Zgomote si scartaieli Logan
![]() ![]() ![]() |
Zgomote si scartaieli Logan
Kojak |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Se trage de lampa pur si simplu, de o margine ingusta, si se scoate afara.
La zona butonului poti incerca solutii mecanice. Un adezvi pus mai gros (fata de niste straturi de izolir) sau chiar un holzsurub mic. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.546 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(Kojak @ 31 Oct 2011, 21:21) Am celebra usa de la torpedou lasata in asa hal incat imi sta becul aprins in permanenta cand circul cu pozitiile sau farurile aprinse Pana la urma o are toata lumea, dar in functie de cum tranteste usa. Becul se rezolva usor, problema este ca scartaie si ramane spatiu. Se rezolva prin deformarea ei, dar nu dureaza decat cateva zile. Am incercat de doua ori, prin procedee diferite. Dar mai am ceva in maneca, o sa ii bag un profil metalic in ea, sa nu ii mai permita sa revina la loc. eu am schimbat chiar si limitatoarele de plastic dn capete cu unele de Sandero, mai mari si mai moi.De principiu la deformare trebuie sa faca burta in mijloc. This post has been edited by IRONICK: 4 Nov 2011, 10:14 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Eu n-am avut din fabrica lampa si buton, dar cand le-am cumparat ca sa le pun primul lucru pe care l-am facut a fost sa slabesc arcul de la buton (cred ca am taiat o spira din el). Deocamdata usa nu s-a deformat, in orice caz nu cat sa nu se mai stinga lumina.
Lampa are o clema, destul de vizibila, pe care eu am reusit chiar s-o rup fortand odata ceva. Plusul l-am tras de pe accesorii, mi s-a parut mai practic decat de pe pozitii. |
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
IRONICK |
![]()
|
Eu nu am trantit niciodata usa, chiar radeam de altii cum le palpaie becul si cum usa mea nu este deformata. Pana pe la al cincilea an ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
Sa inteleg, ca de usa asta de torpedou nu scapa nimeni ...
![]() |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
IRONICK |
![]()
|
La astea noi nu se mai deformeaza. Este vorba doar pe ph 1.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
@IRONICK : Prompt si la obiect, ca de obicei !
Multumesc frumos pentru precizare ! ![]() P.S Sper sa fie O.K anvelopele Motrio Winter, comentariile tale m-au facut sa le achizitionez (89T la ceilalti, versus 92T la Motrio, aici m-ai convins !) |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
IRONICK |
![]()
|
Astia de la Dacia sau gandit bine la ele. Eu am si un MCV si am pus Motrio inclusiv pe ala. Si cum greutatea lui este mai mare, sunt foarte bune. O sa iti placa ca pe ud sau zapada se comporta foarte bine. Principiu meu a fost urmatorul: decat sa dau dublu pe un cauciuc premium, dar sa nu primesc si castigul de performata in acelasi procent, sunt bani aruncati aiurea.
This post has been edited by IRONICK: 4 Nov 2011, 12:27 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bella |
![]()
|
![]() TRACTORIST INCEPATOR Group: Members Posts: 322 Joined: 9 June 06 ![]() |
QUOTE(bella @ 25 Oct 2011, 12:56) Dupa nici 2 saptamani de la achizitionare, a aparut prima zdranganeala. Bravos baietii de la Dacia. Problema apare la 1600-1700 rpm dupa accelerare in gol, la revenirea la relanti. Se aude si in mers la schimbarea vitezelor. Este vorba de o rezonanta de 1-2 sec. si seamana cu zgomotul produs de trepidatia plasticului pe tabla. Problema rezolvata. Cauza:Conducta de AC atingea de caroserie deasupra pompei de frana. Rezolvare:Manson dintr-un furtun de 2 mm grosime/20 mm diametru pus pe conducta respectiva in zona de apropiere de caroserie. |
--------------------
Logan
Laureate 1.5dCi-75Cp
2011
- PH-xx-XXX
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 3 Nov 2011, 10:54) Se trage de lampa pur si simplu, de o margine ingusta, si se scoate afara. La zona butonului poti incerca solutii mecanice. Un adezvi pus mai gros (fata de niste straturi de izolir) sau chiar un holzsurub mic. Merci klaus! ![]() QUOTE(IRONICK @ 4 Nov 2011, 11:11) Sa dea dracu daca am trantit-o vreodata. Parol! ![]() Chiar m-am purtat ca si cu "ou' rosu", mereu am avut grija (si nevasta-mea stie lectia) sa o inchid usor. ![]() Aviz celor cu logan "faza 2", sa nu mai ziceti ca sunt mai prost facute plasticele decat la cele vechi ca nu cred nimic. Cu problema becului aprins cred ca am rezolvat-o azi in "stil mecanic", si anume: am lipit niste purfix (cred) din ala mai gros chiar pe usa in interior. Acum contactul se realizeaza mai rapid si nu mai sunt probleme cu lumina. Parca si luftu' s-a mai diminuat putin, da' nu prea e sesizabil, sa nu ma invat cu binele, nu de altceva. Ramane de vazut in cat timp se uzeaza saracia aia de purfix. In ceea ce priveste problema luftului la inchidere...asa o sa ramana in veci. ![]() Ironik, iti urez bafta la remedierea situatiei si sa ne tii la curent daca s-a rezolvat cu metoda ta. This post has been edited by Kojak: 6 Nov 2011, 20:28 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
ani[I]aL_2008 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 17 July 09 From: Cluj-Napoca ![]() |
Salutare!
