Calc. de bord nu se potriveste cu cantit. de comb. de la pompa, Litrii consumati sunt mai putini
![]() ![]() ![]() |
Calc. de bord nu se potriveste cu cantit. de comb. de la pompa, Litrii consumati sunt mai putini
bolovan_ro |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 449 Joined: 25 November 04 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan II
2016/Laureate 0.9TCe Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
|
|||
Daniel_Sarba |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 12 June 06 From: Oradea ![]() |
Exista oricum o pierdere si datorata evaporarii, dar e nesemnificativa.
Care sunt providerii de combustibil care nu fura asa de mult? Sa stiu si eu de unde sa bag motorina. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008
- BH 13 SDC dizelache 85 CP
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu stiu daca sa spun... ca s-or apuca iar... (dupa cum am zis abia din toamna s-au "potolit")...
![]() Benzinaria "traditionala" - Mol - Titan, de pe str. Postavarului ![]() |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
Daca ma duc eu cu canistra mea de 20 litri si ii fac plinul, nu ar fi o metoda buna de testare a pompelor? Ca le demonstrez cat incape in canistra si compar cu ce imi scrie pe pompa ... si filmez toata treaba asta si le dau cu ea in cap pe urma
![]() |
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
acu vreo 8 ani am fost cu o sticla de 2 litri la o benzinarie de 2 lei
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
QUOTE(Lord Hades @ 12 Mar 2008, 21:28) Daca ma duc eu cu canistra mea de 20 litri si ii fac plinul, nu ar fi o metoda buna de testare a pompelor? Ca le demonstrez cat incape in canistra si compar cu ce imi scrie pe pompa ... si filmez toata treaba asta si le dau cu ea in cap pe urma ![]() Zicem ca nu ai canistra atestata metrologic...asa ca nu te va baga nimeni in seama. Dar poti sa incerci. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Se pare ca "minunea" a tinut citeva luni... Cred ca toti folosesc aceeasi metoda de furtisag si cred ca e "acceptata" si de cei ce controleaza "treaba" asta: inspectori, metrologie & kaka maka...
Bleah... |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
QUOTE(Lord Hades @ 12 Mar 2008, 21:28) Daca ma duc eu cu canistra mea de 20 litri si ii fac plinul, nu ar fi o metoda buna de testare a pompelor? Ca le demonstrez cat incape in canistra si compar cu ce imi scrie pe pompa ... si filmez toata treaba asta si le dau cu ea in cap pe urma ![]() Citeste ce am scris aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=1391410 TE TINE? Si inca ceva, asta o s-o spun cred ca pe toate posturile: vreau sa trec pe GAZ. Nefiind mult lume pe gaz furtisagul la gaz nu cred ca e asa mare ca la benzina, deci vreau gaz. This post has been edited by mark``: 27 May 2008, 09:58 |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
sincer sa fiu ... nu stiu. deocamdata am gasit alte surse de alimentare care nu ma trag in piept. In general nu prea am avut senzatia ca ma inteapa astia la pompa, dar nu pot sa bag mana in foc. Totusi ideea cu canistra nu e rea, te duci la un post TV te dotezi cu o minicamera si faci cateva ture prin the city ... totusi cine iti garanteaza securitatea pe urma? Ar trebui facuta alta treaba: sa postam toti cei intepati de benzinarii pe form sa le facem reclama negativa. Intr-un an reusim sa bagam sub embargou pe putin 100 de benzinarii. Ce zice-ti? (aici includ si pe moderatori)
![]() |
--------------------
OOOO
A3
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
QUOTE(Lord Hades @ 27 May 2008, 20:04) ................ sa le facem reclama negativa. Intr-un an reusim sa bagam sub embargou pe putin 100 de benzinarii. Ce zice-ti? (aici includ si pe moderatori) ![]() Bun ar fi daca am putea sa nu alimentam niciunul macar doua saptamani! Ca au luat-o razna toti care au treaba cu benzina si motorina (inregistreaza profituri de mie-n suta incurajati de stat care ia acize la procent din vanzari, in euro). La pompe se fura! Vezi postul #65. Cunosc pe cineva care "scrie soft pentru pompe". Institutele de metrologie au niste chestii omologate de masurat volume de 1l si 2l deci peste aceasta cantitate se poate orice. La anumite statii cu "etromV" la urma se corecteaza "softul" pompei in functie de temperatura ambianta (nu cumva sa luam cateva mg in plus cand e rece afara!). P. S. Sursa e de incredere si putin cam ocupata acum... Firma la care lucreaza are contract cu ... Biroul electoral central. Mama ce alegeri or sa fie ![]() This post has been edited by vi_escu: 27 May 2008, 23:10 |
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Ideea principala e ca se FURA!
