Pleaca Opel ?!, ..se zvoneste ca Opel va pleca din Germa
![]() ![]() ![]() |
Pleaca Opel ?!, ..se zvoneste ca Opel va pleca din Germa
acidus |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 22 October 04 From: Bistrita ![]() |
|
||
--------------------
Dacia 1310
1310
2004
- MS-07-XLX
|
|||
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Din cite am citit eu, Opel isi va muta productia in Polonia. In Suedia nu ar face nici o brinza, mai ales ca suedezii au salarii mari si sindicate puternice.
Nu e chiar asa cu somerii. Peste tot s-au creat alternative chiar in interiorul acelei companii. In Vest datorita delocalizarii productiei s-a pus un mare accent pe servicii. Inginerii de la Opel care se ocupau de productie, pot lucra pentru Opel, in marketing, vinzari, cautare de noi furnizori de echipamente in toata lumea. Da, asa se va intimpla peste ani si la noi. Dar cred ca va mai dura. cei care au investit aici vor ramine o buna perioada pentru a-si amortiza investitiile. Tot occidentul isi indreapta atentia spre China, costurile cu forta de munca sunt super ieftine. Nivelul investitiilor straine in China este undeva la 50 miliarde de coco, in general in industria auto, care reprezinta in momentul de fata piata cu cel mai mare potential. Insa si China are un dezavantaj, distanta si costurile mai mari cu transportul. Noi, romanii daca am fi putin isteti, am putea atrage foarte multe investitii straine. De ce? 1.Pentru ca in Cehia, Polonia, Ungaria si Slovenia, nu prea se mai duc, au crescut salariile. 2. Pentru ca chiar daca suntem mai scumpi ca chinezii, suntem la 2000 km de toate tarile occidentale. Totul depinde de guvernati, de modul cum ei reusesc sa-i faca sa vina. Legislatie coerenta si stabila, nu spaga sau comision, etc. |
--------------------
x
x
- x
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd June 2025 - 20:20 |