Pt. Kojak si altii care au problema luftului la usa torpedoului: - se rezolva cu o bucata de cheder de la tamplarie termopan care se prinde intre cele doua elemente care alcatuiesc usita torpedoului. Cand deschizi topedoul vei obsrva niste suruburi. Le desfaci si cele doua elemente se declipseaza. Pe marginea acestora, in fanta dintre ele , montezi acel cheder. Eu asa am scapat de acel luft, usa se inchide perfect si nu mai troncane. Din pacate nu am realizat fotografii. Timp de lucru: max. 20 de minute. Spor la treaba! |
--------------------
Dacia
Logan
2008-Kiss Fm, 1.4mpi
- BC 05 ***
|
|
Kojak |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
vic24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 509 Joined: 14 April 08 ![]() |
de cand s-a facut frig dimineata, pana se incalzezte habitaclul, la trecerea peste denivelari troncane ceva in bord, in zona torpedoului. ne e nimic din torpedou ca am scos tot si face la fel. e un zgomot gen teanc de cd-uri in carcase care se lovesc din saritura masinii. tranc-tranc.... am tras de toate plasticele, le-am miscat pe toate... nu imi dau seama ce este...
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(mariuscond @ 16 Nov 2011, 08:49) Dacia?... ![]() ![]() ![]() ![]() 16 Nov 2011, 09:45: QUOTE(vic24 @ 16 Nov 2011, 05:37) e un zgomot gen teanc de cd-uri in carcase care se lovesc din saritura masinii. tranc-tranc.... Scoate tot din torpedou si mergi cu el deschis.This post has been edited by IRONICK: 16 Nov 2011, 09:45 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
vic24 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Cauze posibile:
- plasticul din coltul dreapta jos al parbrizului. Cel de afara, de la exterior. Este destul de greu de detectat sursa reala in acest caz. Se pune o bucatica de cauciuc intre el si geam. -cablul de antena atinge pe undeva prin bord. Se introbaga capul pe dedesupt, in partea dreapta, si cu o lanterna se studiaza cazul. Foarte comoda, aceasta pozitie. -pintenii de ghidare ai bordului, care initial sint inveliti cu o pinza (care intre timp s-a tocit), incep sa zdrangane in locasurile lor. Se da bordul jos si se rascheteaza putin cu un cutit acei pinteni, dupa care se imbraca in furtun de cauciuc - REZULTAT GARANTAT PE VIATA ![]() -surubul de prindere al bordului, cel din partea dreapta, de linga montantul A. Se ... -intrerupatorul de la air-bag pasager -fata verticala din partea dreapta a plansei de bord (cea pe care este intrerupatorul de air-bag), cred ca este posibil sa atinga in ceva fiare pe acolo, si zdrangane de-ti vine acru. Stiu ca in partea stinga am avut aceasta problema, si parca am vazut ca este posibil sa apara si in dreapta. Preventiv, am pus burete cind am dat bordul jos. -altele. Succes! |
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
vic24 |
![]()
|
MULTUMESC !!! foarte comprehensiv. acum plec cateva zile pe mare, dar cand revin o sa le iau la studiat pe rand si postez si aici daca depistez cauza.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4
|
|
dia_ph2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 333 Joined: 29 September 08 From: Targoviste ![]() |
A mai avut careva un scartait pe spate la trecerea peste denivelari tip cocoasa? Cei cu ABS, deci fara repartitor. Zgomotul se auzea numai pe partea stanga, acum se aude stereo si pare sa fie de la elementele suspensiei (arc, amortizor, bucsi). Nu am prins inca timp sa "decuplez" amortizoarele pentru a usura identificarea fenomenului.
|
--------------------
Dacia
Logan ph2, 1.4mpi
2008, Laureate, Abs
|
|
mario1980 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 437 Joined: 8 April 05 From: Iasi ![]() |
Spirele de la capatul arcurilor freaca de tampoanele de cauciuc pe care se sprijina. E aiurea, stiu. Eu am pus nitel ulei cu o seringa, n-am avut timp de bibileli sofisticate. Poate asta este cauza si la tine.
