DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> In Brasov se ridica masinile parcate neregulamentar

Daca ati locui intr-un oras (cum este Bucuresti sau Brasov) in care numarul de locuri de parcare regulamentare este absolut insuficient fata de traficul din oras, ce fel de regulament in privinta asta ati prefera sa fie in vigoare?

A. Masinile stationate neregulamentar sint ridicate foarte repede (30-45 min), indiferent daca deranjeaza pe cineva sau nu. [ 12 ] ** [48.00%]
B. Masinile stationate neregulamentar sint ridicate doar daca deranjeaza pe cineva, adica de exemplu daca blocheaza traficul auto sau pietonal. Masinile stationate neregulamentar, dar care nu deranjeaza pe nimeni, sint lasate in pace. [ 10 ] ** [40.00%]
C. Masinilor stationate neregulamentar le sint blocate rotile. Asta se face foarte rar, si numai pe strazile principale. [ 2 ] ** [8.00%]
D. Nu se face absolut nimic in privinta masinilor stationate neregulamentar. [ 2 ] ** [8.00%]
Total Votes: 26
Guests cannot vote 
Vlad Georgescu
post 30 Sep 2004, 20:32
Post #31

/----\ <--- Logan

Group: Members
From: Bucuresti

viulian, iti multumesc mult pentru sustinere.

Din cite stiu in Franta, daca e rosu in intersectie, ai vizibilitate pe o distanta mare pe drumul care se intersecteaza, si nu se vede absolut nici o masina, ai voie sa treci pe rosu, nu te amendeaza nimeni

In continuare am sa incerc sa raspund citorva utilizatori:

> Vlad, Tu ce ai putea sa le spui unor potentiali
> turisti ai Brasovului? "Nu mergeti in Brasov, ca
> acolo se respecta legea, nu faci ce vrea muschii
> tai"

Le voi spune urmatorul lucru:

In Brasov linga unele puncte importante de interes turistic sint foarte putine locuri de parcare legale, si prin asta inteleg inclusiv locuri cu plata. Sint foarte putine locuri de parcare, iar daca nu gasesti un loc de parcare legal, si o pui totusi undeva CU BUN SIMT avind GRIJA SA NU DERANJEZI PE NIMENI, si lipsesti 30 de minute, ei ti-o ridica.

Este deci un oras mult mai inospitalier decit alte orase din Romania, unde porcaria asta nu se intimpla.

Daca vreti sa mergeti intr-un oras cu masina si sa nu patiti lucruri neplacute care sa va strice excursia, alegeti alt oras decit Brasovul.

Mi-a stat mincarea de la restaurant in git dupa faza asta, si pe acolo in scop turistic nu o sa mai pun piciorul. O sa caut alt oras, la fel de frumos, in care magaria asta nu se intimpla.

> Mai bine in Bucuresti, care e tara lui Papura-voda,
> unde fiecare isi face legea dupa cum il taie capul!

Din punctul de vedere al parcarii, chiar asa este.

Daca nu exista locuri de parcare regulamentare, sint foarte bucuros ca pot parca unde gasesc un loc cit de cit, fara sa risc sa imi ridice masina.

> Poate strici pavajul (In postul lui Vlad scrie "... asa
> ca am urcat masina pe trotuar...". Si pietonii pe
> unde trec?

Am specificat clar in mesaj ca in locul unde parcasem masina mea NU DERANJA DELOC traficul pietonilor.

E un loc in care in Brasov se parcheaza de ani si ani de zile. Nu se mai parcheaza de 2 luni, de cind a venit noul primar (care se pare ca e de la PD) care din cite am inteles de la brasoveni face multe aberatii prin oras.

> Oricum, ideea mea era ca daca neamtului ii
> tragi pe linga bordura o dunga galbena de
> 15 km., e in stare sa se duca 15 km. mai
> incolo ca sa parcheze masina!

Am fost si eu in Germania, si nu e chiar asa. Am vazut strazi intregi in care masinile erau parcate pe trotuar iar pietonii nu mai aveau loc sa treaca, trebuiau sa mearga pe strada.

> Pedro, eu am impresia ca esti un tip putin rebel
> (ca sa zic asa).

