Accident: nu am primit copie RCA de la vinonvat, masina mea nu are casco
![]() ![]() ![]() |
Accident: nu am primit copie RCA de la vinonvat, masina mea nu are casco
deconectat |
![]()
|
||
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|||
Strength |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 7 April 06 ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 6 Jun 2007, 02:52) Pai daca ai numarul ei de inmatriculare s-ar putea sa te ajute cei de la CSA. O RCA ca sa fie valabila trebuie inscrisa si la CEDAM. Cred ca se pot face manareli si acolo, dar daca faci o cerere rapid catre CSA ca sa-ti spuna unde este asigurat autoturismul cu numarul respectiv de inmatriculare, ei tre sa-ti dea un raspuns. Si daca madam nu apuca sa-si inscrie RCA-ul cu o data anterioara producerii accidentului a imbulinat-o. Adica risca o amenda nasoala, suspendarea certificatului de inmatriculare si ridicarea numereleor de inmatriculare. Era bine daca aveai CASCO, pentru ca tu iti reparai masina pe CASCO si apoi cei care ti-au facut CASCO se duceau peste madam. Cred ca era alt raport de forte. Salutare. Bune sfaturile tale. 1. Am sunat la CSA. Domnii de acolo au fost super amabili dar mi-au bagat placa cu "politistul" trebuia sa-i ia asigurarea adica exact ce s-a chinuit sa-mi scoata din cap ieri acel comisar de la circulatie la care am mers in audienta. Plecand de aici, omul de la CSA nu intelegea prea bine ce vreau de la el. Pur si simplu imi era greu sa-i explic ca un politist (acoperit de alti colegi de-ai sai) pur si simplu a lasat un conducator auto (pe care Politia l-a gasit vinovat de producerea unui accident) sa plece linistit acasa neaplicand nicio sanctiune desi persoana nu a prezentat o asigurare si - ATENTIE - s-a prezentat la politie CHIAR in autoturismul implicat in accident fara a avea in posesie o polita asiguratorie pe numarul acestuia. 2. Ai precizat ca risca o amenda nasoala si retinerea placutelor de inmatriculare. Da, asa ar fi daca la noi in tara s-ar respecta legea. Din pacate, odata ce respectiva doamna sustinuta de pilele sotului a reusit sa faca ceea ce am precizat mai sus, da-ti seama ca face parte din categoria oamenilor greu de "atins" de bratul legii...la noi, mori cu dreptatea in mana, iar experientele cu Politia Romana sunt de-a dreptul traumatizante. This post has been edited by Strength: 6 Jun 2007, 09:52 |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
<Sa prezint pe scurt procedura: am scris numerele TUTUROR masinilor cunoscute de mine. Rezultatele au fost PERFECTE. Am scris numarul masinii care a provocat accidentul. Ce credeti?
"Autovehiculul avand numarul de inmatriculare IS10ZPK este inexistent sau nu figureaza in baza de date."> Ciudat, am introdus numarul meu de inmatriculare si nu figureaza in baza de date, desi am RCA valabil. Asa ca nu musai femeia nu are asigurare..., in lipsa altor informatii, nu cred ca te poti baza doar pe CEDAM. LE: acum am verificat niste numere de Bucuresti si astea merg. Eu am numar de Prahova. S-ar putea sa nu mearga pentru provincie... This post has been edited by xcristina: 6 Jun 2007, 10:23 |
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
ba merge. p-al meu il cunoaste.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Strength |
![]()
|
QUOTE(valentin.dumitran @ 6 Jun 2007, 07:36) Vezi ca mie nu imi gaseste asigurarea mea in baza de date decat dupa seria caroseriei, nu si dupa numarul de inmatriculare; e posibil ca si in cazul celei care te-a lovit sa fie la fel. In orice caz, nu vad nici un motiv pentru care nu ti-ar da asigurarea daca ar avea; din cate stiu eu, pe ea nu o afecteaza cu nimic. Pentru ca lucrurile se complica, eu as proceda in felul urmator in locul tau: 1. As completa formularul asta sau le-as daca un telefon sa cer o adresa la care pot sa trimit o scrisoare. 2. I-as trimite doamnei o scrisoare tip EOS KSI in care i-as prezenta situatia. In ambele cazuri as fi cat mai scurt si la obiect si as face referire la articolele din legi despre care s-a vorbit mai sus. Un limbaj civilizat si fara amenintari e cel mai eficient in general. 1. Buna ideea cu formularul desi nu am incredere deloc. Dupa ziua de ieri si dupa toate evenimentele pur si simplu consider ca tip la luna si ca nimeni nu-i va sanctiona pe politisti. 2. Scrisoarea nu va avea nicio valoare. Doamna stie perfect in ce stadiu se afla, nu a actionat de una singura, stie ce a provocat, probabil deja a fost informata de politisti ca eu am tot fost pe la respectiva institutie si probabil banuie ca nu ma voi lasa pana voi gasi dreptatea. Ideea este ca eu nu am nicio incredere in justitia romana si ma astept la orice. |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
xcristina |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 350 Joined: 18 April 07 From: Ploiești/Tîrgu Mureș ![]() |
Ma rog, acum am vazut pe site si alte motive pentru care nu ar fi centralizata asigurarea mea. Ideea era ca nu e sigur ca tipa nu are asigurare, doar pentru faptul ca nu apare acolo.
