Reglementari legale tahograf, stie cineva ce si cum ?
![]() ![]() ![]() |
Reglementari legale tahograf, stie cineva ce si cum ?
Daddy |
![]()
|
||
![]() Membru discret Group: Members Posts: 494 Joined: 29 April 04 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300 F
1972
- BC-93-MAX Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.455 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Ai licenta de transport (presupun ca nu, altfel nu intrebai asta)? Daca da, firma trebuie sa aiba angajata o "persoana fizica desemnata sa conduca efectiv si permanent activitatea de transport rutier de marfa" (e un atestat eliberat de ARR, cum am eu), persoana care stie toate astea. Duba cred ca intra in categoria B+E, deci e posibil sa aiba nevoie de licenta, si soferul de atestat.
Nu stiu sigur cum e la vehicule cu remorca, dar daca duba avea peste 3500 kg aveai sigur nevoie de licenta. Aprofundeaza aici! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Daddy |
![]()
|
![]() Membru discret Group: Members Posts: 494 Joined: 29 April 04 From: Bacau ![]() |
Nu am licenta de transport deoarece nu am firma infiintata cu specific transport, masina si remorca sunt proprietate privata si fac curse numai in interesul meu personal. Aici e nelamurirea, e acelasi lucru si in cazul privatilor ?
|
--------------------
Dacia
1300 F
1972
- BC-93-MAX Daciile sunt ca femeile....cat ai bani sa bagi in ele merg bine...cand nu mai ai bani te lasa cand iti este lumea mai draga...
|
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
Eu zic sa te duci sa intrebi la ARR, de acolo poti primi raspunsuri avizate. Mie mi se pare ca atata timp cat efectuezi activitati de transport, chiar in interes propriu, ti se aplica prevederile OUG 109/2005.
Citeste cu atentie ordonanta si Ordinul nr.1892 din 17 octombrie 2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea și efectuarea transporturilor rutiere și a activităților conexe acestora, emis de Ministerul transporturilor, constructiilor si turismului. |
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.455 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Faza e ca si pentru transport in interes propriu se cere licenta de transport (de exemplu daca Coca Cola muta marfa intre 2 depozite proprii, au nevoie de camioane cu licenta). Daca ai nevoie de licenta pentru activitatea ta, ai nevoie si de tahograf pe masina. Daca nu, nu. Oricum, raspunsul il afli de la ARR. ca ei elibereaza si licenta.
Licenta cred ca ai nevoie in momentul cand transporti marfa, adica vinzi ceea ce transporti si platesti impozit pe veniturile obtinute. Licentele de transport nu cred ca se elibereaza pentru persoane fizice, ci numai pentru persoane juridice, care trebuie sa aiba angajat cu norma intreaga o "persoana fizica desemnata sa conduca efectiv si permanent activitatea de transport rutier de marfa". Daca ai nevoie de licenta, si soferul masinii are nevoie de atestat profesional. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
Din pacate tu nu precizezi prea multe despre felul de transport pe care il faci, iar noi nu putem decat sa ne dam cu presupusul. Repet, te duci la ARR si le expui problema cap-coada.
|
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
Daddy |
![]()
|
"Din pacate tu nu precizezi prea multe despre felul de transport pe care il faci"
Am spus mai sus, trag o platforma auto cu o duba, ansamblul are 5,4t, car masini din tara sau din vest, totul pe persoana fizica (e un hobby al meu de a reconditiona masini) si nu implica nici un fel de activitate comerciala sau de alta natura. |
--------------------
Dacia
1300 F
1972
|
|
Daddy |
![]()
|
Am rezolvat problema !
Tot ce depasesete 3500 Kg trebuie sa aiba tahograf si soferul atestat profesional, nu conteaza pentru cine / ce se face transportul. Topicul se poate inchide. |
--------------------
Dacia
1300 F
1972
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd June 2025 - 07:15 |