DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> a explodat sau nu?, reactorul nuclear

SorinTSI
post 24 May 2007, 17:04
Post #31

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Nu pot sa raspandesc zvonuri , dar trebuie sa mentionez ca am vazut ieri o ciuperca mare dinspre est . Acu' o fi fost nu o fi fost.... bicycle.gif

--------------------
BMW 530D 2006 E60
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
AlexV
post 24 May 2007, 17:09
Post #32

Admin?

Group: Admin

eram azi in masina si am auzit la radio o discutie intre doi crainici:
"bai, ai vazut ma ce mi-a trimis prietena ta, mail <<citeste, e pe bune>>" si a inceput sa citeasca mail-ul ... iar finalul a fost genial, acelasi crainic: "cat de cretin trebuie sa fi sa raspandesti astfel de zvonuri ?? "

--------------------
Toyota RAV4 2.0
"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth," Oscar Wilde.
+
DomnulK
post 24 May 2007, 18:24
Post #33

ex kAndrei

paranoia...neparanoia....dar o fisur amica in nu stiu ce strat de beton al reactorului parca tot s-a produs.

aproppo, asta e de pe newsin< un jeg de agentie de stiri> Unul dintre reactoarele centralei nucleare Kalininskaia a fost oprit ieri printr-o procedura automata de urgenta din motive inca neidentificate. Un responsabil al Rosenergoatom a precizat ca sistemul de protectie automata s-a declansat si a oprit reactorul numarul 1 al centralei.
Oficialii Agentiei ruse a energiei atomice au declarat ca nivelul de radiatii in sectorul centralei Kalininskaia corespunde celui natural. Tehnicineii rusi fac verificari pentru a stabili cauzele incidentului. Centrala Kalininskaia, situata in regiunea Tver la 330 de kilometri de Moscova, are trei reactoare, fiecare cu o putere de 1.000 Megawati.

europa libera :Închiderea unui reactor la Centrala Nucleară cehă de la Temelin
Autoritățile din Cehia au închis un reactor la Centrala Nucleară de la Temelin după ce se descoperise o defecțiune, care ar urma să fie reparată în două săptămâni. Un purtător de cuvânt al centralei a spus că reactorul doi al centralei a rămas în stare de funcționare. Amplasată la aproximativ 60 de kilometri de Granița cu Austria, centrala Temelin este un subiect permanent de dispută între guvernul ceh și ecologiști germani și austrieci care cer închiderea centralei din motive de securitate.
http://www.europalibera.org/news/ro/archiv.../03/30.ASP?tag=

domnu driverx... as vrea sa va vad ce spuneti acum...

This post has been edited by kAndrei: 24 May 2007, 18:26

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
Kunt
post 24 May 2007, 18:27
Post #34

Membru lenes

Nu e nimic, au aratat acum la stiri, chiar au masurat nivelul radiatiilor la sol si in aer si nivelul era cel normal...

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 MPI, 2005 - 50 VDU
"Oamenii sunt persoane umane" - ...
+
OAP
post 24 May 2007, 18:45
Post #35

Membru autentic

si cu ciuperca aia de a vazut-o cineva mai sus cum ramane....si eu am vazut ciuperci in Interex

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
Alydor
post 24 May 2007, 18:49
Post #36

Pressar

nu erau chamipgnoane???

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos

Cine nu poate da exemple da sfaturi..
When everything fails, RTFM!
+
OAP
post 24 May 2007, 18:52
Post #37

Membru autentic

nu stiu ca scria pe ele in cecena tongue.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
Alydor
post 24 May 2007, 18:54
Post #38

Pressar

or fi fost roscove sau bureti iuti...Au trecut iute sa nu ii vezi...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
OAP
post 24 May 2007, 19:00
Post #39

Membru autentic

da...erau roscate iuti

--------------------
. . .
+
Alydor
post 24 May 2007, 19:02
Post #40

Pressar

asa ma gandeam si eu, ca altfel nu aveau cum sa fie chapi(gn)oane...

