Logan pe GPL
![]() ![]() ![]() |
Logan pe GPL
ICET |
![]()
|
||
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|||
Valeriu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 89 Joined: 20 April 05 ![]() |
Eu am ars un set de 4 supape (evacuare) in 60.000 Km cu GPL pe o berlina si acum merg cu break-ul tot pe gaz , dar subscriu , la drum lung nu este rentabil, masina consuma in oras cam 10,5 - 11 dar in afara mi-a luat chiar si 8,5-9
![]() Acum in afara merg cu Logan -ul care imi ia cam 5,5 - 5,8 (benzina , evident) , adica tot aia inseamna la bani Dar , pt. mersul in Bucuresti , batrina pe gaz este mai rentabila... |
--------------------
Dacia
Logan /Break 1997
- B71xxx/B40YYY Un lucru care incepe bine se termina prost. Un lucru care incepe prost de termina si mai prost. (by Murphy)
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
"Incepand de luni, 5 septembrie, ora 00,00, Petrom va majora pretul carburantilor comercializati in statiile proprii.
Ca urmare a acestei masuri, benzinele se vor scumpi cu 700 de lei/litru (0,07 lei noi), unul de Premium fara Plumb - 36.000 lei (3,60 lei), Si motorina Super Euro Diesel se va scumpi cu 700 lei/litru si va costa 34.000 lei (3,40 lei noi), iar cea Euro Diesel tot cu 700 lei/litru (0,07 lei noi) si va costa 33.200 lei (3,32 lei noi). Si pretul autogazului va creste cu 300 lei (0,03 lei noi), ajungind la 17.300 lei (1,73 lei noi)." Asadar diferenta de la litru GPL la litru de premium fara plumb a ajuns 18.700 lei. ![]() Din cate s-a mai spus in acest topic, se pare ca GPL nu influenteaza uzura motorului. Ca drept dovada, de la 1 octombrie va apare Nubira II Euro 3 pe sistem dual GPL/benzina avand garantie 3 ani sau 100000 KM ![]() In plus, nu se utilizeaza o instalatie de GPL obisnuita, ca cea de pe Cielo, ci una asemanatoare cu cea recomandata de Majore (www.majore.ro) pentru SRN, SLZ si Logan cu pretul de 699 euro. Acest tip de instalatie este foarte eficient, dupa afirmatiile celor care testeaza aceasta masina, in sensul ca performantele de putere si consum pe GPL sunt foarte apropiate de cele pe benzina. Nu vad nici un motiv ca in cazul Logan-ului sa fie altfel. Parerea mea este ca daca se are in vedere sa se pastreze masina macar 30000km, punerea ei pe GPL se merita (mai ales ca-i va creste pretul de revanzare prin faptul ca vor fi interesati de ea macar taximetristii ![]() Tot ca o parere, rodajul ar trebuie facut insa pe benzina, ca la carte. |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
Relativ la un calcul facut acum vreo luna:
QUOTE(DigitalScribe @ 31 Jul 2005, 09:19) Date probleme: 1. 15 000 Km / an 2. circulat 5 ani ~ 75 000 Km 3. 34 000 lei / litru benzina 4. 18 500 lei / litru GPL Calcule: 1. benzina ~ 8% ~ 6000 Litri benzina * 34000 ~ 20400 RON 2. gaz ~ 9% ~ 6750 Litri GPL * 18500 ~ 12488 RON 3. diferenta de cost ~ 7912 RON ~ 80 mil lei vechi 4. scadem costul instalatiei ~ 20 mil lei vechi => ~ 60 mil lei vechi economie dupa 5 ani Pentru 60 mil (2000$, 1700 Euro) in 5 ani ca sa mergi numai cu gaz parca parca nu prea merita. Daca ai avea salar ca-n occident intr-adevar nu prea merita. Dar asta inseamna si 340 de euroi pe an economie, adica un CASCO de exemplu sau un salariu pus deoparte pentru concediu. Tot asa, cei 1700 euroi ar mai insemna un laptop performant, samd. Pentru unul cu salariu de 1500 euro pe luna poate nu conteaza, insa pentru mine conteaza ![]() Imi pare rau ca am pus 2 posturi unul dupa altul, imi fac mea culpa, dar poate voi fi iertat de moderatori ![]() This post has been edited by gonty: 3 Sep 2005, 09:55 |
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
mephistone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 11 January 05 From: Timisoara ![]() |
Fiecare dintre noi baga cam un plin de benzina pe luna minim
50l*3,5=175lei O instalatie pe gpl costa700euro mergem la banca si luam 750euro credit pe 3 ani 50e comision banca rata lunara 25e 55l*17500=96,25lei Diferenta e de 22,5euro Noi am ajuns la 1e/litru benzina,de unde stiti voi ca ne oprim aici ? poate in 2006 1l=1.25e 2007 1l=1.40e ca de suntem europeni si hotii trebuie sa fure si mai mult. |
--------------------
DACIA
LOGAN Laureate 1.4
- cameleon don't worry,be happy,feel good
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
In 20 - 30 zile imi vine si mie Logan-ul si abia astept sa vad cum arata graficul cheltuielilor pe primele 3 luni de utilizare ca sa pot face o estimare la o eventuala economie cu ajutorul GPL.
