Drumul Uricani - Baile Herculane, sau, despre fatarnicia GREENPEACE...
![]() ![]() ![]() |
Drumul Uricani - Baile Herculane, sau, despre fatarnicia GREENPEACE...
tribunul |
![]()
|
||
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
|
||
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|||
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Ceva nu se leaga. Daca amicul austriac ar vrea sa exploateze ceva pe acolo, drumul facut de altii ar fi mana cereasca pentru el...as ca nu prea cred in ideile ascunse ale lui...ale romanilor da..
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
QUOTE Adica, daca ies la iarba verde (cu masina) la un gratar sunt nesimtit??? Esti sigur ca asta ai vrut sa spui? radian, d-ta stii ca acolo unde faci focul pe sol, acel petec, juma' de metru patrat, cat e, se degradeaza? Ani, ani de zile nu va mai creste ceva pe acel loc. Orice padurar iti va confirma spusele mele. QUOTE La modul in care abordezi tu porblema, cea mai buna solutie ar fi sa voteze Parlamentul o lege prin care sa se interzica turismul in RO... Turism nu se face numai cu masina, stat in statiune si tocat banii pe toate prostiile ci si cu bocancii in picioare si rucsacul la spinare. Zic ca ultimii sunt muuult mai castigati. Parerea mea, hac! QUOTE In legatura cu subiectul acestui topic: nu ai inteles nimic! Pe austriac chiar il doare in c.u.r. de prezervarea naturii noastre. Proprietatea lui este in imediata vecinatate a Rezervatiei si omul are cu totul alte interese, mult mai practice. Atata doar ca acel drum in apropiere de proprietatea sa ii cam strica socotelile, si atunci s-o folosit de GREENPEACE ca sa stopeze lucrarile la drum. Este chiar asa de greu de inteles chestia asta? Recunosc, habar n-am de intentiile respectivului. Dar daca mi-as cumpara teren intr-o rezervatie in Austria (fac abstractie de legi), m-as stradui sa obtin un profit de pe urma caracterului de rezervatie. Sunt destule locuri in lume unde oamenii vin doar pentru intoarcerea la natura. Doar un exemplu. ![]() |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
QUOTE(tribunul @ 15 Jun 2007, 07:05) Tu ai ceva cu austriacul ala...ca si-a luat pamant (padure). Tinzi un pic catre nationalism. Trebuie sa-ti marturiesc ca esti primul om care ma acuza de nationalism. Desi in opinia mea personala, nationalismul a mers la lada de gunoi odata cu incheierea celui de al doilea razboi mondial. Legat de austriac. Nu-l cunosc, nu stiu ce intentii are cu proprietatile sale, si nici nu ma intereseaza. Habar nu am daca vrea sa taie sau nu padurea pe care a cumparat-o. In schimb stiu ca este inamicul declarat al construirii drumului. Si mai stiu ca el este cel care i-a montat pe cei de la GREENPEACE importiva drumului. Ecologistii aia din Nemtia, si din restul tarilor vestice au aparut pe piata dupa ce a fost construita infrastructura... QUOTE(YO4RLP @ 15 Jun 2007, 10:36) radian, d-ta stii ca acolo unde faci focul pe sol, acel petec, juma' de metru patrat, cat e, se degradeaza?... Daca tot merg cu masina, imi duc gratarul in portbabagaj. Nu foc focul pe pamant... Bun, cum ramane chestia aia cu nesimtitii? Deci repet intrebarea, daca sunt burtos (am 95 de kg.), merg la iarba verde cu masina, si imi prepar singur gratarul (manele nu ascult nici batut...) sunt sau nu nesimtit??? |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
YO4RLP |
![]()
|
![]() membru radioactiv Group: Members Posts: 331 Joined: 20 December 05 From: Galați ![]() |
Daca acolo unde ai fost, la iarba verde, lasi alta urma decat cea de la patura sau cea de la cort, atunci da, esti un nesimtit.
Daca atunci cand mergi cu masina la iarba verde, o scoti de pe drum si o parchezi in poiana, da, esti un nesimtit. Daca faci gratar in padure, indiferent daca e cu picioare sau pe pamant, atunci nu esti numai nesimtit ci si inconstient. Iar la urma urmei, toata mizeria asta de care ne plangem are drept cauza nesimtirea noastra. |
--------------------
Dacia
SuperNova
Confort 2002
- GL-06-EAF Cine vrea, găsește posibilitați; cine nu vrea, găsește scuze.
