Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele, tot ce tine de modificari audio Logan
![]() ![]() ![]() |
Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele, tot ce tine de modificari audio Logan
shokaliptiku |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 297 Joined: 3 April 06 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
logan
(Oo=oO) p88rs2 + Spl Dynamics + stp + odyssey
LOCUL I -> 4tuning festival 140.6 dB LOCUL II -> ESPL EMMA craiova 2008 LOCUL II -> SQ 3CH EMMA craiova 2008 IM : shokaliptiku |
|||
shokaliptiku |
![]()
|
![]() la fel am cenzurato sa nu se creada cai reclama ! Attached thumbnail(s) IMG_0695.JPG ( Size: 131.03k ) Number of downloads: 357 |
--------------------
dacia
logan
LOCUL I -> 4tuning festival 140.6 dB LOCUL II -> ESPL EMMA craiova 2008 LOCUL II -> SQ 3CH EMMA craiova 2008 IM : shokaliptiku |
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ady85btz @ 22 Jan 2007, 22:18) Mi-am schimbat de curand cd-playerul cu un Pioneer 2820MP si as vrea sa-mi iau si boxe.Am 2 intrebari: 1.vreau sa-mi schimb momentan doar 2 boxe si nu stiu ce sa-mi iau si pe care sa le schimb: fata sau spate? 2.sa mai astept cam 1 luna si sa le schimb pe toate? Astept niste sfaturi,pareri,sugestii.Mersi Nu ma sfatuieste si pe mine nimeni? ![]() |
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
1.4T 16V "The Power to Surprise"™
Ex- Dacia Logan Ambition 1.5 dCi Ex- Dacia 1310 Sport |
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
shokaliptiku: Eu inclin catre claritate. Pentru mine puterea data de HU este de ajuns. Deci exclud o amplificare. Masina mea e cea din semnatura logan prestige.
pana acum sfaturile tale le consider f utile. Mai am o intrebare, cu riscul sa ma repet. Pentru spate ce e mai bine dif cu 2 sau 3 cai? Si cum se prinde inelul MDF de tabla. Dau alte gauri? Multumesc. |
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
sa stii ca un HU ... mediu are cam 22W reali ! aceasta putere este destul de mica pt a scoate din niste difuri medii tot ce pot ele ! oricum team inteles siti respect decizia !
ca sa prinzi inelul MFD ( si pt a nu mai da alte gauri ) incerca sa aliniezi gaurile date deja in tabla ( cele 4 gauri in care se prinde cochilia difului stok ) cu 4 gauri ale inelului adaptor ( pe care ai sa le alegi tu ) si cu alte 4 gauri de prindere ale difuzorului ! pt spate .. sincer te sfatuiesc sa mergi pe II cai ! si incerc sati explic si de ce : 1. pt ca un dif sa scoata bass are nevoie de incinta ( mai putin cele care pot functiona in free air sau open air ) 2. un dif care scoate si inalte si medii si basi no sa exceleze la nici unul dintre capitole .. o sa aiba cate putin din toate ... este un compromis practic ! 3. difurile speciale de bass sunt subwooferele ; dc vrei sa mergi neaparat pe 3 cai te pot sfatui sa alegi intre : http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...xiale/TS-A6911/ sau http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...iale/_TS-A2011/ am auzit ambele variante amplificate doar de HU si se comportau destul de bine ! dar vreau sa precizez ca la ambele am facut incinta ! dc am omis ceva din intrebarile tale ... mai vino odata cu ele siti rasp cu cea mai mare placere ! acum depinde f mult si de planurile tale de viitor ... vrei un subwoofer sau nu ! |
--------------------
dacia
logan
|
crising |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 787 Joined: 16 December 06 From: Danube Delta Gates ![]() |
Apreciez sfaturile tale. Scurt si la obiect. M-am lamurit in sfarsit ce inseamna sunetul in masina. Am priceput si cand voi strange banii stiu cam ce am de facut.
Multumesc mult. |
--------------------
Mazda
6
2011 Combi 2.0
- TL31...
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
nici o problema ... mia facut placere !
astept oricand si alte intrebari pt a te lamari .. bineinteles : doar dc sunt in tema ! numa bine ! |
--------------------
dacia
logan
|
bogo4all |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 879 Joined: 9 July 06 ![]() |
In viitorul apropiat cred ca ma risc la difuri Pioneer pe 16' in spate... insa astept sfaturi care ar fi mai bune pe Logan, sa aiba un bass placut.
