DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Renault Symbol 16V vs. Skoda Fabia 1.2, grea alegere

Laurentziu83
post 8 May 2007, 08:35
Post #31

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(MiticaLGN @ 7 May 2007, 19:26)
Poate e un pic offtopic, dar daca te-ai uitat la Symbol de ce nu ai luat si Logan Prestige in calcul? Sunt cam aceiasi chestie.
Ontopic: e foarte grea alegerea si tine pur de preferintele individuale. Mie personal nu imi plac TDI-urile. Dar nu imi place nici Symbol-ul ca design. Asa ca listen to your heart smile.gif
*

Decat Prestige-ul mai degraba iei o Nubira. Ambele sunt prea scumpe, dar macar Nubira e mai teapana pe sosea si ai alta prestanta cand cobori din ea. Vorbim de peste 10 mii de euro, nu de clasa de sub, unde intra Loganul.

Si eu cam sustin Simbol-ul. Motorul de 1.2 pe Fabia e o gluma proasta, se preteaza doar pentru soacre care merg doar la cumparaturi cu masina.

--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
OAP
post 8 May 2007, 08:35
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

Dupa mai multi km (peste 300) cu Loganul am avut senzatia aia de coborat de pe vapor, asta din cauza suspensiilor moi si a drumurilor denivelate de la noi. Acum cateva zile am mers peste 100km cu un Renault clio si aveam impresia ca imi rupe spatele pe drumuri proaste (suspensii mai dure), drept pentru care as recomanda Logan. Stiu ca e pe alaturi recomandarea, da 11000 de euro si cu mandria fac exact un fas.

LE: "cum unii are mintea odihnita si nu are ce face umbla la reputatii, drept pentru care mia luat doi puncte la reputatie pentru postul asta. poate doar mintea lui odihnita stie de ce".
PS eventualele dezacorduri gramaticale au fost imperios necesare pentru a intelege si specimenul ceva.

This post has been edited by OAP: 8 May 2007, 09:18

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
LC_TM
post 8 May 2007, 11:19
Post #33

Membru autentic

Subscriu la chestia cu suspensiile mai rigide pe symbol,am fost si eu cu unul acum ceva vreme si era cam rigid ptr gustul meu,la logan suspensia e ok ptr drumurile din Romania.

Daca e sa aleg doar intre Symbol si Fabia,as alege Symbol,de ce?
Garantia de 4 ani,diferite optionale(climatronicul nu m-ar interesa,imi e destul AC-ul manual),motorul muuuult peste 1.2 HTP.

This post has been edited by LC_TM: 8 May 2007, 11:20

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan - TM-XX-XXX 2004/2005 Ambition 1.6MPI
+
IsNa
post 8 May 2007, 12:19
Post #34

Membru autentic

From: Timisoara

QUOTE(Zippy @ 7 May 2007, 21:09)
Motorul ala de pe Fabia a fost "premiat" ca cel mai prost motor al anului.
*

De catre ce autoritate? Ca se vinde in draci...

Si e prost... de ce? Ca nu satisface ambitiile de shumahar ale unora? Sau sunt probleme de calitate/fiabilitate frecvente? Ca eu n-am auzit...

On topic: daca circula mai multin oras, Fabia e mai potrivita. E mai scurta (parcare), consuma mai putin (daca nu o conduci "ambitios"), si service-ul e mai ieftin ca la Renault. In plus, ai spus si tu, confortul in interior e mai bun.
Daca merge mult la drum lung, atunci sunt de preferat puterea mai mare si portbagajul mai mare ale Symbolului. Dar decat Symbol, si eu as spune mai bine Logan.

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
WUB
post 8 May 2007, 12:27
Post #35

Membru incepator

Daca mai astepti un pic o sa apara Noua Fabie si pretul pt modelul actual o sa scada, cred ca o sa iti iei in aceasi bani o Fabie cu motor mai puternic. Poate si noua Fabie o sa vina cu oferte de pret. Deci rabdare.

--------------------
ARR NXT 2002
+
argon
post 8 May 2007, 12:29
Post #36

Mesaj semiautomat

QUOTE(IsNa @ 8 May 2007, 12:19)
*

Nu conteaza, stilul romanesc e "crede si nu cerceta"

QUOTE(IsNa @ 8 May 2007, 12:19)
Si e prost... de ce? Ca nu satisface ambitiile de shumahar ale unora? Sau sunt probleme de calitate/fiabilitate frecvente? Ca eu n-am auzit...
*

N'auzisi mai sus, ca are ralantiul nasol biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
lucian_v
post 8 May 2007, 13:20
Post #37

Membru autentic

QUOTE(argon @ 7 May 2007, 19:53)
Poate era defect..de aia avea si capota ridicata...am vazut si Logane cu relantiul dubios din diverse motive.
*

Eu nu te cred, sincer... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
--- --- - --- ---
+
IsNa
post 8 May 2007, 15:00
Post #38

Membru autentic

Mai, e nasoala rau cu ralatiu' asta... tongue.gif

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
marksman
post 8 May 2007, 15:07
Post #39

Post mortem nihil est

From: sat

O fi picat in baia de ulei.

