DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Blituri la DSN

han_1.6 mpi
post 16 Aug 2007, 07:58
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: bucuresti

eu zcred ca putea sa aiba si mercedes ca tot asa il conducea.nu ai ce face cu unii oameni.

ps: nu merge montata maneta cu bloc de lumini de la alta masina ? de ex de logan ? o adaptare la mufa etc ?

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
deconectat
post 17 Aug 2007, 05:54
Post #32

Membru cu avatar de sezon

From: Brasov

Cred ca problema ar fi daca intra acolo si cum o prinzi, ca o mufa se poate improviza.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
spmihai
post 17 Aug 2007, 14:06
Post #33

Membru incepator

From: Alba Iulia

Urs - mersi pt sfaturi, mai astept 1-2 saptamani ca inca nu-i asa "fierbinte" treaba. sper ca apoi sa ma descurc...
han_1.6 mpi - m-am gandit si eu la un moment dat sa pun bloc de lumini de la logan, dar cand am auzit cate complicatii apar, m-am lasat pagubas, pare mai simpla ideea asta cu butonasul 04.gif

This post has been edited by spmihai: 17 Aug 2007, 14:07

--------------------
Dacia Logan, ex. SuperNova Preferance - AB 07 JBH
+
Urs
post 18 Aug 2007, 08:40
Post #34

Membru autentic

From: Siret

In sfarsit am gasit si eu intrerupatoare ! Celelalte doua chestii albe sunt pentru "completarea" beculetelor "chioare" de la ulei si apa.
Am montat totul si functioneaza ireprosabil. Singura diferenta fata de "proiectul original" al lui AlinREHAU este ca butonul l-am fixat langa contact, cred ca acolo il gasesc mai usor. Dar tine de gustul fiecaruia locul de amplasare.
In rest am facut poze, dar fiind seara blitul a cam parlit culorile firelor. dry.gif
Spmihai, am mazgalit ceva pe poze, daca nu intelegi voi face alte poze ziua.
Ai de lucru numai la mufa (foto 4141) de la pozitii (fir alb), faza scurta (fir galben) si faza lunga (fir verde) si + permanent (fir maro).
Bafta !
Sa ne spui daca ti-a reusit manevra.

Attached thumbnail(s)
IMG_4138.JPG ( Size: 157.7k ) Number of downloads: 1257
IMG_4141.JPG ( Size: 115.2k ) Number of downloads: 1164
IMG_4145.JPG ( Size: 138.04k ) Number of downloads: 1212
IMG_4148.JPG ( Size: 104.11k ) Number of downloads: 1244
IMG_4142.JPG ( Size: 263.3k ) Number of downloads: 1197

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
+
spmihai
post 18 Aug 2007, 11:25
Post #35

Membru incepator

saptamana aceasta o sa fiu plecat, deci nu o sa pot realiza "proiectul", dar apoi ma apuc si eu de treaba, sper sa-mi iasa wub.gif
apropo, unde ai gasit de cumparat butonase? sunt pe la magazine de piese auto?

--------------------
+
Urs
post 18 Aug 2007, 12:43
Post #36

Membru autentic

Nu, am gasit la un magazin de piese electronice. Daca ai drum prin Suceava iti pot da locatia exacta. Sa vii anume pentru ele e mai costisitor decat daca le-ai cumpara din aur masiv acolo in Alba..... 04.gif

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
+
luciank
post 28 Aug 2007, 17:28
Post #37

Membru autentic

Multumesc tuturor pentru explicatiile privind instalarea acestui buton pentru blituri, si in special lui Urs si lui AlinREHAU. Am facut si eu operatiunea in weekend-ul acesta si a iesit bine. De la Urs am furat "patentul" privind pozitia butonului, e comod de gasit si e si mai usor de instalat in cochilia de la volan.
ATENTIE pentru cei care mai incearca sa-si instaleze un astfel de buton, sa nu faca legaturile la releu invers, asa cum am facut eu initial (pe releu este desenata schema acestuia iar eu am conectat butonul la contactele semnului conventional de comutator " _\_ " blush.gif , cand de fapt acest semn se refera la comutatorul din interiorul releului ). Va dati seama ca s-au incalzit firele de numa-numa, noroc ca am observat si am avut timp sa scot borna de la baterie inainte de a lua foc wacko.gif . Normal ca saracul butonel a decedat pe loc, dar am fost prevazator si am cumparat 3 bucati biggrin.gif .

