intrerupe la 6000rotatii dupa care...., probleme tehnice
![]() ![]() ![]() |
intrerupe la 6000rotatii dupa care...., probleme tehnice
c_brati |
![]() ![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 23 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
berlina
1996 motor1,6
- gj-10-BBB
|
|||
andr3y |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 23 May 07 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007 / luxe privilege
- b 89 RUN
|
|
c_brati |
![]()
|
as spune ca da , daca n-ar intrerupe
|
--------------------
dacia
berlina
1996 motor1,6
- gj-10-BBB
|
|
sefu_alx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 878 Joined: 2 February 06 ![]() |
pompa de benzina?
|
--------------------
x
y
2009
|
|
c_brati |
![]()
|
nu ma gandisem la pompa de benzina, dar s-ar putea sa ai dreptate pentru ca am incercat si cu jigloare marite si la fel face; ....pot sa-i pun alt tip de pompa?
|
--------------------
dacia
berlina
1996 motor1,6
- gj-10-BBB
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Electrica, de injectie...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
c_brati |
![]()
|
mersi! Poti sa-mi dai mai multe amanunte?
|
--------------------
dacia
berlina
1996 motor1,6
- gj-10-BBB
|
|
madmaxtata |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 26 October 05 From: focsani-bucuresti ![]() |
o pompa de benzina care sa asigure 0,3-0,5 bar(depinde de cuiul pontou) si debit garla. si-ai rezolvat-o.
Dar tu daca zici ca dupa trage iar, iar inseamna dupa ce da in nas(nu iei piciorul de pe gaz) si iar o ia sau cand da in nas o lasi si ii dai talpa iar de urca la 7000? |
--------------------
dacia 1310
dacia 1310
88
- vn-01-slk
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Incearca sa maresti putin volumul CNC.
Si o curiozitate personala.... 6000-7500... la ce ai nevoie de turatiile astea? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Avand in vedere axa de TS ar trebui sa-i ajunga 6000.
Cu atat mai mult cu cat e 1.6 (cursa lunga). |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca ai aprindere clasica, apare fenomenul de "zbor al platinei" adica arcul numai impinge platina, asta se intampla la 3000 rot/min a delcoului, adica 6000rot/min RAC, incearca o aprindere fara platina, (senzor magnetic).
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
QUOTE(c_brati @ 28 May 2007, 22:13) Am o dacie berlina cu motor 1,6 carb dublu corp, la care i-am pus o axa cu came de la un renault 12ts{cred} si la 6000 de turatii intrerupe timp de2-3 sec. ,dupa care urca la 7500 fara probleme. sa fie din aprindere sau altceva? ![]() ![]() ![]() inlocuieste arculetele din delcou cu unele de olcit (sunt mai tari)....... |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
mihai1677 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.369 Joined: 23 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Ma refer la arcul lamelar al platinei, efectul de zbor al platinei este cunoscut si descris in toate cartile tehnice, dar...
|
--------------------
Renault 5 Campus,
Hyundai Sonata,
1988 / 2001
|
|
andr3y |
![]()
|
ce aprindere ai ?
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007 / luxe privilege
- b 89 RUN
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.630 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Teorie stupida: daca nu da scanteie, nu ar trebui sa dea si rateu in esapament? Ca daca nu da, ar fi problema de lipsa de carburant. Poate duce 6000 rpm in sarcina 1-2 minute?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 965 Joined: 5 May 06 ![]() |
In nici un caz sa nu pui pompa de masini pe injectie. Iti trebuie o pompa de masina carburata, de volum mare la presiune mica. La injectie ai presiuni prea mari si o sa-ti invinga cuiul pontou, innecind carburatorul.
