DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ATV, Rezonabil

nairam
post 29 Sep 2008, 11:18
Post #31

Posesor de bebelus...

Group: Members
From: Bucuresti

Stateam de vorba cu tata si ..... ma rog s-a hotarat sa-si construiasca la tara o cabanuta .... sa o construiasca el singur .... fara prea multe complicatii ..... ceva gen casutele din campinguri dar putin mai mare sa fie de 3-4 locuri .... Eu vroiam sa-l ajut cu ceva bani pentru ca stiu ca nu prea are ...dar acesta a refuzat asa ca m-a luat gura pe dinainte si i-am spus ca "Bine atunci cumparam noi ATV-ul" ........ Abia dupa aia am inceput sa ma interesez si am vazut preturi .... scumpe tare .... Si el mai vrea si unu cu 2 locuri sa o plimbe pe domna mama mea.... ufff pai face cam cat un Smart la mana aII-a luat din Germania ...... Si iata u subiect pentru un nou topic:
ATV NOU versus Smart second hand ph34r.gif .... E drept ca pe unde mergi cu unul nu prea poti sa mergi cu altul dar ...... suna interesant laugh.gif

This post has been edited by nairam: 29 Sep 2008, 11:23

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tonicelli
post 4 May 2009, 19:01
Post #32

Membru autentic

From: Valea Jiului

Mda
Am vazut la un super/hyper market un ATV la 3900 lei.
Imi pare rau ca nu am luat date mai multe despre el, stiu doar ca are 200 cmc, tractiune spate si ... cam atat (din ce am vazut eu).
Poate stiu altii mai multe detalii ca tot vine vara biggrin.gif si vremea este frumoasa smile.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate plus - HD-XX-XXX
România ... frumoasă țară ... păcat că e locuită
+
Bogdan_F
post 4 May 2009, 19:45
Post #33

Membru autentic

mie mi se par niste porcarii atv-urile astea...prin tarile cu apa calda le vezi in principal la padurari, jandarmi montani, salvamari si in general la autoritatile din zona. In unele tari chiar este interzis sa mergi cu ele pe sosea din cauza slabei stabilitati in curbe, franelor slabe si in general datorita faptului ca nu satisface normele minime de siguranta. In strainatate ATV-ul este un vehicul utilitar nu unul de agrement.

Sunt perfect de acord ca mersul prin padure aiurea cu ele (sau pe plaja) si chiar pe drumurile publice in mare parte este o expresie a prostului gust, lipsei de bun simt sau in cel mai rau caz o dorinta de a arata ca ai iesit din foame. Personal, decat un ATV mai bine un 4x4 mic (gen Suzuki Jimny sau Samurai)

--------------------
Ford Fiesta 1.4 TDCi 2006
+
Tince1290
post 4 May 2009, 20:05
Post #34

Membru cititor

depinde ce faci cu el....daca vrei ceva puternic sa mearga pe absolut orice teren....peste copaci rasturnati prin padure....sau mai stiu eu tongue.gif.....cu care sa poti tracta o duba, rulota...jeep....ceva mare....atunci recomand unul de 600-800 tractiune 4x4....sunt cele cu aspect de cutie pe care incap chiar si 3 oameni...cu cutie de viteza semiautomata....usor de condus si foarte comode....dar care consuma intre 6 si 10 litri la suta....in funcite de cum mergi si de teren.....pretul de achizitie e ~4000-6000 euro nou....sunt si mai scumpe dar alea is de fitze tongue.gif

daca vrei ceva mai "dinamic" cu care sa poti merge aprope orice teren....cu care poti face drifturi sau diverse cascadorii....cu un sprint mult mai bun dar mai putin comode si mai mici (maxim 2 pasageri-in unele cazuri putin inghesuiti tongue.gif....depinde de model) recomand unul de 200 sau 250 tractiune spate-lantz (cele cu tractiune spate si diferential sunt slabutze de obicei si aproape deloc distractive).....acestea sunt intre 2500 si 4000 euro dar sunt mai putin fiabile fiind mai rigide si au nevoie de mai multa ingrijire (schimburi mai dese de ulei....cauciucuri...si altele + uzura mai mare pe teren foarte accidentat)....acestea consuma intre 2 si 10 litri in functie de treapta de viteza si stilul de conducere (majoritatea avand cutie manuala 4+1)

pentru un profesionist sau pentru o persoana ce vrea sa il alerge pe asfalt recomand un model cu motor de 400 tractiune spate lant.....acestea sunt cele mai rapide (peste 110 km/h)...cele mai sprintene (te ridici fara sa vrei pe rotile spate daca nu esti atent)....se descurca foarte bine si pe teren accidentat dar costa cel mai mult (chiar nu stiu acum sa dau un pret)....sunt deasemenea cele mai periculoase....un astfel de atv este pentru cei priceputi sau nebuni....in nici un caz pentru o cabana la munte....

de cele de 50 nici nu vorbesc..sunt varza....

deci cele mai "convenabile" sunt:
- 4x4 de 600-800 pentru plimbari prin padure sau aventuri extreme;
- 2x4 de 200-250 pentru distractie mai mare-cascadorii, drifturi, liniute etc;
- sau ceva intre....un 4x4 cu motor de 400 tongue.gif.

numai bine wink.gif

This post has been edited by Tince1290: 4 May 2009, 20:08

--------------------
- - -
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th July 2025 - 12:41
Forum Renault