bucse
![]() ![]() ![]() |
bucse
F10rin |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 28 May 07 ![]() |
|
||
--------------------
dacia
1410
1987
|
|||
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
pai
2 bucse la bascula inferioara 1 bucse la bascula superiora 1 rotula inferioara 1 rotula superioara 1 teu amortizor 2 bucse la tirant |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
O bucsa brat superior, 2 bucse brat inferior, o bucsa amortizor (teu).
Daca tot te apuci mai ai bieleta bara stabilizatoare, bucsa bara stabilizatoare, pivot superior si pivot inferior, bieleta de directie, etc. Edit: corect, si 2 bucse tirant. ![]() This post has been edited by Muttley: 28 May 2007, 10:24 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
F10rin |
![]()
|
paiiii vreau sa schimb toata bucsaraia absolut toata cu amortizor si cu bieleta antiruliu.
|
--------------------
dacia
1410
1987
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ok:) pai asa e cel mai bine
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Mai ai 3 bucse la bascula centrala a puntii spate. 2 de brat superior fata (sunt aceleasi) si una specifica in forma de hiperboloid cu o panza (
![]() Se inlocuiesc si tendoanele puntii spate daca bucsele acestora sunt uzate. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
ydaniel |
![]()
|
la aia i se zice mosor;) si vorbea de fata banuiesc
![]() |
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
F10rin |
![]()
|
vreau sa fac fata perfect cu unghi de fuga reglat perfect si dupa spatele.
pe spate trebuie sa ii iau telescoape plus ce mai apare pe parcurs. fata vreau sa o repar ca la carte. |
--------------------
dacia
1410
1987
|
|
valentin_carlan |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 1 January 07 ![]() |
stiti cam pe la ce suma se ridica schimbarea bucselor si a pivotilor? cu tot cu mana de lucru. ca imi troncate fata la gropi/denivelari. mai mult pe partea dreapta.
This post has been edited by valentin_carlan: 28 May 2007, 16:27 |
--------------------
dacia
1410 L
1995 berlina
- B 53 PJK
|
|
valentin_carlan |
![]()
|
interesant din punct de vedere statistic al situatiilor din trafic, de ce partea dreapta troncane mai mult ca stanga si la tine. citisem intr-un alt topic despre planetare ca se uzeara mai repede cea din dreapta fiindca tragi tare cand faci stanga/intorci ca vin cei de pe contrasens peste tine. in cazul pivotilor si a bucselor din dreapta care sa fie explicatia?
![]() This post has been edited by valentin_carlan: 28 May 2007, 16:41 |
--------------------
dacia
1410 L
1995 berlina
- B 53 PJK
|
|
Muttley |
![]()
|
Oare...
Pai pe care parte a sensului de mers ai valuri, gropi, pietroaie, matze moarte cu oase tari, etc?!? PS: explicatia cu planetara dreapta e cel putin hilara ![]() This post has been edited by Muttley: 28 May 2007, 20:00 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Caini nu, biciclisti, scuteristi, carutasi ?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
valentin_carlan |
![]()
|
explicatia cu planetare e citat de la un coleg forumist...insa imi iau si eu drepturi de autor pt explicatia gandita de mine la pivoti si bucsi de dreapta: cand opresti pe dreapta si urci borduri roata fata dreapta musca la greu borduri in viata ei de... roata fata dreapta.
p.s. in partea dreapta...ca sa se inteleaga ![]() @Muttley: am cautat mai adanc ca stiam ca se poate mai bine de atat si am mai aflat de la un coleg forumist care vorbea tot despre planetara ca cea din dreapta se duce mai repede si datorita inclinatiei drumului in dreapta aceeasta modificand unghiul de lucru. http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=102297 gata cu gluma sa nu ni se inchida topicu sincer chiar vreau sa ajung sambata sa aflu si eu ceva scroruri de la F10rin despre lucrare:). This post has been edited by valentin_carlan: 28 May 2007, 22:24 |
--------------------
dacia
1410 L
1995 berlina
- B 53 PJK
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
deviaza subiectul... ma intereseaza si pe mine niste preturi la bucsaraia pe fata si exact ce piese trebuie sa iau ca sa schimb cam tot ce se poate (la capitolul bucsaraie) dintr-o singura miscare.
a, presupun ca dupa faza asta se merge la un service pt geometrie, nu?! sau ma apuc de numarat spirele de la suruburi daca nu ma dau afara banii din casa?! |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
tabek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 23 June 05 From: Cluj Napoca ![]() |
Eu de 2 saptamani am facut directia. La mine s-au schimbat urmatoarele:
-bieletele antiruliu 2*13,50 -ax teu amortizor 5,50 -rotula inferioara 20 -teu amortizor 6,50 am mai schimbat rulmentii, un burduf de planetar, si un butuc, piesele m-au costat in total 210 lei, manopera 80 lei. ![]() |
--------------------
Dacia/Peugeot
1310L/307
1996/2006
- MM05HVM
|
|
Radocanu |
![]()
|
![]() Membru lagunist Group: Members Posts: 1.983 Joined: 24 March 07 From: Hunedoara ![]() |
o sa ma apuc si eu cat de curand de schimbat bucsaraie.... deci sa inteleg daca fac in fata blocului.sa inteleg ca ma ajunge pe la 1-5 - 2 milioane ? :|
|
--------------------
Renault
Laguna 2 - Facelift
2006 1.9 dci - Dynamique
- HD-88-CAR Dezmembrez R.Laguna 2
Telefon 0773803384 |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.391 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
FordV6 sugera ca aschimbarea bratelor suspensiei cu totul duce la rezultate mai bune. E mai scumpa solutia, dar te scapa de chinul montarii/demontarii bucselor vechi si cica masina sta mai bine.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
valentin_carlan |
![]()
|
oameni cu solutii radicale...
in legatura cu pretul, am fost si eu la mecanic sa intreb cat m-ar costa distractia. propunerea lui a fost sa mai stau sa pun bani la ciorap si mi-a spus ca demonteaza efectiv toata fata, schimbat ce nu mai e bun, uns si remontare m-ar cam face 170 roni bineinteles sa vin eu de acasa cu bucse, pivoti...(alea care pica) daca vreau sa nu mai am troncaneli ceva vreme de acum incolo. ce ziceti de solutia asta? ies bine cu raportul calitate obtinuta/pret? |
--------------------
dacia
1410 L
1995 berlina
- B 53 PJK
|
|
ydaniel |
![]()
|
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 19:43 |