[/quote] eu am boxe pioneer de 16' pe spate de 80 rms, nu pot sa spun ca au bass f placut, probabil ca nu sunt amplificate sau probabil din cauza hu-ului, dar totusi se simte destul de bine diferentza dintre cele de 13'. De ce aceea te-am intrebat parerea ca vroiam sa styu dak merita playerul. Numai bine. |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Mpi
2004 Laureate
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
dc le amplifici mai mult ca sigur vei avea un sunet mult mai bun ... lva creste si volumul si claritatea !
dami seria difurilor tale sa vad exact ce ai si zimi si HU ! dc ai cum sa le faci incinta difurilor ai sa vezi diferentza de bass ! |
--------------------
dacia
logan
|
juristul2000 |
![]()
|
![]() "Membru 20 cm record" Group: Members Posts: 793 Joined: 6 October 05 From: Oradea ![]() |
AAA bass din 13-16 nu o sa scoti ever oricat le-ai amplifica asa ca fii destept si pune o lada .Asta o spun din experienta si dupa ce am schimbat 2 seturi de boxe pe acelasi motiv al lipsei bassului
|
--------------------
logan
dacia
Laurate 2005
- AR-07-RZV 20% warn permanent!!!
decat sa...... mai bine nu!!!! NU, da spaga!!! |
|
shokaliptiku |
![]()
|
depinde de preferintze ... dupa cum am zis si in posturile anterioare am facut incinta pt pioneer ovale de 80w .. si doar impinse de HU dadeau un bass placut ... bassul se si aude .. nu doar se simte ... dc vrei sa auzi bass te poti multumi cu II difuri ( amplificate sau nu ) intro cutie , dc vrei sa simti bassul .. atunci mergi pe subwoofer !
|
--------------------
dacia
logan
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Caut si eu o parere... cat mai avizata. M-am hotarat clar la o varianta. Acum strang bani:D E ok configuratia urmatoare?
HU Alpine CDE 9846RM + dif 16 cm fata (+folie Dynamat pt usi)/spate Alpine Type X SPX-177R (stie cineva unde gasesc difuzoarele... m-am luat dupa catalogul de produse). Masina e Logan. Nu vreau amplif sau sub, ca nu e discoteca ![]() Am ajus la concluzia asta dupa ce am testat tot ce e pe stadurile din Carrefour & company. Mi-au placut cum a sunat Alpine-ul in combinatie cu boxele Alpine. Trebuie sa gasesc pe cineva agreat la garantie de Alpine, care sa imi confectioneze din pal sau ceva suportul pentru difurile de 16 din usi (pe Logan is de 13) si sa imi puna folia Dynamat. Stiti pecineva?(PM) This post has been edited by Cypher4laguna: 25 Jan 2007, 20:41 |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
ady85btz |
![]()
|
![]() Membru onorific Group: Members Posts: 3.803 Joined: 16 March 06 From: Bucuresti ![]() |
la logan,boxele pe spate sunt de 16 sau tot 13?
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
shokaliptiku |
![]()
|
deci ... difurile de la logan sunt de 13 .. dar sunt protejate de o cochilie de plastic care ar avea 16 cm ... dc nu am insel ! treburile merg in felul urmator .. oriunde ( fatza spate ) merg puse si de 17 ... dar problemele apar la difurile fatza ... intra apa de la cjeder si nui bine sa ajunga apa pe bobina difului !
puteti face II chestii ... ori sa confectionati alta cochilie ... ori sa le lasati si sa confectionati inel MDF ( adaptor si distantzor in cazul asta ) ... am sa incerc sa fac un seden ca sa va fac sa intelegeti si mai bine ! Cypher4laguna .. combinatia este f buna .. dar sunt de parere ca la alpine se plateste f mult BRANdul ! dc iti permiti ... fati linie alpine si totul va fi ok ! HU il stiu ... dar difurile nu leam auzit .. si nici nu mam uitat la detalii ! pune niste link uri cu difurile ca sami pot da cu parerea ! |
--------------------
dacia
logan
|
ady85btz |
![]()
|
@shokaliptiku...in fata imi pun de 13 si las si ouale pt protectie....dar pe spate pot pune de 16 sau 17 fara sa tai ceva?