Sper ca vreun moderator sa ia o initiativa si sa faca un topic sau un loc pe site unde sa le dam la toti mogulii astia in cap pt lucrurile care le fac cand, de ce, cum si pt ce te FURA! |
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mark`` @ 28 May 2008, 16:24) Ideea principala e ca se FURA! Nu spun ca nu se fura, dar daca se fac astfel de afirmatii sa se vina si cu probe. Eu bag de la MOL si in ultimele 2 plinuri de la OMV si nu am avut senzatia ca alimentez cu mai putin decat arata pompa. Ori imi iese manda pe tanda, ori imi arata mai mult (citesc ce am in rezervor din meniul de test, nu este f. precis dar imi fac o idee). Si alimentez cu o cantitate intre 30 si 40l. Ex: 5l(cititi din meniu) + 30.92l (alimentati) = 36l(cititi din meniu) 5l(cititi din meniu) + 31.92l (alimentati) = 38l(cititi din meniu) 6l(cititi din meniu) + 35.10l (alimentati) = 42l(cititi din meniu) 8l(cititi din meniu) + 40.03l (alimentati) = 50l(cititi din meniu) 13l(cititi din meniu) + 35.20l (alimentati) = 50l(cititi din meniu) |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
FILter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 27 April 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu fac masuratori de genul pentru ca am ABS Plus si n-am comp de bord si n-am observat decalaje mai mari de 1 litru. Culmea, singura data cand n-am verificat meniul de diagnoza am bagat de la Rompetrol de pe Virtutii si s-a dus benzina aia intr-un ritm de am zis ca s-o fi stricat masina, in conditiile in care zic eu am mers ca intotdeauna deci nu avea cum sa consume asa de mult.
|
--------------------
Dacia
-X-
2000 toamna
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
off-topic: de fiecare data cand bag de la rompetrol se consuma f. repede si trage prost
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tkx @ 2 Jun 2008, 12:09) eu am observat la ultimele 2 plinuri ca ar comsuma mai putin si ca ar trege mai bine. Nu cred ca ma insel. Acum am bagat de la OMV-Carrera95. Dar si de Mol eram multumit. Cat despre cantitatea alimentata nu am nici o suspiciune pt. statiile Mol si OMV de la care am alimentat |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
Lord Hades |
![]()
|
Subscriu! Hai sa o punem de un embargou. Ne facem un stoc de o suta de litri si o luna ciuciu benzinarie. Ar fi interesant un boicot national
![]() ![]() Cica in venezuela 4 litri de benzina costa 4 centi sau ceva de genul asta. Acolo de 12 ani nu s-a mai majorat pretul benzinei. Pana si apa minerala e mai scumpa. Nu putem sa le dam apa si sa ne dea benzina? ![]() |
--------------------
OOOO
A3
|
|
valispeed04 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 26 March 08 ![]() |
O mai arata si Cb eronat dar stiu un scandal o benzinarie foarte tare....... cand a venit controlul au facut un test....au venit cu o masura de 5l si au bagat de la pompa tot 5 l ...cel putin asa era afisat .in realitate au fost 3,8 litri...ce mai fura ...dupa ce ca e "ieftin" rau si disperant de prost combustibiliul ne mai si fura
![]() ![]() |
--------------------
dacia
logan
preferance 2007
|
|
Lord Hades |
![]()
|
Intrebare: fura toti sau doar unii?
|
--------------------
OOOO
A3
|
|
mariuscond |
![]()
|
Eu cred ca mai toti, cu mici exceptii temporare...
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
DUZZ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 15 January 08 ![]() |
asa o fi si in alte tari ??? sa te fure la pompa ??? oare OPC -ul si alte institutii abilitate sunt atat de mult manjite incat put de la distante considerabile ???
cel mai bine sa le lasi cate o tigara aprinsa la pompa dupa ce te tapuieste la pompa ca sa nu mai fie capabili sa tapuiasca si pe altii |
--------------------
DACIA
Logan
2007
|
|
mariuscond |
![]()
|
Ca sa mai pun sare pe rana: in rezervor mai aveam 16l (și 2 liniute pe bord - fusesera 3 cu citeva minute in urma), am facut plinul full si au mai intrat 55l.