Observ ca pe forum este mare frica de rebeliune. Daca propune cineva ceva diferit de regulile actuale, sau daca spune ca o anumita lege e proasta, imediat apare argumentul cu rebeliunea sau "Cum, noi sa nu respectam legile?".

Si eu sint un tip putin rebel. Cred ca este bine sa nu fim chiar oi. Pe asta a mizat si regimul trecut, pe transformarea romanilor in celebra "mamaliga romaneasca".

Hai sa nu ne mai fie atit de mult teama sa fim rebeli, iar daca e ceva ce nu ne convine, sa ne punem intrebari si sa discutam problemele, nu sa urmam orbeste regula sau legea.

Daca nimeni nu este rebel si nu se discuta despre corectitudinea regulilor si a legilor, atunci legile nu se mai pot imbunatati niciodata.

In cazul de fata este vorba mai mult de avantaje si dezavantaje. Ce avantaje si ce dezavantaje are un oras (adica locuitorii acelui oras) daca impune regula ca orice masina parcata neregulamentar se ridica in 30 de minute, fata de cazul in care nu impune aceasta regula?

Mie mi se pare, din experienta mea de sofer, ca este mai avantajos sa NU se impuna aceasta regula, mai ales in cazul in care primaria nu este capabila sa amenajeze locuri de parcare.

Am sa trimit mesajul meu initial si primarului Brasovului. Poate ca daca mai primeste inca 2-3 mesaje de tipul "sint turist, n-am avut unde parca, mi-ati ridicat masina, nu mai trec prin Brasov ci aleg un alt oras unde porcaria asta nu mi se intimpla" va lua initiativa fie sa renunte la porcaria cu pricina, fie sa amenajeze mai multe locuri de parcare.

> Pai tu ce intelegi prin civilizatie ?

Incerc intii sa parchez regulamentar. Daca nu reusesc sa gasesc un loc, si gasesc un loc de parcare neregulamentar, dar in care este EVIDENT ca nu deranjez pe absolut nimeni si ca nu deranjez nici circulatia masinilor, si nici pe a pietonilor, si daca stiu ca nu stau mult, atunci parchez acolo.

Mi se pare un comportament civilizat.

Daca as parca neregulamentar intr-un loc in care as deranja pe cineva (de exemplu circulatia pietonilor), asa cum am vazut ca se procedeaza foarte mult in GERMANIA, atunci asta NU ar mai fi un comportament civilizat.

--------------------
Volțvagăn Glonț 2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8 - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Valentine
post 30 Sep 2004, 21:02
Post #32

Old Timer

From: California

Din cite stiu in Franta, daca e rosu in intersectie, ai vizibilitate pe o distanta mare pe drumul care se intersecteaza, si nu se vede absolut nici o masina, ai voie sa treci pe rosu, nu te amendeaza nimeni

Vlad, te rog informeaza-te mai bine inainte. Nu exista asa ceva in Franta.
Poate confuzi cu o regula ce se aplica in SUA.

Link-uri http://en.wikipedia.org/wiki/Traffic_light si http://homepages.cwi.nl/~dik/english/traff...gnals/vl-v.html

> Mai bine in Bucuresti, care e tara lui Papura-voda,
> unde fiecare isi face legea dupa cum il taie capul!

Din punctul de vedere al parcarii, chiar asa este.

Daca nu exista locuri de parcare regulamentare, sint foarte bucuros ca pot parca unde gasesc un loc cit de cit, fara sa risc sa imi ridice masina.
Asta e o prostie "ca nu sunt locuri de parcare regulamentare". Exista, insa nu sunt gratuite. Ca aia de la Dalli isi bat joc, fura la greu, au tarife mari si n-au facut nimic ca sa mai amenajeze un pic parcarile e partea a II-a si e total vina lui halagian :evil: :evil: Mai multe detalii la http://www.acr.ro/revista_Autoturism/07.20..._parcarilor.htm

> Oricum, ideea mea era ca daca neamtului ii
> tragi pe linga bordura o dunga galbena de
> 15 km., e in stare sa se duca 15 km. mai
> incolo ca sa parcheze masina!

Am fost si eu in Germania, si nu e chiar asa.
Nu stiu cum e in Germania, dar in SUA, Italia si Grecia nu am vazut (cat m-am uitat eu) parcari neregulamentare (poate o fi vazut una, doua, dar oricum f.f. izolate cazurile). Sa nu mai vorbim de Japonia si Scotia, unde asa ceva nu exista.