Suma respectelor, Alydor

--------------------
- - -
Igo8 - C520

+
OAP
post 24 May 2007, 19:14
Post #41

Membru autentic

si nici n-aveau pe ce sta ciupercile...

--------------------
. . .
+
Sony
post 24 May 2007, 19:45
Post #42

Membru autentic

From: Ban Land

Bre, io de cate ori vad o femeie buna imi explodeaza ouale in pantaloni si ma simt si cam iradiat!

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
FireChief
post 24 May 2007, 19:48
Post #43

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

si reactorul....intra in reactie necontrolata...sau il bagi in program de avarie dry.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
anpop
post 24 May 2007, 19:48
Post #44

Sef de pisica!

QUOTE(Sony @ 24 May 2007, 20:45)
Bre, io de cate ori vad o femeie buna imi explodeaza ouale in pantaloni si ma simt si cam iradiat!
*

ai grija sa nu te trezesti cu vreo ciuperca candida in urma exploziei! radmasa.gif

--------------------
Logan Preference 1,4 - b-xx-xxx
Prostia e singurul lucru care-i doare pe ceilalti!
+
crintea1949
post 24 May 2007, 19:52
Post #45

Membru incepator

Domnilor in mai toate tarile europene si scandinave exista statii de monitorizare a radioactivitatii. La orice mare variatie a emisiilor radioactive, sunt determinate natura lor, solara sau artificiala apoi se cauta susrsa.Iese mare taraboi, se afla in toata lumea prin miscarea ecologista.E noarmal sa ne alarmam putin dar sa nu intram in panica
Sa auzim numai de bine

--------------------
dacia solenza - B33HRZ
+
Sony
post 24 May 2007, 19:53
Post #46

Membru autentic

FireChief, intra in avarie rapid! Daca nu isi scuipa oful e jale.
QUOTE(crintea1949 @ 24 May 2007, 20:52)
Sa auzim numai de bine
*

Bre, cum sa auzim de bine cand de fapt auzim numai de explozii radioactive? blink.gif

This post has been edited by Sony: 24 May 2007, 19:54

--------------------
+
DragosP
post 24 May 2007, 20:36
Post #47

Nu zic nimic...nou

Group: Moderatori
From: Lumea mea

QUOTE(Alydor @ 24 May 2007, 08:27)
Voi ce stiti?

Suma respectelor, Alydor

Da. Fugiiiiiiiți! unsure.gif

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
pvd2010
post 24 May 2007, 20:50
Post #48

Trăitor în R.S. Romînia

zvon sau nezvon a apărut și pe ProstTV

--------------------
Dacia 1310 L 1997
Debian Jessie + Mate 1.8
+
Giurisici Fabian
post 24 May 2007, 20:57
Post #49

Membru autentic

dupa stirea asta de efect am baut o sticla de Carlsbernobal care a declansat o reactie in lant foarte ciudata drunksinging.gif iar acum am impresia ca mi s-a urcat izotopul din sticla la cap wacko.gif hac... parerea mea!!!
mai vreau stiri deastea .hac...

This post has been edited by Giurisici Fabian: 24 May 2007, 21:04

--------------------
KIA PROCEED GT GT 2023
+
Sony
post 24 May 2007, 21:00
Post #50

Membru autentic

Baga izotopul la loc in sticla si da-i drumul pe Dambovita!

--------------------
+
Ov
post 25 May 2007, 10:00
Post #51

Academician doctor inginer, savant de renume mondial

QUOTE(kAndrei @ 24 May 2007, 19:24)

europa libera :Închiderea unui reactor la Centrala Nucleară cehă de la Temelin
Autoritățile din Cehia au închis un reactor la Centrala Nucleară de la Temelin după ce se descoperise o defecțiune, care ar urma să fie reparată în două săptămâni. Un purtător de cuvânt al centralei a spus că reactorul doi al centralei a rămas în stare de funcționare. Amplasată la aproximativ 60 de kilometri de Granița cu Austria, centrala Temelin este un subiect permanent de dispută între guvernul ceh și ecologiști germani și austrieci care cer închiderea centralei din motive de securitate.
http://www.europalibera.org/news/ro/archiv.../03/30.ASP?tag=

