Ax Inferior Volan, topic general
![]() ![]() ![]() |
Ax Inferior Volan, topic general
Maskatu |
![]()
|
||
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|||
powertodacia |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 853 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
15 mii? 1500 maxim
22 Feb 2012, 09:56: plus ca jocul nu il face doar la gropi. jocul in ax se face de la: virat pe loc, bracat rotile maxim si tinute in bracaj constant pe parcursul virajului sau parcarii. This post has been edited by powertodacia: 22 Feb 2012, 09:56 |
--------------------
supernova
Clima
2003 Dacia super..super...super BOOM!
Improvizatii: GPL/AC Rezultat: Nesatisfacator=> Pisicuta 316 |
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Esti rau.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gygyscafes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 16 December 09 From: Tg-Jiu ![]() |
Pai numai de laudat nu poate fi vorba.
Un vecin al meu s-a zgarcit la bani si a luat unul dintr-astea si l-a tinut cam o luna. Nu stiu cati km a facut, dar dupa o luna i-a venit mintea la trofeu si m-a ascultat, cumparand ax original. This post has been edited by gygyscafes: 23 Feb 2012, 09:08 |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
2002 Clima, 120 CP Ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie totusi, sa iti mearga mintea.
|
|
gcgeorgescu |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 923 Joined: 25 December 08 From: Bucuresti ![]() |
tot ce spuneti voi e adevarat, dar ganditiva ca penultima oara asta vara am gasit ax cu peste 5 mil. in iarna asta am gasit cu 8 mil. ce credeti ca ax voi pune eu la itp in iunie, tinand cont ca toata reparatia cu itp cu tot nu atinge 8 mil!?
evident de 1,5 mil. e bine totusi ca le gasim. la alte masini (stiu caz) este un ax peste 12 mil si nu ai posibilitatea de a alege. cei drept se strica mai greu la alte modele, dar cand se strica sa dai intre 12-20 mil pe un ax de volan sau cum io mai zice. sa nu dai 2.5mil s sa iei itp pe naspa?! |
--------------------
Renault
Fluence
30 dec 2010/ 1.5 Dci 110cp
|
|
tr04www |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.122 Joined: 13 October 09 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut acum vre-o luna de zile intr-un magazin de piese auto din Rosiorii de Vede, ax volan original la pretul de 350 lei. Deci, inca se poate.
|
--------------------
Renault
Talisman
Intense 2016
|
|
gygyscafes |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 16 December 09 From: Tg-Jiu ![]() |
Haoleo..., trebuia sa mai iau inca unul de rezerva cand inca se dadeau de pomana.
![]() |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
2002 Clima, 120 CP Ca sa iti dai seama ca esti prost, trebuie totusi, sa iti mearga mintea.
|
|
spielbergl |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 16 August 11 From: Hunedoara ![]() |
Stie cineva cum trebuie scoasa crucea veche? Mi-am luat o cruce noua dar nu stiu de unde sa o apuc... Am inteles ca se da jos axul volanului, ok, dar nu am inteles cum se scoate crucea veche vad ca nu are nici un surub nimic.
|
--------------------
Dacia SupeRNova 2002
Opel Astra Classic III 2012
2002
- HD
|
|
codrutz77 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 10 February 11 From: Bucuresti- Titan ![]() |
Salut
Am un joc destul de mare la volan , am fost intr-un service unde mi-au spus ca este de la ax volan. Mi-au spus ca sunt 2 modele : unul nou si unul vechi si ca trebuie sa il dea jos pe asta vechi sa-si dea seama ce model este. DSN este din 2001 stie cineva ce model sa cumpar? Merci |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- B-29-TZF
|
|
dymmy |
![]()
|
M-a parasit DSN-ul ! Raman...in club...always! Group: Members Posts: 272 Joined: 12 July 10 ![]() |
salut,
din cate stiu eu pt supernova este un singur tip...axul de supernova este gri(original) sau galben-gri...etc alte modele de asam,import etc....conditia principala este: AXUL INFERIOR DE SUPERNOVA ESTE TELESCOPIC...REGLAJUL PE LUNGIME DECI RECOMAND AXUL ORIGINAL...unde se mai gaseste....eu am luat de import si chiar daca era telescopic lungit la maxim nu ajungea la suruburi,nu se imbina cu axul de sus...atentie si la axul de NOVA....ala e negru dintr-o bucata si nu e telescopic....e scurt nu ajunge! bafta! mai cauta pe site-ul nostru erau si poze cu axul original...etc |
--------------------
dacia
supernova
2003 europa
- IS-- ---
|
|
gygyscafes |
![]()
|
Dar nu se potriveste oare un ax de Renault Clio sau de Megane?
