DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

59 Pages « < 13 14 15 16 17 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Angajari la pompieri, noutati ?!

IC3
post 14 Jul 2007, 11:40
Post #421

Group: Members
From: Craiova

QUOTE(Braveheart @ 14 Jul 2007, 09:28)
ca sa fim mai exacti.. cu examu psiho se sta pe bara un an si o zi ! ce putin noua asa ni s-a explicat..
la Oradea sunt deja inscrisi 3000 de "cantindati" si am auzit zvonuri ca se pica pe capete la controlul dintilor..1 trece si 2 nu..in alte parti cum e.. a facut cineva controlul asta ?! sad.gif
P.S. Au inceput sa apara deja pilosii..la coada pt. fisa medicala (care o primesti la pomp) stateam la rand ca boii in timp ce intra cate un mutunache cu un sul de fise ale altora, care erau si strigati dupa ce asteptasera numai 5 minute..! fraierii..ca mine..au stat numai la coada asta si cate 2 ore..sa peram ca nu au pile si pt etapele urmatoare.. sad.gif
*

Asa se auzea si la Craiova cu faza cu dintii....dar totul era fals. Nu contest faptul ca poate in alte orase dai de vreun doctor idiot care iti face probleme, dar la mine in oras n-au fost probleme de genul asta. Eu mi-am depus ieri dosarul complet, asa ca am trecut prin toate etapele inscrierii si am vazut cum sta treaba.
In legatura cu asteptarea pt fisa medicala pe care o primesti de la pompieri acelasi lucru si la Craiova....veneau pilosii si intrau in dupa 5-10 minute de asteptare. Oricum....ai stat putin 2 ore fata de 8 ore cat am stat eu (deh...trebuiau sa termine cu pilele mai intai). La noi chiar a iesit doctorul la un moment dat si a spus foarte clar ca se va intra in felul urmator: "4 pile si 2 pe drepte"....deci mai clar de-atat ce mai vreti?
Dar oricum stati linistiti ca astia n-au fost "greii" ca sa zic asa....putini din-astia vor avea pile si pe mai departe.
Chestia e ca s-a picat la greu la fisa medicala....era unu' in fata mea si l-au respins pt ca avea alune pe spate, la greutate numai eu stiu vreo 5, iar la ochi la fel. Cel mai misto a fost la neuro...daca stiai cati ani ai si adresa unde stai erai admis smile.gif))

--------------------
Kia Cee'd 2008 Diesel 115 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
car rox
post 14 Jul 2007, 14:58
Post #422

QUOTE(Braveheart @ 14 Jul 2007, 12:22)
si eu port ochelari, sper ca daca e dioptria mica sa nu fie probleme, oricum, probabil ca atunci cand mergi la control e bine sa ai ochelarii la tine si hartiile care sa ateste ce dioptrie ai..bafta !
*

eu am terminat cu fisa medicala. la ochi am -1, asa ca, in ciuda faptului ca m-am inscris pt. posturile neoperative, trebuie sa obtin derogare cool.gif. Pt. miopie limita max e de -3, da' nu stiu daca si pt. operativi.

--------------------
logan logan 2005
+
cipriandrc
post 14 Jul 2007, 18:22
Post #423

Membru incepator

eu tot nu inteleg de ce diferenta asta mare de bani la fisa medicala dintre bucuresti si celelate orase din tara!la bucuresti aproape 400 lei si in celelalte aproape 25o lei??????? wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif

--------------------
dacia logan 1.4 1.4 2007/preference - GLY
[COLOR=blue][SIZE=7][FONT=Courier][B]
+
Braveheart
post 14 Jul 2007, 19:22
Post #424

Membru autentic

From: BT

eu am la ochi 0 si -1,5.. se pare ca trebuie sa apelez la derogarea aia.. stie cineva exact cum se procedeaza..? probabil ca mergi inapoi la pomp si faci o cerere..sau cauti sa eviti complicatiile in alt mod blush.gif