Incerc intii sa parchez regulamentar. Daca nu reusesc sa gasesc un loc, si gasesc un loc de parcare neregulamentar, dar in care este EVIDENT ca nu deranjez pe absolut nimeni si ca nu deranjez nici circulatia masinilor, si nici pe a pietonilor, si daca stiu ca nu stau mult, atunci parchez acolo.
Sunt curios cat ai cautat. De obicei aici e problema. Cum a zis asarban, daca locu' nu e in fata usii, inseamna ca nu e loc.

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Vlad Georgescu
post 30 Sep 2004, 22:13
Post #33

/----\ <--- Logan

In Bucuresti parchez foarte des in parcarile cu plata. Prefer sa parchez in parcare cu plata pentru ca acolo chiar daca firma Dalli nu garanteaza nimic totusi exista un grad de paza. Macar exista o persoana (incasatorul) care mai arunca un ochi, chiar daca in caz de ceva serios sint sigur ca nu s-ar baga.

Exista insa destule zone in Bucuresti in care sint putine locuri de parcare, sau mult prea putine pentru necesitatile traficului.

De cautat am cautat cam 5 minute in Brasov, m-am invirtit in zona cu masina. In Brasov sint lucrari mari, multe strazi din zona aia sint inchise si alte strazi sint cu sens unic.

Solutia e foarte simpla: Nu ma mai duc la Brasov si o sa gasesc un alt oras intr-o zona de munte, in care nu imi ia nimeni masina, si in care o sa ma duc. Si uite asa Brasovul a pierdut un turist.

Evident ca pentru ei un turist in plus sau in minus nu conteaza, dar cred ca in felul asta pierd mult mai multi turisti.

Mi-a scris cineva ca neamtul daca nu gaseste loc de parcare merge si 15 Km cu masina, ca sa gaseasca. Poate ca e asa, desi eu in Germania am vazut cu totul altceva.

Dar cred ca si un astfel de turist care merge 15 Km ca sa gaseasca parcare si dupa aia merge 15 Km pe jos, viziteaza, si merge inca 15 Km pe jos ca sa se intoarca in parcare, a doua oara nu mai viziteaza Brasovul, pentru ca nu are unde parca!

--------------------
+
os
post 30 Sep 2004, 22:51
Post #34

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Group: Moderatori

Domnilor,

am calarit multisor drumurile din Germania si ca pot sa va relatez la tema parcare urmatoarele:

1. Este adevarat ca se *mai* parcheaza si neregulamentar. Cel mai des pentru max. 10 minute, fiindca altfel in general se întîmpla (2a) si/sau (2b).
2. Este la fel de adevarat ca (a) se amendeaza (cool.gif se ridica masini _chiar_daca_nu_incomodeaza_pe_nimeni_ (nu intotdeauna, dar se face).
3. Ceea ce se intimpla la (1) sunt cazuri izolate.
4. Cu siguranta, acolo unde masinile erau parcate pe trotuar era parcare pe trotuar sau jumatate pe trotuar (ambele variante exista).

Cred ca peste tot se *mai* parcheaza aiurea dar fenomenul nu trebuie lasat sa prolifereze si singura metoda (imi pare rau viulian) este de natura coercitiva.

Nu am votat in chestionar si nu am de gînd s-o fac. Motivul: Vlad, lucrezi cumva la IRSOP? Ca dupa formularea intrebarilor, asa s-ar parea smile.gif .

Pentru informare: intrarea pe rosu este permisa in SUA (daca nu scrie ca e interzis) numai pentru virajul la dreapta. Înainte de a patrunde in intersectie se face un STOP (ca la semnul STOP).

La *unele* intersectii semaforizate din Germania este permis virajul la dreapta in aceleasi conditii. Aceste intersectii au o sageata verde (neluminoasa) spre dreapta, lînga culoarea rosie a semaforului.

Poate mai e permis si in alte tari, eu nu am cunostinta sa fie asa.

Esenta insa este alta: daca e permis, e oK. Altfel (cum mai zicea cineva) unde-i lege, nu-i tocmeala. Punct. Draga viulian, uite, pentru tine recunosc ca sunt conformist.

