Accident: nu am primit copie RCA de la vinonvat, masina mea nu are casco
![]() ![]() ![]() |
Accident: nu am primit copie RCA de la vinonvat, masina mea nu are casco
Dante78 |
![]()
|
||
![]() Om bun! Nu trage! Group: Members Posts: 54 Joined: 15 March 05 From: Iashington D.C. ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
2005
|
|||
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
nu ai cum, decat daca actionezi in instanta
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Repari cumva (CASCO sau din buzunar) -> tribunal.
Nasol, dar nu ilegal. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Te invata aia de la asiban. Da-le un telefon.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Dante78 |
![]()
|
![]() Om bun! Nu trage! Group: Members Posts: 54 Joined: 15 March 05 From: Iashington D.C. ![]() |
|
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
2005
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
QUOTE(Dante78 @ 12 Dec 2008, 13:40) Esti sigur? 1. Nu are cum sa primeasca si puncte si sa i se suspende si permisul. La suspendarea permisului nu numai ca nu se dau puncte dar se si anuleaza toate punctele anterioare. 2. Eu nu am citit de vreo contraventie pentru care se acorda 17 puncte de penalizare. 3. Din ce stiu eu, pentru neasigurare la schimbarea benzilor, chiar daca asta a dus la producerea unui accident, nu se suspenda permisul. Doar la neacordarea de prioritate. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
Dante78 |
![]()
|
QUOTE(b64chr @ 12 Dec 2008, 13:48) Esti sigur? 1. Nu are cum sa primeasca si puncte si sa i se suspende si permisul. La suspendarea permisului nu numai ca nu se dau puncte dar se si anuleaza toate punctele anterioare. 2. Eu nu am citit de vreo contraventie pentru care se acorda 17 puncte de penalizare. 3. Din ce stiu eu, pentru neasigurare la schimbarea benzilor, chiar daca asta a dus la producerea unui accident, nu se suspenda permisul. Doar la neacordarea de prioritate. Deci, amenda pentru: 1. nu s-a prezentat in 24 de ore de la accident 2. l-a jignit pe politist 3. nu avea RCA-ul la el cand a venit la politie sa declare accidentul 4. schimbarea directiei din mers fara asigurare 14 puncte de amenda 3 de penalizare si suspendarea permisului pe 30 de zile |
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
eu zic ca nu are RCA. L-au verificat politistii si au zis ca e OK?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.098 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Clar n-are RCA.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
daca nu ai rca amenda pe loc este 1000 ron si i se ridica numerele de la masina pana isi achita rca-ul- acest lucru a patit tipul care m-a lovit pe mine -ii expirase de 2 zile rca-ul si nu si-a dat seama - ca s anu il dau in judecata ne-am inteles si mi-a reparat masina pe cheltuiala lui -
cred ca poti rezolva problema cu cei de la asiban- ceri de la politie copie la dosar - si te duci la sediul central asiban - - e ciudat cum de a scapat de politite fara sa demonstreze ca are rca ![]() |
--------------------
.
.
.
- . ....