IMGA0621.JPG ( Size: 109.76k ) Number of downloads: 672

Alta viata acum smile.gif N-o sa mai patesc chestii de genul: intr-o zi, cei care veneau din sens opus imi tot dadeau blituri si politia cu radarul nu mai aparea... până cand mi-am dat seama ca circulam cu faza lunga blush.gif si deranjam ceilalti participanti la trafic....

--------------------
Renault Megane 1 Hatchback 1999 1.6 16V RXE
+
Urs
post 28 Aug 2007, 20:39
Post #38

Membru autentic

Felicitari Luciank, urmatoarea miscare ar fi montarea unor "ciripitori" in paralel cu beculetele de la apa si ulei, sunt sigur ca nici la tine nu prea se vad ziua, nu mai vorbesc atunci cand bate soarele pe bord..... sad.gif Eu imi tot planific, dar numai nu vine ziua aia. Si mai ales ca am deja buzzer-ele... down.gif

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
+
AlinREHAU
post 28 Aug 2007, 20:52
Post #39

membru incepator

Si buzz-urile alea suna apoi in continu ? Ar trebui pus un comutator de unde sa le opresti . Parca te vad cu un strain in masina si cand pui contactul incep sa sune niste chestii smile.gif

--------------------
Dacia break 96
+
Urs
post 28 Aug 2007, 21:12
Post #40

Membru autentic

AlinREHAU, am incercat o explicatie in "Ceas presiune ulei". Aici am sarit de la subiect si voi avea urechile rosii.... wink.gif

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
+
luciank
post 28 Aug 2007, 21:51
Post #41

Membru autentic

Sincer, am patit-o odata, am ramas fara lichid de racire (era arsa garnitura de chiulasa) si am observat cand s-a aprins becul rosu cu pricina. Era chiar in primele zile dupa ce am cumparat masina si eram numai ochi la becurile indicatoare din bord, fostul proprietar ma avertizase ca s-ar putea sa aiba problema asta. Ironia sortii sad.gif chiar ii ziceam celui care era cu mine in masina: " - La masina asta nu se aprinde nici un bec prin bord ? ". Si la 5 minute s-a produs "evenimentul". Dar cred ca daca s-ar intampla acum n-as mai fi atat de vigilent si n-as observa. Oricum becurile din bord pe fond rosu si galben (cel de la deaburire) sunt mult mai vizibile decat cel verde (faza scurta) si cel albastru (faza lunga).
Mi-e dor de vechea mea berlina care avea clasicele ceasuri indicatoare pentru presiune ulei motor si temperatura apa, puteai sa iei din timp masuri daca observai ceva in neregula.

PS - butonul suplimentar pentru blituri pe care l-am instalat functioneaza si fara sa pun contactul, la voi e la fel ? E putin ciudat pentru ca faza lunga, in mod normal, nu functioneaza fara sa pun contactul. Oricum nu deranjeaza cu nimic, poti sa dai blituri si cand esti tras pe dreapta biggrin.gif . Ar fi o faza sa te opreasca politia cu radarul si tu sa dai blituri de avertizare pentru ceilalti soferi tongue.gif . Am vazut candva o stire in care se relata ca un patron de benzinarie punea un angajat sa dea blituri in momentul in care politistii se postau cu radarul in apropiere. Motivul era ca soferii ramaneau fara bani si nu mai intrau la alimentat.

--------------------
Renault Megane 1 Hatchback 1999 1.6 16V RXE
+
Urs
post 28 Aug 2007, 22:19
Post #42

Membru autentic

radmasa.gif
Ingenios patronul de benzinarie....
Plusul de la releu l-ai luat de la firul care merge spre pozitii, si e permanent, nu depinde de nimeni... biggrin.gif De asta iti merg blitz-urile chiar daca e scoasa cheia din contact.

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
+
speed_CsN
post 29 Aug 2007, 12:55
Post #43

Membru incepator

Stie cineva daca se potriveste blocul de lumini de la Solenza la SuperNova !!

--------------------
Dacia Solenza / SuperNova 2003 / 2001 - SB
i'm not driving fast, i'm flying low...
+
spmihai
post 29 Aug 2007, 16:43
Post #44

Membru incepator

nu se potriveste, m-am interesat si eu.