Si daca tot ma destainui: nu nerespectarea legilor este dovada initiativei ci rezultatele globale. Pe vremuri era un banc: "daca aici [in Romania] e asa de bine si acolo [in vest] asa de rau, de ce-i acolo asa de bine si aici asa de rau?". Cam asa e si cu teza lui Vlad (aproximativ "nu respectati legile, aveti si voi initiativa, nu va lasati transformati in momîi"). Ori crede careva ca in - de exemplu - SUA nu respecti legea si nu-ti pasa? Sau in... unde vreti voi in afara de Rusia, Ucraina, Africa & Co?. Care sunt tarile de momîi? Care sunt cele care obtin rezultate?

q.e.d.

os
PS: stiu ca nu intotdeauna au fost create conditiile necesare. Dar apropos de Germania: ia uitati-va pe www.oktoberfest.com (ca e de sezon) si vedeti cum scrie: nu veniti cu masina ca n-aveti unde parca... Ce credeti ca se intimpla daca totusi parchezi?

--------------------
. . .
+
Vlad Georgescu
post 30 Sep 2004, 23:30
Post #35

/----\ <--- Logan

In Germania in Mannheim am vazut mai multe strazi in care masinile ocupau pur si simplu tot trotuarul, iar pentru pietoni era absolut imposibil sa mearga pe trotuar!

Ce vreau eu in privinta legilor si regulilor: nu imi convine o lege --> protestez!

Scriu la primar, scriu politiei din Brasov, scriu pe forumuri.

Cit despre chestionar, am incercat sa fac un chestionar cinstit. Punctele A si C reprezinta cazuri reale de orase (Brasov si Bucuresti), punctul B reprezinta ce mi se pare mie normal si civilizat, iar punctul D e varianta in care nu se face nimic.

Evident ca as fi putut pune mult mai multe variante, dar cred ca este mai bine ca chestionarul sa fie simplu.

--------------------
+
Pedro
post 1 Oct 2004, 06:40
Post #36

Membru autentic

ai fi in stare sa mergi cu masina tinand in portbagaj un dispozitiv de blocat roti. Parchezi unde vrea muschiu' tau, iti blochezi singur roata, iti vezi de ale tale iar cand vrei sa pleci, iti iei dispozitivul, il arunci in portbagaj si ... gata !  ... este ?  

Mi-ai dat o idee geniala laugh.gif

--------------------
Dacia 1300 OFF ROAD Berlina
O zi trista pentru tara, mare victorie comunista, traiasca.......
+
BV99
post 1 Oct 2004, 07:56
Post #37

Membru

From: BRASOV

Eu as zice B dar totusi masinile care nu deranjaza sa fie blocate. Altfel cine ar mai folosi parcarile amenajate(cu plata)... doar fraierii si cei care nu mai au loc in alta parte.

--------------------
DACIA NOVA GT
+
RIon
post 1 Oct 2004, 08:33
Post #38

pasionat

From: CJ

Numai B sau BV? Si in alte orase sunt insuficiente parcarile, iar acum vreo 2 ani, CJ era orasul numarul 5 in Europa ca numar masini/cap de locuitor, B era mult mai jos...
Oricum, daca votam ne alegem cu vreo petitie spre cei cu parcarile? Sa fim seriosi!
Omul daca/cat greseste, invata...
Cu plecaciuni,

--------------------
Skoda Octavia 2 2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP - de CJ
www.raresion.ro
+
Ov
post 1 Oct 2004, 08:46
Post #39

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

pe acolo in scop turistic nu o sa mai pun piciorul.

Ce pot sa spun e ca ai facut o alegere inteleapta. Asa, brasovul va mai scapa de cei lipsiti de cea mai vaga forma de buna crestere ! :evil:

Dupa parerea mea, ar trebui sa faca parcari particulare unde sa te ARDA la ora (intrebati cat costa pe afara ora de parcare), si daca parchezi totusi neregulamentar, sa-ti ia masina, sa-i dea foc si sa-ti arda o amenda pe care s-o platesti in 20 de ani !

Ia uite ma! am ajuns sa ne plangem de civilizatie, sa ne plangem cand se incearca respectarea LEGII !!! care e pentru toti !

