DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Zgomot puternic in anumite viraje

dadu2002
post 16 Apr 2007, 11:10
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Ploiesti

Hello!
Masina mea (3000 km, 2 luni) scoate un zgomot puternic (ca de polizor) la abordarea anumitor viraje, in general viraje largi care se pot aborda cu viteza ridicata. Acest lucru nu se intampla constant ci doar cand si cand indiferent daca virajul e la stanga sau la dreapta. Ultima data s-a auzit ieri la intrarea in Predeal intr-o curba larga spre dreapta la 80 km/h. Zgomotul (destul de puternic ca sa acopere muzica si toate zgomotele de fond), vine de undeva de sub masina, nu de la motor sau din alta parte. De ex astazi am parcurs peste 200km cu viteze de la 20 la 140 km\h si nu am mai auzit nimic. Zgomotul e ocazional. Daca a mai avut careva aceasta problema, as fi curios ce a fost si cum s-a rezolvat.

--------------------
Logan MCV Preference 1.6, 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Kunt
post 16 Apr 2007, 11:43
Post #2

Membru lenes

Poate calci linia aia de marcaj de pe drum... Unele marcaje fac zgomot cand treci peste ele ca sa te trezeasca.

--------------------
Dacia Logan Preference 1.4 MPI, 2005 - 50 VDU
"Oamenii sunt persoane umane" - ...
+
eurro
post 16 Apr 2007, 11:48
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(Kunt @ 16 Apr 2007, 12:43)
Poate calci linia aia de marcaj de pe drum... Unele marcaje fac zgomot cand treci peste ele ca sa te trezeasca.
*

cum spune si colegul mai sus, este posibil sa fi calcat marcajul de linie continua pe drum, un zgomot asurzitor si senzatia ca se rupe masina in 2, am patit-o si eu luni si m-am speriat de mama mama, mi-am dat seama despre ce este vorba dupa ce am auzit acelasi zgomot la un passat in timp ce stergeam praful pe jos uitandu-ma pe sub masina. daca te uitai la marcaj observai cum este aplicata banda respectiva, cu o structura asemanatoare zimtilor.

--------------------
Dacia SuperNova Confort
+
dadu2002
post 16 Apr 2007, 11:51
Post #4

Membru incepator

From: Ploiesti

Nu e asta cauza. Zgomotul e deosebit de puternic si l-am auzit si in curbe de pe drumuri nemarcate.

--------------------
Logan MCV Preference 1.6, 2007
+
ilozka
post 29 May 2007, 17:51
Post #5

Membru incepator

Verifică nivelul uleiului de la servodirecție (deschizi capota, primul vas, la mijloc). Am pățit și eu asa, scăpa uleiul la sensorul de presiune.

--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition
+
calin.c
post 29 May 2007, 18:11
Post #6

Membru autentic

From: sighisoara

trebe sa verifici daca nu freaca tamburii pe taler. am mai vazut asa ceva la masina noua

--------------------
+
marsel
post 29 May 2007, 21:34
Post #7

Membru

From: Cluj Napoca

M-am confruntat si eu cu aceasta problema. Zgomotul ce se auzea in cazul meu era o trepidatie foarte puternica, o bataie ca o mitraliera. Ma scotea din minti. Am fost in service si am descoperit ca acelasi sunet se aude daca lovesti cu podul palmei calculatorul (cutia aia neagra de tabla din spatele acumulatorului ). Treaba nasoala e ca acea cutie nu are toate suruburile de prindere si vibreaza. Am strans cat am putut suruburile pe care le are, iar la baza ei am bagat fortat niste burete.
O alta cauza ar mai putea fi unul din arcurile de suspensie fata, care la o denivelare mai serioasa, sare foarte usor din locasul sau de pe taler, ceea ce genereaza vibratii mari. Trebuie tras cu un levier pentru a-l readuce in pozitia corecta.
SUCCES!!!

--------------------
Renault Megane 2.2 1,9 dci, Privilege, 2008, Tuning by TCM - CJ xx XXX
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th June 2025 - 04:01
Forum Renault