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Ce priceput esti tu sa-i judeci pe altii...
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
QUOTE(radian @ 15 Jun 2007, 22:32) Deci repet intrebarea, daca sunt burtos (am 95 de kg.), merg la iarba verde cu masina, si imi prepar singur gratarul (manele nu ascult nici batut...) sunt sau nu nesimtit??? Desigur! ![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
radian |
![]()
|
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Aceste vorbe ne duare!
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(radian @ 15 Jun 2007, 21:32) Deci repet intrebarea, daca sunt burtos (am 95 de kg.), merg la iarba verde cu masina, si imi prepar singur gratarul (manele nu ascult nici batut...) sunt sau nu nesimtit??? Trebuie sa indeplinesti toate conditiile, sa ai capota ridicata la masina (nu am inteles niciodata, oricum se uita la motor ca ... la poarta noua) si maielul trebuie tinut obligatoriu peste burdihan. Cat despre cele 95 de kilogramele ale tale stai linistit ca este unii care te intrece. Muzica trebui sa se faca cunoscuta, adica cum, sa nu stie toata lumea ce boxe si mp3 ti-ai tras tu la frigider!!!!. Astia polueaza nu numai prin galagie, mirosuri, gunoaie, dar si prin imaginea lor, care-ti starneste un sentiment de repulsie totala. Si te mai intrebe de ce a facut-o base pe aia tiganca.... Pe vremea mea cand mergeam pe munte, daca ne intalneam cu alte persoane ne dadeam buna-ziua. Anul trecut am intalnit sticle sparte in rau, gandeste cum e sa te duci la iarba verde si sa vezi cum copilul tau calca intr-un fund de sticla. Ref. la cacofonii, cele trei tipuri de cacofonii ale limbii .ro sunt: - copilul a zis CA CATELUL i-a spart mingea... - tamplarul a zis CA CATUL este stramb... - condamnatul s-a plans CA CALAUL este prea urat... This post has been edited by tribunul: 18 Jun 2007, 10:24 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
sebybv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 8 August 05 From: Brasov ![]() |
|
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
2006 "...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001 |
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
o mica paralela cu americanii: http://www.yellowstone.net/maps/gettingto.htm
tema: se se numere cate drumuri traverseaza rezervatia naturala Yellowstone! In alta ordine de idei, problema mare este ca in Romania daca un lucru rau/nesimtit/jigodesc se poate intampla, atunci el sigur se va intampla. Data avand aceasta axioma putem deduce ca orice drum printr-o rezervatie naturala se va umple de gunoaie, carbuni arsi, mingi sparte, poluare fonica, etc. Iar rezolvarea pentru aceasta (aceste) problema (probleme) este aplicarea legii si in special a spiritului legii. Adica prefer sa nu il amendez pe unu pe care l-am prins facand mizerie intr-o poienita ci il pun sa curete 10 poienite. Iar daca nu face il bag la puscarie si ii retin si din salariu cat costa ecologizarea zonei. Iar daca curata 10 poienite va garantez eu ca nu mai face mizerie a doua oara. Sau in fine poate a doua oara mai face, dar a treia oara nu! Iar despre austriacul ala, cred ca singurul motiv ascuns care l-ar putea avea ar fi ca ori face ceva ilegal acolo ori ceva elitist (gen club de vantaoare pentru mari mahari) care intr-o rezervatie iar e ilegal. Spun asta pentru ca bogatiile subsolului nu sunt ale lui, ci sunt ale statului roman. |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(bj @ 18 Jun 2007, 15:50) o mica paralela cu americanii: http://www.yellowstone.net/maps/gettingto.htm tema: se se numere cate drumuri traverseaza rezervatia naturala Yellowstone! Si dupa aceea sa se calculeze cate Rezervatii Retezat incap in Rezervatia Yellowstone (ca suprafata). Mie mi-au iesit aproape 24. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
radian |
![]()
|
Suntem la cafenea si off topicul este permis, dar totusi parca discutia a deraiat prea tare...
