DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Rezervor, Miroase

Sudsemnatu
post 7 May 2007, 09:17
Post #1

Membru Huligan

Group: Members
From: Bucuresti

Week asta am iesit un pic.4 oameni in masina.Totul bine pana sa intru in Rasnov.Aici au inceput serpentine si un miros puternic de benzina.Am zis ca poate s-a agitat si de aia miroase.
In fine...
La intoarcere a fost mai grav...cand am urcat dinsrep Rasnov spre E60.Urcand mai repede serpedentine alea nasoale ...sa nu stau sa o lenevesc , deja a inceput sa curga benzina .Un prieten din spate mi-a zis ca a vazut stropi curgand.Am oprit dar nu curgea deloc , in schimb aparatoare de la roata era uda.Dupa asta , nemafiind serpentine nu a mai curs deloc.
Am tot pipait eu pe acolo...toate furtunele alea , nu era nimic ud.Rezervorul nu curge.
Chiar nu imi dau seama de unde...mai ales ca am mers cu o frica in mine...sa nu sar in aer.
Mi s-a mai intamplat si anul trecut cand am fost pe Transfagarasan..dar nefiind nimeni in spatele meu sa imi zica ca...curge..eu am zis ca e doar miros.
Sunt disperat..nu imi dau seama de unde curge!

This post has been edited by Sudsemnatu: 7 May 2007, 09:18

--------------------
Skoda Fabia 2005 Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova 2000/2007/2002
Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
mihai0070
post 7 May 2007, 09:56
Post #2

NOVA Gt , 1997

curge pe la furtunul de aerisire ... la mine s-a rupt un colier ... sau ceva de prindere si cand fac plinul full pana in buza ... curge cam 600 grame ca este mai jos decat gura de umplere si pana nu ajunge la nivel curge ... vezi sa nu fie si la tine la fel ...

--------------------
Dacia Nova LPG Benzina 1997 GT Rosu 1600cc - 1-B-5550
+
Sudsemnatu
post 7 May 2007, 11:03
Post #3

Membru Huligan

acum 2 luni ...dau sa alimentez si trag masina cu busonul opus pompei.trag furtunul peste masina si nu infig pompa fix in rezervor ..cand sa bag curge pe langa ! trag mai tare de el ...il infig bine si nu mai curge!
ma duc cu ea in service...si chiar era chiar ce ai zis tu..furtunul de aerisire se desprinsese..un colier se uzase.Il schimba! acum la benzinarie..oricum eu pun drept benzina . nu am mai stat sa testez daca mai curge cand nu bag bine !
Deci...colierul ala pare sa fie reparat..asa cred eu...sau sa nu il fi prins bine?

Deci curge numai in serpentine ..cand vantur benzina..la drum drept nu !
ce poate fi?colierul ala?

--------------------
+
pastrama
post 7 May 2007, 11:10
Post #4

scursura umana

From: Ct

La mine la SN curge pe la buson...prin gaura cheii.

--------------------
Tedei - -
+
codrin_ando
post 7 May 2007, 14:31
Post #5

Membru

From: Sv

Poti sa tragi o observare pe dedesubt sa verifici daca furunele sunt la locul lor pe acolo pe langa gaura de umplere. Poti sa desfaci si patratul ala din portbagaj unde vine sorbul din rezervor sa te uiti daca nu cumva e umed pe langa furtunele de acolo.

Eu am patit sa mi se crape tubul ala de plastic in care intra pompa de alimentare si de fiecare data cand alimentam curgea prin tub fiindca capul pompei apasa pe tubul de plastic.

L-am taiat de sub sistemul de furtune care se afla la gura de umplere si respectiv de unde se termina fisura longitudinala si am pus un furtun de cauciuc cu diametru mare si foarte gros in carne,luat de undeva de pe la piese de camioane si tractor,legat cu 2 coliere si nu mai am treaba. Pot sa indes cat vreau pompa in tubul alimetare si nu se mai crapa nimic. Merita sa verifici, mai ales daca mai lasi pe altii de al peco sa faca plinul!

--------------------
DACIA NOVA 1999 GT, 1,6l - SV 04 PMU
<<CODRIN_A>>
+
Sudsemnatu
post 7 May 2007, 17:05
Post #6

Membru Huligan

da..dar la mine aia e ! ca nu mai curge cand alimentez , si oricat de mult as infinge pompa , nu curge.
curge doar in serpentine...sau cand iau curbe brusc( drum lung --nu Bucuresti).Cred ca se agita ..urca pe teava pe care intra benzina in rezervor ..ajunge pana sus ..
Ideea e ca imi gasesc aparatoare de la roata dreapta uda de benzina.

--------------------
+
ahyle_blue_eyes
post 7 May 2007, 18:11
Post #7

Membru autentic

From: IASI

Uita-te si tu pe desubt in dreptul mansonului unde pui benzina ca acolo trebuie sa fie "buba" .....dupa explicatiile pe care ni le dai.E posibil sa fie furtunul "piscat"(crapat)Cu o sursa de lumina verifica daca sunt avaraii vizibile la furtun ori la sistemul de prindere.