This post has been edited by Braveheart: 14 Jul 2007, 19:24

--------------------
Dacia Logan 1,6 MPI 2006 Laureat
The answer my friend is blowing in the wind
+
car rox
post 14 Jul 2007, 19:43
Post #425

QUOTE(Braveheart @ 14 Jul 2007, 21:52)
eu am la ochi 0 si -1,5.. se pare ca trebuie sa apelez la derogarea aia.. stie cineva exact cum se procedeaza..? probabil ca mergi inapoi la pomp si faci o cerere..sau cauti sa eviti complicatiile in alt mod  blush.gif
*

cand ajungi cu fisa completata inapoi la cabinetul medical al mira (in gl la sediul ipj), medicul sef nu-si pune parafa la final. Daca te incadrezi in baremul medical pt. postul la care candidezi, vei completa o cerere pt expertizarea fisei medicale de catre comisia special constituita la nivelul Directiei Generale Medicale a MIRA, in vederea aprobarii examenului oftalmologic. Pe baza acestei cereri ti se elibereaza de catre centrul medical judetean o hartie ce trebuie semnata de medicul sef si seful compartimentului r.u. al isuj. Dupa ce obtii ambele semnaturi, depui fisa medicala+cerea+adresa semnata de cei doi la centrul medical pt ca ei sa o trimita la bucuresti pt. derogare. Deci, cam ai de alergat intre cabinet si isuj. wacko.gif

--------------------
logan logan 2005
+
Braveheart
post 14 Jul 2007, 19:47
Post #426

Membru autentic

QUOTE(car rox @ 14 Jul 2007, 19:43)
cand ajungi cu fisa completata inapoi la cabinetul medical al mira (in gl la sediul ipj), medicul sef nu-si pune parafa la final. Daca te incadrezi in baremul medical pt. postul la care candidezi, vei completa o cerere pt expertizarea fisei medicale de catre comisia special constituita la nivelul Directiei Generale Medicale a MIRA, in vederea aprobarii examenului oftalmologic. Pe baza acestei cereri ti se elibereaza de catre centrul medical judetean o hartie ce trebuie semnata de medicul sef si seful compartimentului r.u. al isuj. Dupa ce obtii ambele semnaturi, depui fisa medicala+cerea+adresa semnata de cei doi la centrul medical pt ca ei sa o trimita la bucuresti pt. derogare. Deci, cam ai de alergat intre cabinet si isuj. wacko.gif
*

multam de explicatii rox..totusi cred ca nu merita bataia de cap si treburile se pot rezolva mai usor..parerea mea.. blush.gif ..mai ales ca nu se stie daca primesti derogarea in timp util sau nu se pierde pe undeva pe drum..riscuri pe care nu prea ma incumet sa mi le asum..

--------------------
+
car rox
post 14 Jul 2007, 19:52
Post #427

dosarele trebuie completate pana pe 3.08. derogarea nu cred ca se pierde si alta metoda nu ai. doar daca reusesti sa-l "convingi" pe oftalmolog ca esti ok.

14 Jul 2007, 22:24:
dar acum spune-mi si mie o metoda de alergat 1000m in max. 5 minute.

This post has been edited by car rox: 14 Jul 2007, 19:54

--------------------
logan logan 2005
+
Braveheart
post 14 Jul 2007, 19:55
Post #428

Membru autentic

[quote=car rox,14 Jul 2007, 19:52]
dosarele trebuie completate pana pe 3.08. derogarea nu cred ca se pierde si alta metoda nu ai. doar daca reusesti sa-l "convingi" pe oftalmolog ca esti ok.

..iegzact la asta ma refeream icon_mrgreen.gif

--------------------
+
car rox
post 14 Jul 2007, 20:14
Post #429

daca esti din gl nu ai nici o sansa, crede-ma.

