planetare Solenza
![]() ![]() ![]() |
planetare Solenza
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
am fost la service si aia mi-au spus k sunt ok bucsile
|
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
trotineta |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 17 May 08 ![]() |
am avut aceeasi simptome si le-am rezolvat cu bucsile de la bara stabilizatoare 5 ron buc si sunt 4 buc. 2-la capatul la bara 2-la lonjeron sau ce o fi nu mai tin minte exact . poti sa le schimbi si tu nu necesita scule speciale . si chiar daca nu este asta problema ta eu zic ca se merita sa incerci pana sa faci investitii mai mari(p.s. 5 ron a fost anul trecut prin iulie acum cat sa fie? 6? ) cati km. ai cu masina? eu le-am schimbat bucsile de la bara stabilizatoare pe la 26.000 km. si circul pe drumuri destul de bune. sa scrii cum ai rezolvat problema. bafta!
17 May 2008, 06:24: ...apropo ce flanse sa fie??? si eu cand am facut constatarea la masina mecanicul a zis ca masina e ok dar eu aveam bataile asemanatoare cu ce ai descris tu mai sus ( reprezentanta DACIA) asa ca grija la mecanici!!! This post has been edited by trotineta: 17 May 2008, 06:24 |
--------------------
dacia
solenza
2004/1.9D
|
|
alex_DNK |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.795 Joined: 9 May 08 From: Slobozia ![]() |
flansele de la capetele telescoapelor ( din cate am inteles eu..nu sunt bun la mecanica). cu masina am vreo 56.000. initial am vrut sa schimb bucsile de la bara stabilizaoare, dar m-a intors un "mecanic" din drum. asa k am sa iti urmez sfatl si am sa le schimb..cine stie , poate chiar bucsile sunt de vina
|
--------------------
skoda
octavia
2009
- 87 dnk
|
|
negrucvj |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 198 Joined: 10 October 07 ![]() |
ciptuning : pina la urma a inceput sa curga uleiul si pe la burduful de la cutie asa ca a trebuit schimbat, 100 lei + 60 lei manopera
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- b38xxx
|
|
vlpvlp06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 16 March 08 From: Slobozia ![]() |
cine imi recomanda si mie un service in bucuresti pentru a schimba burduful la planetara din stanga?
daca se poate si un pret orientativ pentru manopera. sunt din bucuresti. multumesc. This post has been edited by vlpvlp06: 20 May 2008, 20:32 |
--------------------
ex:dacia solenza/
volvo for life!!!/
T-5 power Magazin de piese auto on-line.
http://vlpauto.ro/ |
|
benkenobi |
![]()
|
![]() benkenobi Group: Members Posts: 842 Joined: 13 April 06 From: bucuresti ![]() |
QUOTE(vlpvlp06 @ 20 May 2008, 21:32) cine imi recomanda si mie un service in bucuresti pentru a schimba burduful la planetara din stanga? daca se poate si un pret orientativ pentru manopera. sunt din bucuresti. multumesc. parca era unul pe calea gurgiului. intreaba -i daca au presa pneumatica pentru burdufuri de planetare si burdufuri care se pot monta cu presa in cauza. asta ca sa nu scoata planetara din cutie si evitarea deranjului creat de curgerea uleiului din cutie si de simeringul de la capatul planetarei. poate vb cu fratele meu si vine el cu scula si ti-l schimba. dureaza 10 minute. vb pe pm. |
--------------------
solenza
solenza rapsodie
rapsodie 2003-august
|
|
vlpvlp06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 16 March 08 From: Slobozia ![]() |
am gasit un service dacoserv pe undeva pe la soseaua salaj care a zis ca poate sa il schimbe cu 120 de lei cu burduful lor sau 60 de lei cu burduful meu.
cred ca am sa apelez la ei. |
--------------------
ex:dacia solenza/
volvo for life!!!/
T-5 power Magazin de piese auto on-line.
http://vlpauto.ro/ |
|
danutz_v |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 31 May 07 ![]() |
eu am schimbat burduful la planetara din dreapta care era spart si nu am mai auzit nimic cateva zile, apoi a inceput sa bata iar, de data asta parca mai tare . Bate in viraje la stanga si la viteza mare in special in trapta a 5-a. ce parere aveti este sigur planetara sau poate fi si altceva?