domnu driverx... as vrea sa va vad ce spuneti acum...
*

domnu kandrei, era s-o musc, noroc c-am citit mai jos pe aceeasi pagina o stire de actualitate cum ca Papa Ioan Paul al 2-lea este bolnav, cand el saracu' e mort de ceva vreme. Dupa aia m-am uitat si in partea de sus a paginii si am vazut "data" 04.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
when life gives you lemon, make lemonade
+
cosmin_2300
post 25 May 2007, 10:08
Post #52

Banned

From: București

QUOTE(pvd2010 @ 24 May 2007, 21:50)
zvon sau nezvon a apărut și pe ProstTV
*

Articolul nu exista!
Deci .. ce scria in el ?

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
driverx
post 25 May 2007, 10:16
Post #53

--- Membru cu ralanti ---

Deci nea kAndrei,

Unu la mana. Centralele au zece mii de protectii. Sa nu crezi ca is facute din alien technology si nu se strica. Ba se strica dar sunt gandite sa se autodiagnosticheze, sa se opreasca in caz de avarii (si muuuuuulte pot interveni). Ba mai mult....muuuuulte centrale de pe lumea asta nici macar nu pot sa explodeze din cauza materialului radioactic saracit (deci si o eficienta mai proasta, dar cel putin dupa mine e foarte convenabil). Asta nu exclude multe pericole gen alte explozii care ar expune in atmosfera elementele astea radioactive mici si rele. Dar...slabe sanse.

Desi centrala de la Chernobyl are flaw-uri multe inca de la concepere, nu centrala a fost problema acolo, ci oamenii. Daca nu cunosti istoria, cred ca ar fi de bun simt sa te retragi din discutie. N pasi gresiti au fost facuti acolo, si asta din cauza unui sistem comunist care "gandea" cum "gandea" s-a intamplat ce s-a intamplat. Treaba e mai complicata, cu multe aspecte care tu sau eu nu le putem cuprinde intr-un post. Asa ca nu cred ca aruncatul cu cenzurat si articole de 2 ani ajuta la ceva.

Si nu cred ca ai ceva de spus cu un articol vechi de 2 ani, care cel putin in acest context nu zice nimic. Smart people care se mai gandesc la poluare si la viitorul planetei vor centrale nucleare, din cauza poluarii foarte reduse la preturi relativ mici. Dar NIMENI, absolut NIMENI nu vrea o centrala nucleara LANGA ei. Nici macar acei SMART PEOPLE. De ce smart people vor centralele astea? Pentru ca tot ele au ramas o alternativa REALA pentru productie IN MASA, in conditiile in care necesarul de energie tot creste. Sunt solutii alternative (eoliene, hidro, mai sunt experimente care au ca scop folosirea energiei din maree, etc, etc) dar la scara mare tot hidro, termo si nucleare au ramas. Hidro par green, dar nu sunt deloc, termo...cred ca v-ati lamurit cu ele, raman centralele nucleare care sunt aproape fara poluare. Bine...daca face boom am pus-o, dar nu prea mai fac boom.

Deci sa nu crezi ca articolul tau zice ceva. Nu sunt foarte sigur dar cred ca UE chiar incepe din nou incurajarea centralelor nucleare (exact din ratiuni de poluare). Dar NIMENI nu le vrea in apropierea lor. Nu e de condamnat asta, nu? Deci in cazul austriei si germaniei e normal sa faca scandal de ani si ani de zile mai ales daca tehnologia de la acea centrala nu e cea mai fericita.

Deci oameni buni.....mai judecati, mai mestecati. Daca totusi problema va depaseste....luati-o la stanga, luati-o la dreapta, dar evitati sa faceti pe desteptii, mai ales unii dupa ce au muscat galusca cu exploziile consecutive de la Chernobyl, Cecenia si nu mai stiu unde.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
DragosP
post 25 May 2007, 10:20
Post #54

Nu zic nimic...nou

From: Lumea mea

Deci: fugiiiiiiiți!