Ma intreb, legat de GPL, oare o masina care nu are Euro 3 daca i se pune instalatie GPL poate fi inmatriculata in Romania ? Asta avand in vedere ca GPL este mai "curat" decat benzina la gazele de esapament. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
alex1980 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 10 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Intr-o sapt imi pun instalatie de gaz pe ea -700 euro-.Am stat si am cautat pe toate site-urile sa vad unde este mai bine sa o montez si cel mai important si ce pun. Am analizat si am ales = Autronic Mistral II instalatie de ultima generatie. Firma care monteaza asa ceva sunt cei de la majore, m-i s-au parut cei mai seriosi mai ales ca sunt importatori si au dealeri peste tot in tara . Am facut programare si dureaza 7 zile. Am platit un avans de 200 euro ca altfel nu ma puteam programa. Instalatia este complet computerizata. Cel mai interesant m-i s-a parut faptul ca softul permite alegerea unui consum mai economic deci cu acceleratie mai puturoasa( dar pentru liniute putem comuta pe benzina) sau un mod mai sportiv unde consumul este mai mare. Oricum eu o sa ii pun sa o regleze din soft cat mai economic posibil. O sa va anunt cat consuma in oras si in afara si cum se comporta masina.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
- B-30-PVO
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
![]() Scribul Digital Group: Members Posts: 1.249 Joined: 5 October 04 From: Iasi ![]() |
Daca ai putea da niste date concrete dupa ce ti-ai montat despre cum se comporta si cam cat consuma ar fi excelent.
M-au sunat baietii veseli ca masina a iesit de pe usa fabricii si in 2 - 3 zile ajunge la dealer (maine dau faliment cand dau restul de avans si-mi fac casco ... ). Iarna asta cred ca o fac pe benzina dar la anul ma bag si eu la o instalatie GPL moderna si economa asa ca sunt interesat de GPL la modul serios. Am vazut o Nubira din asta mai noua cu GPL pe ea. Avea rombul cu GPL pe parbriz si scria Majore pe romb. Daca nu scria GPL pe ea nu-ti dadeai seama ca-i cu GPL la cum mergea. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
sp67 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 4 December 03 From: Bucale ![]() |
|
-------------------- |
|
neamih |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 31 May 04 ![]() |
fratilor eu am asteptat atata timp sa apara modelul pe motorina, dar cu ultimele fluctuatii ale pretului bnezinei/motorinei (poate ati vazut si voi ca in germania/austira si alte tari pretul motorinei e aproape cu cel al motorinei), am avunt un soc, si am facut un calcul: decat sa iau diesel mai pun 150EURO si iau 1,6L cu GPL, deci am si putere ami mare si cheltuiala mai putin, in plus nu trebuie sa amortizez nimik. urmeaza sa dau comanda la masinaaaaaaaaaaaaaaa
sin in plus de asta, primele loganuri diesel nu vor avea A.C. This post has been edited by neamih: 13 Sep 2005, 22:23 |
-------------------- astept Logan-ul pe motorina
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
QUOTE(sp67 @ 13 Sep 2005, 16:27) wagon era... ceva ori albastru ori verde... pe aproape oricum ![]() Un alt avantaj indirect ar fi si faptul ca poti opta pentru Ambition care are ABS si celelalte optiuni. This post has been edited by DigitalScribe: 13 Sep 2005, 23:54 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
vimar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 14 February 05 From: Iași ![]() |
Am început căutările prin Iași cu privire la instalarea GPL pe Logan. La trei societăți autorizate de RAR am găsit prețuri diferite la aceeași instalație :Mistral - 1000, 900, 850 euro...unde-s frate instalațiile acelea de 700 eur ? unde le-ați găsit ? Firmele la care am căutat sunt YV, Autogaz și General PC, toate colaboratori cu Majore Int....la instalațiile respective am avut pretenția să fie cu calc și injectoare separate.
Mă poate ajuta cineva din jurul Iașului cu vreo informație...Neamț, Suceava, Vaslui ? |
--------------------
Dacia-Logan
Laureate 1,4 mpi
- IS-13-SP...
|
|
Slider |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.279 Joined: 5 December 03 From: Cernavoda ![]() |
Am o intrebare: cum adica cu injectoare separate? unde le monteaza si pe astea?
|
--------------------
LOGAN
Ambiance
- CT-xx-xxx
|
|
alex1980 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 10 April 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Super Nova
- B-30-PVO
|
|
alex1980 |
![]()
|
Eu am intrebat la Mistral de ce colaboratorii au preturile mai mari si mi-au spus ei isi fac preturile dupa bunul plac fara nici o restrictie din partea lor.