--------------------
logan logan 2005
+
altec_lansing
post 14 Jul 2007, 20:34
Post #430

Membru incepator

From: Galati

<span class='edit'>14 Jul 2007, 22:24:</span>
dar acum spune-mi si mie o metoda de alergat 1000m in max. 5 minute.
*

[/quote]

Faci incalzire putin inainte si nu incerci din prima sa obtii timpii respectivi. O iei incet incet...altfel faci o febra de toata frumusetea. Alergi intai de anduranta vreo 2 km mai lejer si o data la 3-4 zile sa zic mai incerc un sprit sa scoti timp.

--------------------
Daewoo Espero 1996 1.8 CD
+
car rox
post 14 Jul 2007, 20:44
Post #431

[/quote]
Faci incalzire putin inainte si nu incerci din prima sa obtii timpii respectivi. O iei incet incet...altfel faci o febra de toata frumusetea. Alergi intai de anduranta vreo 2 km mai lejer si o data la 3-4 zile sa zic mai incerc un sprit sa scoti timp.
*

[/quote]

azi am fost pe faleza si dupa 400m am scos limba de un cot. nu am mai alergat din scoala generala si pe deasupra sunt si fumatoare. sad.gif

14 Jul 2007, 23:20:
dar crezi ca pt neoperativi vor fi aceleasi probe fizice? pt cele afisate se specifica faptul ca sunt pt operativi.

This post has been edited by car rox: 14 Jul 2007, 20:50

--------------------
logan logan 2005
+
altec_lansing
post 15 Jul 2007, 00:52
Post #432

Membru incepator

Cred ca vor fi aceleasi probe. Doar sa fie ca cele pentru soferi autospeciale care sunt putin mai moi. Oricum nu stiu exact. Nu strica daca ai timp sa te duci la igsu sa intrebi exact ca sa stii cat trebuie sa scoti.

--------------------
+
angel_from_fire
post 15 Jul 2007, 07:37
Post #433

Timpi la probele sportive pt. "neoperativi" sunt aceiasi cu ai conducatorilor auto.

--------------------
BMW 320 2002 Berlina 1,9 TDI
Audacia et Devotio
+
car rox
post 15 Jul 2007, 12:04
Post #434

QUOTE(angel_from_fire @ 15 Jul 2007, 10:07)
Timpi la probele sportive pt. "neoperativi" sunt aceiasi cu ai conducatorilor auto.
*

Ma gandeam ca poate fac o diferenta intre fete si baieti plus grupe de varsta. Si totusi, am inteles ca saptamana aceasta vor fi stabilite exact si probele pt neoperativi. Oricum, am prins ceva mai mult curaj. Azi am reusit 600m in 4'40'' si 20 de abdomene. E un inceput! aplauze.gif

--------------------
logan logan 2005
+
Sony
post 15 Jul 2007, 12:14
Post #435

Membru autentic

From: Ban Land

Eu stiam ca baremele sunt diferite la fete fata de baieti.

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
ionut232
post 15 Jul 2007, 12:21
Post #436

Membru autentic

am si eu o intrebare:

am sunat la ei si nu m-au lamurit...

atestatul de operator-calculator este unul obtinut in urma absolvirii liceului de info...

pe el scrie:'ajutor-programator'

este bun?sau trebuie sa scrie 'operator calculator'???

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
+
car rox
post 15 Jul 2007, 13:16
Post #437

Din cate stiu eu, inca nu se stie care sunt cerintele pt toate posturile neoperative. Eu m-am inscris pt locurile de la resurse umane avand un curs atestat de inspector r.u. Mi-au zis ca asta ar fi una din conditii, dar nu primisera nimic de la bucuresti. nedumerire.gif Dupa parerea mea, atestatul tau e mult mai bun decat unul de operator calculator care confirma doar cunostintele de operare. Poate ca saptamana aceasta vor fi afisate toate detaliile. Rabdare si tutun 111.gif

--------------------
logan logan 2005
+
ionut232
post 15 Jul 2007, 15:20
Post #438