|
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Eu as depune o cerere scrisa si inregistrata la ASIBAN (registartura) cu numarul masinii si datele perosnale ale soferului in care explic situatia. Daca are asigurare la ei nu cred ca se complica ASIBAN sa nu-ti raspunda/deschida dosar de despagubire
This post has been edited by murfi: 12 Dec 2008, 14:54 |
-------------------- |
|
Dante78 |
![]()
|
QUOTE(argon @ 12 Dec 2008, 14:01) QUOTE(YRX @ 12 Dec 2008, 14:07) QUOTE(aleksanders @ 12 Dec 2008, 14:10) daca nu ai rca amenda pe loc este 1000 ron si i se ridica numerele de la masina pana isi achita rca-ul- acest lucru a patit tipul care m-a lovit pe mine -ii expirase de 2 zile rca-ul si nu si-a dat seama - ca s anu il dau in judecata ne-am inteles si mi-a reparat masina pe cheltuiala lui - cred ca poti rezolva problema cu cei de la asiban- ceri de la politie copie la dosar - si te duci la sediul central asiban - - e ciudat cum de a scapat de politite fara sa demonstreze ca are rca ![]() Are RCA la ASIBAN. L-am verificat in CEDAM la fel si politia. Insa nu a dat RCA-ul, nu a vrut sa-l dea. Masina lui e pe leasing deci e clar ca are RCA. QUOTE(murfi @ 12 Dec 2008, 14:53) Eu as depune o cerere scrisa si inregistrata la ASIBAN (registartura) cu numarul masinii si datele perosnale ale soferului in care explic situatia. Daca are asigurare la ei nu cred ca se complica ASIBAN sa nu-ti raspunda/deschida dosar de despagubire Crezi ca se poate face ceva? Am auzit tot felul de variante printre care si una mai cucuiata unde ca cica e necesar acordul lui. Dar si alta varianta a unui politist cum ca exista un atrticol de lege din legea asigurarilor in care se zice ca INDIFERENT de ce vrea muschiu lu ala asiguratorul trebuie sa-mi faca dosar de dauna. |
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
2005
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca masina e pe leasing, polita nu e pe numele lui. Suna la firma de leasing care este proprietarul masinii la care el figureaza drept utilizator si te ajuta ei.
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Dante78 |
![]()
|
cum aflu la ce firma are el leasing?
|
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
2005
|
|
ionutctn |
![]()
|
![]() Membru cu TDI Group: Members Posts: 1.373 Joined: 20 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
1310
1998 Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it. |
|
Dante78 |
![]()
|
QUOTE(ionutctn @ 12 Dec 2008, 17:16) Pai daca te-ai uitat in CEDAM, poti vedea detalii despre polita. Adreseaza-te la societatea de asigurari la care are polita si ei te vor ajuta mai departe. Salut Ai dreptate, dar ei nu dau astfel de informatii. Cica sunt oarecum confidentiale.... This post has been edited by Dante78: 12 Dec 2008, 17:23 |
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
2005
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Ai o dovada/mentiune cum ca a refuzat prezentarea RCA (pe PV de exemplu)?
In cel mai rau caz cu o copie dupa pagina CSA unde ai identificat asiguratorul, depune o cerere scrisa la Asiban pentru deschiderea dosarului de dauna, impreuna cu copii ale documentelor pe care le ai, chiar daca nu cunosti proprietarul (firma de Leasing). Despre acceptul de plata am scris aici, iar articolul cu pricina este mai jos, in postul #7. Ia legatura cu cineva de la Asiban si cu calm expune problema in intregul ei. Va fi dificil si de durata dar legal nu ti se poate refuza despagubirea. Succes! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Dante78 |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 12 Dec 2008, 17:31) Ai o dovada/mentiune cum ca a refuzat prezentarea RCA (pe PV de exemplu)? In cel mai rau caz cu o copie dupa pagina CSA unde ai identificat asiguratorul, depune o cerere scrisa la Asiban pentru deschiderea dosarului de dauna, impreuna cu copii ale documentelor pe care le ai, chiar daca nu cunosti proprietarul (firma de Leasing). Despre acceptul de plata am scris aici, iar articolul cu pricina este mai jos, in postul #7. Ia legatura cu cineva de la Asiban si cu calm expune problema in intregul ei. Va fi dificil si de durata dar legal nu ti se poate refuza despagubirea. Succes! Super tare. Multumesc mult. Luni sunt pe capul lor cu legea in brate. Vikend placut!! ![]() De unde esti? dau o bere |
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
2005
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
Treaba e simpla!
Nu ai nevoie de copie dupa RCA-ul lui daca pe PV-ul de la Politie scrie ca e vinovat si ca te-a lovit.Chiar daca nu a semnat PV-ul, are la dispozitie 15 zile sa conteste in instanta PV-ul.Daca au trecut si aceste, firma de asigurari e obligata sa te despagubeasca! Succes! |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
@kosfunny: Nu mai da informatii false!
