DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> A iesit fum de sub capota :(((((, ........

piedone
post 10 Jun 2007, 00:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: BUCURESTI / SECTOR 5

Salut toti utilizatorii de pe daciaclub.ro !!!Sunt nou p-aici si de aceea,de la bun inceput imi cer scuze daca problema meaa mai fost/este postata si de altcineva.Sunt posesorul unei DACII Supernova/Europa/2002 de aprox 3 sapt.Masina am luat-o de la o cunostinta,are 41.000KM(chipurile real-de ce spun asta???O sa vedeti),asa...se prezinta destul de OK masina..dar aseara,cand am revenit acasa de la servici,mi s-a aprins senzorul de baterie pe bord si ..STUPOARE..FUM..destul de mult fum de sub capota sad.gif( !!!Am deschis f rpd capota,miroase f puternic a cauciuc ars..nu stiu..un miros f greu..In fine,am chemat un vecin posesor de DSN si mi-a zis ca sigur este ROLA ALTERNATOR!!!Ok,zic eu,asa o fi.Azi merg la service si..ce credeti?NU este rola sad.gif(.De acolo m-au trimis la electrician dar azi,fiind sambata NU am gasit unul.Tin sa mai precizez si fatul ca se aude un zgomot destul de ciudat,zgomot pe care nu l-am mai avut pana sa am aceasta pb.In fine,astept sa-mi spuneti va rog,daca cunosteti pb,daca cineva a mai patit asa ceva..daca cineva ma poate ajuta cu niste detalii pana ajung la electrician.Si,inca ceva?Cam cat costa un alternator nou?Multumesc anticipat tuturor utilizatorilor daciaclub.ro si DSN !!!

--------------------
DACIA SUPERNOVA 2001/EUROPA - B - 03 - T K B
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DomnulK
post 10 Jun 2007, 01:22
Post #2

ex kAndrei

From: Bucuresti

daca era prajit alernatorul nu mai mergeai tu cu masina la service pentru ca nu mai ponrnea.bateria aia se consuma deastul de repede in mers si nemaiavand alernator nu are cine sa o mai incarce. deci alta cred ca e cauza. oricum nu am inteles mare lucru din explicatia ta.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.6 MPI 2004
Asfalt Uscat!
+
preghicialex
post 10 Jun 2007, 08:30
Post #3

Z

S-o fi topit ceva fire... De ce? Asa se dezintegreaza instalatia dupa un anumit timp la DSN. N-ai observat ceva consumatori care nu mai merg, sau se comporta ciudat?

--------------------
X Y Z
Ex: SuperNova
+
ovidiusoft
post 10 Jun 2007, 10:54
Post #4

Membru de sub patura

From: Bucuresti

Mie-mi suna a scurt. Ia vezi ai ceva fire neizolate care se balangane? Mai merg toti consumatorii? Sigurante arse ceva?

--------------------
Dacia Logan Ambitios 1.6MPI-8V promotia 2005
aici ar veni semnatura, nu?
+
Plictisitul
post 10 Jun 2007, 15:21
Post #5

Membru incepator

salutic...sunt nou pe aici, dar daca nu ai rezolvat pana acum pb fumului, eu as putea sa am o varianta de raspuns....spui ca s-a aprins martorul de la baterie si apoi a aparut fum, miros de cauciuc...intr-ucat aceste alternatoare nu au ambreaj, e posibil sa se fi blocat rulmentii, asta facand sa apara acel zgomot pe care il relatezi, iar fumul, este frecarea curelei pe fulia blocata al alternatorului...uita-te la curea...vezi cum se prezinta...

10 Jun 2007, 15:25:
ps: singura solutie, este demontarea alternatorului si verificat de ce s-a blocat...asta daca asa sa intamplat...poti verifica altfel...scoti cureaua si misti de fulia alternatorului...daca se invarte defectuos... biggrin.gif stii ce e de facut...

This post has been edited by Plictisitul: 10 Jun 2007, 15:25

--------------------
--- ... - xxx
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th June 2025 - 23:52
Forum Renault