![]() Daca as gasi unul mai scurt sau mai lung decat trebuie, dar mult mai calitativ, pai m-as incumeta sa il tai si sa sudez/scurtez la el cat am nevoie. |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(codrutz77 @ 24 May 2012, 17:23) Salut Am un joc destul de mare la volan , am fost intr-un service unde mi-au spus ca este de la ax volan. Mi-au spus ca sunt 2 modele : unul nou si unul vechi si ca trebuie sa il dea jos pe asta vechi sa-si dea seama ce model este. DSN este din 2001 stie cineva ce model sa cumpar? Merci Eu am luat acum 2 ani original, in cutie cu holograma si toate cele. A costat 320 lei doar el fara montaj. Nu m-a intrebat nimeni de anul fabricatiei sau altceva. Cel inferior, care intra in caseta este de un singur fel. QUOTE(gygyscafes @ 24 May 2012, 18:27) Dar nu se potriveste oare un ax de Renault Clio sau de Megane? ![]() Daca as gasi unul mai scurt sau mai lung decat trebuie, dar mult mai calitativ, pai m-as incumeta sa il tai si sa sudez/scurtez la el cat am nevoie. Chiar daca s-ar potrivi la lungime, crezi ca prinderile din capat sunt aceleasi? La axul inferior, cel ce intra in caseta, conteaza fiecare mm. Daca nu vine la fix, te trezesti ac nu poti sa tragi de volan. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gygyscafes |
![]()
|
Maskatu, ma refeream daca se potrivesc la caneluri ( prinderile de care spui), caci in ceea ce priveste lungimea s-ar rezolva cumva. Si eu am luat original anul trecut cu 220 lei si nu am probleme, dar cand se va intampla, as prefera sa gasesc o modificare durabila.
|
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
|
|
Maskatu |
![]()
|
Poti sa faci cum am facut eu. Inainte de a impinge crucea spre caseta de directie, bagi un burduf de bieleta de directie. Prinzi crucea, strangi surubul, apoi bagi o tona de vaselina, tragi burduful peste cruce, si prinzi cu soricei. Daca cel din fabrica a rezistat 8 ani fara burduf si vaselina, in varianta descrisa de mine trebuie sa tina cel putin inca pe atat.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
gygyscafes |
![]()
|
Si chiar varianta descrisa de tine am folosit-o. Cu multumiri! Acum sa vedem cat m-o tine. Dar pentru cei care nu gasesc original, cred ca merge si metoda mea. Iar daca nu gasesti potrivit la caneluri, tai canelurile si le pui pe cele de la vechiul ax. Trebuie doar sa fii putin atent sa il centrezi corect cand il sudezi.
P.S: Eu am pus burduful de bieleta directie si am strans cu soricei inainte de a il monta. This post has been edited by gygyscafes: 24 May 2012, 21:42 |
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
|
|
Axinte |
![]()
|
![]() Membru ghinionist Group: Members Posts: 268 Joined: 27 March 11 From: Oltenita ![]() |
Foarte isteata treaba cu burduful. Am aplicat-o de 10 luni si vad ca isi face treaba, dar partea nasoala e ca nu am ax de horigine si a capatat putin joc in 15k, in comparatie cu celalalt tot conex care a tinut 10k si era praf.
|
--------------------
DACIA
Super Nova
2002 clima
- CL ?? xxx Ai nevoie de multi ani de studiu pentru a ajunge sa taci neintrebat.
Cap ai, minte ce-ti mai trebuie? |
|
Maskatu |
![]()
|
Luati-va original cat mai gasiti (daca mai gasiti). De cand nu se mai fabrica, a crescut pretul la ele intr-un hal fara de hal.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
codrutz77 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 10 February 11 From: Bucuresti- Titan ![]() |
Multumesc pt raspunsuri!