--------------------
+
uNicu'
post 1 Sep 2007, 12:36
Post #45

Membru

From: Roman

Mi-as monta si eu un butonel magic pentru blitzari da' ...nu prea am priceput cum vine treaba, desi m-am straduit sa citesc cu atentie sfaturile...
Merg destul de des in Suceava si Bacau, dar ...
Apropos, Mare Urs wink.gif de la ce magazin se poate procura intrerupatorul, daca nu te superi!

This post has been edited by uNicu': 1 Sep 2007, 18:36

--------------------
Dacia Logan 1.2 16v 2012
+
deconectat
post 1 Sep 2007, 12:46
Post #46

Cred ca am o idee mult mai simpla. Se pot trage inca 2 fire din blocul de lumini la un intrerupator. Nu mai e nevoie de releu pentru ca acolo nu e curent mare. Practic se pune un buton in paralel cu comanda pentru faza lunga. Butonul poate fi amplasat langa volan, insa in partea stanga pentru mai multa simplitate. Nu am acum schema blocului de lumini, dar se poate afla destul de usor care sunt pinii de care trebuie sa te legi.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
AlinREHAU
post 1 Sep 2007, 13:32
Post #47

membru incepator

Nu stiu daca tine un buton oarecare peste 100W , am un buton similar pe sirena de la alarma legat pe direct si deja nu mai face contact cum trebuie si sunt doar 15 W.

Ca sa combini o chestie ai putea pune releul pe faza lunga si comenzile lui sa vina din bloc si de la buton , astfel se protejeaza si blocul de lumini si tine mai mult .

--------------------
Dacia break 96
+
uNicu'
post 1 Sep 2007, 18:19
Post #48

Membru

Domnule AlinRehau,
(sper ca nu se supara prea rau "lumea" pentru un pic de off-topicareala) tin sa va asigur de stima si aprecierea mea (mai ales pentru excelentul tutorial de la curatarea injectoarelor) si ca va consider un om care intr-adevar se pricepe...
Totusi fac si eu o intrebare de novice...
Intrerupatorul pentru faza (de intalnire,faza lunga) din comanda lumini nu actioneaza asupra unor relee?

--------------------
Dacia Logan 1.2 16v 2012
+
deconectat
post 1 Sep 2007, 18:23
Post #49

Evident ca actioneaza asupra unui releu, iar curentul prin el nu cred ca e mai mare de 500mA. Se si aude cum cupleaza releul daca esti un pic atent.
Tocmai din cauza asta am si zis ca merge pus direct un buton in paralel cu contactul ala.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
AlinREHAU
post 1 Sep 2007, 18:45
Post #50

membru incepator

Daca ai proiectoarele aprinse , in momentul in care se da curent la "pozitii" se alimenteaza automat si releul de proiectoare . Din cate stiu eu nu sunt relee altfel ce rost ar mai fi avut topicul http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=60202&hl=releu asta . Nu e nevoie sa ma domniti atat ca am 26 de ani smile.gif . In liceul de mecanici auto am invatat multe dar nu si despre motorul de pe DSN sau instalatia electrica, dar de cand am avut accidentul anul trecut si l-am desfacut mai tot as spune ca inveti . Unde sa mai pui ca mecanicii nici nu stiau sa mai puna mufele la loc ... Service-ul la care am fost era profilat pe tinichingerie si vopsitorie ,motorul l-am facut eu cu putin ajutor .

--------------------
Dacia break 96
+
uNicu'
post 1 Sep 2007, 19:57
Post #51

Membru

A fi domn nu e o chestie care sa tina de varsta. wink.gif
Am intalnit pe forumuri destui "catari" batrani, care erau foarte departe de ceea ce semnifica notiunea de "domn"...
Dar...n-are rost sa divagam.
Eu pur si simplu am intrebat, pentru ca nu mi-i clar cum se realizeaza comanda la trecerea de pe o faza pe cealalta.