Am fost la un magazin care are piese de origine si mi-a aratat o planetara noua (era de pe stanga) care insa nu avea si partea care se prinde de cutie , se termina la cu "floarea" aceea din trei parti . asa tre sa fie sau trebuie sa aiba si tripoda care se prinde in cutie? ms This post has been edited by danutz_v: 25 May 2008, 17:54 |
--------------------
Solenza
Scala
2004
- HD 06 CNN
|
|
reddacy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 240 Joined: 18 January 08 From: In inima Ardealului ![]() |
tb. sa aiba si tripoda,e clar planetara dar poti sa consulti si un mecanic,eu m-am interesat si se pare ca s-au scumpit,cea din dreapta e cam 380-450 ron;la mine doar cand plec in forta de pe loc mai bate.....cand o sa-mi bata la viteza mare o sa-mi iau una din dezmembrari.....sper sa nu bata vreo 20000km apoi o vand.
|
--------------------
dacia
solenza
2003 scala
- AB-29-RAZ
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Nu luati de origine ca nu merita. Eu am luat planetara dreapta cu 1 mil. noua. Si merge brici!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
QUOTE(mark`` @ 27 May 2008, 20:29) Sunt chiar asa de proaste planetarele de origine? Eu o sa schimb una dintre ele vineri la service.Cred ca pe cea din stanga pt ca bate cand virez in loc spre stanga ,de asemene mi-a batut si pe serpentine la munte la viteze de 30-50km/h. Am cerut un pret estimativ si mi-au zis 500-550 ron cu tot cu manopera. |
--------------------
Hyundai
Elantra
2021 D A C I A S O L E N Z A
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Pai gandeste-te cat tin cele cu care a venit masina din fabrica. Si mai gandeste-te ca ele au garantie pentru defecte de fabricatie 2 ani (data prin lege).
Eu am aproape 60.000km cu cele originale si inca nu dau semne de oboseala, desi mi s-a rupt un burduf pe stanga si le-am schimbat pe amandoua (burdufele) ca sa nu platesc manoopera de 2 ori. (cel de langa cutie incepuse sa 'lacrimeze' uleiul, si l-am schimbat la recomandarea mecanicului). |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
romanvs |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 1.248 Joined: 14 January 08 From: CRAIOVA ![]() |
Am schimbat azi planetara dreapta,un pivot pe dreapta(am luat o groapa destul de mare si acum s-au vazut problemele)si bucsile de la bara de tosiune.
Masina mea are 106000 si se mai defecteaza si cate o planetara cu toate ca nu obisnuiesc ii dau scarturi. Acum e liniste(cei drept o liniste un pic cam scumpa 622 ron). |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Tare mult ai dat. parerea mea ca puteai iesi la jumatate pret!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
snh |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 26 March 08 ![]() |
salut .. am primit si eu cadou 2 planetare lungi de la o super nova una are 2000 km iar una are putin mai mult si un burduf rupt .. intrebarea este daca se potrivesc pe solenza?
multumesc! |
--------------------
Solenza
1.4
2003
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
snh - eu cred ca sunt compatibile , DAR si pe mine ma intereseaza daca se potrivesc pt ca as avea ocazia sa-mi cumpar sh de DSN .
QUOTE(nh1980ro @ 3 Nov 2007, 13:58) Burdufurile de la planetara scurta sunt impreuna 100RON si o planetara noua e cu totul 340RON. Decat s-o rectifici mai bine una noua si daca mergi cu grija n-ai treaba cu ea cel putin 70.000-80.000km. Burdufurile sunt aceleasi cu cele de la berlina ! Deci cu 6-7 ron va luati doua burdufuri ! Las mine s-au rupt ambele anul trecut si le-am schimbat cu cele de berlina si nu am nici acum nici un feld e problema cu ele . In schimb trebuie schimbate colierele de prindere tot cu cele de berlina . Parerea mea este ca , daca rectificatul + manopera de montaj te costa mai mult de 2 mil / bucata merita sa-ti iei alta planetara noua . NU are rsot sa dati banii pe ambele daca numai una face galagie , pentru ca uzajul nu este uniform . QUOTE(beginer_driver @ 30 Apr 2008, 14:34) De vreo luna mi se intampla urmatorul fenomen: nu tot timpul si nu incepe de la ceva anume la viraj dreapta imi scartaie in partea stanga. Deci doar la viraj dreapta sau cand misc de volan dreapta (adica nu iau neaparat o curba ci ocolesc ceva mic) si nu tot timpul. Si se intampla numai la viteza mica (sau s-o intampla si la mare dar nu aud eu). Prima data credeam ca e planetara dar din cate am citit pe aici planetara nu scartie. Sa fie de la bucsi? Dar de ce se aude doar in