Reconditionare Dacia 1301, am nevoie de sfaturi pentru proiectul meu
![]() ![]() ![]() |
Reconditionare Dacia 1301, am nevoie de sfaturi pentru proiectul meu
Gheorghedracu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|||
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate (sau din fericire dupa ce am citit ce ai scris mai sus) motorul nu mai avea lichid de racire. Nu stiu daca a fost scos sau s-a evaporat
![]() Daca ar fi doar scaunele de la supape ruginite, ar fi simplu. E Dacia, se gasesc piese si nu sunt foarte scumpe. Asta e reversul medaliei fata de faptul ca e Dacie si nu poti intra in service-uri simandicoase.Nu vreau sa fac nimic de mantuiala la motor deci voi schimba absolut tot ce e necesar. |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
madalinu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 25 July 07 ![]() |
tipul care imi rectifica si imi face chiuloasele are strung si isi face scaunele la strung,cred ca le face dupa supape,dupa care le caleste,si le monteazain chiuloasa.
Acum nu stiu daca face scaune fiindca nu se gaasesc sau pentru ca nu are incredere in cele din comert.sincer eu prefer sa schimb de 3-4 ori supapele decat sa schimb scaunele,pt ca la 3-4 scaune schimbate,ai aruncat chiuloasa aia.Deci conteaza ce material ai in scaunele alea,daca ai noroc de un material bun ai scapat.....Bafta |
--------------------
dacia
berlina
1985
- SV XX XXX ce'si face omu cu mana lui se cheama lucru manual........
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
recomand sa bagi antigel de policolor:radipol-e bun:)
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
madalinu |
![]()
|
Apropo de antigel,nu il baga prea concentratpt k iti corodeaza diferite piese(in special cele de aluminiu) am gasit garnituri la cilindri de aluminiu(nu e cazu tau) adica vreau sa zic ca nu am mai gasit decat fragmente din ce au fost acele garnituri,pt ca a avut omu in motor antigel CONCENTRAT si s'a trezit ca dadea uleiul afara din baie.............de parca s'ar fi temut de geruri de -50 de grade...da na....omu ca sa fie precaut o facut buba...dar trebuie sa mai traiasca si mecanicii,nu?
Numai bine!!! |
--------------------
dacia
berlina
1985
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
nu inteleg.garniturile de la baza camasilor facute din aluminiu nu s-au corodat din cauza antigelului.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Problema cu antigelul concentrat este ca dizolva depositele de calciu care sigileaza defecte/coroziunea deja existente. Asta inseamna ca un risc pe care ti-l asumi cind schimbi agentul de racire la un motor necunoscut e ca o sa inceapa sa curga pe undeva.
Antigelul concentrat in sine nu e de vina pentru coroziune, pentru ca are agentii necesari pentru a neutraliza chimic lichidul. Asta e mai degraba o metoda de a curata motoare vechi de depozite daca vrei sa afli in ce stare reala se afla. Pui antigel concentrat si rulezi motorul pina incepe sa curga pe undeva (un timp rezonabil). Daca nu curge pe nicaieri e un semn bun. Si daca urmeaza sa desfaci motorul cu pricina indiferent de rezultat, atuncea macar stii ca ai scos mare parte din depozite si o sa vezi mai clar in ce stare sunt chiulasa si blocul. |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Pana gasesc un mecanic, in weekend ma apuc sa dau jos puntea spate. Curatat, grunduit, antifonat, schimbat bucsi, amortizoare, arcuri. Amortizoarele si arcurile par bune dar dupa atata stat s-ar putea sa ma lase dupa 100-200-500km. Cred ca ar fi mai bine sa le schimb.
Am de gand sa schimb toate conductele de frana si de benzina. Oare astea se mai gasesc sau va trebui sa le manufacturez ? PS: Am inteles ca nu se mai gasesc planetare lungi in magazine ![]() Ordinea operatiunilor va fi: mecanica schimbata, vopsitorie, motor si cutie de viteze si echipare. Cred ca asa e regula... |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
Betian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 August 05 ![]() |
Conductele de cupru se gasesc....chiar aici la mine am vazut.
Despre planetare lungi.....nu stiu ce sa zic.........ar fi nasol sa nu se mai gaseasca ![]() |
--------------------
Dacia
1300
- 3-B 5638
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Iarasi. daca nu se mai gasesc in Ro, incearca in exterior. Popularitatea R12 e mare, si sunt sigur ca in Franta se gasesc planetare originale. Aicea de acolo vin. Si sunt sigur ca se gasesc si in alte parti.
|
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
se mai fac in Franta piese de reno 12?
|
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Si nu numai. Cuzinetii mei (federal mogul) au venit din Anglia un set iar celalalt din SUA.
|
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
madalinu |
![]()
|
Daca e vorba de cumparat planetare,te sfatuiesc sa cauti o pereche de Glentzer originale.....
|
--------------------
dacia
berlina
1985
|
|
speedy82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 623 Joined: 13 July 05 ![]() |
Planetare lungi mi se pare ca se mai gasesc noi. In ceea ce priveste planetarele glaentzer nu stiu de ce are lumea boala se le puna pe masina, avand in vedere ca nu mi se par ca au fost ceva iesit din comun din punct de vedere al calitatii. Spun asta din proprie experienta. Am avut doua bucati cu care mi-am blestemat zilele. Dupa un an au inceput sa bata. Le-am rectificat la un tip pe care il cunosteam (deci posibilitatea de a-mi da teapa era extrem de redusa) si dupa o luna au inceput sa bata iar. Deci pentru mine glaentzer sunt ca si inexistente, sau pot fi puse pe acceasi linie cu produsele turcesti.
