DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

55 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Reconditionare Dacia 1301, am nevoie de sfaturi pentru proiectul meu

Betian
post 17 Mar 2008, 16:05
Post #391

Membru autentic

Group: Members

OOOaauuu, wub.gif

Mi-au iesit ochii.....La soare te poti uita,dar la Dacia 1301 Ba! tongue.gif

A iesit super....e minunata.
Nu imi dau seama din poza,dar pana la urma ce ai facut? ai dat gaurile dn prag pentru ornamentele cromate?

This post has been edited by Betian: 17 Mar 2008, 18:46

--------------------
Dacia 1300 - 3-B 5638
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Albert Einstein
post 17 Mar 2008, 16:25
Post #392

Pasionat

From: Bucuresti

Sunt date gaurile Betian wink.gif
Urmeaza vaselina si ulei in stalpi, praguri, usi, capote. Aveti vreo reteta pentru compozitie si un mod de aplicare mai usor? Evantual o marca de vaselina care sa nu miroasa urat? Si o metoda sa nu curga pe afara..... sad.gif Sa folosesc un insonorizant in usi? Ce operatii mai trebuiesc facute in momentul asta la caroserie?

--------------------
- - -
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
+
Muttley
post 17 Mar 2008, 17:00
Post #393

From: -

Acum urmeaza partea cu adevarat recompensatoare. Echiparea! Va creste inima-n tine vazand cum ia forma masina. Cum se lasa de suspensii cand pui motorul, cum arata a "ceva" cu geamuri, ornamente etc. Ai sa vezi, e o experienta unica...

Cu vaselina te sfatuiesc sa mai astepti. Nu te grabi. Lasa vopseaua, grundul si antifonul sa se intareasca cum trebuie. Vaselina si uleiurile-s derivati petrolieri si au prostul obicei de a dizolva ceilalti produsi petrolieri (vopseaua, grundul, dar mai ales antifonul).

Cum in masina s-au bagat bani grei (sunt convins de asta), iti recomand inca un efort perfect justificat. Intereseaza-te de ceara anticoroziva. Cavity wax parca se numeste. Toate masinile noi sunt imbalsamate cu minunea asta, o vezi foarte clar prelingandu-se din praguri mai ales la exemplarele de culoare deschisa. Merita incercat cu asa ceva pentru inceput zic eu. E mai curat, mai putin agresiv, posibil chiar si mai eficient. In plus ai declarat ca vei folosi masina ocazional, deci posibil sa fie de ajuns. Daca apar probleme in viitor poti incerca uleiuri (de transmisie ca e mai vascos, probabil un T140 sau chiar mai sus). Totusi gandeste-te la ceara aia...

Zonele de aplicare (de sus in jos):
- capota motor si capota portbagaj;
- interior portiere;
- interior lonjeroane si traverse;
- praguri.

Inca ceva... Daca inca nu s-a facut operatiunea... Incearca si aplicarea unui strat de vopsea pe burta masinii. Podea, lonjeroane, pasaje de roata, strat aplicat peste antifonul sau autovopantul care presupun ca exista deja. Vopseaua se "clateste" mai usor ca antifonul, e mai lucioasa, astfel spalarea noroiului si mizeriei devenind mai eficienta. Nu cred ca merita sa te incurci cu pasaje de roata din fibra de sticla sau cu aparatori de noroi suplimentare. Strica aspectul daca nu-s bine montate.

Succes!!!

This post has been edited by Muttley: 17 Mar 2008, 17:04

--------------------
Dacia 1310 TLX 1988
+
Albert Einstein
post 17 Mar 2008, 17:34
Post #394

Pasionat

Multumesc pentru sfaturi. Ideea cu ceara mi-a dat-o si ydaniel, o agreez dar nu am un compresor cu care sa o aplic si mi-e greu (financiar si nu numai tongue.gif )sa "plimb" masina dintr-o parte in alta pe platforma. Exista si posibilitatea aplicarii in alt mod, eventual pensula? In ultima instanta o sa aman operatiunea asta pana cand voi inmatricula masina si ma pot misca usor cu ea, desi era bine acum cand era dezechipata...
In legatura cu echiparea ai dreptate Muttley, pana acum am impresia ca nu se intampla nimic, doar ca se duc banii.... laugh.gif Abia astept sa montez piesele pe care le-am curatat, refacut sau cumparat wub.gif
Am constatat cu neplacere ca la operatiunea de antifonare interioara (facuta cu pistolul) au sarit stropi pe plafon mad.gif Am incercat sa-i indepartez cu diluant dar n-am reusit. O sa mai incerc poate n-am insistat cum trebuia. unsure.gif Daca nu merge, imi va trebui alt plafon desi cred ca e greu de gasit si doar s/h.
In concluzie mai am nevoie de urmatoarele piese pe care din pacate nu le pot gasi in magazine:

butuc usa stg-dr cu chei
suportii aia cu caneluri pentru stergatoare (nu stiu cum au putut fi scosi de pe ax wacko.gif )
oglinda interioara (e un model mai deosebit o sa pun poze sa vedeti, sau sa repar rama care e rupta desi nu stiu cum asi putea...)
aparatoare noroi dreapta (de stanga am noua)
scaune de Renault 12 ts (alea tip scoica)
buton reglat faruri pt bord de Rnault 12 ts (doar ca sa acopar gaura din bord)
plafon
cablu de soc

Daca imi mai amintesc mai pun aici. Daca aveti vreuna din astea va rog sa-mi dati de stire.

PS: Multumesc tuturor pentru aprecieri si mai ales pentru sfaturi, pe care le astept in continuare.

--------------------
- - -
"I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
+
Merced
post 17 Mar 2008, 19:27
Post #395

No fear. No limit. No equal.

Pentru piese la mana a doua poti intreba si pe topicul dedicat Daciei 1300, ca acolo se "traficheaza" cele mai multe chestii de genu'.

--------------------
Ford Ka 2012 1.2 benzina 69 cai Titanium
it's a kind of peace.
+
christith
post 17 Mar 2008, 20:04
Post #396

Membru alcolic

From: Timisoara

Albert sa nu te pui sa vopsesti pe sub masina cu compresorul ca o umplii de picatele de vopsea pe dinafara. Iti spun sigur ca am vazut operatiunea asta de mai multe ori si chit ca masina a fost "impachetata" in nailon tot au ajuns picatele de vopsea pe usi capote praguri.
Chestia cu vopseaua peste antifon e execptionala, nu sta noroiul pe masina, dar trebuia facuta inainte de vopsire. Acuma poti sa faci operatiunea dar cu pensula, si oricum, cel mai bine e cand masina e dezechipata. Acuma ai loc fata cutie, toba de esampament. Cu pensula o sa te umplii pana la cot cu vopsea, dar merita.
Iar vopseaua sa fie din aia de garduri de lemn, pe baza de ulei, ca altcumva o sa topeasca tot antifonul, mai ales ca o dai cu pensula si frecarea e mare la aplicare.
Spor in continuare, frumoasa a iesit masina!

--------------------
Dacia 1300 / 1300 - 1970 / 1971 - TM 70/71 UAP
+
ydaniel
post 17 Mar 2008, 22:15
Post #397

Adrenaline junkie!

From: black sea

mellow.gif de cand a aparut ideea cu vopsea peste antifon? smile.gif pana sa o ''aud'' pe daciaclub nici pomeneala.desi sunt de acord eu am urmatoarea solutie:grund cu zinc peste tabla si apoi autovopant.
1kg de cavity wax=21lei- facuta de firma body greece.

This post has been edited by ydaniel: 17 Mar 2008, 22:17

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
viorel 77
post 17 Mar 2008, 22:21
Post #398

Membru

Bine vopsita!unde ai vopsit-o? biggrin.gif

--------------------
Dacia 1310 Break 2001 - B 26 DKR
+
B 75 UAP
post 18 Mar 2008, 08:45
Post #399

Membru autentic

QUOTE(Albert Einstein @ 17 Mar 2008, 17:34)
....oglinda interioara (e un model mai deosebit o sa pun poze sa vedeti, sau sa repar rama care e rupta desi nu stiu cum asi putea...)........
*

Albert, asta e modelul:
http://cgi.ebay.fr/Retroviseur-interieur-R...1QQcmdZViewItem
...daca te intereseaza te pot ajuta sa o iei wink.gif
PS. nu stiu de ce, vad ca nu reusesc sa accesez linkul pe care l-am pus mai sus sad.gif
Oricum, asta e poza

This post has been edited by B 75 UAP: 18 Mar 2008, 08:49

Attached thumbnail(s)
oglinda_r12.JPG ( Size: 11.47k ) Number of downloads: 2247

--------------------
R12G 1972 - Dacia 1300 1975 - Dacia 1301 1974
..C'etait au temps ou Renault triomphait..
+
Albert Einstein
post 18 Mar 2008, 09:14
Post #400

Pasionat

Asta este wub.gif Am gasit-o. Am cont pe e-bay asa ca nu va scapa...Multumesc Silviu fleur.gif

--------------------
- - -
+
HellRaiser
post 18 Mar 2008, 11:23
Post #401

Oameni suntem, printre animale traim!