stanga? Adica s-a dus doar o bucse, doua? Cate sunt in total? Si cam cat pot sa mai merg asa? Ce se intampla daca mai merg mult si nu le schimb? As dori raspuns la toate intrebarile daca se poate ![]() Multumesc anticipat! Baga ulei in oalele de la amortizoarele fata si nu va mai scartai . Initial eu am avut , apoi s-a uscat acel ulei si incepuse sa-mi scartaie dupa un drum pe o ploaie mai puternica . Am completat acolo ulei , am pus capacele la oale si acum am liniste in masina . Planetarele nu scartaie , ci bat la curbe de obicei . Scartaie amortizoarele , flansele , directia/ rotile din cauza geometriei ... Sunt 4 bucsi la bara stabilizatoare , costa cam 12 ron toate 4 , se schimba cam o data pe an si au un efect f bun . QUOTE(romanvs @ 3 May 2008, 21:43) Vasilina ,oricata ar fi ea de multa nu face sa dispara uzura... Un mecanicos s-a gandit el in mintea lui sa-mi bage mai multa vasilina si...mi-a aruncat-o pe langa burduf. Ca o concluzie,daca bate planetara schimbati-o. Corect . Lipsa vaselinei duce la o uzura f rapida , dar oricat ai pune , nu rezolva bataia de planetara , apoi daca pui mai multa oricum ti-o da afara si ti-o arunca pe planetare , frane si restul ... This post has been edited by marius80_eugen: 3 Jun 2008, 10:29 |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
romanvs |
![]()
|
QUOTE(mark`` @ 31 May 2008, 12:26) Crezi? ![]() Preturi piese(fara tva) fara manopera: -370 ron planetara lunga -41,25 pivot -16 ron bucsi bara stabilizatoare+tampoane fixare Total cost reparatie fara tva 522,92 ron,cu tva 622,27 ron. Nu zic ca este ieftin, dar lucrarile au fost facute intr-un service autorizat si au garantie. |
--------------------
Hyundai
Elantra
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Baga ulei in oalele de la amortizoarele fata si nu va mai scartai . Marius, nu ii invata prostii pe oameni. Vezi ca uleiul ala afecteaza cauciucul acela de acolo, il manaca mai bine zis. Asa ca nu e prea recomandat ce zici tu. Mai bine bagi WD40 dar pe sub masina, prin arc, in sus. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Eu tin ulei acolo de veo 2 ani si pana acum nu a crapat nimic, si nici nu mai scartaie.
![]() |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(i96nds @ 4 Jun 2008, 13:53) Marius, nu ii invata prostii pe oameni. Vezi ca uleiul ala afecteaza cauciucul acela de acolo, il manaca mai bine zis. Asa ca nu e prea recomandat ce zici tu. Mai bine bagi WD40 dar pe sub masina, prin arc, in sus. Si eu initial la fel am spus , dar am intrebat la multe alte persoane si nu se intampla nimic rau ! Pur si simplu tine acel cauciuc moale , apoi scartaitul a disparut la 3 ore dupa ce am bagat ulei acolo . Unde naiba sa bagi WD40 "pe arc in sus" ??? Ti-l da jos prima ploaie , este mizerie de praf si noroi si nu ai cum sa ajungi la acel scartait pe jos , pentru ca ala e la flansa ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
bobi19xx |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 170 Joined: 8 April 08 From: Bucuresti ![]() |
eu saptamana asta am patit urmatoarea chestie imi batea ceva la roata din dreapta,dau jos roata sa ma uit ce bate cand vad burduful de la planetara spart si roata plina de vaselina sun repede la meridian vest sa-mi fac o programare si intreb cam cat mar costa imi spune tipul ca in jur de 100 de ron cu burduful meu si 150 de ron cu burduful lor bineinteles ca nam acceptat ma-m dus frumos la un magazin de piese auto cand intreb cat ma costa un burduf ma asteptam la vreo 30-40 de lei cand imi spune tipa de la magazin 5 lei iar la service de la mine din cartier manopera ma costat 30 de lei deci nu apelati la jepcari de la dacia care nu mai stiu cum sa ne ia banii.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2003
- B-34-PMN
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Acolo in flansa e si un rulment. Asa ca daca muncesti putin si te ajuta cineva sa dea de volan cand ai o roata scoasa, vei putea unge acolo.
Daca oricum aveti de gand sa schimbati flansa aia in viitorul apropiat, atunci puteti pune ulei. Altfel sincer nu va recomand. Scuze de off-topic, aici era vorba de planetare, problema asta cu scartaitul a aparut ca fiind legata oarecum. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
mark`` |
![]()
|
bobi19xx - 10x. Cel mai bun sfat auzit de la forumisti. Sunt de aceeasi parere si recomand, singura interventie care as face-o la Dacia ar fi pt schimbat distributie, in rest nimic absolut...