This post has been edited by uNicu': 1 Sep 2007, 20:04

--------------------
Dacia Logan 1.2 16v 2012
+
Urs
post 2 Sep 2007, 08:24
Post #52

Membru autentic

uNicu' intrerupatoare am gasit la Genius http://www.infocompanies.com/Genius-SRL-Suceava-96929.htm , un magazin ce se ocupa cu electronice, parabolice.....
Este pe drumul ce duce de la Policlinica (in apropierea stadionului Areni) spre Casa cartilor. Peste drum de Genius este un liceu (parca Petru Rares, dar nu sunt 100% sigur..). Mai intreaba de localnici, sigur te ajuta.
In schema atasata fiecare linie reprezinta un fir, salveaz-o , da-i zoom si nu se poate sa nu intelegi cum functioneaza releul.

Attached thumbnail(s)
IMG_4137.JPG ( Size: 112.14k ) Number of downloads: 525

--------------------
Dacia Logan 0.9 tce 2019
+
uNicu'
post 2 Sep 2007, 08:41
Post #53

Membru

Multumesc mult pentru informatie (stiu unde e Geniusul... am intrat o data la ei pentru niste integrate)... Multumesc si pentru schema!
Toate cele bune!

--------------------
Dacia Logan 1.2 16v 2012
+
AlinREHAU
post 2 Sep 2007, 09:18
Post #54

membru incepator

Cel mai usor este sa faceti de a facut d-l Liviu (moderator pe dacia club ) in tutorialul dumnealui despre montare relee faruri . Tot ce se adauga este o comanda pe (+) la releul care aprinde faza lunga , din buton separat.
Link http://www.bc77liv.home.ro/

--------------------
Dacia break 96
+
uNicu'
post 2 Sep 2007, 13:05
Post #55

Membru

Multumesc pentru link.
Excelent tutorialul si...ca sa fiu sincer...nu dadusem de el!
Nu pot sa nu remarc amabilitatea dv dar si a altor useri de pe acest forum!
Bravo! si evident raman dator cu o bere...fara alcool! wink.gif
Impresionant si grupul de amici din DSN Club!

This post has been edited by uNicu': 2 Sep 2007, 13:34

--------------------
Dacia Logan 1.2 16v 2012
+
mervey
post 26 Feb 2008, 00:43
Post #56

Membru incepator

Super fain topicul acesta. Mi-a fost mai greu pana m-am prins ca doua dintre fire vin pe aceeasi sursa de + bash.gif si ca daca atingi cu noile fire de metalul de la volan face scanteie 251.gif ...in rest, floare la ureche. Multumesc frumos...tare bine e cu flash la indemana wink.gif

Later edit: linkul http://www.bc77liv.home.ro/ nu mai merge plange.gif

This post has been edited by mervey: 26 Feb 2008, 00:44

--------------------
dacia SupeRNova 2002 - vl 20 doc
+
pynky_2231
post 23 Mar 2009, 16:03
Post #57

Membru incepator

From: Bucuresti

am si eu o intrebare ... cat dureaza flashu ... de 2 -3 ori .. sau cat ti apasat butonu .. ?

--------------------
Dacia Logan 2008
+
vyalli
post 24 Mar 2009, 08:31
Post #58

Pe zona

Interesant topicul, dar sunt curios.AM o supernova din 2001 iar cand dau flashuri nu se baga faza lunga.Adika daca trag de maneta pana la jumatate se blocheaza putin si acolo da flashuri si dau de fiecare data pana in pct ala si nu se duce pe faza lunga.In schimb e mai greu cand trec la faza lunga pana trec de punctul ala.

Are idee cineva de ce merge asa? daca la voi se duce direct in faza lunga?

--------------------
logan negru Laureat 2009 - B-xx-JPA
Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001
+
spmihai
post 24 Mar 2009, 11:11
Post #59

Membru incepator

pentru ca nu ai aprinsa faza scurta cand dai flash. doar atunci maneta nu ramane in faza lunga, ci revine in pozitia initiala. daca ai aprinsa faza scurta, pentru a da flash-uri, trebuie sa dai maneta in faza lunga, si apoi repede inapoi in faza scurta. asta daca nu ti-ai pus un butonel magic dupa instructiunile de mai sus.

This post has been edited by spmihai: 24 Mar 2009, 11:12

--------------------
+
vyalli
post 24 Mar 2009, 11:36
Post #60

Pe zona

mda... asa e dry.gif

--------------------
logan negru Laureat 2009 - B-xx-JPA
Dacia Papuc 1.9D 2005 - B-xx-ABX
ex...Oltcit Club '86 - B-xx-ZNU,Dacia Supernova 2001
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th July 2025 - 16:40
Forum Renault