Reconditionare Dacia 1301, am nevoie de sfaturi pentru proiectul meu
![]() ![]() ![]() |
Reconditionare Dacia 1301, am nevoie de sfaturi pentru proiectul meu
Betian |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300
- 3-B 5638
|
|||
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Sunt date gaurile Betian
![]() Urmeaza vaselina si ulei in stalpi, praguri, usi, capote. Aveti vreo reteta pentru compozitie si un mod de aplicare mai usor? Evantual o marca de vaselina care sa nu miroasa urat? Si o metoda sa nu curga pe afara..... ![]() |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Acum urmeaza partea cu adevarat recompensatoare. Echiparea! Va creste inima-n tine vazand cum ia forma masina. Cum se lasa de suspensii cand pui motorul, cum arata a "ceva" cu geamuri, ornamente etc. Ai sa vezi, e o experienta unica...
Cu vaselina te sfatuiesc sa mai astepti. Nu te grabi. Lasa vopseaua, grundul si antifonul sa se intareasca cum trebuie. Vaselina si uleiurile-s derivati petrolieri si au prostul obicei de a dizolva ceilalti produsi petrolieri (vopseaua, grundul, dar mai ales antifonul). Cum in masina s-au bagat bani grei (sunt convins de asta), iti recomand inca un efort perfect justificat. Intereseaza-te de ceara anticoroziva. Cavity wax parca se numeste. Toate masinile noi sunt imbalsamate cu minunea asta, o vezi foarte clar prelingandu-se din praguri mai ales la exemplarele de culoare deschisa. Merita incercat cu asa ceva pentru inceput zic eu. E mai curat, mai putin agresiv, posibil chiar si mai eficient. In plus ai declarat ca vei folosi masina ocazional, deci posibil sa fie de ajuns. Daca apar probleme in viitor poti incerca uleiuri (de transmisie ca e mai vascos, probabil un T140 sau chiar mai sus). Totusi gandeste-te la ceara aia... Zonele de aplicare (de sus in jos): - capota motor si capota portbagaj; - interior portiere; - interior lonjeroane si traverse; - praguri. Inca ceva... Daca inca nu s-a facut operatiunea... Incearca si aplicarea unui strat de vopsea pe burta masinii. Podea, lonjeroane, pasaje de roata, strat aplicat peste antifonul sau autovopantul care presupun ca exista deja. Vopseaua se "clateste" mai usor ca antifonul, e mai lucioasa, astfel spalarea noroiului si mizeriei devenind mai eficienta. Nu cred ca merita sa te incurci cu pasaje de roata din fibra de sticla sau cu aparatori de noroi suplimentare. Strica aspectul daca nu-s bine montate. Succes!!! This post has been edited by Muttley: 17 Mar 2008, 17:04 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc pentru sfaturi. Ideea cu ceara mi-a dat-o si ydaniel, o agreez dar nu am un compresor cu care sa o aplic si mi-e greu (financiar si nu numai
![]() In legatura cu echiparea ai dreptate Muttley, pana acum am impresia ca nu se intampla nimic, doar ca se duc banii.... ![]() ![]() Am constatat cu neplacere ca la operatiunea de antifonare interioara (facuta cu pistolul) au sarit stropi pe plafon ![]() ![]() In concluzie mai am nevoie de urmatoarele piese pe care din pacate nu le pot gasi in magazine: butuc usa stg-dr cu chei suportii aia cu caneluri pentru stergatoare (nu stiu cum au putut fi scosi de pe ax ![]() oglinda interioara (e un model mai deosebit o sa pun poze sa vedeti, sau sa repar rama care e rupta desi nu stiu cum asi putea...) aparatoare noroi dreapta (de stanga am noua) scaune de Renault 12 ts (alea tip scoica) buton reglat faruri pt bord de Rnault 12 ts (doar ca sa acopar gaura din bord) plafon cablu de soc Daca imi mai amintesc mai pun aici. Daca aveti vreuna din astea va rog sa-mi dati de stire. PS: Multumesc tuturor pentru aprecieri si mai ales pentru sfaturi, pe care le astept in continuare. |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Pentru piese la mana a doua poti intreba si pe topicul dedicat Daciei 1300, ca acolo se "traficheaza" cele mai multe chestii de genu'.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
christith |
![]()
|
![]() Membru alcolic Group: Members Posts: 487 Joined: 10 March 07 From: Timisoara ![]() |
Albert sa nu te pui sa vopsesti pe sub masina cu compresorul ca o umplii de picatele de vopsea pe dinafara. Iti spun sigur ca am vazut operatiunea asta de mai multe ori si chit ca masina a fost "impachetata" in nailon tot au ajuns picatele de vopsea pe usi capote praguri.