Stie cineva unde mai pot gasi original? |
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- B-29-TZF
|
|
Maskatu |
![]()
|
Incearca in Vitan. La ovidiu sau la baietii de la tonetele din fata unde au si piese de caroserie originale. Eu stiu inca de acum 2 ani ca nu se mai fabrica. Acum 2 ani jumate il luai cu 150-200. Cand s-a sistat productia, au dublat pretul, pentru a valorifica cat mai mult ce era pe stoc.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
codrutz77 |
![]()
|
Merci, pe praful asta imi iau neoriginal dar nu stiu exact ce sa cumpar.
|
--------------------
Dacia
Super Nova
2001 Confort
- B-29-TZF
|
|
gygyscafes |
![]()
|
Decat sa cumperi unul "neoriginal" mai bine schimbi crucea la axul existent. Se pare ca se poate ... si e si ceva mai ieftin. Trebuie doar sa te pricepi cat de cat intr-ale mecanicii.
|
--------------------
Dacia, Renault
SuperNova, Laguna II
|
|
adrian.petrov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Exista ax volan neoriginal in TARG VITAN - autovit la 120-130lei vazut de mine azi 06 iunie 2012 , dar atentie astea sunt mai mici cand se telescopeaza, DAR SE POATE REMEDIA, SE DA O GAURA UNDE ESTE AMBUTISAT - CA SA SE RUPA AMBUTISAREA( NU SE DA GAURA IN TOT AXUL ) CA SA SE TELESCOPAZE LA LUNGIMEA MAXIMA.
Sa montat asa ceva ( se pune si acel burduf de bieleta de directie peste crucea cardanica de jos ) si cred ca va tine - nu stiu cat ; dar vreo 2-3 ani sigur, ramane de vazut. Oricum decat unul original de 350lei, mai bine doua deastea neoriginale ; eu il schimb singur si dureaza cca.20 minute. Cred ca asta este solutia de moment. Cu prietenie - Adrian ![]() This post has been edited by adrian.petrov: 5 Jun 2012, 12:23 |
--------------------
RENAULT MEGANE ;
RENAULT MEGANE ;
2004 -1.9 DIESEL , 2004 1.6 16V BENZINA ;
- B Nu poti face supa de PUI, daca pui numai gainat de pui
|
|
Axinte |
![]()
|
![]() Membru ghinionist Group: Members Posts: 268 Joined: 27 March 11 From: Oltenita ![]() |
Treaba incercata de mine. A tinut 10k si a capatat joc, care acum dupa 20k e mare, cu toate ca am pus burduf. Hai goodbye
|
--------------------
DACIA
Super Nova
2002 clima
- CL ?? xxx Ai nevoie de multi ani de studiu pentru a ajunge sa taci neintrebat.
Cap ai, minte ce-ti mai trebuie? |
|
DIRTYDOG |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 5 July 11 From: IASI ![]() |
Cumparat azi ax volan inferior de uzina 360 lei + 25 transport curier.
Am pe masina ax de ASAM care dupa 2 ani si 15mii de km are joc mare si tre sa-l schimb neaparat, mers numai prin oras fara drumuri de tara si dat in gropi. Axul de uzina l-am cumparat de aici http://www.pieseautomarket.ro/produs/piese...rnova(123).html Atasez si niste poze pentru cei interesati Attached thumbnail(s) AX4.JPG ( Size: 807.63k ) Number of downloads: 1253 AX5.JPG ( Size: 2.3mb ) Number of downloads: 1343 AX1.JPG ( Size: 829.36k ) Number of downloads: 1290 AX2.JPG ( Size: 1.08mb ) Number of downloads: 1289 |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.0 SCE
2017
|
|
AndreiSN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 799 Joined: 20 December 10 From: Bucuresti ![]() |
Pentru adrian.petrov
Am luat crucea am incercat sa o montez dar unul din capacele a capatat o lovitura care l-a strambat putin si acum se invarte greu capacelul pe cruce , banuiesc ca acum unul din cele 18 ace este mai in interior si ..... Am vreo sansa sa indrept capacelu cumva sau montez asa si nu se simte cand e pe masina ? This post has been edited by AndreiSN: 7 Jun 2012, 23:23 Attached thumbnail(s) Cruce.jpg ( Size: 1.32mb ) Number of downloads: 1269 cruce2.jpg ( Size: 1.37mb ) Number of downloads: 427 |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 Confort
|
|
adrian.petrov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 485 Joined: 19 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Desi am marit poza ta, nu reusesc sa-mi dau seama ce ai strmbat si cum.