|
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
Strength |
![]()
|
QUOTE(xcristina @ 6 Jun 2007, 11:20) <Sa prezint pe scurt procedura: am scris numerele TUTUROR masinilor cunoscute de mine. Rezultatele au fost PERFECTE. Am scris numarul masinii care a provocat accidentul. Ce credeti? "Autovehiculul avand numarul de inmatriculare IS10ZPK este inexistent sau nu figureaza in baza de date."> Ciudat, am introdus numarul meu de inmatriculare si nu figureaza in baza de date, desi am RCA valabil. Asa ca nu musai femeia nu are asigurare..., in lipsa altor informatii, nu cred ca te poti baza doar pe CEDAM. LE: acum am verificat niste numere de Bucuresti si astea merg. Eu am numar de Prahova. S-ar putea sa nu mearga pentru provincie... Ai si tu ai dreptate. Totusi, pentru mine este un indiciu in plus. In alta ordine de idei, fapta politistului ramane. Sunt curios daca sesizarile acestea privind anticoruptia dau roade sau e tot o forma de pierdere a timpului. Incearca sa introduci si seria de la caroserie. |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.114 Joined: 11 February 04 ![]() |
ce ai zice sa faci reclamatie aici pt politist:
http://www.politiaromana.ro/corpul_de_control.htm d-aia cu nr de inregistrare, cu de toate. Baza ai de date CEDAM e oricum o varza incompleta. This post has been edited by dizzy: 6 Jun 2007, 10:52 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca asigurarea RCA a fost facuta inainte de inmatricularea definitiva (de ex cand a cumparat-o de la dealer, rca se face pe seria de sasiu, ca nu se stie numarul definitiv), este normal sa nu apara numarul respectiv in baza de date ci numai seria sasiului
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
xcristina |
![]()
|
Corect! De aceea nu gasesti tu nimic cand introduci numarul de inmatriculare, numai ca seria sasiu nu cred ca ai cum sa o afli, decat daca a completat-o politaiul in pv.
|
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca masina ta nu apare in baza de date CEDAM, tre' sa completezi formularul si in 2 sapt. va aparea. Eu asa am facut si acu' apare...
P.S. baza de date e oricum incompleta (deh... traim in RO...) |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
1.ai spus ca ai numaru de telefon.
2.sun-o pe aia si cerei bani pt reparatii si promite-i ca nu o actionezi in instanta si nu mai faci panarama. 3.dute cu OTV-ul si Lazarus peste ei ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
1998
- B6 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
xcristina |
![]()
|
mariuscond: multumesc, ajunsesem si eu la formular din link in link...