Chestia cu vopseaua peste antifon e execptionala, nu sta noroiul pe masina, dar trebuia facuta inainte de vopsire. Acuma poti sa faci operatiunea dar cu pensula, si oricum, cel mai bine e cand masina e dezechipata. Acuma ai loc fata cutie, toba de esampament. Cu pensula o sa te umplii pana la cot cu vopsea, dar merita. Iar vopseaua sa fie din aia de garduri de lemn, pe baza de ulei, ca altcumva o sa topeasca tot antifonul, mai ales ca o dai cu pensula si frecarea e mare la aplicare. Spor in continuare, frumoasa a iesit masina! |
--------------------
Dacia
1300 / 1300
- 1970 / 1971
- TM 70/71 UAP
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
![]() ![]() 1kg de cavity wax=21lei- facuta de firma body greece. This post has been edited by ydaniel: 17 Mar 2008, 22:17 |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
viorel 77 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 30 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Bine vopsita!unde ai vopsit-o?
![]() |
--------------------
Dacia 1310
Break
2001
- B 26 DKR
|
|
B 75 UAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 16 January 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Albert Einstein @ 17 Mar 2008, 17:34) ....oglinda interioara (e un model mai deosebit o sa pun poze sa vedeti, sau sa repar rama care e rupta desi nu stiu cum asi putea...)........ Albert, asta e modelul: http://cgi.ebay.fr/Retroviseur-interieur-R...1QQcmdZViewItem ...daca te intereseaza te pot ajuta sa o iei ![]() PS. nu stiu de ce, vad ca nu reusesc sa accesez linkul pe care l-am pus mai sus ![]() Oricum, asta e poza This post has been edited by B 75 UAP: 18 Mar 2008, 08:49 Attached thumbnail(s) oglinda_r12.JPG ( Size: 11.47k ) Number of downloads: 2247 |
--------------------
R12G 1972 - Dacia
1300
1975
- Dacia 1301 1974 ..C'etait au temps ou Renault triomphait..
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Asta este
![]() ![]() |
--------------------
-
-
|
|
HellRaiser |
![]()
|
![]() Oameni suntem, printre animale traim! Group: Members Posts: 87 Joined: 2 January 08 From: Bucuresti; Titan City ![]() |
Sunt tare curios la ce suma se ridica totalul.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B - 72 - *** ---===*** Inca astept un raspuns concret*De ce doar pe amenzile mele scrie pretul corect ? ***===---
|
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
Albert ,pe dedesubt poti aplica daca vrei LOVITURA DE CIOCAN . Este un grund special extraordinar de bun. eu am folosit si iti recomand din suflet . il dai lejer cu pensula si ofera o protectie anticoroziva eficienta, iar dupa ce se usuca , aplici o pelicula de vaselina peste toata burtica , si nu vei mai avea probleme. batranii inainte asa faceau, si le-au tinut in viata cativa zeci de anisori
![]() ![]() Spor la treaba in continuare , a iesit ceva frumos This post has been edited by alex-mun: 18 Mar 2008, 16:28 |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Alex, pe dedesubt nu mai dau cu nimic, masina e grunduita si antifonata. HellRaiser, n-am facut un total, nu mi-am batut capul cu asta si nici nu m-am grabit, cand am avut bani am facut, cand nu am avut bani am asteptat. Din cauza asta nu mai tin minte exact cheltuielile dar cred ca ating 60 mil (tabla si vopsit).Poate ca o sa pun pe hartie odata si odata dar deja m-am speriat
![]() Pot da relatii despre cei cu care am lucrat, daca are cineva nevoie sa faca tinichigerie si vopsitorie cu placere ![]() |
--------------------
-
-
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
B 75 UAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 16 January 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
R12G 1972 - Dacia
1300
1975
- Dacia 1301 1974 ..C'etait au temps ou Renault triomphait..
|
|
Alex 23 |
![]()
|
![]() Dacia 1300, cea mai buna alegere!! Group: Members Posts: 1.436 Joined: 2 October 06 From: Drumul Taberei ![]() |
Felicitari Albert pentru masinuta!! A iesit foarte bine!!
Abia astept s-o vad echipata!! Partea mecanica ai rezolvat-o sau urmeaza?? |
--------------------
Dacia 1300/1310/1410
1972/1972/1982/1990/1991/1992
KXI WRB YJM DOZ PMC MRD
- 8-B 4746/8-B 7768 Dacia 1300, cea mai buna alegere!!