--------------------
Ceva de plastic . . - BRRC
Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu!
+
DomnulK
post 25 May 2007, 11:13
Post #55

ex kAndrei

QUOTE(Ov @ 25 May 2007, 10:00)
domnu kandrei, era s-o musc, noroc c-am citit mai jos pe aceeasi pagina o stire de actualitate cum ca Papa Ioan Paul al 2-lea este bolnav, cand el saracu' e mort de ceva vreme. Dupa aia m-am uitat si in partea de sus a paginii si am vazut "data" 04.gif
*

la care data te referi? cea numerotata cu 1 sau ce cu 2?

QUOTE(driverx @ 25 May 2007, 10:16)
Deci nea kAndrei,

Unu la mana. Centralele au zece mii de protectii. Sa nu crezi ca is facute din alien technology si nu se strica. Ba se strica dar sunt gandite sa se autodiagnosticheze, sa se opreasca in caz de avarii (si  muuuuuulte pot interveni). Ba mai mult....muuuuulte centrale de pe lumea asta nici macar nu pot sa explodeze din cauza materialului radioactic saracit (deci si o eficienta mai proasta, dar cel putin dupa mine e foarte convenabil). Asta nu exclude multe pericole gen alte explozii care ar expune in atmosfera elementele astea radioactive mici si rele. Dar...slabe sanse.

Desi centrala de la Chernobyl are flaw-uri multe inca de la concepere, nu centrala a fost problema acolo, ci oamenii. Daca nu cunosti istoria, cred ca ar fi de bun simt sa te retragi din discutie. N pasi gresiti au fost facuti acolo, si asta din cauza unui sistem comunist care "gandea" cum "gandea" s-a intamplat ce s-a intamplat. Treaba e mai complicata, cu multe aspecte care tu sau eu nu le putem cuprinde intr-un post. Asa ca nu cred ca aruncatul cu cenzurat si articole de 2 ani ajuta la ceva.

Si nu cred ca ai ceva de spus cu un articol vechi de 2 ani, care cel putin in acest context nu zice nimic. Smart people care se mai gandesc la poluare si la viitorul planetei vor centrale nucleare, din cauza poluarii foarte reduse la preturi relativ mici. Dar NIMENI, absolut NIMENI nu vrea o centrala nucleara LANGA ei. Nici macar acei SMART PEOPLE. De ce smart people vor centralele astea? Pentru ca tot ele au ramas o alternativa REALA pentru productie IN MASA, in conditiile in care necesarul de energie tot creste. Sunt solutii alternative (eoliene, hidro, mai sunt experimente care au ca scop folosirea energiei din maree, etc, etc) dar la scara mare tot hidro, termo si nucleare au ramas. Hidro par green, dar nu sunt deloc, termo...cred ca v-ati lamurit cu ele, raman centralele nucleare care sunt aproape fara poluare. Bine...daca face boom am pus-o, dar nu prea mai fac boom.

Deci sa nu crezi ca articolul tau zice ceva. Nu sunt foarte sigur dar cred ca UE chiar incepe din nou incurajarea centralelor nucleare (exact din ratiuni de poluare). Dar NIMENI nu le vrea in apropierea lor. Nu e de condamnat asta, nu? Deci in cazul austriei si germaniei e normal sa faca scandal de ani si ani de zile mai ales daca tehnologia de la acea centrala nu e cea mai fericita.

Deci oameni buni.....mai judecati, mai mestecati. Daca totusi problema va depaseste....luati-o la stanga, luati-o la dreapta, dar evitati sa faceti pe desteptii, mai ales unii dupa ce au muscat galusca cu exploziile consecutive de la Chernobyl, Cecenia si nu mai stiu unde.
*

daca tot le stii pe toate spune-ne si noua ce protectii au acele centrale? sa nu murim "prosti" unii din noi care nu viram la stanga sau la dreapta numai ca sa ramai tu cu adevarul absolut in mana.

