de ceea ce esti (Sir James MacKintosh)
|
|
pedrovl |
![]()
|
QUOTE(bogdan_o @ 30 Nov 2004, 16:52) Pedrovl, nu vreau sa iti fac sange rau. Dar, chiar daca le-ai descoperit pe toate (ceea ce e greu de crezut), respectivele zgomote recidiveaza. Adica degeaba strangi tu un surub azi ca peste ceva timp fie se desface, fie incepe alta piesa sa-ti asigure fundalul muzical. Asa ca partea cu datul bordului jos eu zic ca trebuie trecuta la operatiunele curente. Acum, te poti obisnui cu ideea, sau poti da bordul jos o data pe luna. Acum daca merita sau nu e alta dicutie. Eu am mers si cu masini mai acatarii la care le troncaneau bordurile si toate cele. Si asta din cauza drumurilor patriei pline de "particularitati". Oricat de buna ar fi o masna si oricat de bine ar fi stranse piesele tot se slabesc pana la urma. Mare adevar ai zis Bogdan. Si eu sunt convins de acelasi lucru. Oricat de buna si de "tare" ar fi masina, drumurile Romaniei "au grija" de orice masina indiferent de tip, marca etc. Asa ca o sa iau de bun ce ai zis, imi iau inima-n dinti si desfac bordul sa vad cum stau lucrurile dar cred ca totusi nu trec munca asta la operatiuni curente ca nu prea am timp. Masina are un an, daca il dau jos zilele astea, la anu` mai umblu acolo. Apropos: Tot datorita "drumurilor patriei" m-i s-a aprins dupa un an becul de la bricheta !!!! |
--------------------
DACIA
DUSTER
1,6 16v 4x4 Laureate
|
|
bogdan_o |
![]()
|
La mine bordul il dau jos destul de des, tocmai din cauza zgomotelor. Ca au mai fost ocazii in care l-am scos pentru a mai pune vre-un fir ceva, asta au fost exceptiile de la regula. Eu inca nu m-am obisnuit cu ideea de zgomote. Dar sa vad cat mai am timp.
|
--------------------
Dacia
|
|
bomicabomic |
![]()
|
|
--------------------
x
x
- x
|
|
cocoman |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 25 August 04 From: sibiu ![]() |
Salut again, dupa ceva timp cand toate au mers bine cu slz mea, acum...a aparut un chitait in spate pe care nu am reusit nici cum sa-l elimin. Am uns locasurile policioarei, am fost la service si au bagat baietii vaselina pe unde au stiut ei(daca au stiut bine) si..., tot chitaiala ma nebuneste.
Oare, nu cumva tampoanele de cauciuc pe care sta sprijinit hayonul chitaie ???????? PSE...help!!! ![]() |
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 21:31 |