Conform celor scrise pe aici pe forum referitor la capacitatea rezervorului... "dă cu virgula". Dupa ce ca pretul carburantilor este atit cit este... o spun tare si apasat ca se fura in draci la pompa. Am rugamintea catre cei care sustin ca "le iese" consumul destul de corect (ma refer in special la motorina) sa binevoiasca sa-mi spuna si mie o benzinarie in Bucuresti despre care au impresia ca nu fura (in sectorul 3 ar fi minunat). Nici nu stiu ce sa fac, dar mi se pare ca treaba devine din ce in ce mai gogonata... Iar explicatiile cu dilatarea rezervorului de la caldura... sa i-o spuna lui... Oare OPC-ul ar avea singe in instalatie sa se ocupe o astfel de sesizare? Pareri...? |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@mariuscond: am luat teapa "evidenta" de vreo doua ori (culmea ca la aceeasi benzinarie
![]() In rest, cam intotdeauna cand alimentez fac plinul si las pompa sa declanseze cand simte ca rezervorul e plin. Ei bine, indicatia litrometrului a fost tot timpul "full", deci daca am fost furat, paguba a fost sub 5l. In general, indicatiile pompei au fost +/- 5l vizavi de cata benzina estimam eu ca ar fi trebuit sa intre in rezervor pana la plin. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
mariuscond |
![]()
|
Sa inteleg ca uneori ai avut si placuta surpriza sa "bagi" mai putin decit iti indica CB-ul?
Ei bine mie nu mi se intimpla asa ceva... Ceea ce ma scoate din minti e ca diferenta este foarte mare si tot timpul eu sint cel pagubit. |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Am mai spus, daca alimentez de la aceasi statie sa zicem de 3 ori a 50 lei fac un nr. de km. Daca pun odata de 150lei parcurg sensibil mai putini km. Sub 3l nu cred ca se fura (asa mult). Apoi devine chestia exponentiala. Intre contorul pompei si afisaj este un soft. Si din asta se poate face orice.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.703 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(mariuscond @ 4 Jul 2008, 00:36) Sa inteleg ca uneori ai avut si placuta surpriza sa "bagi" mai putin decit iti indica CB-ul? Ei bine mie nu mi se intimpla asa ceva... Ceea ce ma scoate din minti e ca diferenta este foarte mare si tot timpul eu sint cel pagubit. Nu ma iau tot timpul dupa indicatia CB din meniul de diagnosticare. Doar daca vreau sa fac o verificare "la sange". Am patit asa: indicatia litrometrului: 4 pavele stinse, asa ca am estimat: "maxim 25l". Si au intrat vreo 20 cand s-a oprit pompa. Indicatia litrometrului: rezervor plin. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Bill |
![]()
|
QUOTE(mariuscond @ 3 Jul 2008, 23:08) Am rugamintea catre cei care sustin ca "le iese" consumul destul de corect (ma refer in special la motorina) sa binevoiasca sa-mi spuna si mie o benzinarie in Bucuresti despre care au impresia ca nu fura (in sectorul 3 ar fi minunat). Uite de aici bag eu de 2 ani si nu am avut niciodata senzatia ca e mai putin: MOL Romania - Str. Ramnicu Valcea nr. 12. sect 3. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
Lord Hades |
![]()
|
Dar totusi cum putem afla exact dac se fura sau nu la pompe? Singura metoda ar fi alimentarea in recipiente calibrate (bidoane sau canistre). Totusi ma intreb, au curajul sa fure daca te vad cu canistra in masina? La o jumatate de litru nu zic nimic, dar la 1-2 litri diferenta la 20 l cat are canistra se poate lasa cu scandal. Lucru dracului cu benzinariile astea. Si apoi rezevoarele sunt din plastic, iar plasticul se dilata mai putin la caldura decat tabla.
![]() |
--------------------
OOOO
A3
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Nu prea cred ca se poate "fura" la pompa, acestea teoretic sunt verificate metrologic . Credeti ca risca cineva sa etaloneze "gresit" o pompa, sa sigileze si sa elibereze buletin de verificare metrologica pentru asa ceva? Greu...
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Eu cred ca da.Furaciunea este mai mare cu cat cantitatea alimentata este mai mare.Si se fura mult si atunci cand se alimenteaza dupa primul "tac" al pompei,in special la motorina.Eu am observat asta cand alimentam.Motorina facuse spuma,pompa a facut "tac",eu am apasat iar foarte usor,practic doar picura,dar contorul acela electronic inregistra de mama focului.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
Bill |
![]()
|
Mai ce este asa de greu?
Cine are suspiciuni cu o pompa, ia un bidon de plastic de 5l (de apa plata) pune cu o masura 5 litri de apa in el, si face un semn cu markerul. Apoi merge la benzinarie si alimenteaza. Pui bidonul langa roata jos sa nu te vada cei de acolo si apoi mai pui si in rezervor. Se poate pune cu o precizie buna, au 2 zecimale la unitate. Apoi inmultesti cu 10 (ca pt 50l) si vezi eroarea, daca e acceptabila, mai treci pe acolo, daca nu, nu.............. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
TCe 90
- B14xxx
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 00:46 |