Membru autentic

QUOTE(car rox @ 15 Jul 2007, 15:16)
Din cate stiu eu, inca nu se stie care sunt cerintele pt toate posturile neoperative. Eu m-am inscris pt locurile de la resurse umane avand un curs atestat de inspector r.u. Mi-au zis ca asta ar fi una din conditii, dar nu primisera nimic de la bucuresti.  nedumerire.gif Dupa parerea mea, atestatul tau e mult mai bun decat unul de operator calculator care confirma doar cunostintele de operare. Poate ca saptamana aceasta vor fi afisate toate detaliile. Rabdare si tutun 111.gif
*

pai si eu zic ca e bun...dar daca zici ca o sa se afiseze exact....o sa vedem cand s-o afisa... dry.gif

mai asteptam....nu inteleg de ce nu au afisat de la inceput toate detaliile

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
+
Giurisici Fabian
post 15 Jul 2007, 17:11
Post #439

Membru autentic

http://isujiasi.directaccess.ro/wordpress/?p=74
http://www.isubihor.rdsor.ro/vii.htm

2 adrese unde o sa mai gasiti legi, decrete, hotarari,si ordine
sper sa va fie de folos

--------------------
KIA PROCEED GT GT 2023
+
angel_from_fire
post 15 Jul 2007, 17:32
Post #440

Mai, mai, mai chiar sunteti culmea ! Nu se fac diferentieri mari la barem(momentan sunt aceleasi cu ale soferilor) pt. ca atunci ar deveni discriminant, ganditiva de ce au acceptat personal feminin pt. incadrari ca subofiteri servanti, subofiteri comunicatii,transmisiuni etc. din sursa externa ? In M.Ap.N. personalul feminin beneficiaza de acelasi regim cu personalul masculin, singurele separatisme se fac in privinta dormitoarelor, dusurilor si wc-urilor ! In loc sa va lamentati mai bine va pregatiti, sunt doar niste simple probe, la testul scris o parte chiar nu au relevanta pt. meseria de pompier ! Ce ar putea spune cei care au urmat facultatea de pompieri sau scoala de subofiteri pompieri, cum au putut rezista stresantelor nopti cand te pomeneai cu alarma dupa alarma, sau faceai o mica greseala aiurea si nu mai pupai permisie cateva saptamani, sa nu mai pomenesc de orele exasperante de pregatire sportiva pe un soare naucitor sub comanda unui loctiitor frustrat care iti da dea comenzi care de care mai hilare si mai prostesti ! mad.gif
PT. MAI MULTE DETALI http://pompieribucuresti.mai.gov.ro/angaja..._09_07_2007.pdf

"c) Pentru posturile de subofiter în alte specialitati:
- evaluarea performantelor la pregatirea fizica generala cu baremele conducatorilor
auto (vezi pagina 32 );
- test scris pentru verificarea cunostintelor de specialitate necesate îndeplinirii
atributiilor postului;"

This post has been edited by angel_from_fire: 15 Jul 2007, 17:37

--------------------
Audacia et Devotio
+
Cr3ativ3
post 16 Jul 2007, 08:35
Post #441

Ma-nvart pe-aici...fac cercuri

From: PITESTI

Unde pana mea gasesc Hotararea Guvernului Romaniei nr.1648 din 22 noiembrie 2006 ca am innebunit cautand-o! sad.gif( Stie careva?

This post has been edited by Cr3ativ3: 16 Jul 2007, 08:37

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004
Nu stiu sa ma semnez :P !
+
angel_from_fire
post 16 Jul 2007, 11:47
Post #442

HGR 1648 din 2006 !!!! blink.gif Cea din august este una si aceasi cu cea din noiembrie, posibila greseala din partea celor care se ocupa de site cool.gif , uite link :

http://www.igsu.ro/doc/cadru%20legal/HGR_1...igrama_IGSU.pdf

--------------------
Audacia et Devotio
+
romancoins
post 16 Jul 2007, 12:41
Post #443

Buna tuturor,

Sunt din Oradea si am de gand sa candidez pentru unul din posturile de subofiter operativ principal la compartimentul management operațional.

Nu vreau sa par prozaic sau prea pragmatic dar este o decizie importnata si as vrea sa am toate informatiile.