Micile lovituri ( strambaturi ) sunt inerente - contaza sa fie toate acele la locul lor. Continua si la sfarsit o mai ajustezi putin ( prin inchiderea sau deschiderea furcilor daca este cazul ) ; de noua este normal sa mearga un pic mai greu - dar o sa se aseze . Esti pe drumul cel bun - mergi cu curaj . ![]() Axinte - nu te contrazic, cine si l-a pus pe masina are nici o luna, ramane de vazut cat o sa-l tina ( oricum a luat RAR-ul; ca asta il durea cel mai tare ). Asta am zis-o ca varianta mai ieftina in extremis. DIRTYDOG - sa-l stapanesti sanatos, dar - nu are nimic stantat pe el ( la capete ). Salutare. This post has been edited by adrian.petrov: 8 Jun 2012, 01:35 |
--------------------
RENAULT MEGANE ;
RENAULT MEGANE ;
|
|
Maskatu |
![]()
|
QUOTE(DIRTYDOG @ 6 Jun 2012, 18:48) Cumparat azi ax volan inferior de uzina 360 lei + 25 transport curier. Am pe masina ax de ASAM care dupa 2 ani si 15mii de km are joc mare si tre sa-l schimb neaparat, mers numai prin oras fara drumuri de tara si dat in gropi. Axul de uzina l-am cumparat de aici http://www.pieseautomarket.ro/produs/piese...rnova(123).html Atasez si niste poze pentru cei interesati La 360 de lei cat ai dat pe el, ar fi pacat sa nu pui un burduf de ceva peste cruce, cu multa vaselina, sa fie protejat cat mai bine. |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
AndreiSN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 799 Joined: 20 December 10 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(adrian.petrov @ 8 Jun 2012, 01:23) Desi am marit poza ta, nu reusesc sa-mi dau seama ce ai strmbat si cum. Micile lovituri ( strambaturi ) sunt inerente - contaza sa fie toate acele la locul lor. Continua si la sfarsit o mai ajustezi putin ( prin inchiderea sau deschiderea furcilor daca este cazul ) ; de noua este normal sa mearga un pic mai greu - dar o sa se aseze . Esti pe drumul cel bun - mergi cu curaj . ![]() Axinte - nu te contrazic, cine si l-a pus pe masina are nici o luna, ramane de vazut cat o sa-l tina ( oricum a luat RAR-ul; ca asta il durea cel mai tare ). Asta am zis-o ca varianta mai ieftina in extremis. DIRTYDOG - sa-l stapanesti sanatos, dar - nu are nimic stantat pe el ( la capete ). Salutare. Acolo este indoita , restul capacelelor se invart foarte foarte usor , dar asta si intra umpic fortata si se simte la mana ca se invartemult mai greu. Dupa cum observi s-a indoit spre interior si automat unul dinace este impins spre interior si daia se invarte mai greu .... cruce3i.jpg Uploaded with ImageShack.us This post has been edited by AndreiSN: 8 Jun 2012, 11:11 |
--------------------
Dacia
Supernova
2001 Confort
|
|
adrian.petrov |
![]()
|
Da am vazut, nu-i mare branza - cred ca dupa ce va fi montat acel capacel isi va reveni ( probabil ca nu vei avea cum sa-l vezi ca si-a revenit el fiind deja in furca ).
Oricum fi mai atent pe viitor - spor la treaba. Adrian ![]() |
--------------------
RENAULT MEGANE ;
RENAULT MEGANE ;
|
|
ionutz12sn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 5 July 12 ![]() |
QUOTE(DIRTYDOG @ 6 Jun 2012, 18:48) Cumparat azi ax volan inferior de uzina 360 lei + 25 transport curier. Am pe masina ax de ASAM care dupa 2 ani si 15mii de km are joc mare si tre sa-l schimb neaparat, mers numai prin oras fara drumuri de tara si dat in gropi. Axul de uzina l-am cumparat de aici http://www.pieseautomarket.ro/produs/piese...rnova(123).html Salutare. Pana la urma axul asta e original sau nu?(lipsa stantelor m-a bagat in ceata) Ca mi-a venit si mie randul si nu gasesc nicaieri. |
--------------------
DACIA
SupeRNova
2000 Clima
- BR04DWL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 05:37 |