Referitor la turatie, nu cred ca dacia e facuta pentru asa ceva, si prevad ca o sa cedeze supapele (asta daca nu exista puncte slabe in motor, caci supapele sunt cel mai slab punct inerent al unui motor). Nu stiu ce axa cu came are Renaultul la care te referi, dar manualele de R12 (daca de astea vorbim) arata aceeasi axa la toate modelele gamei. 12G e singurul cu alte unghiuri, dar si alt motor. La asemenea turatii o sa ai probleme cu multe lucruri, printre altele si cu valve bounce (supapele nu se inchid direct ci salta, ca o minge de baschet batuta de podea). Ca sa depasesti problema asta iti trebuie arcuri mai tari si cu o constructie speciala, cu spirele inegal departate, pentru a combate rezonanta, sau doua arcuri unul pe interiorul celulalt la fiecare supapa. Fii dragut si spune-ne si noua cind spargi motorul ce s-a intimplat. Intre timp noi facem pariurile. |
--------------------
Renault
17 Gordini
- RHJ 087 Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
|
|
c_brati |
![]()
|
[quote=andr3y,29 May 2007, 16:31]
ce aprindere ai ? ![]() aprinderea e clasica, dar demult vreau s-o schimb. Am citit ceva de at011, cica se gaseste numai la Gotronic. Oare cat costa? 29 May 2007, 22:00: QUOTE(einstein1984 @ 29 May 2007, 16:36) Teorie stupida: daca nu da scanteie, nu ar trebui sa dea si rateu in esapament? Ca daca nu da, ar fi problema de lipsa de carburant. Poate duce 6000 rpm in sarcina 1-2 minute? rateuri nu da; iar la 6000 nu am tinut-o niciodata mai mult decat e necesar pt a schimba in treapta superioara 29 May 2007, 22:14: [quote=Gheorghedracu,29 May 2007, 17:00] Referitor la turatie, nu cred ca dacia e facuta pentru asa ceva, si prevad ca o sa cedeze supapele (asta daca nu exista puncte slabe in motor, caci supapele sunt cel mai slab punct inerent al unui motor). Nu stiu ce axa cu came are Renaultul la care te referi, dar manualele de R12 (daca de astea vorbim) arata aceeasi axa la toate modelele gamei. 12G e singurul cu alte unghiuri, dar si alt motor. La asemenea turatii o sa ai probleme cu multe lucruri, printre altele si cu valve bounce (supapele nu se inchid direct ci salta, ca o minge de baschet batuta de podea). Ca sa depasesti problema asta iti trebuie arcuri mai tari si cu o constructie speciala, cu spirele inegal departate, pentru a combate rezonanta, sau doua arcuri unul pe interiorul celulalt la fiecare supapa. axa cu came am specificat "cred" ca e de R12 ts pt ca am gasit_o la tata in garaj si asa mi-a zis el ca o are de multi ani de la cineva care alerga la raliuri. referitor la arcuri au fost intarite prin niste inaltatoare. in concluzie spuneti-mi ce tip exact de pompa de benzina sa pun,(de la ce masina se potriveste) ? 29 May 2007, 22:27: QUOTE($$ilvviu @ 29 May 2007, 06:35) Incearca sa maresti putin volumul CNC. Si o curiozitate personala.... 6000-7500... la ce ai nevoie de turatiile astea? in drum spre casa am straduta de 400m si din cand in cand mai fac cate o liniuta This post has been edited by c_brati: 29 May 2007, 22:27 |
--------------------
dacia
berlina
1996 motor1,6
- gj-10-BBB
|
|
bodel |
![]()
|
![]() rege`n tara orbilor Group: Members Posts: 217 Joined: 2 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Iti dau un sfat prietenesc, citeste si tu intai, documenteaza-te si invata ceva. Nu o mai zguduii atat cu axa de TS ca e la fel cu una de Dacia 1410 adica are in plus 2 grade pe partea de admisie.
|
--------------------
dacia
1410 Sport
1989
- B 25 RLR Low Rider Sport
|
|
ROV` |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 10 March 07 ![]() |
incearca o platina de Sacele (originala) reglata la 0.45 asta numai dca nu ai camele duse si tre alt ax de delcou, bujii fise ,de firma pt turatiile alea ..mie imi urca fara probleme in plafonare (peste 8000 ) pe 1
|
--------------------
Dacia
1300
22 sept 1982
- DJ-85-ROV
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Cred ca pompa ta e destul daca e buna, dar s-ar putea sa ai alte probleme. De exemplu ce dimensiune are scaunul cuiului pontou? Poate iti trebuie unul mai mare?
|
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
vyper |
![]()
|
![]() speed_man Group: Members Posts: 257 Joined: 14 October 05 ![]() |
@ROV duci motoru de dacie la 8.000 de ture in treapta I? mi se pare cam mult sincer...vad ca tot esti de-al meu din dj daca e asa poate imi arati si mie
![]() |
--------------------
dacia
1310 TX
1986 berlina
- DJ-05-SGR nu da inapoi atunci cand ai dreptate...da nici n-o arde aiurea frate...
|
|
c_brati |
![]()
|
QUOTE(Gheorghedracu @ 30 May 2007, 10:16) Cred ca pompa ta e destul daca e buna, dar s-ar putea sa ai alte probleme. De exemplu ce dimensiune are scaunul cuiului pontou? Poate iti trebuie unul mai mare? in carburator nu am umblat inca; intai vreau sa schimb aprinderea dupa care sa fac tatonari si cu alimentarea |
--------------------
dacia
berlina
1996 motor1,6
- gj-10-BBB
|
|
andr3y |
![]()
|
QUOTE(ROV` @ 30 May 2007, 02:42) incearca o platina de Sacele (originala) reglata la 0.45 asta numai dca nu ai camele duse si tre alt ax de delcou, bujii fise ,de firma pt turatiile alea ..mie imi urca fara probleme in plafonare (peste 8000 ) pe 1 tare sunt curios sa vad si eu asta.....bineinteles daca nu te deranjeaza ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007 / luxe privilege
- b 89 RUN
|
|
ag02cws |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.443 Joined: 2 December 06 From: Bucuresti / Pitesti ![]() |
Parca as fi intrat pe porscheclub: 6000 rpm, 7500 rpm, 8000 rpm...