From: Bucuresti; Titan City

Sunt tare curios la ce suma se ridica totalul. blink.gif In orice caz, din cate vad s'a lucrat frumos. P.S. Imi place f. mult cum a fost vopsita. Poate ne recomanzi si noua din mesterii care i'ai folosit. Tinichigiu, mecanic, vopsitor etc. In orice caz, felicitari ! god_hand.gif

--------------------
Dacia 1310 L 1996 - B - 72 - ***
---===*** Inca astept un raspuns concret*De ce doar pe amenzile mele scrie pretul corect ? ***===---
+
alex-mun
post 18 Mar 2008, 16:27
Post #402

Membru autentic

Albert ,pe dedesubt poti aplica daca vrei LOVITURA DE CIOCAN . Este un grund special extraordinar de bun. eu am folosit si iti recomand din suflet . il dai lejer cu pensula si ofera o protectie anticoroziva eficienta, iar dupa ce se usuca , aplici o pelicula de vaselina peste toata burtica , si nu vei mai avea probleme. batranii inainte asa faceau, si le-au tinut in viata cativa zeci de anisori wink.gif blush.gif
Spor la treaba in continuare , a iesit ceva frumos

This post has been edited by alex-mun: 18 Mar 2008, 16:28

--------------------
DACIA 1300 1976 - CT 84 MUN
+
Albert Einstein
post 18 Mar 2008, 17:34
Post #403

Pasionat

Alex, pe dedesubt nu mai dau cu nimic, masina e grunduita si antifonata. HellRaiser, n-am facut un total, nu mi-am batut capul cu asta si nici nu m-am grabit, cand am avut bani am facut, cand nu am avut bani am asteptat. Din cauza asta nu mai tin minte exact cheltuielile dar cred ca ating 60 mil (tabla si vopsit).Poate ca o sa pun pe hartie odata si odata dar deja m-am speriat ohmy.gif
Pot da relatii despre cei cu care am lucrat, daca are cineva nevoie sa faca tinichigerie si vopsitorie cu placere smile.gif

--------------------
- - -
+
CriSTI68
post 18 Mar 2008, 19:34
Post #404

Membru Valvos

QUOTE(Albert Einstein @ 17 Mar 2008, 15:59)
Poze

[attachmentid=1627439335] [attachmentid=1627439336]
[attachmentid=1627439337] [attachmentid=1627439338]
[attachmentid=1627439339] [attachmentid=1627439340]
*

cand ma plimbi ? wub.gif

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
B 75 UAP
post 18 Mar 2008, 19:43
Post #405

Membru autentic

QUOTE(Albert Einstein @ 18 Mar 2008, 17:34)
...
Pot da relatii despre cei cu care am lucrat, daca are cineva nevoie sa faca tinichigerie si vopsitorie cu placere smile.gif
*

Ce tip de aparat de sudura au folosit? blush.gif

--------------------
R12G 1972 - Dacia 1300 1975 - Dacia 1301 1974
..C'etait au temps ou Renault triomphait..
+
Alex 23
post 18 Mar 2008, 20:15
Post #406

Dacia 1300, cea mai buna alegere!!

From: Drumul Taberei

Felicitari Albert pentru masinuta!! A iesit foarte bine!!
Abia astept s-o vad echipata!!
Partea mecanica ai rezolvat-o sau urmeaza??

--------------------
Dacia 1300/1310/1410 1972/1972/1982/1990/1991/1992 KXI WRB YJM DOZ PMC MRD - 8-B 4746/8-B 7768
Dacia 1300, cea mai buna alegere!!
+
ydaniel
post 18 Mar 2008, 20:40
Post #407

Adrenaline junkie!