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
volint
post 8 May 2007, 10:34
Post #8

membru miserupist

From: Bucuresti (44.45682;26.13879)

Nova calca piatra,
Piatra sare roata,...
Si loveste "Sparta"

Eu zic sa golesti rezervorul, mergi la o rampa, si desfaci gatul de umplere complet. Il iei la curatat si spalat si mai mult ca sigur gasesti "buba".
La mine, am patit chestia asta in primul an de "proprietar". Obisnuit cu berlina veche, mergeam pe la tara, prin pietris, destul de repede si sareau pietrele prin toate partile. Una din ele a spart gatul de umplere chiar in partea de sus, in zona imposibil de vazut cu ochiul cand e montat pe masina. Asa ca...

Spor!!

--------------------
Dacia / Mitzu Nova GTI / hautlandăr 2000 / 2011 - B-22-YFL /
Credinta in Dumnezeu ma obliga sa fiu deschis oricarui adevar. Altfel sunt mai rau ca dracul, devin ipocrit.
+
D2ani
post 8 May 2007, 15:40
Post #9

Membru

salut.eu am acceasi problema acum. se manifesta cind iau curbe mai bruste stinga, miroase a benzina si aparatoarea de la aripa uda de benzina. m-am uitat pe dedesubt si am vazut ca am o fisura de vreo 2cm in plasticul care este prins de zona cu busonul. la curbe stinga, benzina se duce spre dreapta si imi curge prin fisura.curge chiar daca am sub jumatate de rezervor plin.

--------------------
dacia nova gt 1998 - b16rgw
+
Sudsemnatu
post 8 May 2007, 16:32
Post #10

Membru Huligan

da..exact ! si eu aveam jumatate de rezervor ...si am patit asa.Acum nu mi-am putut da seama la care curbe curge ( stanga, dreapta)...fiind serpentine...erau si dalea si dalea.smile.gif
deci ..si la mine cred ca e la fel ! plasticul poate fi spart
aveti idee unde gasesc ...plasticul?

--------------------
+
apollo
post 8 May 2007, 19:19
Post #11

Membru autentic

From: Focsani

pentru toti cei care au pompa de benzina in rezervor.

verificati bine acel gat sa nu fie crapat.

pe langa faptul ca o sa va curga benzina,nu mult dar curge, aveti sanse sa stricati pompa de benzina.de ce?

Pe la roata e posibil sa mai sara gunoaie,noroi si altele.
automat acestea vor intra in rezervor putin cu putin.
o sa infunde sita din capul pompei de benzina si de aici rezulta ca pompa va trage mai greu si daca trage greu se va incalzi.

cu timpul acele pale care le are pompa se vor uza din cauza mizeriei din rezervor.

dupa aia o sa aveti surpriza ca masina e puturoasa sau mai mult de 40km/h nu vrea.o sa moara motorul de foarte multe ori.

asta e din cauza pompei care nu o sa mai impinga benzina cu aceeasi presiune si dupa aia o sa schimbati pompa care e o caruta de bani.

eu zic asta ca am patit-o cu SN.din cauza unei fisuri mici.

plus ca am scos mâl din rezervor.

--------------------
Ex - Dacia Nova GT 1.6 L 1997 - VN - ?? - ???
+
Sudsemnatu
post 8 May 2007, 21:13
Post #12

Membru Huligan

cred ca am mai intrebat ...dar nu mi s-a raspuns!
pompa de benzina ..la nova gti e bosch/?

--------------------
+
ahyle_blue_eyes
post 9 May 2007, 19:14
Post #13

Membru autentic

From: IASI

Yo asa stiu!

--------------------
Dacia Nova Gti 1999
+
gti98
post 9 May 2007, 21:18
Post #14

Membru autentic

Oricum, e "agreata" de Bosch (daca nu e chiar Bosch)
Si eu am patit aceeasi chestie: la rarissimul plin "pana sus" ma trezesc ca-mi curge benzina pe sub masina... Si eu m-am gandit prima oara la furtunul de aerisire, dar era pur si simplu plesnit tubul ala din plastic cu care incepe traseul (gros) de umplere a rezervorului. Cum eram la tara si aveam cu ce, l-am reparat cu Poxipol si un surub (are un fel de proeminenta tubulara inchisa in lateral, de care se prinde cu un fel de suport, care crapase. Nu mi-a mai facut probleme si nu mi-a parut rau ca l-am reparat si nu inlocuit, ca mi s-a parut cam scump (vreo 55-60RON, parca)
E interesant ca mie nu mi-a varsat benzina, desi mai vede si jumatatea din cand in cand (nu e vorba de a tine pompa imersata, ca ea se raceste cu benzina care trece pe dinauntru, nu pe dinafara; pur si simplu, cand becul galben incepe sa clipeasca, se alimenteaza, desi mai exista vreo 10 litri in rezervor - merge si sotia si ea e prudenta, nu vrea sa aiba surprize... Mai bine o lasa in parcare decat sa ramana pe undeva...)
Toate cele bune!

--------------------
Dacia Nova GTI GTI 98 - IS 57 ENB
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 08:51
Forum Renault