|
--------------------
Dacia
Logan
dci Preference 2006
- SV ?? ??? Adesea, aproape fiecare om tolereaza prostia celui de linga el, atit timp cit nu ii uzurpa propria prostie.
|
|
dia_ph2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 333 Joined: 29 September 08 From: Targoviste ![]() |
Am uns acolo, nu s-a schimbat nimic.
|
--------------------
Dacia
Logan ph2, 1.4mpi
2008, Laureate, Abs
|
|
dia_ph2 |
![]()
|
Bucsile de prindere la caroserie a puntii spate au fost cauza. Rezolvare: apa sub presiune. Temporar sau nu, urmeaza sa aflu (deja au trecut cateva zile de liniste).
|
--------------------
Dacia
Logan ph2, 1.4mpi
2008, Laureate, Abs
|
|
BAB |
![]()
|
![]() GUERRIER MARIN DE VAILLANT Group: Members Posts: 383 Joined: 13 June 05 From: CONSTANTA ![]() |
Ar mai putea fi parghia de actionare a limitatorului de franare. niste WD-40 rezolva problema.
|
--------------------
Dacia
Logan
1,6MPI Laureate
- CT 06 BAB "NOSCE TE IPSUM"
"Avoir une passion dans la vie, c’est un moteur fondamental pour vivre." |
|
LuluMOB |
![]()
|
![]() Membru cu pedale. Group: Members Posts: 1.136 Joined: 28 October 05 From: Iași ![]() |
Are ABS.
|
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
BAB |
![]()
|
![]() GUERRIER MARIN DE VAILLANT Group: Members Posts: 383 Joined: 13 June 05 From: CONSTANTA ![]() |
Corect. My bad...
|
--------------------
Dacia
Logan
1,6MPI Laureate
- CT 06 BAB "NOSCE TE IPSUM"
"Avoir une passion dans la vie, c’est un moteur fondamental pour vivre." |
|
dia_ph2 |
![]()
|
QUOTE(dia_ph2 @ 5 Dec 2011, 16:45) Bucsile de prindere la caroserie a puntii spate au fost cauza. Rezolvare: apa sub presiune. Temporar sau nu, urmeaza sa aflu (deja au trecut cateva zile de liniste). Eu credeam ca am fost suficient de clar cand am spus ca am gasit cauza si rezolvarea. Coafura inca rezista. |
--------------------
Dacia
Logan ph2, 1.4mpi
2008, Laureate, Abs
|
|
superbul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 19 January 12 ![]() |
am si eu o problema la logan cu zgomotul din bord, mai exact in grila din centru (parbriz)zici ca sunt piulite cazute acolo , ce poae fi ? La denivelari se aude ?
![]() |
--------------------
dacia
logan
2007
|
|
LuluMOB |
![]()
|
Poti da jos ceasurile ca sa te uiti acolo. Atentie ca zgomotul poate veni si din compartimentul stergatoarelor. Si iarna mai pot fi si bucati de gheata de vina.
|
--------------------
Dacia
Logan
ABS+ AC 1.4MPI 06/2007
|
|
sobolan |
![]()
|
![]() membru paros... Group: Members Posts: 8.242 Joined: 10 March 06 From: GL ![]() |
QUOTE(bella @ 6 Nov 2011, 18:46) Problema rezolvata. Cauza:Conducta de AC atingea de caroserie deasupra pompei de frana. Rezolvare:Manson dintr-un furtun de 2 mm grosime/20 mm diametru pus pe conducta respectiva in zona de apropiere de caroserie. conducta aia se incalzeste ca dracu,atentie mare la mansonul ala sa nu-l gasesti muci ! ON: de cateva zile ma tot macina o problema....un "trosc" la plecarea de pe loc,la denivelari....a naibii ca am tot ce-i bucsa si articulatie noua ! poate au patit-o si altii: calandrul(cadru motor) se prinde in 4 suruburi de fi12(parca) in sasiu....vedeti sa fie stranse bine(la mine 2 au mai mers stranse desi erau date cu vopsea verde de uzina si nedeplasate de la semn) si deasemeni sa fie pozitionat bine cadrul ala pe gulerul piulitelor incastrate in sasiu...daca nu e ok se poate slabi din toate 4 si repozitiona cu fata suspendata complet....va paste un bracaj,eu nu-l mai fac ca ma tine o scama ![]() frumoasa vreme de stat sub masina la -4dgr afara..... ![]() ![]() This post has been edited by sobolan: 25 Jan 2012, 00:23 |
--------------------
Logan-1.5dci-2017--
Golf mk5 - syncro - 2007--
Golf mk3-2.0 GTI-1993 colectionar de fiare vechi...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 10:10 |