Pompa de apa se schimba la 60.000/4ani?, Se recomanda sau nu schimbarea?
![]() ![]() ![]() |
Pompa de apa se schimba la 60.000/4ani?, Se recomanda sau nu schimbarea?
hhd_0 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 27 September 10 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Solenza
2004
- AG-38-RLR
|
|||
wheelman2011 |
![]()
|
traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul Group: Members Posts: 172 Joined: 20 January 11 From: Bucuresti ![]() |
desi sunt multi care spun ca se schimba la 120000 km adica la al 2-lea schimb de distributie, eu unul spun ca e bine sa o schimbi la 60000 si apoi la fiecare distributie, nu de alta dar daca te lasa intre intervalele de schimb ale distributiei e nasol ca trebuie sa desfaci tot ca sa o schimbi si unde mai pui ca daca pompa incepe sa huruie se poate in final bloca si atunci sare sau se rue cureaua.
|
--------------------
DACIA
SOLENZA
2004 CLIMA 1.4 MPI Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul !
|
|
crick |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 666 Joined: 2 January 09 From: Bucuresti ![]() |
La schimbarea distributiei se verifica vizual starea pompei sa nu aiba scurgeri,apoi se invarte de rotor ;daca se invarte lin fara vibratii ,huruit, inseamna ca rulmentii sunt in buna stare si inca au ungere ,daca pompa are 60000 si fabricantul zice de 120 000km,mergi in continuare cu ea ca nu te lasa asa repede.Daca are scurgeri sau zgomot la rulare,logic o schimbi la 60000km.Daca ai bani si nu ai ce face cu ei,o inlocuiesti la fiecare schimb de distributie,daca ai bani mai multi poti schimba intreg motorul la fiecare 60 000km,daca ai foarte multi bani schimbi masina la fiecare 2 ani si nu ai batai de cap cu schimb de distributii si alte chestii.Simplu si foarte eficient,totul depinde de cati bani poate scoate fiecare din buzunar!
This post has been edited by crick: 4 Oct 2011, 19:24 |
--------------------
Dacia Solenza
Scala
2003
- B _____
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
si ce daca pica pompa e greu sa schimbi o distributie ?
![]() La dacia zice la 120 de mii de km schimbul de pompa nu 60.000 de km si altii o tin si de 300 de mii de km fara sa pice. |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
bogdanelkva |
![]()
|
![]() /\____/\____/\____/\ Group: Members Posts: 1.147 Joined: 4 November 09 From: reghin ![]() |
Ca sa o lamurim si sa n-o mai frecam atata cu pompa asta
![]() ![]() This post has been edited by bogdanelkva: 4 Oct 2011, 21:57 |
--------------------
ford
focus facelift tot cu benzina
2009
- MS**--- In goana dupa posturi.
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Pompa in sine nu crapa , eu nu am mai auzit de palete rupte , dar SEMERINGUL de la pompa nu rezista in toate cazurile 120.000 km .
La primul schimb de distributie am schibmat si pompa de apa si sincer nu mi-a parut rau , pentru ca se vedea uzura la ea si chiar avea un mic joc in ax . Inca nu incepuse sa curga , dar nici mult nu mai avea . Ideea este ca multi ne gandim sa facem economie la o pompa de 90 - 120 ron , dar de fapt manopera ne costa mai mult de atat . Apoi problema mai mare este de fapt la kitul de accesorii , la rola intinzatoare si nu la pompa de apa . Aia costa si mai mult si se uzeaza si mai repede decat pompa de apa si chiar da semne de uzura dupa 60.000 km . |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd June 2025 - 10:50 |