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
QUOTE(bobi19xx @ 4 Jun 2008, 18:03) eu saptamana asta am patit urmatoarea chestie imi batea ceva la roata din dreapta,dau jos roata sa ma uit ce bate cand vad burduful de la planetara spart si roata plina de vaselina sun repede la meridian vest sa-mi fac o programare si intreb cam cat mar costa imi spune tipul ca in jur de 100 de ron cu burduful meu si 150 de ron cu burduful lor bineinteles ca nam acceptat ma-m dus frumos la un magazin de piese auto cand intreb cat ma costa un burduf ma asteptam la vreo 30-40 de lei cand imi spune tipa de la magazin 5 lei iar la service de la mine din cartier manopera ma costat 30 de lei deci nu apelati la jepcari de la dacia care nu mai stiu cum sa ne ia banii. deci ti-a dat de berlina care se potriveste f bine ... asa cum am spus si eu mai sus ! i96nds - acolo in capul arcului este flansa , care nu are un rulment , ci doua cerculete in care sunt cateva bile . Eu le-am schimbat acum 2 ani ca aveam joc , DAR acela NU este un rulment , pentru ca bilele nu sunt sigilate intr-un locas din pacate si in timp se gripeaza si fug de acolo . NU ai cum sa ajungi acolo decat DACA dai jos arcul , amortizorul si folosesti o presa ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
iulyus1 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 13 December 06 From: Bacau ![]() |
Pret planetara de origine, stanga de solentza sau DSN cod 60 01 548 121 = 343.6 cel mai mic din Bacau fiind in stoc din 2007 in rest preturile erau 450 - 470 la alte magazine si planetare de Italia 250 stanga sau dreapta
![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Clima Solentzar de meserie
|
|
sabinmq |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 22 March 07 ![]() |
Folosesc o planetara dreapta 'italiana', parca Ricambi, pret 180 ron. Se pare ca este facuta chiar pentru Solenza. Am cu ea peste 8000 km si nu am probleme. Are “bratul” mai subtire decat cea de origine. A fost montata de mine cu un prieten in 30-45 min. Atentie: Avea vaselina foarte putina in ambele burdufuri si a fost nevoie sa-i mai pun eu. Am pus o ‘pernuta’ de vaselina grafitata pe care o aveam de la un burduf dinspre roata cumparat anterior, in fiecare burduf 1/2 din vaselina. Nu recomand acelasi tip de planetare pentru stanga deoarece in cazul deteriorarii burdufului dinspre cutie, cel cu simering, nu stiu de unde se poate lua/gasi unul nou, axul planetarei italiene fiind mai subtire. Atasez poze:1 cutia/ambalajul, 2 detaliu de pe cutie, 3 eticheta de pe unul din capetele cutiei.
Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 115.18k ) Number of downloads: 909 2.jpg ( Size: 280.01k ) Number of downloads: 942 3.jpg ( Size: 169.78k ) Number of downloads: 929 |
--------------------
dacia
solenza clima
2003 exista teorii infirmate de experimente dar niciodata experimentele nu pot fi infirmatate de teorie
"Atitudinea conteaza!!!" |
|
metrix4you |
![]()
|
![]() Pasionat de Solenza Group: Members Posts: 505 Joined: 13 March 07 From: Giurgiu ![]() |
urmeaza sa-mi schimb si eu planetara pe partea stanga si am dat o tura prin magazine unde am gasit:
- planetara , made in Italia - 220 lei - planetara origine , 408 lei Dupa ce m-am gandit putin ... am ales-o pe cea de origine , chiar daca este mai scumpa.Cica imi ofera ganatia numai daca o montez in service autorizat , asa ca mai astept pana luni , cand o sa ma duc la vestitul Eurocar din Giurgiu. Odata cu planetara am mai cumparat si 4 bucsi la bara stabilizatoare, tot de uzina la pretul de 15 lei toate. Pun si cateva fotografii Attached thumbnail(s) 1.jpg ( Size: 108.2k ) Number of downloads: 1029 2.jpg ( Size: 114.19k ) Number of downloads: 1044 3.jpg ( Size: 94.52k ) Number of downloads: 431 4.jpg ( Size: 107.97k ) Number of downloads: 427 5.jpg ( Size: 129.21k ) Number of downloads: 381 |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 Rapsodie
- Gr-03-EGV ... doar eu si "Solnitza" mea ...
|
|
sky79ct |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 296 Joined: 27 November 07 ![]() |
Planetara stanga e scurta sau lunga?
am inteles ca se potriveste si cea de logan.....ai gasit asa ceva? |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
- CT xx SKY
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Pai nu se vede din poza ca este scurta?Nu sunt sigur daca se potriveste de Logan,am inteles ca difera butucii rotilor,mai exact numarul de nuturi si nu intra in butuc.
|
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 11:48 |