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
Pedro
post 1 Oct 2004, 08:57
Post #40

Membru autentic

Dupa parerea mea, ar trebui sa faca parcari particulare unde sa te ARDA la ora (intrebati cat costa pe afara ora de parcare), si daca parchezi totusi neregulamentar, sa-ti ia masina, sa-i dea foc si sa-ti arda o amenda pe care s-o platesti in 20 de ani !  

Hei , hei, ia o gura de apa si dupa aia respira adanc, ca nu din cauza lui te-ai sculat tu cu fata la cearceaf azi 'neata. Ce faci semeni scandal aiurea , de unde stiu tu ce cantitate de bun simt are omul , ai cantarit-o. Mai umbla la rotitele alea ca merg cam aiurea , e doar vorba doar de parcare ce naiba. Uite daca vrei ia-te de mine, mi-as pune masina cu tot cu o panglica rosie exact pe locul tau de parcare.

--------------------
+
Ov
post 1 Oct 2004, 09:04
Post #41

Uite daca vrei ia-te de mine, mi-as pune masina cu tot cu o panglica rosie exact pe locul tau de parcare.

In cazul asta cred ca ajungi la mititica pt violare de proprietate, ca io-mi tin masina in garajul propriu si personal :twisted:

--------------------
Dacia 1300 1972
+
Pedro
post 1 Oct 2004, 09:18
Post #42

Membru autentic

Da dar gandeste-te la surpriza pe care o sa o ai.

Mititica ai!

Tu sigur nu ai terminat academia de politie??? Intreb si eu , numai sa nu te enervezi din nou caci n-am dormit o secunda de doua zile si in cateva ore plec la un drum de 800 km cu batrana mea dacie , asa ca nu ma deranja si mai rau decat sunt deja.

Cu respect.

--------------------
+
Ov
post 1 Oct 2004, 09:22
Post #43

n-am dormit o secunda de doua zile si in cateva ore plec la un drum de 800 km cu batrana mea dacie , asa ca nu ma deranja si mai rau decat sunt deja.

Cu respect.

daca tu crezi ca ma impresionezi cu ceva cu acest "respect" al tau, te inseli amarnic.

te simti mandru ca pleci la un drum de 800km, OBOSIT ? cred ca esti nitel incostient, si in loc sa ai nervi de dimineata (sau seara, ce o fi la tine) mai bine ai baga macar 2 ore cornu'n perna.

--------------------
Dacia 1300 1972
+
sstanescu
post 1 Oct 2004, 09:32
Post #44

Membru autentic

Eu nu votez nimic de mai sus pentru ca nu e exact ce cred eu ca ar trebui.

Pasul 1. Municipalitatea sa identifice toate locurile care pot gazdui in mod potential o masina. Toate acele locuri pe care se poate pune o masina fara sa stanjeneasca traficul auto sau pietonal. Cu tablita si marcaj. Unele se pot da in concesiune (gen Dalli), altele se pot lasa la bataie. Sincer, un contract bun de concesiune este de preferat, pentru ca firma aia va vrea sa incaseze bani (cota parte merge la primarie) si va fi obligata sa respecte locurile demarcate (adica nu extinde parcarea in asa fel incat sa incurce circulatia).

Pasul 2. Se blocheaza masinile care nu sunt asezate pe locurile marcate la pasul 1. Daca masina creeaza probleme clare in traficul auto sau pietonal, masina este automat ridicata si transportata la un garaj relativ accesibil (la marginea orasului, pe langa o gura de metrou/mijloc de transport).

In felul asta nu ar mai exista acea zona gri, de parcare neregulamentara dar care nu incurca. Daca nu incurca, primaria marcheaza locul ca permis. Daca incurca, platesti. Chestia cu blocatul e practic o solutie win-win: contravenientul nu plateste si trasportul masinii + cauta de nebun unde se afla masina, firma nu mai pierde timpul aiurea cu chemat platforma, incarcat+descarcat. Daca blochezi o masina pusa aiurea in zona, nu ai facut nimic, masina aia va sta poate chiar mai mult acolo. In astfel de cazuri ea trebuie ridicata pronto.