|
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Desi discutia este interesanta, "scorul" este urmatorul:
1. Vinovata, indiferent cum, cade la "pace", prezinta RCA si accepta de facto despagubirea, respectiv lucrurile intra in "normal". 2. Indiferent de motive (nu vrea sau nu are), respectiva nu accepta despagubirea si nu da asigurarea. In acest caz nu-ti ramane de facut decat sa suporti reparatia masinii avand grija sa-ti asiguri dovezi pentru toate platile si cheltuielile, sa faci constatarile la service cu martor neutru si sa notifici permanent asupra valorii antecalculatiei si a cheltuielilor cerandu-i sa suporte cheltuiala, adica ceea ce spunea Tudor si altii pe aici. Din solidaritate forumista poate ca xcristina, care ne-a sugerat multe lucruri utile din "bransa" ( ![]() Eu cred ca nu nu este indicat acum sa-ti mai pierzi timpul si energia cu investigatii si vendete de orice fel! OG195 spune "... ART. 119 In cazul in care fapta unui conducator de autovehicul sau tramvai a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie, instanta de judecata investita cu solutionarea cauzei va cita unitatea de politie din care face parte agentul constatator, partile implicate in eveniment si societatea de asigurare. ..." asa ca instanta este obligata, daca s-a contestat PV, sa va citeze. Daca nu este contestat PV dar nu-ti da RCA ai sa depui tu plangere si se ajunge in aceeasi situatie, decat ca nu se va mai putea intocmi dosarul de daune, chiar daca are RCA. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Strength |
![]()
|
QUOTE(xcristina @ 6 Jun 2007, 14:05) Corect! De aceea nu gasesti tu nimic cand introduci numarul de inmatriculare, numai ca seria sasiu nu cred ca ai cum sa o afli, decat daca a completat-o politaiul in pv. Nu a completat-o. Nu avea cum s-o faca deoarece tipa nici nu a adus-o cu ea. <span class='edit'>7 Jun 2007, 11:13:</span> QUOTE(adi_ar @ 6 Jun 2007, 20:06) Desi discutia este interesanta, "scorul" este urmatorul: 1. Vinovata, indiferent cum, cade la "pace", prezinta RCA si accepta de facto despagubirea, respectiv lucrurile intra in "normal". 2. Indiferent de motive (nu vrea sau nu are), respectiva nu accepta despagubirea si nu da asigurarea. In acest caz nu-ti ramane de facut decat sa suporti reparatia masinii avand grija sa-ti asiguri dovezi pentru toate platile si cheltuielile, sa faci constatarile la service cu martor neutru si sa notifici permanent asupra valorii antecalculatiei si a cheltuielilor cerandu-i sa suporte cheltuiala, adica ceea ce spunea Tudor si altii pe aici. Din solidaritate forumista poate ca xcristina, care ne-a sugerat multe lucruri utile din "bransa" ( ![]() Eu cred ca nu nu este indicat acum sa-ti mai pierzi timpul si energia cu investigatii si vendete de orice fel! OG195 spune "... ART. 119 In cazul in care fapta unui conducator de autovehicul sau tramvai a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie, instanta de judecata investita cu solutionarea cauzei va cita unitatea de politie din care face parte agentul constatator, partile implicate in eveniment si societatea de asigurare. ..." asa ca instanta este obligata, daca s-a contestat PV, sa va citeze. Daca nu este contestat PV dar nu-ti da RCA ai sa depui tu plangere si se ajunge in aceeasi situatie, decat ca nu se va mai putea intocmi dosarul de daune, chiar daca are RCA. Ai fost corect in tot ce ai prezentat aici. O sa fac intocmai cum ai scris si cum au scris si ceilalti colegi mai sus. Ce pot sa spun? Trebuie sa admit faptul ca discutia pe acest topic a avut un efect de intaritor pentru mine. Eu va multumesc pentru interesul acordat, implicarea si sfaturile bune pe care mi le-ati acordat. Ramane ca justitia sa rezolve problema pentru ca doamna a precizat clar ca nu vrea sa-mi dea asigurarea. This post has been edited by Strength: 7 Jun 2007, 10:15 |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
Como |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 679 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Uite ce zice Politia Constanta:
QUOTE Daca cel vinovat de producerea accidentului nu face dovada asigurarii RCA, veti solicita soferului respectiv sa va dea copii dupa permisul de conducere, buletinul de identitate si certificatul de inmatriculare al vehiculului, in fata politistului, deoarece in aceste cazuri trebuie sa facilitati regresul daunei, in sprijinul si in numele companiei de asigurari la care aveti polite CASCO. Ar mai fi o solutie sa te adresezi Fondului de Protectia a Victimelor Strazii, dar ei despagubesc doar daca autorul accidentului nu are RCA. Daca ai avea copie dupa certificatul de inmatriculare ai putea sti daca are RCA sau nu. |
--------------------
Ford
Focus 1.6 Ti-VCT,
Ex-Logan “In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Ai mai facut ceva?