|
--------------------
Kia
Cee'd ~the BEST~
|
3ldiablo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 21 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Tot aud asta cu intra apa pe la cheder, si curge pe difuzor, etc etc. am difuzoare de 16.5 cm montate pe fata, cu inel mdf intre tabla si fata de plastic a usii. am desfacut usa de cateva ori, si nici un strop de apa nu am gasit pe ele, nici macar o urma de apa! difuzoarele in principal au adancimea de montare de 6-7 cm, din care jumatate e magnetul. avand in vedere ca difuzorul acum este montat la exterior, nu mai este ingropat si prins pe tabla, in cel mai rau caz ii poate ramane 1 cm expus. si oricum, apa care intra pe la chederul ala nu pica in usa, ea se scurge pe tabla, in principal pe cea exterioara.
@shokaliptiku - raspuns la o intrebare mai veche. momentan am amplif GZ - GZTA 2.500 TX - 500 W RMS@2 ohm ce amplifica un sub GZ radioactive de 12" |
--------------------
- Dacia Logan
Ambition
2005- -Powered by Ground Zero-
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
![]() nu am zis ca sunt sanse ca atunci cand desfaci usa sa gasesti apa ... ci doar ca sunt sanse mari sa curga pe la cheder apa pe dif ... io cand am desfacut usa am gasit praf umezit ! ![]() |
--------------------
dacia
logan
|
Miky 48 |
![]()
|
![]() Taximetrist Group: Members Posts: 196 Joined: 1 March 06 From: Arad ![]() |
Acel praf umezit nu este altceva decit condensul care s-a format pe fata exterioara de tabla a usii. Daca chiar intra apa pe la garnitura de stergere a geamului daca la aceea te referi, apa se va prelinge pa fata exterioara a usii si va curge prin gaurile special lasate in cel mai jos punct al usii. Nu cred ca ar avea cum sa ajunga apa pe fata interioara a usii si de acolo pe difuzor.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate+
- AR-99-JAF Nu te enerva! Nu stiu sa conduc!
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
oke .. se prea poate sa ai dreptate ...
dar stau si ma gandesc ... de ce sunt puse acolo !? au si forma specifica ... is intregi numai pe jumate ... jumatatea superioara ... cu ce scop or fi puse ?! doar ca adaptor ... puteau sa puna din fabrik 16.5 ... nu !? oricum ... se doreste 16.5 in usi se poate cu minim de efort ... si rezultatul va fi garantat superior celor de 13 ! |
--------------------
dacia
logan
|
Miky 48 |
![]()
|
![]() Taximetrist Group: Members Posts: 196 Joined: 1 March 06 From: Arad ![]() |
Din cite stiu eu daca nu toate masinile au aparatoare aceea sigur marea majoritate o au, dar si membranele difurilor originale multe sunt din carton presat si orice picatura de apa are sansa sa le strice, pe cind cele aftermarket multe sunt water repellent, deci aparatorile nu sunt chiar fara nici un rost.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate+
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
oke ... iti inteleg ideea si tio respect !
ce zici de astea !? Attached thumbnail(s) DSC01751.JPG ( Size: 245.86k ) Number of downloads: 332 DSC01752.JPG ( Size: 230.11k ) Number of downloads: 284 |
--------------------
dacia
logan
|
Miky 48 |
![]()
|
Am si eu un set in garaj
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate+
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Difurile le-am ales pe 16 pentru ca pe stand am vazut (auzit) o diferenta de la cer la pamant intre 13 cm si 16,5 cm. De auzit difuri Alpine am auzit din seria E (de baza)... X e mai de top, dar am ales-o mai degraba (si) pentru capace. Alea de pe "Type S" au un cover argintiu ciudat (care oricum nu prea protejeaza de un obiect cotondent) si nu vreau asa ceva pe masina mea. Le-am gasit pe site-ul lor.