Inutil sa va spun ca si eu am avut probleme de parcare, ca si eu am pus-o pe "interzis", ca tot timpul am incercat sa o strecor in asa fel incat nimeni sa nu ma injure. Insa m-am saturat de masini puse aiurea prin oras, pe strazi uneori blocate, de intrari prin care nu mai poti sa mai treci pana nu faci 10 manevre (nu mai departe de saptamana asta, am transpirat invartind la volanul fara servo). Asta e singura solutie civilizata, n-avem ce-i face. Si poate ca vor incepe si afacerile cu parcari particulare, supra- sau sub- terane.

--------------------
Dacia SupeRNova Clima - B-92-SLC
+
Pedro
post 1 Oct 2004, 09:37
Post #45

Membru autentic

Macar l-ai lasat pe bietul om cu parcarea in pace , cat despre oboseala exista un medicament care se numeste AC/DC care daca e luat in doze corespunzatoare face minuni , ATENTIE este recomandat numai la volan , A NU SE FOLOSI IN SCOPURI DE REPRODUCERE , provoaca dureri cumplite .......partenerei

--------------------
+
os
post 1 Oct 2004, 11:13
Post #46

Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau.

Vlad,

Mannheim are o zona cu strazi botezate A,B,C... si 1,2,3... pe care nu se poate s-o fi remarcat. Daca -asa cum cred- vorbim despre aceste strazi: dupa cîte îmi amintesc, cel putin o parte din ele sunt declarate "zona cu trafic linistit". In aceste zone, carsabilul este folosit cu drepturi egale de pietoni si automobile (care nu au voie sa circule decît cu viteza pasului). Prin urmare siguranta pietonilor nu e periclitata (prea tare).

Era cumva in acea zona?

os

--------------------
. . .
+
Valentine
post 1 Oct 2004, 13:15
Post #47

Old Timer

From: California

Mi-a scris cineva ca neamtul daca nu gaseste loc de parcare merge si 15 Km cu masina, ca sa gaseasca. Poate ca e asa, desi eu in Germania am vazut cu totul altceva.

Dar cred ca si un astfel de turist care merge 15 Km ca sa gaseasca parcare si dupa aia merge 15 Km pe jos, viziteaza, si merge inca 15 Km pe jos ca sa se intoarca in parcare, a doua oara nu mai viziteaza Brasovul, pentru ca nu are unde parca!
Hai ca o dam in balarii cu astea (15km, etc.). In primul rand nu cred sa nu fi existat un loc de parcare in tot orasul ala pe o raza de sa zicem max. 10 minute pe jos.

In al doilea rand, nu stiu ce exact turist ai fost tu: ai venit cu masina pana in brasov, te-ai dat jos in fata restaurantului, ai manacat, te-ai (fi) suit inapoi in masina, (eventual si o discoteca seara) si gata ...

Nu nene, turistul neamt nu bate 1000km ca sa vina si sa manance intr-un restaurant de 2 lei romanesc. El o sa iti lase masina undeva in parcare si o sa o ia la picior prin oras sa viziteze ce e de vizitat: muzee, biserici, cartiere, etc. (inclusiv restaurante) ON FOOT. De aceea el nu va fi deranjat de acest lucru. In toate marile orase din lume exista zone pietonale in care nu este permis accesul masinilor: guess what? acolo intalnesti cei mai multi turisti de obicei.

Pentru semafor rosu si facut dreapta pe rosu: exista si la noi asa ceva (de exemplu sunt cateva pe linia lui 32 la piata cosbuc, la petre ispirescu).

--------------------
Ford Focus 2009
Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.

Atentie, atentie, si iar atentie!
+
Vlad Georgescu
post 1 Oct 2004, 18:48
Post #48

/----\ <--- Logan

Valentine,

Nu este adevarat ca am fost doar la restaurant. In ziua respectiva am vizitat Cetatea. Nu stiu numele exact al locului. Este o fortificatie medievala pe un deal, in Brasov, a carei constructie a inceput in 1400.

Si dupa aia am fost, normal, sa maninc! Ce e rau in asta? In Piata Sfatului nu prea mai aveam ce sa vizitez pentru ca pina acum am vizitat de mai multe ori toate chestiile interesante din apropiere (Biserica Neagra, o alta biserica foarte veche ortodoxa construita in forma de barca, Strada Sforii, etc).