QUOTE(argon @ 7 May 2007, 20:53)
[...]am vazut si Logane cu relantiul dubios din diverse motive.
*

Ia detaliaza matale un pic...

This post has been edited by Illusi0n: 8 May 2007, 15:10

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
adip
post 8 May 2007, 15:56
Post #40

Banned

From: Melbourne, Victoria

Sa revenim la topic.
QUOTE(IsNa @ 8 May 2007, 13:19)
Si e prost... de ce? Ca nu satisface ambitiile de shumahar ale unora?
Cel putin eu nu am spus ca e prost, ci doar ca e o gluma de prost gust. Intrebare pentru tine:
Tu ai da 11000 euroi pe o masina care trage la fel ca o dacie 1300? Dar sa-mi raspunzi sincer, cu da sau nu. Fara "c-o fi", "c-o pati", "ca de fapt are sange de vw in ea", "ca e misto la interior". Tu ai cumpara cu 11000 EU in care sa amesteci toata ziua cu levierul schimbatorului de viteze?
P.S. vw e oricum o gluma proasta la calitate de multa vreme, asta cu masinile nemtesti de calitate e deja preistorica smile.gif

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
IsNa
post 8 May 2007, 17:50
Post #41

Membru autentic

Daca as vrea o masina cu care sa circul preponderent in oras, nicicum nu as lua un motor peste 1.2.
N-am condus Fabia 1.2, dar am condus de cateva ori un 107 cu motor 1.0, si in oras nu am simtit deloc lipsa de putere.
Nu zic ca toti trebuie sa se simta multumiti cu 60CP, dar si sa zici ca e gluma proasta e exagerat.

De altfel, Fabia s-a fabricat chiar si cu un motor de 1.0, si s-a vandut binisor in Cehia si Austria, adica in tari care cam stiu ce-i o masina...

--------------------
Forta sa fie cu voi !!
+
prody
post 8 May 2007, 18:10
Post #42

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

O Fabia Sedan e grea a naibii pe langa Peugeot-ul ala 107 de care zici tu.

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
Zippy
post 8 May 2007, 18:31
Post #43

Membru din 2003

IsNa

Uite AICI

Va trebuie cont pentru a intra pe forumul respectiv, asa ca atasez 2 print-screen-uri pentru a va edifica.

argon:
Nu conteaza, stilul romanesc e "crede si nu cerceta"

huh.gif Ti-as zice vreo cateva dar am prostul obicei de a respecta oamenii mai in varsta ca mine.

poz1.JPG ( Size: 142.27k ) Number of downloads: 261
poz2.JPG ( Size: 134.01k ) Number of downloads: 252

--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.| VW JETTA - B 97 Z I P ] 2014
Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
+
argon
post 8 May 2007, 18:33
Post #44

Mesaj semiautomat

QUOTE(Illusi0n @ 8 May 2007, 15:07)
Ia detaliaza matale un pic...
*

Ce sa detaliez? orice masina poate avea ralantiul instabil din cauza unor defectiuni, cum ar fi motorasul pas cu pas, infectoare defecte etc, ce e asa complicat? biggrin.gif

Cauta matale pe la probleme tehnice, pentru lamuriri suplimentare de posibile defectiuni, si batai ale motorului .

@zippy: foarte credibil site-ul ala, ce sa spun...chiar ma gandeam ca rezultatul a fost dat de o entitate cu oarecare prestanta, dar garajul.ro? sa fim seriosi wacko.gif cu alte cuvinte , daca 2000 de pusti care sufera de lipsa de ocupatie pe internet(care cel mai probabil neam de tribu' lor nu a pus piciorul in Fabia dar nu le place cum suna ca are 3 pistoane), admiratori de anume marci , voteaza o masina pe un site de mana a doua, nu inseamna ca asa e...intelegi?

--------------------
+
Zippy
post 8 May 2007, 18:54
Post #45

Membru din 2003

daca 2000 de pusti care sufera de lipsa de ocupatie pe internet, admiratori de anume marci , voteaza o masina pe un site de mana a doua, nu inseamna ca asa e...intelegi?

