Zgomote si scartaieli Logan
![]() ![]() ![]() |
Zgomote si scartaieli Logan
Imparatul |
![]()
|
||
Imparatul Group: Members Posts: 188 Joined: 2 December 05 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|||
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
Si a mea troncane cand e inghetata bocna, zgomote care in zilele mai caldute dispar. Le-am trecut la "asa fece ele/toate".
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
dany_av |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 895 Joined: 25 March 07 From: pitesti ![]() |
deasupra cd-playerului , sub aeratorul drept de pe consola centrala , in afara de mufa de antena mai e ceva? la mine acolo se aude un zgomot, cine cineva sa imi spuna si mie ce poate fi?
|
--------------------
dacia
logan
2006 / ambition
- XXX
|
|
vi_escu |
![]()
|
![]() Membru somnambul Group: Members Posts: 1.996 Joined: 13 November 04 From: republica procurorilor ![]() |
La mine radio/cd-ul are pe cabluri un filtru de antiparazitare intr-o cutiuta de plastic; aia zanganea in draci. Am invelit-o in burete ca altceva nu mi-a dat prin cap. Sa nu ai si tu aceeasi problema.
|
--------------------
Logan
ABS plus 1,6MPi
. 2007 Decat mult si fara rost mai bine putin si prost!
|
|
Sitting Bull |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 10 February 10 ![]() |
Salutare!
M-am hotarat sa va impartasesc experienta mea vis-a-vis de scartaitul la loganele. Unii dintre voi dadeau vina pe ceasuri sau pe cochila volanului, etc etc, ca si mine de altfel. Desigur ele or fi multe(zgomote, cauze..) dar dupa indelungi cercetari si pumni in bord am descoperit problema. Era de la un pin de centrare al bordului, (asa l-am botezat eu) care se afla chiar linga parbriz in dreptul aeratorului central stanga, destul de greu accesibil. Rezolvare: Desfacut cochila volan, desfacut 'cochila' de la ceasuri, desfacut ceasuri, dupa care cu o seringa de 2 ml cu foarte putin ulei motor(nu stiu daca ataca materialul bordului) am dat pe acel pin, instantaneu nu mai scartaia. Sper ca v-am fost de folos. Spor in toate. |
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance/2005
- IF xx SKY
|
|
adi24oradea |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 30 May 07 From: ORADEA ![]() |
Cine a descoperit ce troncane in partea dreapta fata? Face pana la 45-50km/h si doar pe parte de drum denivelata, indiferent ca e asfalt sau altceva. parca e si un mic joc in directie...... La revizie au intors-o pe toate partile dar nu au gasit ce bate. Au schimbat bieleta pe dreapta dar tot asa face.
This post has been edited by adi24oradea: 17 Feb 2010, 13:49 |
--------------------
Dacia
logan
2007 1.5dci abs plus
- BH-XX-DEM
|
|
Imparatul |
![]()
|
Dupa cum am mai zis nu am repartitor de frana, dar bate ca un amortizor slabit, din bucsa de sus, ca acolo se aude, in partea de sus a amortizorului spate. Peste denivelari face asa, un cloncanit.
Daca e mai frig afara, se aude mai intens. Amortizoarele in bune, sunt tari, nu face masina balans deloc. Sigur se aude la multi cu Logan, dar nu-l mai mentioneaza si pe acesta. Stie cineva de la ce o fi? O fi zgomot de la amortizor. Sa faca in timp acest zgomot, datorita faptului ca uleiul din el isi schimba propritatile si din aceasta cauza sa faca zgomot in spate. In partea dreapta se aude mai intens. |
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 3 January 09 ![]() |
face la fel si cand e cald afara?
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
adi24oradea |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 30 May 07 From: ORADEA ![]() |
Face indiferent de vreme si de temperatura. Si eu am suspectat amortizorul dreapta fata(ca de aici parca se aude), dar este ok, nu am balans la masina. Cei din service ziceau ca ar fi bieleta antirului si au si schimbat-o dar tot la fel face. Aici vreau sa fac o precizare: pe mecanic il stiu de multi ani la fel si pe administratorul service-ului, deci nu se pune problema sa ma fusereasca(nu este cel din oradea ca astia iti i-au si pielea de pe tine). Chiar si mecanicul are aceasi problema la masina lui si faza cea mai tare e ca a venit in toamna un client cu masina de 2 luni achizitionata care facea la fel. A venit si de la uzina un inginer si au schimbata tot ansamblul fata de roti+telescoape(tot tot) la ambele roti si aceasi problema cu zgomotul. Acum chiar nu mai stiu ce sa zic si de unde sa vina acest zgomot.
|
--------------------
Dacia
logan
2007 1.5dci abs plus
- BH-XX-DEM
|
|
Imparatul |
![]()
|
|
--------------------
La misto de misto
Nhgfbnn
Htdcjjj
- IS 12345678910
|
|
god |
![]()
|
![]() wizard Group: Members Posts: 328 Joined: 15 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Mie de vreo luna imi zcartaie/zdrangane ceva in interior, in zona bordului pe partea dreapta.