QUOTE(vimar @ 14 Sep 2005, 09:26) Am început căutările prin Iași cu privire la instalarea GPL pe Logan. La trei societăți autorizate de RAR am găsit prețuri diferite la aceeași instalație :Mistral - 1000, 900, 850 euro...unde-s frate instalațiile acelea de 700 eur ? unde le-ați găsit ? Firmele la care am căutat sunt YV, Autogaz și General PC, toate colaboratori cu Majore Int....la instalațiile respective am avut pretenția să fie cu calc și injectoare separate. Mă poate ajuta cineva din jurul Iașului cu vreo informație...Neamț, Suceava, Vaslui ? |
--------------------
Dacia
Super Nova
- B-30-PVO
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
Trebuie vazut si ce revizii speciale trebuie pentru GPL, cat costa si unde se fac. Firma la care-ti montezi GPL-ul trebuie sa mai existe cativa ani buni dupa ce-ti montezi tu GPL-ul asa ca nu te uita doar la pretul instalatiei ci si la firma, cata incredere "emana".
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
neamih |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 31 May 04 ![]() |
da corect, sa ne spuna cineva cum e cu reviziile pt instalatia GPL, la cat timp trebuie facuta si cat costa
|
-------------------- astept Logan-ul pe motorina
|
|
cristyyy2003 |
![]()
|
![]() R.I.P. Marli Group: Members Posts: 736 Joined: 19 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vimar @ 14 Sep 2005, 10:26) Am început căutările prin Iași cu privire la instalarea GPL pe Logan. La trei societăți autorizate de RAR am găsit prețuri diferite la aceeași instalație :Mistral - 1000, 900, 850 euro...unde-s frate instalațiile acelea de 700 eur ? unde le-ați găsit ? Firmele la care am căutat sunt YV, Autogaz și General PC, toate colaboratori cu Majore Int....la instalațiile respective am avut pretenția să fie cu calc și injectoare separate. Mă poate ajuta cineva din jurul Iașului cu vreo informație...Neamț, Suceava, Vaslui ? Am gasit eu acum ceva timp si am scris aici. ( mesajul 17 )Poate si'a instalat cineva de aici...ca tare ma bate un drum.... ![]() SPOR! This post has been edited by cristyyy2003: 14 Sep 2005, 19:27 |
--------------------
Suzuki
SX4
2008
- B 67 TMK "Greierii" ma innebunesc!
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
Dupa tot e am citit despre GPL sunt convins sa zicem 80% ca merita si riscul e minim. Totul e sa-ti amortizezi investitia insa la o adica e ca si cu diesel-ul care-i mai scump dar consuma mai putin. Dai bani ca sa nu dai bani mai tarziu... si daca mergi mult iesi si in castig. E interesant si aspectul "crescut autonomie" cu o butelie plina de GPL si un rezervor plin. Oricum cel mai econom e sa nu mergi cu masina deloc si eventual sa nu ti-o cumperi insa pentru cei care vor roti... merita GPL-ul. Nicaieri n-am gasit in toata "documentatia" disponibila cum ca GPL-ul ar fi rau pentru motor.
This post has been edited by DigitalScribe: 14 Sep 2005, 21:43 |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
alex1980 |
![]()
|
Pot sa va asigur ca GPL-ul nu este mai rau ca benzina care daca este proasta dauneza mai rau motorului ( ex OMV ). Am avut un passat din 1996 luat din Olanda pe GPl si au facut ai mei in jur de vreo 180.000 km pe gpl cu el si nu avea nici pe naiba.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
- B-30-PVO
|
|
vimar |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 14 February 05 From: Iași ![]() |
cristyyy2003, merci tată, dar până la Arad e cale lungă așa că tot prin jurul Iașului... Am fost azi la General PC - firma care se ocupă cu treaba asta, am vorbit cu patronul, el zice că a montat la multe mașini gen Clio, Logan etc. Însă mi-a spus că momentan Mistraluri nu are deloc deoarece nuș'ce firmă de taxi din Sibiu a făcut o comandă mare pentru Loganurile din dotare și că au luate toate instalațiile de la cel care le aduce de la Italia...dar cică în 2 săptămîni se reglementeaza situația.