Acum urmeaza stransul banilor in ordinea prioritatilor: - detector Bel 940 - ODB chip tuning by DimSport - sistem audio Alpine ![]() This post has been edited by Cypher4laguna: 27 Jan 2007, 00:14 Attached thumbnail(s) s_type.jpg ( Size: 85.04k ) Number of downloads: 222 x_type.jpg ( Size: 52.09k ) Number of downloads: 177 |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
3ldiablo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 84 Joined: 21 December 05 From: Bucuresti ![]() |
sunt puse acolo, pentru ca daca studiezi, o sa vezi ca difuzorul daca e prins in porcaria aia de plastic este mai in spate, adica e intrat mai mult in usa! daca pui inel adaptor, care dealtfel este si distantier, difuzorul nu mai intra atat in usa, implicit sansele sa se scurga apa pe el sunt f mici. niciodata nu am zis ca am desfacut usa sa prind apa cum pica pe difuzor
![]() |
--------------------
- Dacia Logan
Ambition
2005- -Powered by Ground Zero-
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Are ceva daca leg 2 iesiri ale HU in punte? Adica sa leg + stanga cu +dreapta si -stanga cu -dreapta? Vreau sa le leg asa ca la amplif in punte sa vad cum duce un subwoofer pasiv... Ce ziceti, ard finalii la HU?
![]() |
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
Miky 48 |
![]()
|
In punte se leage de obicei +stinga cu -dreapta, cel putin la statia mea este asa. Parca la ceva HU de la pioneer se puteau lega canalele din spate in punte dar era scris in cartea tehnica, la alte modele nu cred ca se poate.
Daca legi asa cum vrei tu o sa se auda mono dar nu o sa maresti puterea, nu stiu cum o sa fie impedanta in acest caz. Ai sanse destul de bune sa arzi finali, daca nu au protectie. ![]() This post has been edited by Miky 48: 6 Feb 2007, 10:34 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate+
|
|
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Mersi mult pentru raspuns, sigur n-o sa le leg asa, mai bine astept amplificatorul.
|
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
bogo4all |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 879 Joined: 9 July 06 ![]() |
QUOTE(shokaliptiku @ 25 Jan 2007, 16:58) dc le amplifici mai mult ca sigur vei avea un sunet mult mai bun ... lva creste si volumul si claritatea ! dami seria difurilor tale sa vad exact ce ai si zimi si HU ! dc ai cum sa le faci incinta difurilor ai sa vezi diferentza de bass ! Ts-A6911 seria difozoarelor, banuiesc ca e buna, incinta nu am la ele, Hu e cel din imagine. Nush de unde sa cumpar inele de mdf. Am cumparat aceste difozoare pentru ca le-am auzit intr-o dacia 1310 si aveau un super bass, erau prinse pe o bucata de lemn masiv si legat la un casetofon, ceva model mai vechi. Numai bine... This post has been edited by bogo4all: 6 Feb 2007, 11:02 Attached thumbnail(s) 1.JPG ( Size: 43.44k ) Number of downloads: 106 |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Mpi
2004 Laureate
|
|
ilciov |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 4 February 06 From: Bucuresti ![]() |
salutare..stiu ca s-a discutat si rasdicutat,asa ca nu sariti pe mine cand va intreb urmatoarele:Am un mp3 sony xplod a250(il aveam mai de mult) pe care l-am montat pe masina.in spate am scos mufele de la difuzoarele ei originale si in locul lor am montat niste boxe de la o combina sharp(care se arsese si mi-au ramas boxele).puterea lor este de 35w rms fiecare(asa scrie pe ele) si se aud bine ,oricum se aude mai bine decat cele stock de zeci de ori.intrebarile mele sunt :1.ce boxe sa pun pe faxa (de 13,16.5) dar sa nu imi taie din tabla sau altele si care sa mearga pe hu sony(sunt cam limitat la bani max 2 mil).
2.pe spate sa las boxele acestea sau sa le schimb.se intampla ceva daca le las acolo(nu sunt pe 4 ohmi)? multumesc si inca ceva...miine dimineata vreau sa ma duc sa le montez...asa ca cine mai este pe aici ma poate ajuta? This post has been edited by ilciov: 6 Feb 2007, 22:06 |
--------------------
DACIA
LOGAN
AMBITION 1.6 MPI, 2006 / megane 1.6 16v 2008
|
|
Thomy |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 26 July 05 From: Galati ![]() |
Salutare! Am un Preference si vreau sa ii montez difuzoare pe spate (in sfarsit
![]() ![]() ![]() This post has been edited by Thomy: 8 Feb 2007, 00:00 |
--------------------
Dacia Logan
1.4 MPI
2005 / preference Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 20:23 |