Si NU se gaseau locuri de parcare pentru ca mai multe strazi din zona erau in lucru!

Voi vreti ca locuitorii Brasovului si turistii care vin in Brasov sa aiba obligatia de a parca regulamentar, dar orasul sa nu aiba nici o obligatie fata de ei.

Nu este normal. Civilizatia inseamna obligatii pentru ambele parti care intra in contact.

Daca eu am obligatia sa parchez regulamentar si aceasta obligatie este enforced foarte strict si dur de catre oras, atunci consider ca si orasul are obligatia ca de cite ori este posibil sa amenajeze un numar de locuri de parcare care sa corespunda macar 70% cu necesitatile.

In Brasov in Piata Sfatului este foarte posibil.

--------------------
+
FLEX
post 1 Oct 2004, 19:15
Post #49

Membru autentic

Oaresicum off-topic, mie mi-a placut foarte mult solutia din Constanta, pe strazile cu 2 benzi pe sens; o fi Mazare smecher, dar il duce capul ...

O strada cu 2 benzi pe sens are 14m latime posibil de folosit de catre automobile (unele strazi au si tramvai), deci pe un sens am 7m, adica 3.5m fiecare banda; ce a facut Mazare: a bagat un marcaj galben la 2m de bordura, banda de stationare/parcare ... NU AI VOIE SA CIRCULI PE ACEASTA BANDA, e cu linie continua, cum e BUS LANE pe unele strazi din Buc.; restul de 5m ramasi pe sens i-a impartit in 2 benzi a cite 2.5m, experienta de trafic ne spune ca acesti 2.5m sint arhisuficient; mijloacele auto de transport in comun au statie COMUNA cu tramvaiele sau au refugiu marcat pe banda de stationare ... mi s-a parut elegant si fara durere ; in schimb, sa te fereasca Dumnezeu sa lasi masina la 15grade fata de bordura, ca vin baietii cu blocarea!

Vlade, ai dreptate cind spui ca orice restrictie ar trebui insotita de posibilitatea de a nu fi incalcata, dupa cum mi se pare aberanta faza cu ridicatul masinilor, cred ca blocatul rotilor e suficient daca nu incurci circulatia auto sau pietonala; totusi, daca mai mergeai inca 500m sigur gaseai loc de parcare, pe stradutele din spatele Bisericii Negre ... eu de mult nu ma mai obosesc sa platesc sau sa incerc o parcare mai mult sau mai putin legala in centrul Brasovului cind ai atitea locuri la indemina in spate.

--------------------
Daewoo Matiz Fiat 600D
"Inainte de a cumpara sau utiliza un produs cititi cu atentie instructiunile de utilizare"
+
hash
post 26 Oct 2004, 13:51
Post #50

calculatorist

Hm. In BV, chiar mai sus de locul cu pricina (care l-a suparat atat de tare pe prietenul nostru) s-a amenajat o parcare de vreo 50 de locuri, pe un fost teren viran. Si mai apoi puteti parca si mai sus de Piata Sfatului, inainte de Poarta Schei. Sau lasati masina jos, pe Iuliu Maniu, toata strada (cu sens unic) e numai parcare.

Si acum ca sa fiu rau: am vazut destui bucuresteni care parcheaza/opresc unde li se nazare, desi sunt semne care interzic acest lucru ! Ce-o fi in capul acelor oameni ? Se cred oare, privilegiati ?

Centrul vechi are numai 2 strazi de acces. Daca se gatuie, s-a terminat cu circulatia. Pe mine unul ma deranjeaza f. tare toate masinile care incurca locul pe aceste strazi, sunt vesnice "capcane". Se merge foarte incet din cauza lor.

Incet incet va trebui sa lasam lenea la o parte si sa nu mai parcam la 10m de locul unde avem treaba. Probabil in viitorul apropiat primaria va interzice celor care nu au LT sa mai urce cu masina in centrul vechi. Vom vedea.

Si, apropos, in centrul vechi NU exista posibilitatea fizica de a crea noi locuri de parcare. Pur si simplu lasati masina frumos jos, la Casa Armatei, ca nu vi-o papa nimeni. Daca ploua, faceti rost de-o umbrela.

--------------------
- - -
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd June 2025 - 20:25
Forum Renault