This post has been edited by kAndrei: 25 May 2007, 11:19

Attached thumbnail(s)
stiriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.PNG ( Size: 152.98k ) Number of downloads: 60

--------------------
Asfalt Uscat!
+
driverx
post 25 May 2007, 11:25
Post #56

Exista internet, exista documentare. Eu m-am folosit de amandoua cand am avut nevoie de asemenea informatii. Te sfatuiesc sa faci la fel.

E un subiect delicat. Problema e ca oamenii in general sunt prea radicali cand nu trebuie, in schimb prea deschisi la a adopta informatii cat mai dubioase.

In urma cu decenii, cand si razboiul rece era in floare, a inceput un boom in constructia centralelor. Multe nu se stiau atunci, multe altfel se gandeau decat acum in termeni de siguranta, alta era tehnologia. Sa zicem ca au avut un avant prea mare, au aparut inainte de vreme. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa le tratam cu reticenta cu care o facem. Nu sunt chiar bau-bau-ul de care va este voua frica......

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Ov
post 25 May 2007, 12:15
Post #57

@kandrei:

io-s obisnuit cu frauda pe net si ma uit direct in link smile.gif

--------------------
Dacia 1300 1972
+
DomnulK
post 25 May 2007, 12:22
Post #58

ex kAndrei

QUOTE(driverx @ 25 May 2007, 11:25)
Exista internet, exista documentare. Eu m-am folosit de amandoua cand am avut nevoie de asemenea informatii. Te sfatuiesc sa faci la fel.

E un subiect delicat. Problema e ca oamenii in general sunt prea radicali cand nu trebuie, in schimb prea deschisi la a adopta informatii cat mai dubioase.

In urma cu decenii, cand si razboiul rece era in floare, a inceput un boom in constructia centralelor. Multe nu se stiau atunci, multe altfel se gandeau decat acum in termeni de siguranta, alta era tehnologia. Sa zicem ca au avut un avant prea mare, au aparut inainte de vreme. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa le tratam cu reticenta cu care o facem. Nu sunt chiar bau-bau-ul de care va este voua frica......
*

eu te-am intrebat pe tine, despre sistemele de protectie pentru ca tu ai afirmat ca sunt xxxx astfel de sisteme. sa stii ca stiu si eu sa dau cu search-ul prin google....

QUOTE(Ov @ 25 May 2007, 12:15)
@kandrei:

io-s obisnuit cu frauda pe net si ma uit direct in link smile.gif
*

ti-as fi dat linkul pe newsin dar nu ai cont la ei si nu poti sa vezi,
ceva s-a intamplat la centrala aia. de oprit s-a oprit...
nu se stie de ce. faza cu explozia e deplasata... dar asa sunt oamenii din tantar fac armasar.

This post has been edited by kAndrei: 25 May 2007, 12:26

--------------------
Asfalt Uscat!
+
Ov
post 25 May 2007, 12:42
Post #59

mai, se ma strica si astea din cand in cand, nu neg, dar de la o simpla avarie (care poate mai scapa si niscaiva radiatii dar intr-un mediu controlat) pana la un "nou" cernobal e cale foarte lunga.

Si la cernavoda au fost cateva avarii pana acum si totusi nu s-a intamplat nimic care sa afecteze populatia

--------------------
Dacia 1300 1972
+
driverx
post 25 May 2007, 12:43
Post #60

QUOTE(kAndrei @ 25 May 2007, 13:22)
eu te-am intrebat pe tine, despre sistemele de protectie pentru ca tu ai afirmat ca sunt xxxx astfel de sisteme.
*

Pai si nu am dreptate? Sau daca am pomenit de asta, automat sub obligat moral (daca nu si prin lege) sa torn manuale aici? Plus ca nu sunt in masura sa fac asa ceva, nefiind expert in domeniu, pe langa ca mi-as pierde eu timpu la job sa ma pun sa le explic doar ca asa zici tu.

Studiaza putin sa vezi unele flaw-uri de design la Chernobl.....exact la capitolul sisteme de protectie.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 17:54
Forum Renault