QUOTE(CriSTI68 @ 18 Mar 2008, 19:34)
cand ma plimbi ?  wub.gif
*

stai la rand icon_mrgreen.gif cool.gif

grundul -lovitura de ciocan e f bun:) da si scump:) cand m-am interesat odata era cam 0,50ml cam 60lei.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
+
Albert Einstein
post 19 Mar 2008, 09:16
Post #408

Pasionat

laugh.gif Promit sa facem sesiuni de plimbari cu masina daca vreti wink.gif dar o sa fie tot Dacia cum aveti si voi....
@ B 75 UAP- sudura electrica-argon
@Alex - Partea mecanica e urmatoarea la rand smile.gif

--------------------
- - -
+
HellRaiser
post 19 Mar 2008, 09:41
Post #409

Albert, inspirat de reply'urile care le ai vin cu urmatoarea propunere de afaceri: Plimbari cu daciuta ta contra cost. Eu rup bilete si ma ocup de reclama. Evident imi iau partea mea ... ma gandeam la un 30%. naughty.gif Termina cate un circuit din asta de o seara dupa care merem la o bere cheers.gif radmasa.gif

--------------------
---===*** Inca astept un raspuns concret*De ce doar pe amenzile mele scrie pretul corect ? ***===---
+
Albert Einstein
post 19 Mar 2008, 09:56
Post #410

Pasionat

radmasa.gif Mai negociem la comisiom? tongue.gif Ca trebuie sa-mi scot cumva banii investiti in masina..... laugh.gif La treaba cu berea sunt 100% de acord wink.gif

--------------------
- - -
+
madkat
post 19 Mar 2008, 09:57
Post #411

™™™™™™™™™

cat de bine poate sa arate!!!
spor in continuare!

--------------------
Alfa Romeo & VW 156 2.5 V6 & Bora TDI 1999 & 2001
Hoping for the best, and expecting the worst
+
Albert Einstein
post 19 Mar 2008, 11:12
Post #412

Pasionat

Multumesc, la fel smile.gif

--------------------
- - -
+
HellRaiser
post 19 Mar 2008, 13:04
Post #413

Adevarul e ca arata foarte bine. coolspeak.gif Da a costat muuuuuuuuuuuuuuuult. E al 2lea proiect de pe aici pe care il urmaresc de la cap la coada. wise_guy.gif Evident ca ma refer si la cel al lui Tgg2k. Alt proiect de lunga durata, bani multi sa speram ca si satisfactie pe masura. console.gif
Da las' ca m'am prins eu de Tgg2k ... sunt ferm convins ca se ocupa cu asa ceva. Ori e mecanic, tinichigiu, vopsitor ... ceva de genu. Parerea mea ... Tgg tu ce zici ? drunksinging.gif

--------------------
+
Kruger
post 19 Mar 2008, 13:39
Post #414

Membru autentic

Si eu am vrut sa fac un topic cu a mea, din stadiul in care era ceva mai mult decat niste lonjeroane pe roti. Dar au aparut tot felul de lupi moralisti si capete patrate care s-au trezit sa ma dea afara de pe strazi, ca sa aiba loc cu ligheanele lor. Asa ca am renuntat.

Einstein, respect omule.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
Albert Einstein
post 19 Mar 2008, 14:19
Post #415