Acel drum turistic va face legatura, asa cum am mai precizat, intre Baile Herculane si statiunile montane din Valea Jiului. Va fi o cale de legatura intre sud-vestul si centrul tarii. Cand am zis drum turistic m-am referit la faptul ca va fi circulat preponderent de turisti, adica de cei care din zona centrala a RO merg sa-si petreaca concediul la Baile Herculane, sau merg in spatiul ex-Iugoslav si de catre cei din sudul tarii care vor sa mearga la munte, in special iarna la schi. Nu se pune problema unei zone de picnic. Singurii care ar putea merge acolo la "iarba verde" sunt locuitorii din Valea Jiului, care insa au alte zone cel putin la fel de frumoase si de salbatice, mult mai aproape de casa... E putin probabil ca cineva din Petrosani sa mearga cca. 60 de km pentru un gratar in Parcul National Retezat cand la 5 - 15 km de casa are o gramada de alte alternative... Si aceeasi situatie este valabila si pentru locuitorii celorlalte localitati din Valea Jiului. Pe de alta parte, pentru cei care totusi ar fi tentati sa-si prajeasca micii in mijlocul rezervatiei exista Jandarmeria Montana, care tocmai de asta a fost creata ca sa impuna repsectarea normelor. Da, asta ar fi situatia teroretica, la care suntem tari cu totii, mai greu e cu practica, dar nu pot accepta ideea ca turism in Romania inseamna doar ceea ce ati evidentiat voi mai sus. Cei mai multi dintre noi sunt de acord ca Romania are un potential turistic imens, si din valorificarea lui s-ar putea scoate bani frumosi. Valea Jiului este una din zonele cu un potential turistic imens, dar pentru valorificarea lui e nevoie printre altele de infrastructura. Multi ne plangem de lipsa infrastructurii, iar atunci cand cineva totusi reuseste sa convinga autoritatile de la Bucuresti sa aloce bani, apare nenea austriacul cu interesele lui personale (proprietatea lui este in vecinatatea Rezervatiei si nu in interiorul ei) si care monteaza GREENPEACE care intervine in forta, si "convinge" Consilul Director al Rezervatiei sa inventeze noi si noi chichite ca sa blocheze proiectul, deis initial au fost de acord cu el. Si asta in conditiile in care, in faza de proiectare a drumului, acesta nu se intersecta cu Rezervatia, ci ulterior Rezervatia a fost extinsa pana a ajuns sa se suprapuna cu o portiune din drum. In concluzie: - Nu este vorba de un drum care sa fie destinatie de picnic. - Este vorba de modernizarea unui drum forestier. - Nu este un drum care sa strabata Rezervatia, ci este doar o tangenta la aceasta. - Si nu in ultimul rand, o parte insemnata din drum deja este construita (aproape jumate). This post has been edited by radian: 18 Jun 2007, 22:20 |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
Serpico |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 511 Joined: 10 April 03 From: Timisoara ![]() |
Rezervatia trebuie sa aiba si o zona de protectie in jur.
Exista deja alte doua rute: la nord de Retezat (prin Hateg) si la sud de Retezat (prin Targu Jiu). Pentru cine merge cu masina, ocolul nu este prea mare. Scurtatura prin Campusel o vad utila doar celor din Uricani, Lupeni, Vulcan si Petrosani care vor sa ajunga mai repede si mai ieftin (mai putina benzina) in Baile Herculane. Nici vorba de drum de interes national. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 1.4MPI 2007
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.635 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
dar daca drumul ala va deveni autostrada de camioane care vor cara lemn? eventual lemnul austriacului... poate asta il doare! nu uraniu sau cine stie ce o fi prin pamant! poate nu vrea sa fie furat industrial...
|
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
andreiutzu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 530 Joined: 23 March 07 ![]() |
@radian nu cred ca o sa se abtina oamenii din zona sa iasa la un gratar in Parcul National Retezat! cei din petrosani nu or sa vina sa faca un gratar acolo dar cei din lupeni , uricani (unii) o sa se duca la gratare acolo.
Valea Jiului din pacate nu este exploatata nici pe sfert din punct de vedere turistic poate ca oamenii din zona nu au bani sa-si inbfiinteze o pensiune, o cabana ceva, poate ca nu stiu cum sa faca turism! cred ca mai intai ar trebui reabilitata infrastructura existenta in zona si dupa construirea uneia noi! drumul pana la telescaun in Lupeni ca sa urci sus la Straja era numai gropi, apoi drumul de la telescaun pana in Straja este un drum forestier cat de cat ingrijit si iarna nu poti urca decat daca ai un autoturism 4x4! cred ca ar trebui reabilitate in principal drumurile catre statiunile montane din zona si apoi construite altele! apropo drumul din Petrosani pana la Cheile Butii dupa Campul lui Neag tot plin de gropi este? |
--------------------
Dacia Logan
Laureate
2009
- DJ-04-ANN
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
Din pacate si valea Raului Mare e deja plina de picnicari in orice weekend, desi, la fel, drumul merge pe granita parcului national.