Sunt sigur ca exact din cei 5000 si ceva de votanti, 2000 pusti au votat Skoda fabia 1.2 HTP ca avand cel mai prost motor. Pustii de care vorbesti tu ii vei gasi pe patrutuningpunctro si nu pe garajul.ro. Vorba ta cred ca ti se potriveste mai mult tie decat mie:crede si nu cerceta.

Chiar nu vreau sa ma cert cu tine pentru ca este inutil, asa ca ma retrag.

--------------------
+
argon
post 8 May 2007, 18:57
Post #46

Mesaj semiautomat

Nu e nici o cearta, e o discutie, si parerea mea este ca votul de pe garajul.ro nu are absolut nici o relevanta !

Chiar sunt curios CATI din cei 2000 de votanti s-au suit vreodata intr-o Fabia 1,2 HTP huh.gif

--------------------
+
Zippy
post 8 May 2007, 19:06
Post #47

Membru din 2003

eu n-am votat dar m-am urcat (am condus vreo 100km Focsani - Brasov) si nu m-a impresionat deloc (3 persoane in masina+bagaje). Motorul da impresia ca se gatuie, pentru depasiri sigure trebuie retrogradat si turat excesiv, pantele si serpentinele se abordeaza greu si in treapta 3. 120 prinde destul de lejer dar peste urca greu.
Si era hatchback nu sedan cum vrea colegul domnului Prody.O fi buna de oras,nu zic nu, dar mie nu mi-a placut.

This post has been edited by Zippy: 8 May 2007, 19:07

--------------------
+
MiticaLGN
post 8 May 2007, 19:22
Post #48

Membru

QUOTE(Laurentziu83 @ 8 May 2007, 08:35)
Decat Prestige-ul mai degraba iei o Nubira. Ambele sunt prea scumpe, dar macar Nubira e mai teapana pe sosea si ai alta prestanta cand cobori din ea. Vorbim de peste 10 mii de euro, nu de clasa de sub, unde intra Loganul.
*

Nu prea ma prind cum vine asta cu prestanta pe care o ai cand cobori din Nubira dar ma rog.. asta e o chestie subiectiva. Dar.. se mai vinde Nubira noua? Te referi la o Nubira SH?
Asa daca e vorba de SH ia un VW ceva si avem si prestanta neindoielnica la banii astia
biggrin.gif

This post has been edited by MiticaLGN: 8 May 2007, 19:23

--------------------
Logan Prestige KIA CEED SW BEST 2007
+
argon
post 8 May 2007, 19:25
Post #49

Mesaj semiautomat

Adica, cand iesi din Nubira la costum da bine, cand iesi din Logan la costum... nu se potrive unsure.gif Mai potrivit e trelingu' didibao laugh.gif

--------------------
+
prody
post 8 May 2007, 20:02
Post #50

membru iradiat

From: Cetatea Banilor

Sa nu uitam ca regele Mihai s-a dat jos in costum din Logan, nu din Nubira smile.gif

--------------------
Mazda 3 2011 TX
+
david79
post 8 May 2007, 23:53
Post #51

Membru autentic

kia cee'd . e prea tare oferta ca sa nu fie luata in calcul . e facuta in slovacia, parca intr-o fabrica complet noua automatizata, si proiectata in germania. M-am urcat saptamana trecuta in ea, e super, finisajele sunt foarte bine realizate. iar la un pret ddp de 12000 eur in care primesti 6 erbeg, radiocd, oglinzi electrice, motor de peste 100 cp , CB, inchidere, geamuri el fata, garantie 7 ani si cred ca mai sunt , merita sa te imprumuti de 1000-1500 E.

--------------------
Toyota corolla 2.0 d4d ; auris hybrid ; 2008 / 2011
+
ssilviu
post 9 May 2007, 00:42
Post #52

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(Zippy @ 8 May 2007, 19:54)
Sunt sigur ca exact din cei 5000 si ceva de votanti, 2000 pusti au votat Skoda fabia 1.2 HTP ca avand cel mai prost motor. Pustii de care vorbesti tu ii vei gasi pe patrutuningpunctro si nu pe garajul.ro. Vorba ta cred ca ti se potriveste mai mult tie decat mie:crede si nu cerceta.