Pe la Neamț, cunoaște cineva vreo firmă mai acătării ? |
--------------------
Dacia-Logan
Laureate 1,4 mpi
- IS-13-SP...
|
|
mondidi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 29 April 05 ![]() |
|
--------------------
dacia
logan
- BT-02-***
|
|
cristyyy2003 |
![]()
|
![]() R.I.P. Marli Group: Members Posts: 736 Joined: 19 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
SX4
2008
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
Din moment ce Dacia nu a aprobat o astfel de interventie asupra motorului si n-a autorizat nici un service pentru a monta asa ceva evident pierzi garantia la motor si celelalte elemente "atinse" de modificarea facuta. Daca citeai in mesajele de mai sus vedeai ca cineva a pus chiar ce spune Vocea Clientului despre o eventuala instalare GPL pe masina. Pentru asta e bun forumul ca se acumuleaza cunostintele deci mai foloseste din cand in cand si functia search.
|
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
macreanudj |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 18 November 04 ![]() |
nu se pierde nimic !! scrie si mai sus la acest topic. Pt. Timisoara atasat aveti o lista cu service-uri care fac instalari. Pana si Metro a vandut asa ceva si le instala la SC VIRSTA.
si inca ceva meserias: http://www.ultragaz.ro/injectiesecventiala.htm dau baietii detalii si poze ideale!! BAFTA si eu imi montez This post has been edited by macreanudj: 18 Sep 2005, 08:11 Attached File(s) ![]() |
--------------------
LOGAN
Logan 1,6 Ambition
- DJ 18 MCR
|
|
DigitalScribe |
![]()
|
QUOTE(macreanudj @ 18 Sep 2005, 08:05) nu se pierde nimic !! scrie si mai sus la acest topic. [...] Asta pentru ca cel care-ti monteaza instalatia GPL preia el garantia pe propria-i piele daca masina-i noua si are garantie dar producatorul iti inchide usa in nas cand afla ca ai facut modificari si s-a intamplat ceva (daca s-a intamplat ceva) indiferent daca e din cauza a ce ai modificat sau nu. |
--------------------
Renault Espace V
Renault Zoe
D-Max 2022
- n/a
|
|
vad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(neamih @ 14 Sep 2005, 19:03) da corect, sa ne spuna cineva cum e cu reviziile pt instalatia GPL, la cat timp trebuie facuta si cat costa in general reviziile la firmele astea constau in faptul ca te duci al ei si te intreba, ceva probleme? daca spui nu iti pune stampila ca ai facut revizia si ok, daca spui de probleme, o pun pe calculator zse mai uita isi dau cu parerea, insa pe a mea nu au reusit sa reduca consumul in paropierea celei a benzinei! (eu am incercat ![]() cei drept la un anumit numar de km, nu mai stiu exact, trebuie schimbat filtrul de gaz! si atunci se plateste o manopera! |
--------------------
logan
laureate 1.6
- bz xx vad iaca si eu pe aici ma bag in seama ... poate invat si eu cate ceva de la cineva ... sau mai invata si altii de la mine!
|
|
macreanudj |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 18 November 04 ![]() |
Cam asa se intampla in romania dar daca te duci si insisti putin sa iti treaca masina prin teste si verificari nu au de ales in fond e masina ta si ai si platit pt instalatia aia orice s-ar zice tot tre sa execute daca le ceri.
|
--------------------
LOGAN
Logan 1,6 Ambition
- DJ 18 MCR
|
|
vad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 184 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
da dra daca tu esti multumit de cum merge (gen cum sunt eu) si spaer asa sa ramana, nu are ce sa faca calculatorul, decat sa confirme ce ai spus tu si dupa cum spuneai suntem in Romania se mai poate intampla sa mearga mai rau decat te-ai dus cu ea, cu toate ca la o asemeanea instalatie (zic eu destul de sofisticata) nu ar trebui sa apara probleme daca calculatorul isi face treaba!
|
--------------------
logan
laureate 1.6
- bz xx vad iaca si eu pe aici ma bag in seama ... poate invat si eu cate ceva de la cineva ... sau mai invata si altii de la mine!
|
|
cristyyy2003 |
![]()
|
QUOTE(DigitalScribe @ 16 Sep 2005, 12:04) Din moment ce Dacia nu a aprobat o astfel de interventie asupra motorului si n-a autorizat nici un service pentru a monta asa ceva evident pierzi garantia la motor si celelalte elemente "atinse" de modificarea facuta. Daca citeai in mesajele de mai sus vedeai ca cineva a pus chiar ce spune Vocea Clientului despre o eventuala instalare GPL pe masina. Pentru asta e bun forumul ca se acumuleaza cunostintele deci mai foloseste din cand in cand si functia search. Ok. Crezi ce vrei si cum vrei...aia iti ofera ei garantia daca iti montezi la ei instalatia ( deci le faci vanzare = profit ) Pana acum o vreme facea asta SIMPO TRANS in Bucuresti. ![]() |
--------------------
Suzuki
SX4
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 08:57 |