Ultima oara cand am verificat (e vreun an de atunci), nu am gasit nicaieri in lege ca vinovatul e obligat sa accepte plata daunei de catre RCA. CU alte cuvinte, el poate sa spuna ca iti da banii din buzunar si dupa aia sa te puna sa il dai in judecata. Cel mai bine ar fi daca ai reusi sa iei legatura cu firma de leasing. Stiu ca in declaratiile de la politie esti obligat sa completezi proprietarul masinii (in cazul acesta firma de leasing), insa nu mai tin minte daca aceste informatii apar si in procesul verbal. Daca politistul care s-a ocupat de caz e de treaba, ai putea incerca sa vorbesti cu el sa-ti spuna cine e proprietarul masinii. Nu stiu daca o sa poata sau o sa vrea sa te ajute, insa merita sa incerci. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Vinovatul nu este obligat sa accepte, este obligata societatea de asigurari sa plateasca si fara acceptul acestuia!
![]() Am facut trimitere mai sus la articolul de lege care specifica expres ca nu este necesar acceptul vinovatului (Lege 136/1995 modificata si actualizata prin Legea 304/2007). Desigur ca nimeni nu trambiteaza aceasta specificare, adusa de Legea 304/2007 - noiembrie, respectiv se cere, nu acceptul, ci angajamentul presupusului vinovat ca nu se va depune contestatie. Asta este altceva! Societatea de asigurari nu va plati atata timp cat este incerta vinovatia, adica mai exista cai de atac la PV insa odata stabilita vinovatia clientului lor, este obligata sa preia raspunderea civila. Legiuitorul a avut in vedere exact aceste situatii de "refuz", dealtfel stupid, al vinovatului. Legea 304/2007 Daca nu aveti acces la legislatie va pot pune la dispozitie legea completa cu toate modificarile. @Dante78: Atentie! Ca mergi la ei este bine dar nu uita: calm, ferm si civilizat. Daca te iei la cearta cu ei vor gasi destule mijloace sa te sicaneze si sa te poarte pe drumuri !!! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Dante78 |
![]()
|
Salutare adi_ar
luni ma duc la ei. Am zis ca inainte sa fiu spasit si usor milog ca sa ii imblanzesc. Daca nu vor trec l aplanul B si sa fiu mai sobru dar ferm pe pozitie. daca nici asa nu vor e clar ca am nimerit unde nu trebe... Apropos... ma pot duce la orice ASIBAn din tara sau doar la cel din orasul meu? |
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
2005
|
|
adi_ar |
![]()
|
Avand in vedere demersurile ulterioare si conditiile ar fi bine sa mergi acolo unde ai de gand sa repari masina.
Milog?? Este un drept, totusi! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Dante78 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
2005
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Mie pe siteul CEDAM imi zice ca n-am RCA. Nici pe numar, nici pe serie.