Ce 5000 de votanti? Voi nu observati cum bate la ochi numarul de votanti de la fiecare masina? Toate numerele se termina cu doi de zero. Daca ii elimini cred ca gasesti numarul total de votanti. Pana in 100...Relevant... unsure.gif

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Laurentziu83
post 9 May 2007, 08:52
Post #53

Membru autentic

QUOTE(MiticaLGN @ 8 May 2007, 20:22)
Nu prea ma prind cum vine asta cu prestanta pe care o ai cand cobori din Nubira dar ma rog.. asta e o chestie subiectiva.  Dar.. se mai vinde Nubira  noua? Te referi la o Nubira SH?
Asa daca e vorba de SH ia un VW ceva si avem si prestanta neindoielnica la banii astia 
biggrin.gif
*

Da cum sa nu, uite aici aici: 10400 de euroi pentru SX LPG, noua, zero km. Cu fix 50 de euro mai scumpa decat Prestige-ul cu garantie extinsa care la Nubira e din start.
Nu zic nu, poate merita Loganul, dar pana la Laureate, eventual Ambition. Dar daca sare de 10 mii de euro, parca nu mai merita, nu?
La Nubira ai alta masina, alta suspensie, alta tinuta de drum. E mai limuzina, nu respira "low cost" prin toti porii. Si arata si mai bine, nu?

This post has been edited by Laurentziu83: 9 May 2007, 08:54

--------------------
. . .
+
Amedeus
post 9 May 2007, 09:21
Post #54

Membru cu Logan

From: TM

da , limuzina de 9700 de euro. radmasa.gif

Daca asta nu e low cost inseamna ca nemtii astia umfla rau preturile. Nesimtiti, pot produce limuzine cu 9000 de euro si le vand cu 40.000-50.000 sau mai mult. radmasa.gif

This post has been edited by Amedeus: 9 May 2007, 09:34

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
driverx
post 9 May 2007, 09:30
Post #55

--- Membru cu ralanti ---

Mare boala e fudulia asta la romanu nostru. Auzi....prestanta cand te dai jos din Daewoo, dar din Dacie nu radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif Unii rau ati luat-o pe aratura...da' rau de tot.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
deconectat
post 9 May 2007, 10:09
Post #56

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Poti sa te dai jos din BMW si sa fii taran (si nu ma refer aici la taran in sensul de om de la tara) sau sa ai un renault 4 si sa umbli la costum si sa ti se si potriveasca (am vazut asa ceva).
Parerea mea este ca masina ti-o iei ca sa-ti faci treaba cu ea, nu ca sa iesi la agatat...da' poate ca gresesc eu...

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
marksman
post 9 May 2007, 10:11
Post #57

Post mortem nihil est

QUOTE(MiticaLGN @ 8 May 2007, 20:22)
Nu prea ma prind cum vine asta cu prestanta pe care o ai cand cobori din Nubira dar ma rog.. asta e o chestie subiectiva.  [...]
*

Adica oricare ar fi statutul tau social, daca "te dai" cu Dacia esti fraier. In schimb daca ai in parcare un A6 esti cineva. Ce conteaza ca n-ai bani de benzina (de CASCO nu mai vorbesc) si ca mananci pita cu slana si ceapa ca sa platesti imprumutul pe 15 ani de la banca? Ai A seis si trelingu' "dã firmã, frate" - esti bashtan intre bãietzii dã cartier!

QUOTE(argon @ 8 May 2007, 20:25)
Adica, cand iesi din Nubira la costum da bine, cand iesi din Logan la costum... nu se potrive  unsure.gif  Mai potrivit e trelingu' didibao laugh.gif
*

Eu unul regret ca tot taranu' care a reusit sa faca un credit de 7-10000 E si-a luat Logan. Mai bine isi lua o masina SH din Germania. Asa scapa si Dacia de asocierile nefaste.

QUOTE(driverx @ 9 May 2007, 10:30)
Mare boala e fudulia asta la romanu nostru. Auzi....prestanta cand te dai jos din Daewoo, dar din Dacie nu radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif Unii rau ati luat-o pe aratura...da' rau de tot.
*

Da, da. Ai prestanta cand cobori din orice harb adus "de dincolo", dar fereasca Dumneezu sa cobori din Dacie noua ca incep sa te si ocoleasca prietenii.

--------------------
Nick Ușor
+
argon
post 9 May 2007, 10:13
Post #58

Mesaj semiautomat

Din pacate, cand vine vorba despre maretele voastre masini(in rate sau nu), nu mai stiti nici de gluma sad.gif

--------------------
+
marksman
post 9 May 2007, 10:15
Post #59

Post mortem nihil est

@argon: da' repede te-ai atacat. Nu stii sa citesti printre randuri, ca ai fi vazut ca prin ceea ce am spus sunt de fapt de acord cu tine.

--------------------
Nick Ușor
+
argon
post 9 May 2007, 10:16
Post #60

Mesaj semiautomat

Ma refeream in special la soferuX..

--------------------
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 09:12
Forum Renault