bujii
![]() ![]() ![]() |
bujii
Reed |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
- - former Solenza Prima 1,4 8V
|
|||
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Si aia ii drept! Dar pretul nu justifica durata de folosinta. Sa dai 140 de lei pe un set cand poti sa dai 30 lei pe un set normal si sa il schimbi de mai multe ori si tot sa nu ajungi la valoarea aia!
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
Reed |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 773 Joined: 16 June 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Da dar ai o scinteie data de Iridium
![]() |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Mai asa o fi, nu stiu dar pana una alta masina merge brici asa ca ii dau pace asa.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
dangun03 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 24 April 07 From: Pitesti ![]() |
Fratilor nu pot sa desfac bujiile. Am 40.000 km cu masina si desteptii de la service nu mi-au schimbat bujiile pana acum si nici eu nu am stiut la cat se schimba. Acum am aflat si am vrut sa le desfac eu dar nu pot. Sunt stranse foarte tare. Este o tehnologie anume? Adica sa fie motorul rece sau cald? Ca sa se dilate sau contracte un pic bujia sau chiuloasa? Imi este teama sa fortez foarte tare cheia ca sa le desfac. A mai patit cineva asa? Bujiile sunt pe masina din uzina. Nu s-a umblat la ele pana acum, dar vreau sa le schimb.
|
--------------------
Dacia
Solenza
2005/Confort+AC
- AG-xX-GUN
|
|
Lucian1999 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 19 April 07 ![]() |
Fratilor stiti ce e ala itium???
Daca vreti sa faceti ceva de drak nu va puneti de la NGK PLATINUM LINE vorba lui red dai un ban da stai in fata Dar fie vorba intre noi nu vad de ce sa dai bani pa asemenea buji cand poti sa iti iei tot NGK facute dupa OE si sunt calitativ mai bune decat cele de fabrica si plus de asta daca nu stiati NGK e producator OE pt RENAULT asa cum e si Eyquem Si apropo ca era sa uit stiti cine face buji cu itrium??? Aceste buji sunt facute doar de BOSCH adica sunt facute in TURCIA va dati seama de calitate nu??? Asta desi pa ele scrie mare si frumos MADE IN GERMANI 29 Jun 2007, 13:25: red mai lasa darak bujile alea ca is da caca si credema ca vand piese auto de ceva timp si vand si buji cu itrium de la BOSCH asa ca stiu ce vorbesc This post has been edited by Lucian1999: 29 Jun 2007, 12:25 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
SCALA
- B 82 CNK
|
|
andrei041 |
![]()
|
![]() 2/E Group: Members Posts: 165 Joined: 28 April 07 From: Constanta ![]() |
Lucian ... daca tot stii ce e ala itium/itrium (sau cum s'o numi de fapt) ... de ce nu ne zici si noua? Ca vad ca esti sigur ca noi nu stim ...
|
--------------------
Ford
Fiesta 1.4 tdci
2008 - Ghia
|
|
Reed |
![]()
|
Ytrium-ul este un metal din grupa paminturilor rare si este o substanta dura ce se foloseste in diferite aliaje, cel mai intilnit in cele pt....pietrele de la bricheta sau, in combinatie cu Cr si Neodimul in magnetii de la boxele ultrascumpe.
Este un metal cu o rezistenta electrica f.mare ce NU ar avea ce sa caute in electrozii bujiilor pt ca are o conductanta termica redusa ,astfel putind deveni centru de autodetonatii. PS deoarece aluminiul se dilata mai mult decit otelul cromat al bujiei -> acestea se desfac mai usor cu motorul...cald. E de preferat sa pui (dupa ce ai oprit motorul) niste "Prevent" pt. suruburi, sau ceva asemanator (1-2 pufuri NU mai mult) si sa desfaci cu scurte pauze in care sa.. stringi cu cite 1/4 ture. Bafta. This post has been edited by Reed: 29 Jun 2007, 22:39 |
--------------------
Seat
Toledo Signo 1,6 16V
2002
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
@dangun03 Avand in vedere ca, chiulasa e din aluminiu ea se dilata mai tare. Asa ca daca vrei sa scoti bujiile e preferabil sa fie motorul cat mai rece.
Iti trebuie o cheie serioasa si ceva forta si degripant. Probleme sunt daca nu se desfileteaza frumos, adica se blocheaza la jumatatea cursei dupa ce s-au destrans putin. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Lucian1999 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 19 April 07 ![]() |
QUOTE Este un metal cu o rezistenta electrica f.mare ce NU ar avea ce sa caute in electrozii bujiilor pt ca are o conductanta termica redusa ,astfel putind deveni centru de autodetonatii. REED incearca sa cauti prin magazime bujiile SUPER PLUS de la BOCSH si ai sa vezi ca au intradevar electrod de ittrium daca veri tit dau si un cod sa te convingi 0FLR8LDCU = codul asta e de opel astra cautal si convingete This post has been edited by Lucian1999: 30 Jun 2007, 09:23 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
SCALA
- B 82 CNK
|
|
mark`` |
![]()
|
Or fi mai baieti cum ziceti voi dar eu cred ca tot mai bune sunt cele de fabrica Equiem. Celelalte sunt un moft care nu fac masina sa mearga nici pe departe mai bine.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
Iridiul este un metal rezistent, cu conductivitate electrica ridicata. Din cate stiu, platinile la Dacii si la alte motoare sunt facute din iridiu...