Autoturismul meu apare ca fiind asigurat si dupa terminarea perioadei de valabilitate inscrisa pe polita. Este o problema cu data expirarii valabilitatii? Nu. Avand in vedere ca data terminarii valabilitatii unei polite RCA este transmisa de catre asigurator in momentul expirarii sau rezilierii politei, orice cautare cu o data ulterioara celei curente (in viitor) va produce rezultate neconcludente. Am o asigurare RCA valida, dar nu imi gasesc masina in baza de date, sau masina nu apare ca fiind asigurata la data cautata. Ce se intampla in acest caz? Verificati daca data introdusa la cautare este in intervalul de valabilitate specificat pe polita RCA. Daca data aleasa este valida, exista posibilitatea ca polita dvs. sa nu fi fost inca transmisa catre baza de date, mai ales daca a fost incheiata cu putin timp inainte de interogare. In cazul in care polita are o vechime mai mare de 2 saptamani si nu se regaseste la cautare, va rugam sa formulati o sesizare catre societatea de asigurare. Autoturismul meu apare ca fiind asigurat la o alta societate decat cea inscrisa pe polita RCA. Ce se intampla in acest caz? Este posibil ca din cauza unor erori de transcriere datele autovehiculului dvs. sa se suprapuna peste o polita care nu va apartine. Pentru clarificarea situatiei va rugam sa trimiteti o sesizare catre societatea de asigurare unde ati incheiat polita RCA. Eu cred ca ala nu mai are asigurare valabila si e vreo eroare de la CEDAM. http://cedam.csa-isc.ro/index.php?id=7 Siteul asta, parca e de la fan club FC Falticeni. This post has been edited by andu911: 13 Dec 2008, 19:47 |
--------------------
-
-
-
|
|
kosfunny |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
QUOTE(deconectat @ 13 Dec 2008, 03:31) @kosfunny: Nu mai da informatii false! Ultima oara cand am verificat (e vreun an de atunci), nu am gasit nicaieri in lege ca vinovatul e obligat sa accepte plata daunei de catre RCA. CU alte cuvinte, el poate sa spuna ca iti da banii din buzunar si dupa aia sa te puna sa il dai in judecata. Cel mai bine ar fi daca ai reusi sa iei legatura cu firma de leasing. Stiu ca in declaratiile de la politie esti obligat sa completezi proprietarul masinii (in cazul acesta firma de leasing), insa nu mai tin minte daca aceste informatii apar si in procesul verbal. Daca politistul care s-a ocupat de caz e de treaba, ai putea incerca sa vorbesti cu el sa-ti spuna cine e proprietarul masinii. Nu stiu daca o sa poata sau o sa vrea sa te ajute, insa merita sa incerci. Ce informatii sunt false? Sunt curios, poate ca nu imi cunosc meseria! Nu ai treaba cu soferul! RCA-ul in Romania i se incheie masinii, nu soferului! |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
andu911 .... te-ar mira sa afli ca asigurarea ta nu e inregistrata?? unde, de cine e incheiata? Eu am auzit cazuri.
Iar eu nu inteleg de ce politistul nu a cerut aluia asigurarea; nu vrea sa o prezinte inseamna ca nu are si trebuia sa ia amenda pt asta. This post has been edited by ovidy: 13 Dec 2008, 20:22 |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1.8 16V + GPL
- GJ-16-MSW
|
|
Dante78 |
![]()
|
va rog nu va certati pe teme care nu au treaba cu problema mea... Daca eu nu am zis nimic legat de probatiunea chestiunilor descrise de unii membrii care au facut efortul sa posteze un sfat binevent, atunci nu cred ca restul lumii ar trebui sa se cramponeze de asta... Ceea ce au scris unii membrii aici e deja probat prin intemediul avocatului care ma consiliaza.
Multumesc celor care au dat dovada de spirit civic si au scris cateva sfaturi. Au fost ff utile. |
--------------------
Dacia
Laureate 1.4
2005
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Pai fii atent faza... Am zis sa le semnalez eroarea, ca nu sunt in baza de date... Si cand dau sa selectez compania de asigurari, nu gaseam Euroins. De fapt Euroins este Asitrans, ca si-au schimbat denumirea de aproape 1 an. Asa ca siteul ala cred ca n-a mai fost actualizat de cel putin 11 luni.
Nu e obligatoriu sa aiba RCA, daca masina e in leasing. O prietena a fost lovita de unul cu numar de leasing, care aveam RCA expirat... Eu tot nu cred ca are, dar asta vei afla exact cand te vei duce la Asiban. Bafta si sa speram ca are... This post has been edited by andu911: 13 Dec 2008, 23:20 |
--------------------
-
-
-
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
@kosfunny: Scuze, a fost greseala mea.
|
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th July 2025 - 16:39 |