Scutere
![]() ![]() ![]() |
Scutere
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Celor care se gandesc sa mearga pe scuter, fara permis, fara casca, etc... le propun sa analizeze urmatorul scenariu:
Nu stiu sa merg prea bine nici pe bicicleta, abia tin ghidonul drept... sau am mers foarte putin si ma dezechilibrez des. Nu prea le am cu regulile de circulatie, am mers pasager cu masina tatalui dar nu inteleg ce se petrece pe strada. N-am mers niciodata cu ceva motorizat. N-am mers niciodata cu ceva motorizat pe doua roti. Plecand de la aceste ipoteze, rezultatul ar putea fi unul din astea: M-am suit pe scuter, nu pot doza acceleratia. Nu ma pot concentra si la viteza si la directie in acelasi timp. Nu pot lua curbele decat concentrandu-ma foarte tare. Prima curba luata m-a surpins si am iesit mult pe exterior. Nu trece mult si inevitabil survine si prima cazatura. Bine ca nu erau multe masini, bine ca nu aveam viteza asa mare. Cu genunchii tremurand, ajung acasa. Mai incerc si maine. Dupa o saptamana capat putina dexteritate si multa incredere in sine. O ard nebuneste cu maneta la blana. O masina iese de pe o straduta laterala de parca nu m-ar fi vazut. Franez violent. Pe jos este un amestec mortal de praf cu nisip. Roata din fata se blocheaza. Suntem jos si eu si scuterul taraindu-ne catre masina ce a iesit in cale. Ce se va intampla mai departe, va las pe voi sa va imaginati. Tine numai de noroc sa nu ajungeti la parnaie, la spital si mai rau, la morga. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
Tu vorbesti la persoana I pe parcursul postului si concluzionezi cu persoana II. Ma intreb: ai probleme cu logica sau cu gramatica?
![]() |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
gdm |
![]()
|
Sau mai grav... cu alcoolul.
![]() |
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Am concluzionat asa deoarece am avut noroc, ceea ce va doresc si dumneavoastra
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
gdm |
![]()
|
![]() |
--------------------
Dacia 1410
|
|
Bykes |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 10 May 07 ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 10 May 2007, 14:49) Cu alte cuvinte, pentru scutere iti trebuie permis de conducere, categoria A1. Fara carnet se pot conduce doar mopedele. Aici e o diferenta de terminologie. Teoretic vorbind toate sunt scutere. In afara de biciletele cu motor... Pentru politie scuterele de 50cc sunt considerate mopede. Si atunci pentru un scuter ca si cel prezentat in linkul acela (nu-l dau iar ca nu vreau sa fac reclama) nu ai nevoie de carnet ci de 16 ani si cursul de legislatie care se face in 2 saptamani. |
--------------------
Kymco
Agility 50
2007
- b-xx-kym
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Sunt aproape sigur ca te-nseli
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Si eu stiam ca doar Piaggio Ciao (alea care chiar au pedale) pot fi conduse fara A1.Repet, stiam, poate s-au schimbat lucrurile.
Si cer scuze reprezentantului Bykes pentru informatia eronata, citind forumul dvs am inteles ca sunteti niste persoane foarte de treaba. This post has been edited by Zippy: 11 May 2007, 00:40 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
Bykes |
![]()
|
Doamne fereste! Nu aveti de ce sa va cereti scuze!!!
Ideea este urmatoarea: politia a delimitat mopedele de scutere nu prin aspect si constructia mecanica ci prin cilindree. Tot ce este sub 50cc este moped. Si moped-ul nu se inmatriculeaza ci se inregistreaza la primarie (o mare prostie de altfel, daca ramanea la Udriste macar erau niste formalitati pe care le cunostea toata lumea). Pentru moped nu e nevoie de carnet conform noului cod rutier. Deci toate scuterele cu motorizari sub 50 (Kymco, Rieju, Peugeot, Hyosung, Sym, etc.) sunt mopede si pot fi conduse fara carnet. |
--------------------
Kymco
Agility 50
2007
- b-xx-kym
|
|
ABN-Boy |
![]()
|
![]() Group: Members Posts: 0 Joined: 10 May 07 ![]() |
Dar de ce Scuter si nu o motocicleta ?
Ai luat permisul categoria B il iei repede si pe cel categoria A ! Ai in + viteza, adrenalina, si mobilitate maxima ![]() |
--------------------
Yamaha
FZR
'90
- B05SUL
|
|
Bykes |
![]()
|
Eu sunt si motociclist, nu voi participa la dezbaterea scuter versus motocicleta pentru ca voi fi cu siguranta subiectiv.
Totusi, in afara de pretul mare al unei motociclete survin si riscurile in plus. Si mai mult, mobilitatea unui scuter in trafic nu va putea fi egalata de o motocicleta niciodata (ma refer la traficul urban de zi). Gata, am tacut! |
--------------------
Kymco
Agility 50
2007
- b-xx-kym
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Eu cred ca cu un supermoto pana in 400 cmc te descurci mult mai bine decat cu scuterul
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Bykes |
![]()
|
Nu stiu ce sa va zic... Daca vorbim de comparatia intre un scuter mare si un motor mai mic atunci as inclina sa spun ca aveti dreptate.
