Bere, La doza sau sticla ?
![]() ![]() ![]() |
Bere, La doza sau sticla ?
Asi |
![]()
|
||
![]() Camaro SS Group: Members Posts: 930 Joined: 24 July 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Mitsubishi/Mercedes
Carisma/B-class
2003 1.9 DI-D/2007 200CDI
- B 79 ASI/Bxxx "Cei care au puterea de a constrange n-au nevoie sa recurga la judeacata" (Thucydides, 1, 77, 2)
|
|||
CriSTI68 |
![]() ![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
a doua intrebare - Blonda sau bruneta ?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Blonda, la halba!
Dar cum de obicei n-am halba, beau din sticla! ![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
Problema cu bruneta este ca in Romania nu prea se mai face ceva bun. Daca stau sa ma gandesc, cred ca doare Silva neagra mai este din categoria brunete. Am avut o perioada de vreo 6-7 luni printr-a 12-a cand beam numai Silva neagra. Apoi s-a nasolit. Si acum, la fel mi se pare. Am baut acum vreo 2 luni si e oribila.
Guiness merge cat de cat, dar nu beau bruneta decat daca mi se face pofta de 4-5 ori pe an... |
--------------------
-
-
-
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
eu beau Timisoreana numai la PET ca e mai multa si mai ieftina decat aia la sticla.
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
Ichebau |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 22 October 04 ![]() |
only Becks
![]() DSC00784.jpg ( Size: 281.67k ) Number of downloads: 135 This post has been edited by Ichebau: 27 May 2007, 23:36 |
--------------------
ex Dacia
Solenza
2003
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
A baut cineva saptecoline? ( www.saptecoline.ro )
|
--------------------
-
-
-
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Dar va ca nimeni nu pomeneste de compozitia ei, de unde-i luata apa? etc.
|
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
spooky51 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 5 May 06 ![]() |
Ca metoda de fabricatie, berea se face acum la fel ca si vinul.
Concentrat, alcool, apoi diversi agenti care dau aciditate, aroma, culoare, pentru a diferentia marcile (asta se face in functie de tarie, culoare, aciditate, miros, eticheta). A fabrica bere pe cale traditionala este total neeconomic, la fel ca si vinul. O greseala mica de compozitie, materii prime de calitate mai slaba, etc, pot compromite cantitati mari de bautura, in plus berea sau vinul in mod normal nu au limpiditatea astora de la alimentara, plus ca nu pot fi pastrate o perioada lunga de timp. Deci nu va stresati cu care e mai buna si mai sanatoasa, ca toate sint la fel, restul e doar o chestiune de gust si de eticheta, absolut la fel ca si la vin. |
--------------------
Spaceship
X20
- ANDROMEDA4614DD
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
De obicei beau doar la cutie acasa si la sticla pe la carciumi.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 27 May 2007, 18:53) Ba poti. Si PET-ul la fel. Eu beau la doza in general, ca e "mai de gasca". O arunci intr-o galeata cu apa rece si in 5 minute e super. Nu prea cred mitul berii mai bune la sticla. Doar sa nu fie veche.. A..., si reciclez dozele intotdeauna! |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
La sticla (de obicei Becks)
La doza mai rar ca nu-i asa de buna. La PET doar daca ma serveste cineva si mi-e jena/sete sa refuz. QUOTE(tiberiu.anghel @ 28 May 2007, 00:55) E foarte buna dar cam scumputa si din cate stiu eu se gaseste doar in Iasi, la Corso. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Intr-adevar se gaseste doar in zona Iasi, la unele restaurante/baruri. Nu este pasteurizata si din cauza asta nu se distribuie si in restul tarii. Un prieten a baut acum vreo 2 saptamani in Iasi 7coline. Spunea ca l-a costat 15 lei o bere intr-un restaurant ( nu mai stiu care ) si ca era foarte, foarte buna. In Bucuresti, singura bere baubila nepasteurizata e in Becker's Brau. Dar nu e extraordinara.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
la metru.... Nefiltrata... de la 4 metri in sus...
@tiberiu.anghel - dupa parerea mea este cea mai buna bere...si o gasesti doar la Becker's Brau. Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 28 May 2007, 11:19 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(Sudsemnatu @ 27 May 2007, 16:14) Cea mai buna Bere e la Sticla ! Asta e clar. Care ati auzit de sobolani care salasuiesc cu maltul si hameiul din care este facuta berea? Cica nu se poate scapa de ei.Nu pot sa zic ca la toate ..dar la marea majoritate Dar care ati vazut trecand pe langa o fabrica de bere camioane transportand borhotul ramas in urma procesului de fermentare? QUOTE(spooky51 @ 28 May 2007, 06:56) Ca metoda de fabricatie, berea se face acum la fel ca si vinul. Concentrat, alcool, apoi diversi agenti care dau aciditate, aroma, culoare, pentru a diferentia marcile (asta se face in functie de tarie, culoare, aciditate, miros, eticheta). A fabrica bere pe cale traditionala este total neeconomic, la fel ca si vinul. O greseala mica de compozitie, materii prime de calitate mai slaba, etc, pot compromite cantitati mari de bautura, in plus berea sau vinul in mod normal nu au limpiditatea astora de la alimentara, plus ca nu pot fi pastrate o perioada lunga de timp. Deci nu va stresati cu care e mai buna si mai sanatoasa, ca toate sint la fel, restul e doar o chestiune de gust si de eticheta, absolut la fel ca si la vin. Gura,pardon tastatura Domnului spooky adevar graieste!Nimic nu mai este cum a fost!Noi acum doar ne amagim cu surogate.In orice fabrica care produce mancare sau bautura doar cativa sunt cei care stiu retetele de fabricatie si care contin din ce in ce mai multe chestii non alimentare dar conforme cu toate normele alimentare. |
--------------------
a
b
c
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
am lucrat acum citiva ani la fabrica de bere din baia mare(hopfen konig , stella artois , bergenbier noroc) si va pot spune ca berea e de o calitate mai proasta acum decit era atunci.la inceputuri pentru a se imbutelia un lot de bere se astepta citeva luni pentru ca hameiul si maltul sa fermenteze incet pentru un gust bun.dar acest lucru nu era prea economic asa ca acum , dupa citeva saptamini se incepe imbutelierea.oricum , personal o prefer pe cea la sticla!
|
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.600 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Bergenbier sau Beck's cat mai rece la doza.