Eu am pus bujii Bosch cu Ytriu ![]() Acum merge mai rotund la relanti. Inainte parca mergea un pic galopat (era si justificat , pt ca bujiile originale aveau deschiderea peste 1mm) |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
daca nu sti sa faci diferenta intre metale adica ididium si platina mai bine nu mai vorbesti.
|
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
augustin87r |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 865 Joined: 18 June 06 From: Rm.Valcea ![]() |
N-ai citit complet.
Sa le spui meseriasilor si autorilor de manuale ca e incorect sa denumeasca contactele ruptorului...'platina" ..... "Platina" , adica contactele ruptorului, este facuta dintr-un aliaj al Wolframului sau dintr-un aliaj al iridiului.....Eu asa am citit...Din zona asta trebuie sa fie aliajul......Bineinteles ca daca ar fi contactele din platina (metal pretios) nu le-ar cumpara nimeni........S-ar fi inventat mai repede aprinderea electronica |
--------------------
Dacia
Solenza Clima
2003
|
|
pascuta daniel |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 18 February 08 From: maramu ![]() |
si eu ar trebui sa schimb bujiile dar :wacko:care sant? cele patru ce vin de la bobina de inductie nu?
![]() poate chiar o poza cu ele |
--------------------
dacia
solenza
2004 confort
- mm 06 lfn
|
|
basalic77 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 63 Joined: 4 November 07 From: Galati ![]() |
Ce simtone are masina cand sunt duse bujiile?
|
--------------------
reno
clio symbol
2004
- GL-06-WXL
|
|
ianacosti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 307 Joined: 6 August 07 From: Brasov-Campulung AG ![]() |
La mine nu a avut nici o simptoma cand s-au dus bujiile,
am vazut la diagnosticare eroare la aprindere la cilindrul 2 si 3. Aveam bujii Bosch de 10 000 km si dupa ce am pus eyquem de origine mi-a disparut eroarea, dar repet pana nu am pus-o pe laptop nu a avut nici o simptoma. Pascuta Daniel cele 4 care vin de la bobina sunt fisele, si ele sunt infipte in capul bujiei. Bujiia o sa o vezi daca scoti o fisa, ea e insurubata in motor. Daca nu ai mai vazut pana acum bujii eu zic sa rogi pe cineva sa ti le schimbe si te uiti si tu si inveti. De ce sa radem, nu cred ca s-a nascut nimeni cu cheia de bujii in mana. P.S. Daniel poate vb. pe messenger si ma intrebi mai multe. This post has been edited by ianacosti: 12 Jan 2009, 09:51 |
--------------------
DACIA
SOLENZA
2005
- BV 78 EDM SEAT TOLEDO NH 1.2 TSI 105 CP 2014
EX. DACIA SOLENZA 2005 |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
De acord cu mark! Am pus equiem si masina merge f bine.
|
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
alinbum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 349 Joined: 9 February 08 ![]() |
La cati km schimbati bujiile Equiem??
|
--------------------
dacia
solenza 1.4
2003
|
|
sahuganyaosi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 2 November 10 ![]() |
Cineva scria ca bujiile ar trebui sa fie schimbate la 30.000 Km ,eu am 110.000 Km cu ele....adik nu am schimbat niciodata bujiile pt ca nu am avut probleme cu masina....dar.....totusi as vrea sa le schimb ca totusi 110.000 Km.........
As vrea pareri din partea dumneavoastra ca sa cumpar bujiile care imi trebuiesc si de o calitate mai buna , fara cele de 6 Ron bucata.... ![]() O zi buna tuturor |
--------------------
Renault Clio Symbol
1.5 DCI 60kw - 82cp
2005
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Nu mai "trage" asa de masina ca s-ar putea sa ramai cu ea in drum cand ti-e lumea mai draga.
Bujiile se schimba la fiecare 30.000 km. Uite si un tabel informativ aici: http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...dpost&p=2638518 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
marius80_eugen |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.978 Joined: 9 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sahuganyaosi @ 2 Nov 2010, 09:12) Cineva scria ca bujiile ar trebui sa fie schimbate la 30.000 Km ,eu am 110.000 Km cu ele....adik nu am schimbat niciodata bujiile pt ca nu am avut probleme cu masina....dar.....totusi as vrea sa le schimb ca totusi 110.000 Km......... As vrea pareri din partea dumneavoastra ca sa cumpar bujiile care imi trebuiesc si de o calitate mai buna , fara cele de 6 Ron bucata.... ![]() Eu sunt sigur ca bujiile tale au fost schimbate cel putin o data , dar nu stii tu . Dupa 35.000 km , bujiile si pe SLZ si ep LGN nu mai au nici jumatate din electrodul central . Singurele bujii care sunt facute pentru 90.000 km sunt cele Iridium , care nu se consuma ca cele clasice . Deci candva , masina aia a avut o garantie si acolo ti-au fost schimbate obligatoriu ! Nu mai spun de faptul ca prin ultima iarna nu mai treceai cu acele bujii de 110.000 km ! |
--------------------
Reno / de toate
Reno
2003 - 2017
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 19:34 |