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Albert Einstein |
![]()
|
![]() ![]() @ B 75 UAP- sudura electrica-argon @Alex - Partea mecanica e urmatoarea la rand ![]() |
--------------------
-
-
|
|
HellRaiser |
![]()
|
![]() Oameni suntem, printre animale traim! Group: Members Posts: 87 Joined: 2 January 08 From: Bucuresti; Titan City ![]() |
Albert, inspirat de reply'urile care le ai vin cu urmatoarea propunere de afaceri: Plimbari cu daciuta ta contra cost. Eu rup bilete si ma ocup de reclama. Evident imi iau partea mea ... ma gandeam la un 30%.
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1996
- B - 72 - *** ---===*** Inca astept un raspuns concret*De ce doar pe amenzile mele scrie pretul corect ? ***===---
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
cat de bine poate sa arate!!!
spor in continuare! |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Multumesc, la fel
![]() |
--------------------
-
-
|
|
HellRaiser |
![]()
|
Adevarul e ca arata foarte bine.
![]() ![]() ![]() Da las' ca m'am prins eu de Tgg2k ... sunt ferm convins ca se ocupa cu asa ceva. Ori e mecanic, tinichigiu, vopsitor ... ceva de genu. Parerea mea ... Tgg tu ce zici ? ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1996
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am vrut sa fac un topic cu a mea, din stadiul in care era ceva mai mult decat niste lonjeroane pe roti. Dar au aparut tot felul de lupi moralisti si capete patrate care s-au trezit sa ma dea afara de pe strazi, ca sa aiba loc cu ligheanele lor. Asa ca am renuntat.
Einstein, respect omule. |
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
Albert Einstein |
![]()
|
Kruger nu te lasa, fa topicul ala. Nu cred ca ai idee cati oameni am intalnit care se uitau la mine ca la ozn cand de ex. am refuzat o piesa "no name" de 5 lei ca sa cumpar una "de firma" dar care costa 100 lei pentru Dacia mea veche de 31 de ani. Nu intelegeau de ce platesc pt. ceva care costa cat jumatate din toata masina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Multam pentru cuvinte.
Eu am inceput lucrarea undeva in toamna trecuta. Pana in momentul asta am bagat in 55 de milioane. Mai am doar interiorul de facut, saptamana viitoare iese de la vopsitorie. Am tinut neaparat sa o fac asa cum era cand a iesit din fabrica, adica model CN1, si in ideea asta am mers de la inceput, si pana o voi termina. |
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
ydaniel |
![]()
|
![]() ![]() si care cauta piese scumpe pentru masini vechi ![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Albert Einstein |
![]()
|
|
--------------------
-
-
|
|
emircea |
![]()
|
![]() membru cu Te-FiSI Group: Members Posts: 756 Joined: 14 June 04 From: Timisoara ![]() |
Subscriu la felicitari. Imi scot palaria in fata celor ce reusesc sa gaseasca piese bune si la preturi decente.
![]() Si mie toata lumea insista sa-mi spuna ca dacia e o rabla la varsta asta. In afara de aspectul exterior, nu prea mai are piese originale (motor, cutie, scaune, aprindere au fost schimbate, a fost adaugat GPL). Soacra ma cicaleste cel mai tare ca 'bag banii in rable - avionul si mercedesul', 'avionul' fiind dacia, 'mercedesul' fiind opel-ul din semnatura. Problema este ca amandoua imi plac, cu una am crescut, de cealalta m-am atasat. Am avut destule 'prietene' care m-au lasat, atentia ce-o aveam pentru cele 2 rable fiind mai mare decat pentru ele. Cu greu ma abtin (finantele sunt principalul factor de potolire) sa nu fac alte investitii. Deh, e boala grea. Inca o data, felicitari pentru cei pasionati, nu va lasati... This post has been edited by emircea: 19 Mar 2008, 15:18 |
--------------------
Dacia 1300, 1981;
Opel Manta B, 1977;Octy 1.8T, 2009;
1981 / 1977 / 2009
- MH / TM / B Daca nu poti sa-i lamuresti, zapaceste-i! (Murphy)
|
|
HellRaiser |
![]()
|
E boala foarte grea. Eu nu am mai intrat (cred ca am mai spus) ca mi'a facut unu praf toata stanga fata. Acum o repar. Ideea e ca atunci cand am intrat in magazin si am luat piesele necesare incepusem cu intrebari care nu aveau nici o legatura cu piesele ce imi trebuiau
![]() -Daaaaa, fete de usi aveti ? -Daaaaa, carpeta este? -Daaaaa, chederu', cat e chederu' ? etc ![]() |
--------------------
Dacia
1310 L
1996
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 22:42 |