Nu imi place berea dulce, gen Ursus, .. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
..IcemaN.. |
![]()
|
![]() membru drept superior Group: Members Posts: 38 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti-Dristor ![]() |
la sticla, rareori la cutie...niciodata la pet
si dupa buget.. DAB Heineken becks, holsten, timisoreana, ursus, stejar neagra imi place mult Leffe..da' e scumpa-n draci... |
--------------------
Dacia
Berlina
1997, 1.4 L
- B- -ICE CHOKE!!!
on my exhaust smoke ! :)) |
|
CristiRzR |
![]()
|
![]() Fost posesor DSN Group: Members Posts: 531 Joined: 29 August 06 From: Constangeles ![]() |
Bergenbier, prietenii stiu de ce, la cutie sau PET, pt ca mi-e lene sa fac schimb de sticle, e mai comod cu nereturnabile!
![]() |
--------------------
VW
Golf
1993 GL 1,8i
- CT 85 RZR VW Golf 2007 Trendline 1,4i
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Mie nu imi place berea. Ce naiba intelegeti in gustul ala amar nu pot sa pricep.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Incearca o Timisoreana, in orice varianta.
Pentru mine e singura cu gust de bere adevarata, restul sunt niste posirci amare. Daca imi mai place ceva, e berea la halba, dar si asta o gaseam greu. Multi o hulesc, mie asta e singura care imi place, singura care aduce a bere nefiltrata, nepasteurizata, cum trebuie sa fie o bere. De revelion, dupa 8-5-3 beri, un coleg s-a dus si a adus niste bergenbier la pet. Pot sa zic ca aproape am scuipat-o, era o posirca pe langa ce bausem inainte. Berea amara o beau doar de sete sau daca vreau sa ma imbat. Pentru a doua varianta prefer insa ceva mai de calitate. In oras din pacate, cam singura bere rece e ursus. Daca mai ceri altceva, eventual ti-l aduce la temperatura frigiderului scos din priza si tinut la soare, deja te intrebi de ce mama naibii n-ai luat masina, ca era mai buna o cola. Mai adaugam si pretul, in Galati mai jos de 3.5 lei nu gasesti bere (la frigider scos din priza), pana si aia la halba e 2.5 lei. Ma rog, nu intra in calcul bodegile de rachieri, ca n-am chef sa-mi mai iau si bataie pe acolo. Am fost uimit cand am baut la Iasi bere la sticla la 2 lei in toamna si la Sfantu Gheorghe in delta cu 1.65 lei paharul de 0.4. Cred ca am baut atunci intr-o saptamana de cat beam intr-o seara in Galati. Scump oras, footoi. This post has been edited by Laurentziu83: 12 Jan 2008, 22:00 |
--------------------
.
.
.
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Unde sunt eu acum s-ar zice ca exista bere cu pretentii. Pretul nu are relevanta. Dar pur si simplu nu imi place. Mai beau, nu zic, dar ... Oi fi cu capu.
This post has been edited by liviu2004: 12 Jan 2008, 22:00 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
la sticla
|
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
la butoi !
![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Prefer berea la doza.
Timisoreana,Ursus,sau Tuborg royal. |
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.278 Joined: 24 June 07 ![]() |
Prefer berea la sticla, sau la halba in caz ca e 100% bere si nu indoita cu apa cum se practica pe la noi prin tara.
|
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.457 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai gasesc topicul ala cu berea preferata, asa ca scriu aici.
treceam prin hypermarket si vad asta Captur__de_ecran_2025_05_19_082512.png ( Size: 115.38k ) Number of downloads: 63 Scrie in spaniola, la sticla, imi place Estrella Galicia, zic hai sa incerc, ba vad ca era si la vreo 4 lei si ceva. Ajung acasa, torn in pahar cu niste cuburi de racire si cand beau.... zici ca e bergenbier. Ma uit pe eticheta din spate si chiar e facuta de bergenbier. ba chiar ca bergenbier, in loc sa fermenteze cereale, are si sirop de glucoza (fmm, mai rau decat maliaul ). Nu recomand. Exista si la doza, dar ma indoiesc ca e mai buna. This post has been edited by einstein1984: 19 May 2025, 07:51 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
Daca sunt la terasa, prefer bere la sticla;
Daca trebuie sa o car cu porcbagajul, sa reziste la socuri cat de cat - doza; Daca trebuie sa o car cu carca ... PET; |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.457 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
daca trebuie sa si duci petul jos de pe munte, dozele se fac mici ma gandesc.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
Dar un pet de bere tine, sa ziceam un litru, apoi la coborare il poti umple cu apa , sa ai de drum;
La sfarsit il dai la magazin si iei 50 de bani; NU IL ARUNCAM IN NATURA nici pe PET , nici pe doza, nici pe sticla; Cand mergeam la munte, luam o sticla mica (0.5l) de tuica/whisky/coniac/vodca; Nu caram bere , ca e grea per kg de bucurie; This post has been edited by dizzy: 19 May 2025, 08:22 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd June 2025 - 10:52 |