![]() |
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
xcristina |
![]()
|
Hai sa mai scriu si eu cate ceva, cat am putin timp liber.
Daca nu cadeti la pace, ce pot sa-ti zic este sa te pregatesti de un proces, pe raspundere civila delictuala. Cel mai bine este sa contactezi un avocat care te va indruma. Sfaturi juridice iti putem da si noi pe forum, dar cel mai bine este sa te indrume cineva care sa vada si ce acte ai tu pana acum si ce mai e de facut. Intr-adevar, daca ea contesta pv, vei fi citat, dar nu poti cere in acel proces sa te despagubeasca, ci astepti sa vezi solutia irevocabila a instantei si in functie de ce se intampla cu pv, actionezi in consecinta. Daca plangerea e respinsa, ramane ca vina e a ei si mergi pe RCD. Daca se anuleaza pv, nasol. Iar dc nu contesta pv, e cu atat mai bine. Multumesc, adi_ar... ![]() |
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
Strength |
![]()
|
Dupa o perioada de pauza revin cu noutati.
1. Deja am actionat in instanta respectiva persoana (ieri s-a inregistrat plangerea). Mi-am tras un avocat puternic, deja am inceput sa bag bani....Din cate am inteles, avocatul meu a luat legatura cu un expert evaluator si pe baza evaluarii acestuia se va mai aduce o proba la dosar (cu tot cu taxa de tibru si alte alea)...Din cate am inteles, la evaluare va fi citata si persoana care a provocat accidentul.... 2. S-a verificat daca persoana are asigurare obligatorie (expertul evaluator si avocatul meu au facut aceste demersuri) si raspunsurile primite au fost ca "nu are". (nu stiu unde au verificat, luni voi sti mai multe)... 3. Inca nu am fost citat in instanta ca raspuns al contestatiei asupra procesului verbal incheiat....sincer, opinia mea este ca nici nu voi fi. Sa explic de ce gandesc asa: am incercat sa aflu cat mai multe date prin niste cunostinte de la Circulatie in legatura cu dosarul in care s-a inregistrat acest accident...Raspunsurile primite? "Nu exista niciun dosar in clipa de fata la Circulatie, inregistrat la Sectiunea "Tamponari" cu numele doamnei respective si cu numele meu...De aici trag concluzia ca respectiva doamna a fost "sfatuita" doar sa afirme ca a facut contestatie, iar eu ca un fraier sa astept sa fiu citat....Sincer, eu cred ca dosarul meu a fost pus de-oparte si in functie de actiunile mele, va iesi la iveala.... Ideea este ca eu vreau sa pot sa-mi repar masina cat mai repede (accidentul l-am avut in data de 2 iunie si inca stau cu ea pusa la "conservare")... Editat de Moderator: Nu mai cita postul anterior. Se intelege de la sine ca lui ii raspunzi. This post has been edited by Tudor: 17 Jun 2007, 17:18 |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Pai de "aparut" nu mai are cum sa apara contestatia aceea deoarece au trecut cele 15 zile pentru contestare, iar daca pana acum nu exista inregistrat nimic ...
Parea destul de clar ca aici vei ajunge (din pacate), ce lume! Sa ai masini "de masini", mari smecheri si sa nu-ti faci o amarata de RCA, mi se pare o marlanie, de-a dreptul. Am mai avut intr-o ocazie confirmarea faptului ca multi din oamenii cu bani sunt de fapt niste calici josnici iar altii, care-si castiga cu greu un standard decent in societate, au insomnii daca au datorii ...! Succes, de pierdut nu vei pierde (procesul) dar de recuparat banii, va mai dura ceva timp ... Sa ne tii la curent, te rog! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
xcristina |
![]()
|
Multa bafta! Sa ne tii la curent...
|
--------------------
Renault
Clio III
1.2 2006 Dynamique
|
|
Strength |
![]()
|
Intre timp se pare ca persoana si-a facut asigurare RCA dar nu a reusit s-o inregistreze inaintea datei producerii accidentului. Am verificat in baza de date CEDAM si inregistrarea s-a facut in data de 7 iunie. Chiar daca dam in urma cele trei zile, interval dupa care se posteaza informatia pe CEDAM tot nu ajunge pentru a fi datata anterior zilei de 2 iunie. De aici se trage o concluzie care ar trebui sa ne scandalizeze in calitate de conducatori auto: Politia Rutiera din Iasi a permis unei persoane care a comis un accident sa scape nepedepsita, iar dovada este ca respectiva persoana si-a facut asigurarea dupa data producerii accidentului (ce mishto ar arata in ziar poza sefului Politiei Rutiere din Iasi alaturi de declaratia mea si probele existente)....
