DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> lucrari intretinere berlina, cu ce sa lustruim caroseria

the fast and furious
post 4 Feb 2007, 07:46
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Salut am mare nevoie de un sfat... Sa va spun ce poate face romanu din mare grija pt masina ( in cazul lui Dacia ).
A fost o noapte ploioasa si m-am gandit sa pun prelata pe masina Si fiindca nu are franghii de prindere pe roti a trebuit sa o leg de jur imprejur cu o sfoara.
Problema e ca fiind o noapte cu vant si ploaie s-a tot frecat sfoara de tabla ca m-am trezit cu o frumusete de zgarietura pe ambele aripi de-mi venea sa ma dau cu capu de pamant ( toata fata masinii era vopsita de 2 saptamanii ). Culoare e un verde cam putine dacii au fost vopsite in culoarea asta ; problema e ca znu sunt zgarieturi propriuzise pur si simplu s-a luat luciul vopselei si arata masiana de parca ar fi fost acoperita cu o funda si uitata la soare.
Personal am incercat duua tipuri de ceara dar tot se vede.
Ma gandeam sa folosesc un polish insa am auzit ca e bun pt zgarieturi. Cica sunt niste solutii de redare a lucilului..... Daca stie cineva astept un raspuns si eventual unde se gasesc. Salut ,

--------------------
Dacia / Opel - Berlina / Astra Classic - 1999 / 2006 - B -- ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vis-a-vis
post 4 Feb 2007, 10:51
Post #2

DaciaClubber

Vopsesti din nou aripile si o lasi sa se usuce pana la toamna (asta ar fi solutia simpla)

Alta solutie... smilgher foarte, foarte fin, apoi ceara si apoi flex cu pasla si lustruit la greu... Asa se fac stralucitoare masinile de expozitie.

Treaba "nasoala" e ca trebuie sa faci toata masina altfel o sa ai niste aripi stralucitoare si restul masinii mai mat biggrin.gif

Eu unul as alege revopsirea. (masina se vopseste vara, ca sa se "coaca" vopseaua, sau se pune intaritor mai mult)

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
ydaniel
post 4 Feb 2007, 10:57
Post #3

Adrenaline junkie!

From: black sea

polish pt "regain colour"dar costa ceva si mai ales dureaza aplicarea.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
CriSTI68
post 6 Feb 2007, 22:24
Post #4

Membru Valvos

QUOTE(ydaniel @ 4 Feb 2007, 11:57)
polish pt "regain colour"dar costa ceva si  mai ales dureaza aplicarea.
*

cam 400 E imi cerea unul s imi dea luciul la masina "regain colour" dar am optat pentru FULL REPAINT in cuptor, coacere si polish odata la 2 luni

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
PH-06-BOA
post 13 Jun 2007, 14:52
Post #5

Membru autentic

Daca n-ai rezolvat cu vopseaua,nu revopsi masina.E munca si cheltuioala aiurea.Cumpara o cutie de pasta abraziva,e 15 RON si cu ea poti sa faci toata masina,doar daca e matuita in locul unde a fost sfoara,sau zgarieturi fine ce nu au perforat vopseaua.

--------------------
Dacia 1310 1988 - ph-99-aob
+
CriSTI68
post 14 Jun 2007, 00:51
Post #6

Membru Valvos

QUOTE(the fast and furious @ 4 Feb 2007, 08:46)
Salut am mare nevoie de un sfat... Sa va spun ce poate face romanu din mare grija pt masina ( in cazul lui Dacia ).
  A fost o noapte ploioasa si m-am gandit sa pun prelata pe masina Si fiindca nu are franghii de prindere pe roti a trebuit sa o leg de jur imprejur cu o sfoara.
Problema e ca fiind o noapte cu vant si ploaie s-a tot frecat sfoara de tabla ca m-am trezit cu o frumusete de zgarietura pe ambele aripi de-mi venea sa ma dau cu capu de pamant ( toata fata masinii era vopsita de 2 saptamanii ). Culoare e un verde cam putine dacii au fost vopsite in culoarea asta ; problema e ca znu sunt zgarieturi propriuzise pur si simplu s-a luat luciul vopselei si arata masiana de parca ar fi fost acoperita cu o funda si uitata la soare.
    Personal am incercat duua tipuri de ceara dar tot se vede.
Ma gandeam sa folosesc un polish insa am auzit ca e bun pt zgarieturi. Cica sunt niste solutii de redare a lucilului.....  Daca stie cineva astept un raspuns si eventual unde se gasesc.      Salut ,
*

daca esti din buc te trimit eu la un service sa iti da polish sa scoata zgarieturile

--------------------
Dacia Logan 2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere - EDH
Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
+
ydaniel
post 14 Jun 2007, 08:29
Post #7

Adrenaline junkie!

From: black sea

e varza pasta abraziva de la prevent.multa munca.sunt multe solutii dar costa si bani:)

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
argon
post 14 Jun 2007, 08:35
Post #8

Mesaj semiautomat

PAsta prevent e foarte buna, mi-am facut capota, ca cineva a stat cu curul pe ea si s-a zgariat la suprafata, am avut de frecat de era sa-mi cada mainile, dar la final a iesit ca noua.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 23rd July 2025 - 14:43
Forum Renault