Deci intrebarea mea este legata de SALARII... ar putea sa-mi spuna cineva cam ce salarii sunt alocate acestor posturi si ce program de lucru (8 ore pe zi sau 24/48, 24/72 ?)

Va multumesc anticipat pentru orice informatie in acest sens!

Cu respect,
Romancoins

--------------------
Renault Megane 2003
+
angel_from_fire
post 16 Jul 2007, 15:36
Post #444

Programul de lucru pt. operativ principal I sau II este acelasi peste tot 24h/48h, urmand ca dupa finalizarea perioadei de pregatire a noilor incadrati sa se treaca la program de 24h/72h ! In privinta salarizarii sunt mai multi factori cum ar fi vechimea in campul muncii, compartimentul unde lucrezi etc. in general un subofiter nou incadrat care nu a mai lucrat absolut de loc are un salariu de incadrare de aproximativ 950-1000 ron, la acestia se mai adauga norma de hrana si cateva sporuri (pt.interventi sau misiuni se plateste 2 ron dry.gif ), cei din Bucuresti beneficiaza si de un spor de brigada care ridica salariul cu cca 70-80 ron, per total salariul ar fi de 1500-1550 ron. Din acestia incepi sa scazi darile catre unitate, biserica, club etc. cca. 40-50 ron mad.gif

--------------------
Audacia et Devotio
+
skylike
post 16 Jul 2007, 17:47
Post #445

Angel vad ca mai cunosti , am si eu o intrebare, m-am inscris la Bucuresti pt subofiteri servanti, daca reusesc sa iau examenul pot sa fiu repartizat la descarcerari? Si inca ceva, cei de la descarcerari merg si la incendii sau doar la accidente?

--------------------
Kawasaki Ninja 250 R 2005 - d(^_^)b
+
IC3
post 16 Jul 2007, 22:21
Post #446

From: Craiova

Stie cineva cam cand urmeaza sa se afisesze listele cu programarile (adica in ce zi va da fiecare) pt examenul psihologic? Se ia in ordine alfabetica...banuiesc.

--------------------
Kia Cee'd 2008 Diesel 115 CP
+
Braveheart
post 17 Jul 2007, 16:04
Post #447

Membru autentic

QUOTE(Braveheart @ 13 Jul 2007, 16:45)
P.P.S. Examu psiho va fi in per 23.-03. in ordine alfabetica..
*

Daca citeai un pic mai sus.. wink.gif

--------------------
+
altec_lansing
post 18 Jul 2007, 11:27
Post #448

Membru incepator

Bine v-am regasit viitori pompieri biggrin.gif

Vreau sa va spun ca eu am iesit din cursa pentru servant din cauza ochiului stang care nu vede foarte bine si nu se mai poate face nimic. Dar nu scapati de concurenta. M-am inscris la centrul operational unde se da derogare la ochi. Asa ca cei care candideaza pentru centrul operational la GL gun3.gif , ma aveti si pe mine acolo biggrin.gif . Daca stie cineva ce se face si despre ce este vorba la centrul operational sa nu se sfiasca sa-mi impartaseasca si mie.
Numai bine si spor la invatat si la pregatirea fizica.

PS: Era o tipa acolo care candida la financiar: "Ce bine ca noi nu dam sport..." la care eu ii spun...."toti cei care sunt incadrati ca subofiteri dau sport, pentru cei neoperativi se respecta baremul de la soferi"....ea: "hai ma ca nu se poate, ma duc sa intreb". Nici nu va imaginati cu ce fata a venit cand a auzit ca mai trebuie sa mai si transpire pe faleza laugh.gif .

--------------------
+
ionut232
post 18 Jul 2007, 12:05
Post #449

Membru autentic

sunt cumva afisate pe net undeva cererile alea tip?
ca am vazut ca la afisier la pompieri sunt...

--------------------
Logan 1.4 MPI 2006
+
altec_lansing
post 18 Jul 2007, 12:09
Post #450

Membru incepator

Care cereri?

--------------------
+
59 Pages « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th June 2025 - 01:03
Forum Renault