Intre timp m-am interesat si la agentii de asigurari daca se pot face astfel de combinatzii, adica sa faci o inregistrare a unei asigurari cu data inaintea producerii unui eveniment rutier...Unul dintre ei (are peste 10 ani vechime in asigurari) mi-a comunicat ca el nu s-ar baga intr-o astfel de chestie nici daca i s-ar oferi pe loc 10.000 de euro pentru ca este prea riscant si cu implicatii penale...In fine, astazi o sa merg pe la avocat sa aflu noi amanunte, iar ce ma intereseaza cel mai mult e sa-mi pot repara masina odata (nu stiu de ce se intarzie cu acea evaluare).... O sa va tin la curent pentru ca de acum este prea cunoscut acest caz si de foarte multa lume din Iasi si ar fi pacat sa nu se cunoasca deznodamantul....bun sau mai putin bun pentru mine...Oricum, in functie de imprejurari e posibil sa cititi despre caz si-n presa centrala.... |
--------------------
Dacia Super Nova
Clima
2002
- IS - 04 - CMS
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
poti sa ne spui daca mai ai noutati ?
|
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
salut !
m am legat oarecum de acest topic pt ca si eu sunt intr o situatie asemanatoare,desi un pic mai buna. am fost acrosat de un domn dintr o nationalitate conlocuitoare,toata partea dreapta aripi+usi(usa din fata a preluat tot socul-nu se mai deschide)...vinovat-el-permis suspendat 2 luni(neacordare de prioritate)...partea proasta e ca nici eu nici militianul nu am verificat RCA ul prezentat...accidentul a avut loc pe 28.10 iar asigurarea era valabila incepand cu 30.10(lucrul asta l am observat cand am ajuns acasa)....banuiesc ca militianul este intr o gramada maronie:)...el mi a scris pe pv ca auto era asigurat la momentul accidentului...ce ma intereseaza pe mine este daca pot sa mi repar masina pe casco si sa las soc.de asigurari sa si bata capul cu recuperarea pagubei... va multumesc pt ajutor! |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
lucian_v |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 13 December 03 From: Bucuresti ![]() |
Bineinteles ca poti face asta, cred ca e si cea mai buna solutie, totusi cred ca ar fi bine sa faci si o sesizare despre neatentia agentului....
|
--------------------
---
---
---
- ---
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
asta si am de gand sa fac numai ca prioritatea mea este sa mi rezolv cu masina....avea doar 2 luni saracuta:)
multumesc mult pentru sfat! |
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Strength, noutati?
|
--------------------
Tedei
-
-
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
gotty: 100% mergi pe CASCO. Nu iti bate capul cu RCA-ul ca nu are rost, nu ai primi nici un ban de la ei. Oricum incalzeste-te cu ideea ca cel voinovat va fi "ars" binisor de catre Asigurator, care nu va ezita sa il dea in judecata.
|
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
@gotty: RCA-ul nu iti va plati absolut nimic pentru ca nu e valabil.
In mod normal ai avea 2 solutii: 1. Iti faci masina pe banii tai, apoi il dai in judecata pentru recuperarea prejudiciului (nu vrei sa faci asta, nu-i asa?) 2. Faci masina pe casco, asa cum te-au sfatuit si ceilalti, iar firma la care ai casco il da in judecata pe vinovat si se descurca cu el. Evident ca varianta 2 e cea mai buna, ca doar platesti casco ca sa te scape de griji. Ar fi bine sa intrebi la asigurator daca anul viitor ti se va mari prima la casco in urma acestui accident (doar ca sa stii). |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.898 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Chiar daca i se mareste prima de asigurare, tot e mai bine decat sa dea el banii si sa ii recupereze la Sf. Asteapta, in instanta, de la persoana respectiva...
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 08:22 |