Va fi greu, dar poporul nostru va trebui sa priceapa ca gratarul si picnicul pe proprietatea (privata) a altuia, sau in parc national, nu este un drept inalienabil al omului... |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
radian |
![]()
|
M-ati terminat cu gratarele astea...
![]() In fond iesitul la un picnic nici macar nu se poate numi turism. Faptul ca multi din cei care ies la iarba verde nu-si aduna gunoaiele la plecare tine de civilizatie, mentalitate, de lipsa de educatie civica, de ce vreti voi, dar nu se poate numi turism... Parca pe acest forum povestea cineva cum ca la americani a fost necesara o campanie de cca. 20 de ani pentru ai obisnui pe soferii fumatori sa nu-si mai arunce chistoacele pe geam afara... QUOTE(andreiutzu @ 19 Jun 2007, 09:51) Da! Sau cel putin asa era cu vreo 4 luni in urma cand am fost ultima oara pe acolo. Legat de Cheile Butii, acum vreo jumate de an, firma care administra complexul turistic a cam dat faliment si complexul a fost scos la vanzare... |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Eu n-am inteles nimic. Care-i treaba cu austriacul si cu greenpeace?
Ca hotararea a luat-o consiliul director al rezervatiei. Acuma despre drumul asta, si eu sunt contra, dar nu pentru ca trece prin sau pe langa rezervatie, ci pentru ca costa bani. Multi. Si eu zic ca sunt alte prioritati. Si pe cine va deservi drumul ala? Pe smecherii care au sau isi vor face vile pe acolo. P.S. Daca e vorba de drum in Valea Jiului, sa-l faca pe ala din Lupeni la Straja. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
tribunul |
![]()
|
QUOTE(radian @ 19 Jun 2007, 21:33) M-ati terminat cu gratarele astea... ![]() In fond iesitul la un picnic nici macar nu se poate numi turism. Faptul ca multi din cei care ies la iarba verde nu-si aduna gunoaiele la plecare tine de civilizatie, mentalitate, de lipsa de educatie civica, de ce vreti voi, dar nu se poate numi turism... Pai tocmai asta este turismul la romani. Acu mai nou fac si printre blocuri, de nu mai poti sa tii un geam deschis ca-ti intra fumul in casa. Daca suni sa vina garcea sa-i stinga micii (fara bere) se supara pe tine...ca esti vecin rau. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
|
alex_pav |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 15 June 07 ![]() |
acest drum sigur nu trece prin REZERVATIA NATURALA ......poate trece pe la marginea PARCULUI national Retezat...zona care a fost marita (ca suprafata) din motive necunoscute de mine.
cei care au fost acolo stiu ca sunt tot felul de taxe de intrare in parc si in rezervatie ....sa nu mai zicem de banii de la bugetul statului...multi bani care dispar in mod dubios pe motive de ecologie. la campul lui neag si campusel se fac vile si defrisari implicit de multi ani *campul lui neag si campusel sunt localitati mai sus(mai in munte ) decat Uricani. mie mi se pare vrajeala chestia cu ecologia.... cum ar fi sa fie practicabile drumuri de genul asta ....transalpina...etc. pt OAP : pe vremuri mergeam si eu cu cortul pe lacul bucura....insa acum nu ma mai tin picioarele si tare mi-ar place sa ajung cat mai sus cu masina care este euro4 si nu polueaza 10.000 de dacii cat polueaza un utilaj de defrisat |
--------------------
dacia
logan
pref 1.6
- if-08-fap
|
|
radian |
![]()
|
Ministrul Ludovic Orban a vizitat santierul drumului Uricani - Herculane in urma scandaluli iscat de decizia de sistare a lucrarilor. A declarat (Realitatea TV) ca in maxim o spatamana se vor obtine toate avizele necesare continuuarii lucrarilor si ca drumul va fi gata in octombrie a.c.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th July 2025 - 18:01 |