Pasionat

Kruger nu te lasa, fa topicul ala. Nu cred ca ai idee cati oameni am intalnit care se uitau la mine ca la ozn cand de ex. am refuzat o piesa "no name" de 5 lei ca sa cumpar una "de firma" dar care costa 100 lei pentru Dacia mea veche de 31 de ani. Nu intelegeau de ce platesc pt. ceva care costa cat jumatate din toata masina wacko.gif Ma intrebau de ce nu o dau la Remat sa-mi iau nu stiu ce sau de ce tin sa sudez in argon o tabla mai veche decat varsta lor....Undeva pe aici scriam despre cele cateva service-uri care au refuzat sa-mi vopseasca masina pe motiv ca e o Dacia veche de 30 ani, chiar daca asi fi platit ca pentru un Passat din 2008... Au fost de asemenea oameni care m-au compatimit ca am cumparat masina in starea in care era si care mi-au spus ca am facut o greseala, ca masina nu va mai fi niciodata originala. Sigur ca nu va mai fi originala daca ne referim la elementele schimbate, dar eu nu asta am cautat, stiam de la inceput ce voi avea de schimbat. Mi-a placut ca in rest totul este cum a iesit din fabrica. Daca vroiam sa am o "virgina" imi cautam una din 69/70/71 impecabila. Insa Dacia asta a fost nebunia mea, fiecare cu nebunia lui si trebuie sa intelegem asta...Acceptam si "misto-uri" -ca doar la asta se pricepe toata lumea, important e sa ai rabdare ca timpul le rezolva pe toate wink.gif De asemenea important e sa ma simt eu bine cand merg cu masina iar daca mai apar si cuvinte de lauda cu atat mai bine:) Din topicul asta si nu numai, eu am invatat foarte multe, sunt oameni care au mai facut (partial sau total) operatiunile pe care le-am facut eu si de la care am invatat multe, care m-au ajutat si m-au corectat cand greseam, nu avea rost sa reinventez apa calda (chiar daca sunt Albert Einstein laugh.gif ). In concluzie, nu renunta la proiectele tale! wink.gif mie unul mi-ar placea sa vad ce ai facut, poate ma mai si inspir si sigur ma mai ambitionez in momentele in care imi vine sa o las balta... smile.gif

--------------------
- - -
+
Kruger
post 19 Mar 2008, 14:34
Post #416

Membru autentic

Multam pentru cuvinte.

Eu am inceput lucrarea undeva in toamna trecuta. Pana in momentul asta am bagat in 55 de milioane.

Mai am doar interiorul de facut, saptamana viitoare iese de la vopsitorie. Am tinut neaparat sa o fac asa cum era cand a iesit din fabrica, adica model CN1, si in ideea asta am mers de la inceput, si pana o voi termina.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
ydaniel
post 19 Mar 2008, 15:02
Post #417

Adrenaline junkie!

cool.gif felicitari pentru toti cei care au grija de masinile lor. wink.gif
si care cauta piese scumpe pentru masini vechi icon_mrgreen.gif

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
+
Albert Einstein
post 19 Mar 2008, 15:17
Post #418

Pasionat

QUOTE(ydaniel @ 19 Mar 2008, 16:02)
cauta piese scumpe pentru masini vechi icon_mrgreen.gif
*

Nu scumpe, ieftine. Bune dar ieftine wink.gif
Spor la treaba Kruger !

This post has been edited by Albert Einstein: 19 Mar 2008, 15:20

--------------------
- - -
+
emircea
post 19 Mar 2008, 15:17
Post #419

membru cu Te-FiSI

From: Timisoara

Subscriu la felicitari. Imi scot palaria in fata celor ce reusesc sa gaseasca piese bune si la preturi decente. cheers.gif

Si mie toata lumea insista sa-mi spuna ca dacia e o rabla la varsta asta. In afara de aspectul exterior, nu prea mai are piese originale (motor, cutie, scaune, aprindere au fost schimbate, a fost adaugat GPL).
Soacra ma cicaleste cel mai tare ca 'bag banii in rable - avionul si mercedesul', 'avionul' fiind dacia, 'mercedesul' fiind opel-ul din semnatura. Problema este ca amandoua imi plac, cu una am crescut, de cealalta m-am atasat. Am avut destule 'prietene' care m-au lasat, atentia ce-o aveam pentru cele 2 rable fiind mai mare decat pentru ele. Cu greu ma abtin (finantele sunt principalul factor de potolire) sa nu fac alte investitii.

Deh, e boala grea. Inca o data, felicitari pentru cei pasionati, nu va lasati...

This post has been edited by emircea: 19 Mar 2008, 15:18

--------------------
Dacia 1300, 1981; Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009; 1981 / 1977 / 2009 - MH / TM / B
Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
+
HellRaiser
post 20 Mar 2008, 12:32
Post #420

E boala foarte grea. Eu nu am mai intrat (cred ca am mai spus) ca mi'a facut unu praf toata stanga fata. Acum o repar. Ideea e ca atunci cand am intrat in magazin si am luat piesele necesare incepusem cu intrebari care nu aveau nici o legatura cu piesele ce imi trebuiau biggrin.gif.
-Daaaaa, fete de usi aveti ?
-Daaaaa, carpeta este?
-Daaaaa, chederu', cat e chederu' ?
etc biggrin.gif nici una din piesele de mai sus nu imi trebuiau pt reparatie.

--------------------
+
55 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 22:42
Forum Renault