Primul lucru am verificat in torpedou am zis ca cine stie ce-o fi ramas pe acolo-cu toate ca nu-l folosesc- dar asa cum ma asteptam era in regula. Am verificat geamul sa fie inchis calumea, parasolarul de pe partea respectiva si ce-am mai crezut ca ar putea cauza sunetele dubioase dar nimic ![]() Apare doar in mers de pe la 20km/h in sus pana pe la 60, dupa aia dispare. Am mai avut cate un greieras si pana acum dar asta e de-a dreptul enervant ![]() |
--------------------
Dacia
Duster 1.5 dci 4X4
Iunie 2010 / Prestige It's time to burn™
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
pune mana pe airbagul pasager sau chiar da-i o plama cand auzi zgomotul ca s-ar putea de acolo sa fie.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Este de la airbag. O problema comuna la Logan ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
ianmatei |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 20 Joined: 22 February 10 From: Cluj ![]() |
Bună seara. Am citit toate cele 82 de de pagini
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition / dCi
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
pune burete
![]() |
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
tzeegunoo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 19 December 08 From: navodari ![]() |
Salut! la loganul meu a aparut un nou scartait: pe prima suta de metri de la plecare dupa o perioada mai lunga de stationare , se aude un scartait la fiecare accelerare sau decelerare in prima treapta de viteza. Dupa 100 de metri amuteste. Se aude mai tare cand deschid geamul , deci cred ca este ceva de sub masina. Suspectez bieleta de preluare cuplu(al treilea suport al motorului). Daca o ung cu WD40 afecteaza cumva acel cauciuc al suportului?
|
--------------------
dacia
logan
2008 laureate ph2
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu o fi de la frana? Tamburi spate, discuri fata, d-astea.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
si eu suspectez tot franele,bieleta nu are cum sa scartaie
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
tzeegunoo |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 19 December 08 From: navodari ![]() |
Frana nu are cum sa fie, pentru ca scartaitul apare fara sa franez , apare la accelerare si decelerare , in acelasi ritm cu miscarea schimbatorului de viteze.
|
--------------------
dacia
logan
2008 laureate ph2
|
|
tkx |
![]()
|
![]() Armwrestler Group: Members Posts: 932 Joined: 20 April 07 From: Pitesti ![]() |
se pot strange suruburile airbagului pasager pe sub bord fara a-l da jos?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 1.4MPI Laureate Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
|
|
vic24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 509 Joined: 14 April 08 ![]() |
Se poate da cu WD40 la imbinarea intre ornamentul stalpului fata (lateral parbriz) si bord ? Chitzaie de ceva timp. Ma gandesc daca nu cumva wd ataca plasticul etc.... Ms.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
vic24 |
![]()
|
up
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.050 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
O sa faci mizerie.... Esti sigur ca scartaie intre ornament si bord? Pe acolo mai degraba chederele sunt vinovate.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Zgomotele care se aud ca provenind din zona aia sunt foarte înșelătoare. Pe montantul A este un singur cablu care este prins în 2 sau 3 cleme. Eu am pus acolo o bucată mică de pee dar nu cred să fi făcut mare lucru. În zona aia ai putea să verifici și capacul de la tabloul de siguranțe.
|
--------------------
.
.
.
|
|
vic24 |
![]()
|
este in dreapta, nu poate fi capacul de la sigurante... al naibii face numai cand e soare si cald in masina, cum se face rece tace....
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
tzeegunoo |
![]()
|
Saut! va cer parerea despre un alt zgomot la loganul meu: Se aude un fel de zornait de la motor pana la turatia de 2000 rpm , numai la cald . Explicatia celui de la service : se aude cureaua de distributie care la noile loganuri este mai elastica , si la cald se dilata si vibreaza. Tot el zice sa stau linistit ca e normal. Voi ce parere aveti?
This post has been edited by tzeegunoo: 16 Apr 2010, 10:00 |
--------------------
dacia
logan
2008 laureate ph2
|
|
tuxi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 9 November 04 ![]() |
Salutare,
Am observat o posibila problema la Logan (1.6 MPI Ambition-36000 km) dupa ce il conduc prin balti/ploaie si apoi il las in garaj nefolosit timp de 4-5 zile, cu frana de mana trasa. Cand incerc sa plec se intampla urmatoarele: -eliberez frana de mana si bag in treapta I-a -accelerez pentru a pleca de pe loc dar masina "nu vrea sa plece", ca si cand ar tine-o ceva -turez un pic mai tare si se aude o pocnitura pe spate, apoi masina pleaca insa cateva zile am zgomot la franare (pe spate) si parca franele nu sunt la fel de eficiente. Mentionez ca la revizie sistemul de franare a fost verificat. De asemenea, dupa cateva zile de folosire franele nu mai fac acel zgomot. Povestea se repeta daca o conduc prin ploaie si apoi n-o folosesc cateva zile. S-a mai confruntat cineva cu asta? Ceva idei sau solutii? |
--------------------
Dacia
Logan Ambition
2005 Mio A702
|
|
boobybooby23 |
![]()
|
iti ingheata apa de la balti in tamburi
|
--------------------
Logan
LS0A
2005,stock
- nt 05 zac
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Mai degraba ii ruginesc discurile.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
De unde gheata?
![]() Si eu tot pe rugina as da vina, am observat ca fenomenul apare mai ales spre finalul perioadei de viata a sabotilor. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 12:56 |