Dar daca ma refer la scuterele de care s-a vorbit aici, cele de 50cc atunci e o comparatie inegala, si pierde supermoto. O sa ma intrebati de ce... In primul rand manevrabilitate. Stiu ca vi se pare ca supermoto e foarte manevrabila, asa si e... in conditii de trafic redus. Insa in inghesuiala cu cel mai mic scuter faci de rusine un motor (de orice fel) din simplul motiv ca printre masinile oprite la stop nu te strecori decat cu un scuter. La acelasi capitol putem vorbi de strazile cu o singura banda de mers si cu masini parcate stanga-dreapta, scuterul se strecoara relaxat, motorul ramane... Siguranta. Orice mi-ati spune, una e sa mergi cu 50 si alta e sa mergi cu 100 km/h. Am mers enduro 5 ani si dupa acea m-am apucat si de viteza. Enduro = trante 1000 si mici. Supersport = 4 trante (toate cu durere, lasata multa carne pe asfalt, ligamente rupte, coate si genunchi praf, spitale). Scuter de 2 ani = una bucata tranta soldata cu zgarieturi. Costuri. In primul rand la achizitie. Chiar si daca iei o chestie second tot te costa 3.000 euro una decenta. Un scuter bun (se pregateste sa intre pe piata Malaguti-Ducato) costa in jur de 2000 de euro si e nou cu garantie. Si in 1000 de euro iti iei casca de top si 2 randuri de echipament complet. La costuri am putea vorbi si de exploatare. O revizie la un scuter costa 50 RON. Consuma 2l/100 km. Nu arde gume. Look. Ok, am putea spune ca motorul castiga. Cu rezerve insa, ati vazut cum arata Malaguti-Ducato? copy_2_phantom50xerox300x320.gif Sau daca vom cobora mai jos cu pretul, un Toreo de la bykes costa 990 euro toreo50.jpg Ok, nu arata ca un CBR, de acord, dar devine si scuterul o moda si veti vedea ca va puncta si un pitic la capitolul imagine. Per ansamblu, depinde de ce ai nevoie. Daca esti activ ziua cea mai buna varianta este scuterul. Daca seara si noaptea iesi din casa atunci motorul suna mai bine. This post has been edited by Bykes: 15 May 2007, 01:11 |
--------------------
Kymco
Agility 50
2007
- b-xx-kym
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
La Rieju Toreo oferiti garantie?
|
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
|
|
Bykes |
![]()
|
La toate, suntem dealeri, asa e regula.
|
--------------------
Kymco
Agility 50
2007
- b-xx-kym
|
|
gdm |
![]()
|
Scuterul de care ziceam la inceputul postului, era pe un pliant DHS. Costa 3000 LEi si se cheama Rex450.
|
--------------------
Dacia 1410
|
|
Zippy |
![]()
|
Arata ok.Ar mai fi asta dar e mai scump.
Am fost azi cu un coleg sa-si ia unul Sh de la un tip care aduce din Italia si are o curte plina.A dat 700 euro pe un Piaggio Zip din 2000, 2 timpi, 3 kw. Arata bine si din cate zice colegu se infige bine, a prins 60 cu el (mergea mai mult). Drumul care il facea intr-o ora cu masina acum il face in jumatate de ora. E o alternativa buna dar sunt dezavantaje care trebuie luate in considerare.Si primul si cel mai important, e ca e periculos. Colegul asta a meu, a avut un Suzuki GS500e si a avut accident cu el, a avut piciorul facut praf, si acum mai are probleme cu el..Si a zis ca nu-i mai trebuie motor in viata lui. Dar si-a luat scuter, cica asta nu e asa periculos.. |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Nu scuterele (motoarele) sunt periculoase. ci cei care le conduc
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Zippy |
![]()
|
Accidentul l-a facut din cauza unui sofer de bmw care a intors pe linie continua
![]() L.E: Sau asa ceva: http://www.tohan.ro/page15.html Mie nu-mi vine sa cred ce vad, se mai fabrica mobra-hoinar? ![]() This post has been edited by Zippy: 24 May 2007, 01:13 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
|
|
sorin_tcm |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 6 March 06 ![]() |
Am si eu o intrebare.
Un tampit de copil m-a lovit cu un scuter ( in Procesul verbal i se spune moped).Bun toate bune si frumoase pana aici, dar copilul respectiv are 14 ani si ceva.Intrebarea mea este are voie sa circule cu mopedul la varsta asta pe drumurile publice sau doar de la 16 ani? --precizez nici cursul de legislatie nu il avea-- daca voi spuneti ca da as mai avea o intrebare : care este varsta minima de la care poti circula cu un mo[ed pe drumurile publice ? Plus de asta nu avea nici asigurare la moped. |
--------------------
dacia
Logan Prestigios 1.6 16v - FURIA GRI -
2007
- cj55DFG
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
QUOTE(argon @ 4 May 2007, 11:35) Si nu mai umbli cu uleiul dupa tine cand pui benzina, durata de viata a motorului e mult mai mare, etc etc. QUOTE(argon @ 4 May 2007, 13:52) eu am avut peugeot executive 50cmc.l-am avut 4 ani si i-am facut cateva modificari.am fost f multumit de el.avea injectie de ulei,deci nu trebuia sa amesteci nimica.avea 2 rezervoare separate:unu de ulei-capacitate 1,5 l si unu de benzina cap. 9l.un ulei bun de scuter e cam 35 lei-castrol. daca cineva vrea sa iau un scuter mai bine ia un vest european sh decat un asiatic nou ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca tot trezim topicuri antice, ulei de scuter 4T 11 lei de la Auchan, Valvoline mineral pentru 4T. Si in manual zice sa-l schimbi dupa 1000km.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Apropo' de Honda Cub... poate gaseste cineva filmul
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 06:31 |