Si inca ceva, Albert tu de ce vrei sa antifonezi puntea de spate? This post has been edited by speedy82: 15 Sep 2007, 11:29 |
--------------------
Dacia
1300
- B 19 XXX „Aspiratorul meu magic, magnet pe patru roti, scoate orice fufa din cizme si chiloti”
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
O sa intreb la magazine daca se mai fabrica planetare lungi, sau daca mai gasesc pe stoc pe undeva...
@speedy: puntea spate o voi curata, grundui si apoi ii dau un antifon ca sa fie neagra, stiu ca e frectie la piciorul de lemn dar e vorba de partea estetica. ![]() |
--------------------
-
-
|
|
Alex 23 |
![]()
|
![]() Dacia 1300, cea mai buna alegere!! Group: Members Posts: 1.436 Joined: 2 October 06 From: Drumul Taberei ![]() |
Speedy vezi ca sunt unele Glentzer fabricate si-n Turcia! Sa nu fi avut surpriza sa fi achizitionat asa ceva! Chiar saptamana viitoare am sa fac rost de planetare Glentzer GKV noi noute de la mama lor din Germania, insa sunt scurte pentru ca eu d-astea am pe masina! Si in momentul de fata tot Glentzer am pe masina si sunt foarte multumit!
|
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
1972/1972/1982/1990/1991/1992
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
- 8-B 4746/8-B 7768 Dacia 1300, cea mai buna alegere!!
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Ti-a iesit super consola. Micile detalii conteaza cel mai mult.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
fffff frumoasa ! BRAVO
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Multumesc, sa stiti ca se putea si mai bine. La urmatoarea o sa stiu exact cum sa fac
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Da, cam asta e problema. Intotdeauna stim mai bine a doua oara. Dar eu nu-mi amintesc Dacie cu chestia aia sub bord, cind au fost facute?
|
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Nu stiu cand s-a pus consola aia pe masini, eu am mai vazut si pe alte Dacii...E posibil sa nu fi fost insa pe toate modelele...
|
--------------------
-
-
|
|
Betian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 August 05 ![]() |
Consola era o particularitate pentru modelul 1301. Ulterior s-a montat si pe alte modele.
|
--------------------
Dacia
1300
- 3-B 5638
|
|
csiri_biri_kodak |
![]() ![]()
|
![]() Membru linistit Group: Members Posts: 102 Joined: 14 July 07 From: Blumberg, Germania ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Foarte frumoasa treaba pe care ai depus-o pana acum - RESPECT Este de admirat si initiativa...si progresul...si dexteritatea ta in pofida obstacolelor. Insa dupa 1 ora de lecturat topicul tau am o nelamurire .. totusi tu chiar ce vrei sa reconditionezi? Dacia sau Renault ? Sau mai bine spus ce vrei sa fie produsul finit ? Nu de alta dar am impresia ca te pierzi intre multitudinea de probleme. La inceputul topicului am inteles ca ti-ai luat in cap sa reconditionezi la stare ei originala o Dacia 1301 si nu un Renault R12, iar acum vrei sa imprtiun motor R12 refacut din Australia? Eu inteleg ca Dacia in primii ani de existenta avea piese Renault, dar totusi. Dacia este o productie romaneasca, eu as zice sa folosesti piese romanesti ( ex. Elba, nu Cibie etc.) Eu am auzit in Debrecen de un atelier care reconditioneaza motare de clasici. Am si vazut un motor de Vw 1300 ( Broscuta ) reconditionata de ei, vreau sa spun ca mercge foarte bine si stapanul nu-l iarta, o foloseste zilnic fara retineri...daca vezi in Bucurest acest Kaefer si reusesti sa vorbesti cu proprietaru', poate te ajuta mai departe. Daca aflu ceva adresa de la atelier Weekendu' viitor (atunci se aduna din nou clubul de Kaefer Baia Mare) te anunt daca te intereseaza restaurarea motorului tau original. PS. RESPECT inca o data ![]() |
--------------------
Dacia / Dacia
1300 (RIP) / Logan
1978 / 2012 ! Fiecare trebuie sa inceapa de undeva !
Creierul este un organ oarecum indispensabil capului... |
|
Albert Einstein |
![]()
|
Importul unui motor de Renault 12 era o posibilitate, am renuntat pentru ca era prea scump in final si pentru ca-mi transforma Dacia intr-un hibrid, asa cum zici si tu...Daca ai observat am luat faruri Elba si nu altceva
![]() Referitor la VW de care ziceai, stiu si masina, il stiu si pe proprietar. Cei din Ungaria refac doar motoare de broasca din cate stiu si e totusi cam departe ![]() Multumesc pentru sfaturi si pentru aprecieri. ![]() |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Multumesc Argon, vazusem anuntul, dar am deja una
![]() PS: Oare ce s-o fi intamplat cu jantele? ![]() |
--------------------
-
-
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
m-am gandit ca mai vrei una
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Ma chinui sa o fac pe asta....Poate ai citit problemele de care ma lovesc...
![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
daca pot sa intreb, la consola, chestia aia de seamana cu un radiator ce e ? ce rol are?
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 15:07 |