Accident: nu am primit copie RCA de la vinonvat, masina mea nu are casco
![]() ![]() ![]() |
Accident: nu am primit copie RCA de la vinonvat, masina mea nu are casco
Tudor |
![]()
|
||
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|||
mafia_ooops |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 591 Joined: 23 September 07 ![]() |
Cred ca din vina mea nu m-am facut inteles. Eu deja am deschis dosar la Unita, un inspector a facut si constatarea la masina cu poze , mi-a dat: vopsire bandouri, reparatie portiera si aripa, nimik inlocuire. Ei sunt de treaba , eu am avut si casco ianinte la ei si nu au fost probleme. Acum au zis ca normal ei inainteaza catre politie o cerere scrisa prin care cer sa le confirme daca sa depus contestatie sau nu, si dureaza cam 3sapt. (doar e Romania
![]() 8 Jan 2009, 17:04: Revin cu date noi. Dupa un circuit intre Tribunal, Politie si Asigurari Unita am aflat un rezultat nefavorabil mie ![]() ![]() Cum ar trebui sa procedez eu? Am inteles ca voi primi citatie, mai multe nu stiu ![]() This post has been edited by mafia_ooops: 8 Jan 2009, 17:04 |
--------------------
Reno
Megane 2.1
2005 Megane Sedan 2005, 1.6 16V Benzina
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu vei primi citatia, doar politia va primi citatie. Tu cel mult poti fi citat ca mertor.
Nu stiu sigur cum e treaba (poate ne lamureste vreun avocat de pe aici) dar eu stiam ca contestattia trebuie depusa doar la Tribunalul in raza caruia se afla politia emitenta a PV-ului. Eu zic sa aflii de la Tribunalul Suceava daca contestatia a fost acceptata si intra la judecata si cand are termen (la care eu sa fiu in locul tau as incerca sa ma duc). Oricum, ar fi bine sa te consulti cu un avocat. Macar ca sa stii cum te-ai putea implica in proces (daca te poti implica oficial). Poate ne ajuta vreunul din colegii avocati/juristi de pe aici cu ceva informatii. |
--------------------
Renault
Clio III
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
Tipul de la Unita a precizat ca se poate depune contestatie in orasul unde s-a emis PV, in judetul /orasul de domiciliu si parca unde este angajat. In buletin apare Botosani , dar lucreaza in Suceava si a depus in Suceava. Multumesc Tudor pentru sfaturi si astept colegii avocati, juristi cu niste sfaturi. Multumesc anticipat.
|
--------------------
Reno
Megane 2.1
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Asa stand lucrurile:
1. Din fotografiile postate, nu pare sa fie de schimbat nimic la tine, poate cu exceptia bandoului spate. Acela nu stiu daca se poate repara si il vad incretit. Acolo cred ca va trebui sa insisti pentru reconstatare. 2. Parerea mea este ca a depus contestatia mai mult ca sa-si pastreze permisul, taraganand cu procesul. In cazul ca doresti reparatia cat mai rapid, va trebui sa platesti si sa recuperezi ulterior. Incearca sa cureti putin pe acolo. Dupa o mica cosmetizare/protejare, poate vei constata ca poti amana reparatia/vopsitul. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
"adi-ar" nui problema eu pot amana vopsitu chiar daca imi sta ca un ghimpe, dar asta e. Dar acum am pe cap procesul aici nu stiu cum sa procedez
![]() |
--------------------
Reno
Megane 2.1
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
Revin cu date noi: azi am trecut, iar pe la asigurari Unita Iasi sa vad daca au primit citatie sau o instiintare ceva de la judecatorie. Un domn de acolo dupa ce i-am explicat situatia, mi-a recomandat ca daca asi putea aduce o copie dupa asigurare probelma s-ar rezolva chiar daca a depus contestatie. A preciazat ca ei nu au de unde sti acest lucru si ar da drumu la dosar:D. Imediat am sunat la firma de care apartine soferul de tir, un tip de acolo sa interesat si mi-a comunicat ca soferul de tir are permisul suspendat o luna, ca soferul a depus contestatie pentru accident, pentru suspendarea permisului tot nu a facut nimik ( permisul avandul suspendat in continuare). Pe data de 28 ianuare este procesul.
A ramas ca maine sa sun din nou la firma de care apartine soferul de tir, iar tipul cu care am vb azi, sa intrebe pe cei de la Asigurari Unita Suceava daca sa imi dea asigurarea sau nu. (si sigur va primi raspuns negativ ![]() |
--------------------
Reno
Megane 2.1
|
|
DanM55 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 30 November 08 From: Bacau/Tulcea ![]() |
Salut, azi am fost implicat intr-un accident rutier minor .
Subsemnatul,vinovat. La politie mi-au dat autorizatie de reparatie si mi-au spus sa o repar in termen de 30 zile.Intrebarile mele sunt: 1. Trebuie neaparat sa o repar in 30 zile? 2. Dupa ce o repar, trebuie sa mai merg la politie ptr a face dovada ca am reparat-o? Nu am decat o aripa zgariata,nu pana la tabla/plastic. I-am facut un polish tot astazi si nu prea se mai cunoaste decat de apropape. De la cel mult 1-2m. Multumesc anticipat.Ciao! |
--------------------
Renault
Clio Symbol Fidji 1.5 dCI 70 CP
2007
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Raspunsul, din punct de vedere legal, se gaseste in OUG195/2002.
S-a mai discutat problema si nu are nimic de a face cu asigurarile ci cu legislatia in materie de circulatie. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
Cum am promis mai sus, revin cu solutionarea problemei mele.
Masina am reparat-o din banii mei si am si vandut-o de atunci, iar problema in maxim 5-6 zile se finalizeaza. Sa deschis proces am fost si eu citat ca intimat ( parca asa se numea), au fost 4-5 termene, nu mai tin minte exact. Intre timp plin de nervi ca doream sa vand masina si am vrut sa o vand reparata, am fortat putin situatia . Am mers la Reno si am facut un deviz pe lucrare, elementele care se puteau repara le-am trecut ca inlocuite, suma totala deviz 54mil, am pus o copie a devizului intr-un plic recomandat si l-am trimis vinovatului. La 2 zile primesc telefon de la sotie ( el nu avea curaj sa vb.) si imi zice ca si-a platit amenta si ca isi retrage contestatia. Au mai durat inca oua termene ( au citat si asiguratoru, si pe mine ) pana la finalizare. Intr-un final sa inchis si am depus sa scot de la judecatorie "decizia finala si irevocabila (nu stiu cum se numeste exact), a durat o luna jumate.( Romania, o tara de ...) Chiar azi am mers la Unita si am depus actul, si in 5-6 zile imi intra banii in cont. Reparatia a costat 23mil, fara un cauciuc care la reprezentanta costa 500 Ron, dar nu am avut bani atunci sa-l cumpar. Multumesc celor care mi-au dat sfaturi. Multumesc ![]() |
--------------------
Reno
Megane 2.1
|
|
mafia_ooops |
![]()
|
Revin cu o intrebare, asiguratorul Unita nu a virat banii in cont
![]() Am vb cu cineva de la ei si mi-au zis ca, colegu lor care se ocupa de plata e in concediu, iar plata o face doar el. |
--------------------
Reno
Megane 2.1
|
|
Tudor |
![]()
|
Depui somatie de plata la un sediul de-al lor si eventual plangere la CSA. Justificarea cu angajatul in concediu nu tine.
|
--------------------
Renault
Clio III
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 09:10 |