DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Accident langa Metro Cluj, identificare TIR implicat

lecar
post 29 Jun 2007, 15:23
Post #1

Membru

Group: Members
From: Leeds, UK

Scriu aici in speranta ca cineva are vreo idee cum ar putea fi identificat TIR-ul implicat in accident.

Aseara (joi, 28 iunie) pe la ora 10 seara tatal unui prieten mergea cu masina (o Dacie 1310) dinspre Cluj inspre Huedin. Cam pe langa Metro se pare ca depasea un TIR, iar cand a ajuns inspre botul TIR-ului si trecea in fata lui, TIR-ul a accelerat si a agatat partea dreapta a Daciei cu (probabil) partea fata stanga a TIR-ului.

Atunci Dacia s-a rasucit, s-a dat peste cap si a ajuns in santul din dreapta, cu fundul in fata. E clar ca soferul din TIR a vazut ce s-a intamplat, avand in vedere ca totul s-a petrecut in fata lui.

Se pare insa ca TIR-ului a accelerat si s-a dus mai departe fara sa opreasca. Oare cum am putea sa identificam acest TIR? Daca exista vreun martor care sa fi vazut numarul de inmatriculare ar fi ideal. Sau se poate cumva afla (eventual prin verificarea tahografului TIR-urilor) cine a trecut pe-acolo prin jurul acestei ore? Banuiesc ca politia isi face treaba, insa orice ajutor sau idee sunt binevenite.

Din fericire pasagerii din Dacie (soferul si pasagerul din dreapta) sunt destul de bine. In sensul ca au scapat doar cu arcada sparta si lovituri nu foarte grave la maini si picioare. Insa Dacia este distrusa in proportie foarte mare.

--------------------
Fiat Coupe 16v Turbo 195CP - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Supapa_jR
post 29 Jun 2007, 15:41
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Haha...crezi ca poti afla ceva prin verificarea tahografului??nimic...doar cu ce viteze a mers soferul...si vezi daca s-a odihnit...cam atat...daca camionul nu are lovituri mari nu afli nimic...si din proprie experienta iti zic ca nu prea se vad loviturile pe camioane...putea fi un sofer turc...astia de obicei nu se uita in oglinzi nici batuti...roman...cu chef de joaca...lucru mai putin probabil...se poate ca soferul sa fi adormit la volan...dar nici cu soferul daciei nu mi-e rusine smile.gif) camioanele sunt limitate la 85....de ce nu a putut sa calce dacia aia si a trebuit sa mearga batraneste cu 50?

--------------------
Cagiva STX 350 / 30cp Enduro xt 660x SOLD
www.KawaMotors.ro
+
vijelie
post 29 Jun 2007, 15:55
Post #3

membru violet

QUOTE(Supapa_jR @ 29 Jun 2007, 15:41)
...camioanele sunt limitate la 85...
*

Ezact la asta m-am gandit si eu cand ma impingea de la c*r un tir si eu aveam 120km/h.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
PaulT
post 29 Jun 2007, 15:57
Post #4

Membru autentic

Vrei sa spui ca ar trebui sa fie limitate,din cate stiu eu,pe la 90km/h.Dar am avut de cateva ori surpriza,pe autostrada A2,sa dau de tir-uri care mergeau cu 110km/h(am mers in spatele lor cate 1 minut,ptr ca nu-mi venea sa cred).Dupa care depaseam,cu 120-130 la ora.Asa ca...Si nu erau doar camioane ale unor firme romanesti.

--------------------
Dacia/Mitsubishi Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic 2006 Laureate/1973/2008 - B-00-xxx
+
LC_TM
post 29 Jun 2007, 15:58
Post #5

Membru autentic

"...camioanele sunt limitate la 85..."

Exact la aia ne gandeam eu cu tatal meu cand aveam 120km/h si ne-a depasit un TIR fara probleme.

This post has been edited by LC_TM: 29 Jun 2007, 15:59

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
St
post 29 Jun 2007, 15:58
Post #6

Membru

Or fi ele limitate, dar sunt sigur ca se mai si scoate limitarea aia. Am vazut multe care merg peste 85.

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Petea
post 29 Jun 2007, 16:10
Post #7

Membru

From: Iasi

Din neplacuta experienta personala: un tir mi-a botit masina parcata regulamentar, i-am luat numarul (alarma a sunat si am apucat sa-l notez) si nici dupa juma' de an vajnica politie rutiera nu s-a obosit sa-l gaseasca. Evident, reparatia am suportat-o eu ca nu am casco pe berlina. Asa ca, nu iti pune mari sperante chiar daca ii afli numarul.

--------------------
Dacia Logan 2006 - is
Eten Glofiish x500 + iGo Romania 2006
+
Supapa_jR
post 29 Jun 2007, 16:26
Post #8

Membru autentic

Eu am 2 Iveco EuroTech...1 cursor si 1 cu pompa de injectie normala...
Pe Cursor am limitarea pusa iar pe celalalt nu...dar nu mai merge ABS-ul...e singura metoda pe care o cunosc...oricum daca iti verifica cineva tahograful si vede ca ai mers peste viteza de limitare ti se ia atestatul profesional parca...si trebuie sa ai 15 diagrame la verificare nu doar cea din aparat...deh....unele reguli le respecta doar unii...oricum...nu cred sa mai dai de tirist...nu e nimeni atat de prost sa se duca sa declare un accident ca asta.

--------------------
Cagiva STX 350 / 30cp Enduro xt 660x SOLD
www.KawaMotors.ro
+
raduboy
post 29 Jun 2007, 19:03
Post #9

Membru

From: Cluj-Napoca

Am vazut si eu masina azi.E una albastra,nu ?A intrat prin gardul de la muzeul Apei.Ma mir ca nu a vazut nimeni nimic,pe acea portiune se lucreaza la drum si drumul e stramtat din 4 in 2 benzi.Viteza cu care se circula in acea zona nu e prea mare.

--------------------
Fiat Stilo - 1.8 16V Dynamic - CJ07APZ,
+
lecar
post 29 Jun 2007, 22:25
Post #10

Membru

From: Leeds, UK

Da, e una albastra.

Ma tot gandesc ce fel de om poate fi ala care accelereaza fara sa-si faca nicio problema atunci cad vede ca se intampla asa ceva...

--------------------
Fiat Coupe 16v Turbo 195CP - -
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th May 2025 - 08:05
Forum Renault