|
--------------------
Dacia 1310 L 1994 /
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd
2008
|
|
Gheorghedracu |
![]()
|
Am verificat inca o data si am gasit ca R1177, motor 810-05, (nu stiu insa daca asta e R12TS despre care vorbesti) are intr-adevar alt ax cu came. Iata specificatiile:
admisia deschide la 22grd inainte de PMS inchide la 62grd dupa PMI evacuarea deschide la 65grd inainte de PMI evacuarea inchide la 25grd dupa de PMS Cursa supapelor este de 7.726mm admisia si 7.764 evacuarea (fata de 7.43 admisie si evacuare la celelalte modele). Dar motorul are in final puterea maxima de 68cp la 5500rpm si cuplu maxim 72.3lb*ft la 3500rpm deci inutil sa mergi la 6000rpm cind oricum curba distributiei (delco) e plata, asa ca nu mai cistigi absolut nimca, ba chiar incepi sa pierzi. Si sunt sigur ca ai valve bounce acolo, sau o supapa care se agata (sau mai multe), mai ales ca ai schimbat cursa supapelor. dupa 1974, 12TS are 60CP la 5500rpm si 67.2lb*ft la 3500rpm, dar nu mai stiu ce ax cu came are. This post has been edited by Gheorghedracu: 31 May 2007, 05:32 |
--------------------
Renault
17 Gordini
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Gheorghedracul, cum bine ai scris, axa de 12 TS are 270 grade RAC pe profilul ridicator al camei de evacuare.
Cea de pe motorul de 60 CP are profilele pe admisie ca la Dacie. c_brati, de ce oare nu montezi tu o aprindere de reno cu senzor pe volanta? ![]() Si de ce ati mutat topicul la probleme tehnice??? ![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
D-aia, ca de fapt omul acuza problema tehnica, nu ne anunta o imbunatatire. A postat aiurea.
|
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ROV` |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 10 March 07 ![]() |
cu cea mai mare placere Andrei...uneori te ajuta sa o turezi peste turatia de puterea maxima ca sa ai cuplu si cai mai multi in urmatoarea treapta..nu e cine stie ce forta la dacie la cei 54 sau cat [..] are tine la ture f multe ,nu stiu daca ajunge la 100nm cuplu . Am vazut ca pusa chiloasa cu turbina de gtt daca ii dai peste 7000 topeste cuzinetii (la propriu) acum s-ar putea sa fie si din materialul cuzinetilor cota de rectif sau ulei,ideea de baza e ca pe configuratia cat de cat stoc ii dai cat duce atat timp cat nu bate la prima si a doua forja seriosa te tine,defectele de montaj sau fabricatie se vad la prima chei sau la prima forja..daca nu...poti sa-i dai cu incredere
![]() <span class='edit'>31 May 2007, 17:46:</span> vyper ..tu cati ani ai? daca esti din Craiova ar trebui sa sti cat de cat masina ,pe aeroport nu vi? uite un exemplu bun ......ultimul VTm de pe Bucovat ,veneam numai pe 2 cat tineaca deja pe a 3-a nu mai avea motorul putere iar pe 2 cred ca pe la 90 parca imi termina benzina adica pompa nu mai avea debit suficient (jiglor principal 160 , aer 160) This post has been edited by diaconuliviu: 1 Jun 2007, 06:37 |
--------------------
Dacia
1300
22 sept 1982
- DJ-85-ROV
|
|
han_1.6 mpi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.273 Joined: 8 May 06 From: bucuresti ![]() |
cum se aude la 7000 rpm ?
|
--------------------
dacia,ford,
logan,mondeo
- B-00-000 protejati biciclistii in trafic!
|
|
vyper |
![]()
|
![]() speed_man Group: Members Posts: 257 Joined: 14 October 05 ![]() |
ROV' posibil sa o stiu masina din vedere nu stiu...am 20 de ani si pe aeroport mai vin nu foarte des dar oricum...la cele legale nu imi scapa una; cand au fost cele de la bucovat in 2 saptamani consecutive am fost bolnav si nam putut sa vin, oricum stiu ce inseamna turatii de 5.000-6.000 ca de acolo
i se trage[...]parca nu prea mai trage bine si in primu rand are o bataie care cu greu o mai astupa uleiu W50 si cu aditiv in el...cand se incalzeste e exact cum zici tu gafaie asa se vede ca nu prea mai poate... oricum ma mai dau si acum la ea ![]() oricum turometru nu am ca a mea e din 86 modelu ala fara turometru cu 160 pe ac...da pana la plafonare am mers si io nu cred insa ca avea 7.000 ![]() han_1.6 mpi...depinde mult de motor...daca are ceva batai in el la turatiile alea se aude cam rau in sensul ca zici ca isi da duhu ca e avion...daca motoru merge insa ceas...se aude chiar frumos... This post has been edited by diaconuliviu: 1 Jun 2007, 06:42 |
--------------------
dacia
1310 TX
1986 berlina
- DJ-05-SGR nu da inapoi atunci cand ai dreptate...da nici n-o arde aiurea frate...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 22:38 |