Cutie viteze - intrarea in marsarier (si nu numai)
![]() ![]() ![]() |
Cutie viteze - intrarea in marsarier (si nu numai)
kaspersky |
![]()
|
![]() maistru Zen Group: Members Posts: 1.063 Joined: 23 April 03 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
KIA
Cee'd SW 1.6 GSL
Base 2008 "Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
|
|
robert.s |
![]()
|
De la munte Group: Members Posts: 125 Joined: 19 April 04 From: Campulung Muscel ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza Europa
2004 Decat pieton mai bine cu masina murdara ...
|
|
robert.s |
![]()
|
De la munte Group: Members Posts: 125 Joined: 19 April 04 From: Campulung Muscel ![]() |
|
--------------------
Dacia
Solenza Europa
2004 Decat pieton mai bine cu masina murdara ...
|
|
ovidesscu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 15 October 04 From: Bucuresti ![]() |
Referitor la cutia de viteze as vrea sa mai intreb si eu ceva, sper sa nu fiu off topic.
Din ce am citit in cartea tehnica, cutia de viteze de la SLZ are cinci viteze sincronizate si una in marsarier nesincronizata. Ce inseamna termenul "sincronizat"? ![]() |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 2.O dCi 4WD
2007 ACENTA
- B -- ---
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Adica practic exista in cutie doi arbori, unul primar - antrenat de motor, la care pinioanele sunt solidare cu axul lor si unul secundar, la care pinioanele se invart liber pe ax. Pinionului de tr. I de pe arborele primar (de mari dimensiuni) ii corespunde unul pe arborele secundar (de mici dimensiuni - logic pentru ca axele sunt paralele), cele doua invartindu-se in permanenta. Sincronizata inseamna ca pinioanele de pe arborele secundar (care face legatura cu diferentialul - rotile) sunt franate de niste inele din cupru inainte de a fi cuplate la axul pe care in mod normal se invart in gol. Cuplarea se face prin manevrarea levierului de comanda.
|
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
ovidesscu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 15 October 04 From: Bucuresti ![]() |
OK, m-am lamurit, aproape
![]() |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 2.O dCi 4WD
2007 ACENTA
- B -- ---
|
|
valioglu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 498 Joined: 2 July 04 ![]() |
Si la mine e cam la fel, dar am observat ca la mai marci de masini e cam aceeasi treaba, in special la cele care au marsarierul ca la solenza.
|
--------------------
DACIA SOLENZA
CONFORT 1.4
- B-01-DOG viata e scurta dar nedreapta
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 22:08 |